'Weathergirl' Izora Rhodes overleden

Icoon Muziek nieuwsIn een ziekenhuis in San Leandro (Californië, VS) is afgelopen donderdag Izora Rhodes Armstead, de helft van het zwaarlijvige disco-duo The Weathergirls, aan een hartstilstand overleden. Hoe oud Rhodes is geworden, is niet bekend.

The Weathergirls, waarin naast Armstead ook Martha Wash zat, startten hun carrière eind jaren zeventig als achtergrondzangeressen voor discozanger Sylvester, bekend van de nummer 1-hit Dance (Disco Heat). Begin jaren tachtig begonnen Armstead en Wash de groep The Weathergirls. De samenwerking met producers/songwriters Paul Jabara en Bob Esty leverde het duo in 1982 een wereldhit op: It's Raining Men.

Na drie albums werd de groep door platenmaatschappij ontslagen en gingen Armstead en Wash ieder hun eigen weg. Armstead verhuisde vijftien jaar geleden naar Frankfurt en startte daar samen met haar dochter Dynell Rhodes een nieuwe versie van The Weathergirls. Het duo tourde non-stop en nam een aantal albums op. Vorige maand keerde Armstead terug naar Californië voor de behandeling van hartproblemen waaraan ze uiteindelijk is overleden.