De Sims 2


Links

De community van The Sims bestaat uit een fors aantal sites waarvandaan diverse objecten, kleding en nog veel meer gehaald kan of kon worden. Hieronder een aantal van de betere:

7 Deadly Sims
Killersims
Mall of the Sims
Simfreaks
The Sims Resource
Well Dressed Sim

Geschiedenis van the Sims


Het concept uit the Sims 2 is niet nieuw, net zo min als het concept van the Sims dat was. In de jaren 80 was er een soortgelijk stukje software genaamd \'Little Computer People\', waarin je een mannetje op je scherm bestuurde en deze allerlei dingen liet doen. Je kon hem een kadootje bij zichzelf laten afleveren bijvoorbeeld, en hij moest vooral niet vergeten zijn hondje zo nu en dan te vertroetelen.

The Sims perfectioneerde het genre met het bijna absurd goeie \'The Sims\'. De halve wereld zat maandenlang elke vrije minuut achter zijn pc, en of dat nu was om het leven van zijn Sims te volgen of enkel en alleen maar huizen te bouwen doet er niet toe. Bijna iedereen vond wel iets van zijn gading.

Intussen groeide de Sims Community gestaag en nadat een paar hele slimme jongens diverse tooltjes voor het spel ontwikkelden zodat je zelf nieuwe meubeltjes kon ontwerpen, ook halve muren neer kon zetten, er liften kwamen en drankjes die alle waardes volledig vol maakten als je ze dronk barstte de verslaving in volle hevigheid los.

Vele duizenden downloads kwamen er, en ook ik haalde die binnen en installeerde die. Het werd zo erg dat het eenvoudigweg opstarten van the Sims bijna een uur (!) duurde, omdat het spel nu eenmaal niet was ontworpen voor zoveel uitbreidingen.


De Sims, old school

Het einde van de mogelijkheden begon aardig in zicht te raken, toen Maxis aankondigde dat the Sims 2 in ontwikkeling was. Simsville, de kruising tussen The Sims en Simcity, was al eerder gecancelled, en dit nieuws werd door de community dan ook met luid gejuich ontvangen.

Aan bijna alles was gedacht, bleek uit diverse persberichten en chatsessies, en men beloofde dat het inladen sneller zou gaan en dat vanaf dag één werd ontwikkeld met de community en vele duizenden user-created addons in het achterhoofd.