FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 juli 2004

Haagse tramtunnel eindelijk klaar

MOSA had ons via de nieuws-submit te melden:

De Haagse tramtunnel zal aanstaande maandag eindelijk worden geopend. Door de tunnel zal dan vijf jaar later dan gepland dan nu echt de eerste tram gaan rijden. 16 oktober zal de tunnel dan daadwerkelijk in gebruik gesteld worden door minister Peijs van Verkeer en Waterstaat.

Het gaat maandag overigens om een test waar geen pers of publiek bij mag zijn. "Dat doen we met de mensen die echt nodig zijn, anderen kunnen we er niet bij hebben", aldus een woordvoerster van de gemeente. Volgens haar is de test bedoeld "om te kijken of alles werkt."

De tunnel werd tijdens de bouw voortdurend door problemen geplaagd. Het totale project heeft 237 miljoen euro gekost, 108 miljoen meer dan begroot.


De tramtunnel tijdens de bouw

'Veel televisie leidt tot roken en overgewicht'

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Kinderen die per dag minstens twee uur televisie kijken hebben meer kans om een nicotineverslaving te ontwikkelen. Bovendien hebben zij meer kans later dik te worden. Ook het risico op hart- en vaatziekten is hoger dan bij kinderen die minder televisie kijken. Dit zijn de resultaten van een Nieuw-Zeelands onderzoek. De uitkomsten van het onderzoek zullen zaterdag gepubliceerd worden in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

De onderzoeker volgden duizend kinderen tot hun 26ste levensjaar. De onderzoekers, verbonden aan de universiteit van Otago, constateerden een duidelijk verband tussen veel televisiekijken en roken. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat kinderen die vaak voor de buis zitten op latere leeftijd vaker last te krijgen van overgewicht en een hoog cholesterolgehalte.

Het verband hiertussen is niet terug te voeren op rookgedrag van ouders of sociale status. Hier is volgens de wetenschappers al tijdens het onderzoek rekening mee gehouden. De wetenschappers adviseren ouders hun kinderen niet meer dan een uur per dag te laten televisiekijken.

Overzicht na etappe 11

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe elf.

Wedstrijdmededelingen
Gerrit Glomser (Saeco): een boete van 200 SF (Zwitserse Franken) en veertig strafseconden voor het stayeren achter de ploegwagen

Teamchef van CSC: 200 SF voor het vergrijp van Glomser

Mikel Pradera (Illes Balears-Banesto) en Sylvain Calzati (RAGT Semences-MG Rover): 30 SF voor kort stayeren achter de ploegwagen

Magnus Bäckstedt (Alessio-Bianchi): uit de koers wegens opgave (rugblessure)

Blessures
Mikel Pradera (Illes Balears-Banesto): pijn in rechterdijbeen

Denis Menchov (Illes Balears-Banesto), Laurent Lefèvre (Brioches La Boulangère) en Ludovic Martin (RAGT Semences-MG Rover): pijn in rechterknie

Jérôme Pineau (Brioches La Boulangère)en Thierry Marichal (Lotto-Domo): pijn in linkerknie

Jean-Patrick Nazon (Ag2r-Prévoyance): spierpijn

Etappe 11
1 David Moncoutié - Cofidis 3.54'58"
2 Juan Antonio Flecha - Fassa Bortolo 2'15"
3 Eqoi Martinez - Euskaltel 2'17"

Geel
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 46.43'10"
2 Stuart O'Grady - Cofidis 3'00"
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'13"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 210 pnt
2 Erik Zabel - T-Mobile 201
3 Thor Hushovd - Crédit Agricole 195

Berg
1 Richard Virenque - Quick.Step-Davitamon 84 pnt
2 Axel Merckx - Lotto-Domo 57
3 Paolo Bettini - Quick.Step Davitamon 36

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 46.43'10"
2 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'13"
3 Michele Scarponi - Domina Vacanze 12'22"

Alle uitvallers na etappe 11:
Gonzalez (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy (Cof), Hary (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt (Lot), Fagnini, Cipollini (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery (Ger), Hvastija, Backstedt (Ale), Kirsipuu, Dumoulin (AG2), Casagranda, Celestino (Sae), Vicioso (Lib), Hinault (Cre)

Complete film UFO's Mexico beschikbaar

De complete 33-minuten durende video die de Mexicaanse luchtmacht van een formatie UFO's maakte, is gepubliceerd. Eerdere beelden toonden slechts fragmenten. Op 5 maart 2004 werden 11 niet-geidentificeerde vliegende objecten (UFO's) op 3500 meter hoogte in het luchtruim van Ciudad del Carmen, Campeche door een legertoestel gefilmd.

Het UFO fenomeen werd begin mei in Mexico als een feit erkend in een historisch en ongekend besluit, dat door het Mexicaanse Ministerie van Defensie werd genomen, onder Minister van Defensie Generaal Clemente Vega Garcia, aanvoerder van alle strijdkrachten in het land.

Deze maatregel was het resultaat van een incident waarbij de Mexicaanse luchtmacht, militaire piloten en personeel in een situatie met verscheidene UFO's betrokken waren, terwijl ze een routinematig surveillance-antinarcotica-operatie uitvoerden om een drugssmokkelvlucht te detecteren.De UFO's waren niet zichtbaar met het blote oog, maar wel op infrarood en op radar. Bij een interview van de piloten verklaarden ze dat ze nerveus werden toen de UFO's opeens terugkwamen toen ze hen aan het achtervolgen waren. Ze keerden zich om en omsingelden het vliegtuig. "Er was een moment dat... de beelden aangaven dat ze achter ons waren, links en voor ons. Op dat punt voelde het zeer gespannen", zegt majoor Magdaleno Castanon.

Wetenschappelijke verklaringen variëerden van bolbliksems tot fakkels.

Op de complete 33-minuten versie van de video-opname is ook te zien dat de lichten ook nog andere bewegingen maken dan alleen één richting op te vliegen. Klik hier (53MB) met de rechtermuisknop, en selecteer "opslaan als" om de complete video-opname te downloaden.

Bergfiets Heras afgekeurd

Voor de start van de elfde etappe is gebleken dat de speciaal voor Roberto Heras ontwikkelde bergfiets te licht is. Heras zal kortom met die fiets niet kunnen starten in de etappe van morgen als het flink omhoog gaat.

Een mécanicien toonde de fiets aan een commissaris van de UCI. Deze constateerde dat de fiets 6 kilo en 40 gram woog, dit zou minimaal 6 kilo en 800 gram moeten hebben zijn. De fiets die wel uit de standaardonderdelen is opgebouwd kwam daarmee niet door de keuring. Eerder nam de ploeg van Euskatel al de proef op de som. Hun fiets kwam echter zonder problemen door de keuring.

De controle uit eigen beweging bleek achteraf een statement van Liberty Seguros. "De UCI wil met de ProTour de wielersport verder ontwikkelen, maar de ontwikkeling van het materiaal houden zij tegen. Dat is een slechte zaak voor de wielersport en voor de fietsfabrikanten", stelde Liberty-manager Manolo Saiz in reactie.

Zoon Pierce Brosnan gearresteerd

Christopher Brosnan, de geadopteerde zoon van acteur Pierce Brosnan, is donderdag gearresteerd omdat hij verdacht wordt van het stelen van mobiele telefoons.

Christopher, de 32-jarige zoon van de James Bond acteur, wordt verdacht van zakkenrollen in een populaire Londense nachtclub om mobieltjes te stelen. Om 3.00 werd Brosnan opgepakt, waarna hij de rest van de nacht in de cel mocht doorbrengen. Inmiddels zou hij op borgtocht zijn vrijgelaten.

Het is niet de eerste keer dat Christopher Brosnan in de cel terecht komt. In 1997 bracht hij er zeven maanden door voor rijden onder invloed.

Mobieltjesstaking Italië mislukt

De aangekondigde mobieltjesstaking in Italië tegen de stijgende tarieven is uitgelopen op een mislukking. Er werd opgeroepen door Italiaanse consumentenorganisaties om donderdag tussen 12.00 en 14.00 uur de mobiele telefoon uit te zetten, maar uit cijfers van de telecombedrijven blijkt dat dat niet gebeurd is.

Volgens de drie grootste telefoonmaatschappijen van Italië werd er tussen twaalf en twee gewoon gebeld. Telecom Italia, de grootste mobiele aanbieder, meldde dat er zelfs sprake was van drukker telefoonverkeer dan normaal.

Grote cocaïnevangst in Rotterdam

Op 22 juni heeft de politie in de Rotterdamse haven 693 kilo onderschept. De partij heeft een straatwaarde van ongeveer 30,6 miljoen euro. Wegens een lopend onderzoek maakte de politie het pas vandaag bekend.

Het HARC-team Rotterdam, een samenwerking tussen de Zeehavenpolitie, FIOD-ECD en de Douane, trof de drugs aan nadat een drugshond bij een container was aangeslagen. De partij drugs was verstopt in stalen drums met melasse. Melasse is een stroperig restproduct van suiker. Het schip was onderweg van Guyana naar Engeland.

Op 29 juni pakte de politie in Londen twee mannen op in verband met de smokkel. Over hun identiteit wordt niets bekendgemaakt.

China gaat ongewilde meisjes beschermen

Chinese ouders die er bewust op aan sturen hun enig toegestane kind een jongen te laten worden, kunnen voortaan rekenen op hogere straffen. De Chinese overheid heeft deze maatregelen van kracht laten worden naar aanleiding van schokkende demografische cijfers. Hieruit blijkt dat er op de 100 meisjes 117 jongens in China worden geboren. In sommige regio's is de verhouding zelfs al 100:140. Hierop heeft de Chinese Nationale Bevolkingscommissie besloten intensiever voor te lichten en hogere straffen uit te delen.

Sinds 1982 geldt er een éénkindpolitiek in China. Deze maatregel werd toen genomen om de bevolkingsgroei tegen te gaan. Sindsdien blijken er in verhouding steeds meer jongens te worden geboren. In veel Chinese gezinnen, zeker op het platteland, wordt een jongen hoger aangeslagen dan een meisje. Daarom sturen veel gezinnen aan op de geboorte van een jongen.

Niet alleen worden veel meisjes al verwijderd wanneer ze nog niet geboren zijn, ook zijn er veel gevallen van meisjes die te vondeling worden gelegd of die worden verkocht aan mensenhandelaars. China ontkent trouwens dat hun geboortepolitiek iets te maken heeft met de demografische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. De regering van het communistische land wijst erop dat ook in andere Aziatische landen aanzienlijk meer jongens dan meisjes worden geboren.

Vrouwen zijn rancuneuze secreten

Was het pakweg tien á twintig jaar geleden nog heel normaal (lees: geen misdaad) een vrouw een tikje op de bil te geven of bewonderend te staren naar een volle borstpartij, tegenwoordig kun je al worden opgepakt als je iemand een goedemorgen wenst. En het ergste is dat vrouwen er niet voor terugdeinzen om incidenten uit het verleden opeens op te rakelen en het dan meteen maar wat aandikken. Hardwerkende mannen als Nico de Klusjesman en Ruud de Vluchtelingenpief zijn het slachtoffer van deze rancuneuze en inconsequente secreten. Maar óók vrouwen die in het verleden echt het slachtoffer zijn geworden van seksuele intimidatie.

Operaties Afghanistan kosten Nederland al meer dan 100 miljoen

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlandse operaties in Afghanistan hebben bij elkaar al meer dan 100 miljoen euro gekost. Het gaat hier om de bestrijding van terroristische organisaties in Afghanistan (operatie Enduring Freedom) en de stabilisering van het land (ISAF). Dat is duidelijk geworden door een brief van de ministers Bot (Buitenlandse Zaken) en Kamp (Defensie) aan de Tweede Kamer.

Over 2002 en 2003 kostte operatie Enduring Freedom ruim 60 miljoen euro. Bij de operatie waren F-16's, fregatten, tankvliegtuigen, Orions en een onderzeeboot waren betrokken. Nederland hoopt nog ongeveer vier miljoen euro te kunnen terug vorderen van de partnerlanden Noorwegen en Denemarken. De bijdrage aan de internationale veiligheidsmacht in Afghanistan (ISAF) tussen december 2001 en augustus 2003 wordt door de ministeries geschat op 47,5 miljoen euro.

Hierbij zijn de kosten van de inzet van de Apache gevechtshelikopters bij Kabul en de komende operatie van provinciale hulpteams in de noordelijk van Kabul gelegen provincie Baghlan niet bij inbegrepen.

Bush zet natuurgebieden open voor houtkap

De regering-Bush heeft plannen om grote natuurgebieden in het westen van de VS te openen voor houtkappen. Dit meldt de krant The Independent. Milieubewegingen zijn woedend over de plannen van Bush.

In het plan, dat een onderwerp zal worden tijdens de novemberverkiezingen, zullen wegen niet langer tegengehouden worden door regeringsvoorschriften voor meer dan 150 miljoen hectare bos, bijna al het bos in Alaska en in 11 andere westelijke staten. Met wegen zullen de gebieden automatisch opengesteld worden voor houtkappen en het aanleggen van mijnen, tenzij de gouverneur van een staat een specifiek verzoek aan Washington doet.

In de laatste maanden van de regering-Clinton werden maatregelen genomen om de woeste natuurgebieden en het dieren en plantenleven daarin te beschermen door hen buiten het bereik van industriële ontwikkeling te houden. Maar de Clinton-regels liggen al lang onder vuur in de gerechtshoven van meerdere staten, onder aanvoering van Idaho, dat alleen al 24 miljoen hectare zonder wegen heeft, meer dan enige andere staat, behalve Alaska.

Het Witte Huis zegt dat het nieuwe proces beter de specifieke belangen respecteert van individuele staten. Het staat hen toe dingen te behartigen die van hen zijn en waarvan het gebruik invloed heeft op hun eigen burgers. Maar critici zeggen dat dit voorstel een lolly is voor de houtkapindustrie, die de regering Bush en de Republikeinse Partij financieel grotelijks hebben gesteund, hetgeen de politiek bepaalt in de meeste staten waar het hier om gaat. "De regering-Bush doet het nu op de juiste manier", zegt Dirk Kempthorne, de republikeinse gouverneur van Idaho. De nieuwe wegenpolitiek "respecteert de rechten van de staat", voegde hij er aan toe.

Voor milieudeskundigen is het plan verder bewijs van de minachting van de regering Bush, haar wens om de reservaten in de Arctische woeste gebieden te openen voor het boren naar olie en om de wet op de Schone Lucht af te zwakken.

(Vertaling: Niburu.nl)

Man wil vriend dagvaarden na seksorgie

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Braziliaanse man heeft geprobeerd een vriend te dagvaarden nadat deze hem had overgehaald deel te nemen aan een seksorgie. Volgens de man, Luziano Costa da Silva, heeft hij alleen meegedaan omdat hij erg dronken was. De rechter volgde deze redenering echter niet.

Hij oordeelde dat de man uit vrije wil had gehandeld. ''Als iemand beslist om deel te nemen aan een orgie, moet hij achteraf niet komen klagen. Als je je laat verleiden tot zulke uitspattingen, weet je maar al te goed wat er gaat komen, en dan heb je het recht niet om anderen te dagvaarden''

Roemeense rechter stapt op na tonen kont aan buren

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Roemeinse rechter, Florea Visan, heeft tijdens een burenruzie zijn broek uitgedaan en zijn achterste laten zien. Vervolgens spoorde hij zijn kinderen aan om de buren neer te schieten. Hij werd echter gefilmd, waardoor hij genoodzaakt was op te stappen.

De Roemeense minister van Justitie Christian Diaconescu wilde eerder een intern onderzoek openen, maar omdat de rechter uit eigen wil opstapte krijgt hij slechts een disciplinaire sanctie.

Het gerucht gaat dat de rechter psychische problemen heeft. Een collega laat weten dat hij Visan steunt en dat Visan zich altijd opperbest gedroeg op het werk. "Toen we hoorden tot wat hij in staat was, waren we geshockeerd", aldus de collega.

Journalisten op zoek naar doping

Naast het werk dat de Franse justitie verricht in de zoektocht naar doping, gaan nu ook de Franse journalisten steeds verder in hun zoektocht naar verdacht materiaal.

Lance Armstrong was na de etappe van vandaag nog niet bezig met de zware dag van morgen, maar met wat er die ochtend had plaatsgevonden. Toen de ploeg het hotel verliet kwam een Franse televisieploeg bij het hotel aan om de kamers van de renners te gaan doorzoeken op zoek naar verdacht materiaal. Armstrong is uiteraard niet blij met de journalist die hem achtervolgt.

Armstrong vertelde na de etappe van vandaag: "Toen wij vanmorgen vertrokken kwam er een televisieploeg aan. Ze gingen naar de hotelier, vroegen in welke kamers wij geslapen hadden en probeerden toegan te krijgen tot de bewuste kamers."

Advocaat bedenkt vreemd plan om rechter te blijven zien

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 47-jarige Roemeense advocaat heeft meer dan 100 aanklachten tegen zijn voormalig werkgever ingediend nadat hij verliefd was geworden op een rechter. Toen de advocaat, Sandu Gurguiatu, rechter Elena Lala twee jaar geleden voor het eerst zag, was hij op slag verliefd. De rechter was echter getrouwd en de advocaat wist niet hoe hij met zijn gevoelens moest omgaan.

''Ik kwam te weten dat ze al jarenlang getrouwd was en zocht naar een manier om haar toch te blijven zien. Toen kreeg ik het idee om mijn vorige werkgever te gaan aanklagen. Meteen had ik bijna honderd klachten klaar. Daardoor zag ik haar bijna elke week'', aldus Gurguiatu.

De advocaat heeft zijn gevoelens nooit kenbaar gemaakt aan de rechter. Hun gesprekken gingen enkel over de rechtszaken. Elena Lala is intussen op de hoogte gebracht. ''Ik heb met hem te doen en ik ben er helemaal niet blij mee. Ik ben erg verbaasd. Het klopt dat ik veel als rechter optrad bij zaken die door hem werden ingediend, maar ik behandel iedereen op dezelfde manier.''

'Opnames nieuwe album U2 gestolen'

Icoon Muziek nieuwsDe politie van Nice is een onderzoek gestart naar de vermeende diefstal van ruwe opnamen van het nieuwe album van de rockgroep U2. Het album wordt officieel pas in november verwacht. De diefstal zou eergisteren tijdens een fotoshoot in Nice hebben plaatsgevonden.

De band heeft net de opnamen voor de opvolger van haar vorige album, All That You Can't Leave Behind, afgerond en is in Nice om vakantie te vieren en om foto's te maken voor het nieuwe album. Tijdens één van de fotosessies zouden opnames van het nieuwe album zijn verdwenen. Het is onduidelijk of het album is gestolen of op een andere manier is zoekgeraakt. Om verspreiding van de opnamen via internet te voorkomen, is de Franse politie een diepgaand onderzoek gestart.


De vier bandleden van U2

Belangrijke Turkse crimineel opgepakt

De Oostenrijkse politie heeft gisteravond één van Turkijes grootste criminelen opgepakt. Alaatin Cakici, die wordt verdacht van zeker veertig moorden, werd op weg naar een vakantiehuis aan het Wörthermeer in het zuid-Oostenrijkse bondsland Steiermark gearresteerd. Hij en zijn eveneens Turkse begeleider waren zo verrast, dat ze nauwelijks weerstand boden.

Cakici werd gezocht sinds hij in mei van dit jaar na verlof niet terugkeerde naar de gevangenis van Istanboel, waar hij zijn criminele zaakjes overigens met behulp van een mobiele telefoon afhandelde. De afgelopen maanden zou de crimineel zich vooral in Oostenrijk, Griekenland, Frankrijk en Italië hebben opgehouden.

De man wordt door Turkse rechtbanken verantwoordelijk gehouden voor meerdere roofovervallen en diverse moorden en aanslagen. Zo zou hij in 1995 opdracht hebben gegeven om zijn ex-vrouw te laten vermoorden en hebben enkele leden van zijn organisatie in 1996 vijf mensen in een café in Istanboel doodgeschoten. Ook ontving Cakici, die lid is van de Grijze Wolven, bij de privatisering van de nationale Turkse bank meer dan 100 miljoen dollar aan smeergeld van de voormalige premier Mesut Yilmaz.

Zeven menselijke schedels in plastic zak gevonden

Icoon Buitenlands nieuwsEen straatveger uit de Braziliaanse stad Recife heeft dinsdag een plastic zak vol menselijke schedels ontdekt. De tas, met daarin zeven schedels, lag onder een brug. ''Het enige wat we kunnen zeggen, is dat geen enkele van de schedels nog een kaak had. Eén schedel had een volledig gebit,'' aldus politiewoordvoerster Marcia Botto.

''De schedels zijn vermoedelijk gestolen van een begraafplaats en gingen waarschijnlijk gebruikt worden in een voodoo-ritueel'', zei Botto. De schedels worden op dit moment onderzocht op leeftijd en geslacht. De uitslagen van het onderzoek worden binnen een maand verwacht.

Boonen heeft nog moraal

Het begin van de elfde etappe ging iets te rap voor Tom Boonen. Nadat hij zich herpakt had kon hij toch redelijk eenvoudig aan de finish geraken. Voor de rest van de Tour heeft Boonen nog alle vertrouwen

Boonen kon aan de finish nog rustig vertellen over zijn dag. Aan het begin van de rit zag dat er toch anders uit. De start was furieus, met een gemiddelde van tegen de 48km/u. Tom Boonen moest lossen, maar zo verteld de sprinter "Ik denk dat er toen wel vijftig renners naast mij ook hingen te hijgen en te puffen." Ondanks het feit dat hij weer kon aanpikken was hij niet in staat bij het peloton te blijven tot aan de finish. Hij had graag meegedaan om de punten voor de groene trui, maar dat zat er vandaag niet in.

Nadat de drie koplopers weg waren gekomen, werd er absoluut geen aanstalte gemaakt om ze weer terug te halen. "Ik denk dat de meesten in het peloton dat wel een goede situatie vonden. Iedereen zat trouwens toch à bloc, laat staan dat ze nog konden aanvallen. De rit van morgen vrijdag vrees ik niet. Normaal raak ik daar wel in de bus tot boven. Zaterdag wordt het andere kost. Dan zal het ervan afhangen hoe snel er gereden wordt, vrees ik. Als ik dit niveau kan aanhouden, voorzie ik geen problemen. Verslechter ik, zal ik de zaken toch eens moeten herbekijken. Want ik wil de Tour wel uitrijden, maar niet ten koste van alles." Boonen staat nu zesde in het klassement om de groene trui. Reëel gesproken heeft hij hier alleen nog kans op als er renners voor hem uitvallen, aangezien zijn achterstand al bijna 100 punten bedraagt.

Landerl naar Portugal

Rolf Landerl verlaat FC Groningen voor het Portugese Penafiel dat afgelopen seizoen promoveerde naar de hoogste klasse.

De Oostenrijker's contract werd niet verlengd door FC Groningen waardoor hij transfervrij was, twee andere Groningen spelers voor wie er geen nieuw contract klaarlag, Melchior Schoenmakers en Rigilio Vrede hebben nog geen andere werkgever gevonden.

Alle andere spelers die moesten vetrekken zijn intussen onder dak : Raymond Bronkhorst (Cambuur Leeuwarden), Joey Hardarson (IK Start), Arvid Smit (PSV) en Igancio Tuhuteru (Go Ahead Eagles). Roy Beukenkamp begint als keeperstrainer bij FC Groningen.

Landerl speelde sinds 1997 in Nederland, eerst bij AZ daarna vertrok hij tijdens het seizoen 1999/2000 naar Fortuna Sittard en sinds de zomer van 2002 kwam hij uit in het Oosterpark Stadion.

Française vervolgd voor verzinsel anti-joods geweld

De vrouw die vorige week in Frankrijk voor opschudding zorgde met een naar later bleek volledig verzonnen verhaal over een mishandeling met antisemitische achtergrond, is donderdag in staat van beschuldiging gesteld. Op 26 juli moet de 23-jarige Française voor de rechter verschijnen. De vrouw riskeert een gevangenisstraf van zes maanden.

Afgelopen vrijdagochtend zei de vrouw dat ze met haar baby was belaagd door zes Noord-Afrikaanse mannen. Zij zouden met messen haar kleding hebben kapotgesneden en hakenkruizen op haar buik hebben getekend. De daders zouden ten onrechte hebben gedacht dat de vrouw joods was.

De politie kon geen getuigen of bewijzen vinden voor de mishandeling. Wel kwam de politie erachter dat de vrouw al zesmaal eerder een valse aangifte had gedaan. Bij een huiszoeking in haar huis in de Parijse buitenwijk Aubervilliers vond de politie de markeerstift waarmee de hakenkruisen getekend zijn, de schaar waarmee haar haren waren afgeknipt en een credit card die ze als gestolen had opgegeven.

Roda rond met Hendrikx

Roda JC heeft het tot een akkoord gebracht met de Belg Mark Hendrikx alhoewel de overgang naar de Limburgse club nog iet zeker is.

Roda weigert namelijk een afkoopsom te betalen voor de verdediger, wiens contract nog een jaar doorloopt, te betalen aangezien hij bij zijn huidige club Anderlecht niet in aanmerking komt om te spelen.

Hoogstwaarschijnlijk zal Anderlecht de speler wel laten gaan zonder afkoopsom omdat hij op dit moment alleen maar geld kost.

Ook waren afgelopen woensdag de Hongaarse spits Sandor Torghelle en zijn zaakwaarnemer op bezoek in Kerkrade om te praten over een overeenkomst. Wel zijn er nog meer kapers op de kust voor de 22-jarige speler maar Roda hoopt voor het eind van de week uitsluitsel te krijgen.

Vier doden bij Zwitsers familiedrama

In een woning in het Zwitserse Simmendal, in het kanton Bern, zijn gisteravond de lijken van twee volwassenen en hun twee kinderen gevonden. De politie gaat ervan dat de 45-jarige vader zijn 35-jarige vrouw en dochters van elf en negen jaar oud doodgeschoten heeft en daarna de hand aan zichzelf sloeg.

De lijken werden kort voor 20.00 uur gevonden door familieleden van de slachtoffers. Volgens de politie hadden de moorden enkele uren tot mogelijk enkele dagen voor de ontdekking plaats. Waarom de dader zijn familie doodschoot is niet bekend. Enkele media berichtten over jaloezie als mogelijk motief, maar dit is niet bevestigd. Of er een afscheidsbrief gevonden is in het chalet wilde de politiewoordvoerder niet kwijt.

Uitwerpselen museumbezoekers zorgen voor stroom

Roonaan wordt bedankt voor het submitten en herschrijven van het volgende bericht:

Het British Science Museum heeft te maken met een hoge elektriciteitsrekening. Om deze kosten te drukken wil men het 'afval' van de toiletten gebruiken om elektriciteit op te wekken. De uitwerpselen van 100.000 toiletbezoekers zou genoeg zijn om 500 lampen een jaar lang van stroom te voorzien.

"Door het toiletbezoek gratis te maken kunnen de museumbezoekers iets terug doen voor het museum." "We hebben jaarlijks drie miljoen bezoekers en een hoge elektriciteitsrekening." aldus museumdirecteur Jon Tucker.

Kofi Annan: Lubbers niet schuldig bevonden

Ruud Lubbers, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (VN), is niet schuldig bevonden aan seksuele intimidatie van een medewerkster van zijn staf. Dit heeft VN-secretaris generaal Kofi Annan in een brief aan de staf van het VN-Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen laten weten.

Een kopie van de brief is handen gekomen van persbureau Reuters. In de brief uit Annan wel kritiek op de wijze waarop Lubbers met de aanklacht van een medewerkster is omgegaan, maar hij pleit hem vrij van seksuele intimidatie.

In mei werd bekend dat een medewerkster van de VN op 27 april een aanklacht tegen Lubbers had ingediend. De klacht ging over een ontmoeting in het kantoor van Lubbers op 18 december van het vorige jaar. Bij deze ontmoeting waren ook vijf andere medewerkers aanwezig.

Lubbers heeft altijd volgehouden zich "niet ongepast" te hebben gedragen. Volgens Lubbers heeft de vrouw een "vriendschappelijk gebaar" zijnerzijds verkeerd geïnterpreteerd.

Game: IndyCar Series 2005

Publisher:Codemasters
Developer:Codemasters
Website:IndyCar Series 2005
Platform:PS2


Codemasters, uitgever van de succesvolle Colin McRae en TOCA reeks, komt met een vervolg op IndyCar Series. Een pittige racegame voor de echte hardcore racers onder ons.

Nadat Codemasters vorig jaar met IndyCar Series op de proppen kwam, was het natuurlijk te verwachten dat er ook een vervolg op zou komen. En exact een jaar later is het zo ver, IndyCar Series 2005 is een feit.

Grote zonnevlam stevent af op de aarde

De zon heeft een krachtige X2-klasse zonnevlam uitgestoten op 15 juli. De explosie vond plaats om 2:40 Nederlandse tijd, en spuwde een massa uitbarsting vanuit de corona van de zon de ruimte in. Dit hebben satellieten waargenomen.

De protuberans, een zonnevlam, kwam uit zonnevlek 649 en stuurt mogelijk met hoge snelheid geladen deeltjes richting de aarde. De deeltjes komen aan op 16 juli, en kunnen in de hoge- en midden-hoogtegraden aurora's veroorzaken, in Nederland bekend als het Noorderlicht.

Er zal de komende dagen waarschijnlijk veel zonneactiviteit blijven. Zonnevlek 649 heeft een verstrengeld "beta-gamma-delta" magnetisch veld dat energie bevat om nog meer X-klasse zonnevlammen teweeg te brengen. Tevens bevindt zich ook aan de niet-zichtbare zijde van de zon een grote zonnevlek. Door de draaiing van de zon zal deze zonnevlek op 17 juli in het zichtbare gebied van de zon komen. De zonnevlek op de achterkant van de zon is waargenomen met een speciale technologie die trillingen in de zon detecteert.

Zonnevlekken veroorzaken niet alleen het Noorderlicht, maar kan ook voor ongemakken zorgen. De NOAA meldt dat er een sterke kans is op radio-blackouts in de komende 24 uur. Op deze site is ook te zien tot in welke gebieden het Noorderlicht te zien is, en gegevens over de zonnewind. Wellicht zien we de aurora borealis zelfs in Nederland op 16 juli.

Update 18:20

Spaceweather.com heeft de informatie op haar site gewijzigd, en meldt nu dat de explosie geen deeltjesuitbarsting richting de aarde teweeg heeft gebracht.

Buitenlands

Hallo, ich bin ein Hollander. Darf ich bitte drei Brot?
Hello, I'm Dutch. Can I have three loaves of bread?
Bonjour, je suis hollandaise. Je voudrais trois pains?
Zo. Dat lukt met nog wel. Drie broden bestellen in een vreemde taal zodat ze me begrijpen. Wat me altijd zo opvalt is dat wij Nederlanders áltijd met onze zakwoordenboekjes bij de hand rondlopen als we op vakantie zijn. We kopen ons brood in dezelfde taal als de dorpsbewoners, weliswaar vaak met een afgrijselijk accent en grammatica waar echt niks van klopt, maar toch, we doen het.
Buitenlanders die naar Nederland komen nemen maar aan dat we hen verstaan. Brood wordt gewóón in hun moerstaal besteld, want wij Nederlanders zitten zo goed in onze talen. Waarom is dit eigenlijk?
1. Nederlands is een moeilijke taal.
Ja, klopt. Helemaal waar. Er zijn meer uitzonderingen dan regels, inderdaad. Maar wij spreken toch ook geen vloeiend Frans? De meeste Nederlandse vakantiegangers leren gewoon een paar zinnetjes uit hun hoofd (bonjour, je m'appelle ... et toi?, je t'aime en au revoir.) Makkelijk zat, of niet? Koop een boekje van "wat en hoe in het Nederlands" en je kunt heeeel snel een brood kopen.
2. We zijn toch maar eventjes op vakantie, voor één keertje!
Ja, klopt ook. Maar waarom doen wij Nederlanders zo ons best dan?
3. Nederlanders kunnen nou éénmaal goed Frans en Duits en Engels, waarom zouden we daar niet gebruik van maken?
En waarom kunnen we dat zo goed? Omdat we een goede handelspositie hebben. Juistem. En ook omdat er zoveel toerisme is! En omdat er zoveel toeristen het vertíkken Nederlands te praten.

Ach, zo moeilijk is het niet!
Dear stranger. Welcome in Holland. The first thing you've got to know is that we would appreciate it if you try to speak a little Dutch. We love people talking a little clumsy. Please ask the baker "mag ik drie broden alstublieft?" and he or she will, if you're understood, give you a huge smile. Thank you.

Maar ach, waarschijnlijk blijven wij domme Nederlanders gewoon onze rijtjes uit het hoofd stampen. Je suis, tu es, il est, on est, nous sommes, vous êtes en ils sont. Bravo.

Politie vindt tas met springstof in Lelystad

Een anonieme fokker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft vandaag een inval gedaan in een woning in Lelystad, in het kader van een onderzoek van de politie Noord- en Oost-Gelderland naar overtredingen van de Wet wapens en munitie. Hierbij werd een tas met springstof gevonden. Verder werden in de tas een stroomstootwapen en een klein vuurwapen gevonden. De politie benadrukt dat het om criminele en zeker niet om terroristische activiteiten gaat.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is de tas op dit moment aan het onderzoeken. De bewoonster van het huis is aangehouden. Verder doorzoekt de politie momenteel ook in Baarn, Apeldoorn en Nijmegen huizen. In Baarn is een man aangehouden. In Apeldoorn en Nijmegen is nog niets verdachts gevonden.

De politie wil verder niets over de actie kwijt. Zo is niet duidelijk wat het verband is tussen de arrestaties van de verdachten en de vondst in de woning. Zowel de twee verdachten in Lelystad als de man in Baarn zitten nog vast.

Turk krijgt 30 jaar voor eerwraak op dochter

lightningthunder had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Turk afkomstig uit Almelo is in de Turkse stad Aksaray veroordeeld tot 30 jaar celstraf wegens de moord op zijn dochter. De man kon niet verkroppen dat zijn 18-jarige dochter Zarife in Nederland er een, in zijn ogen, te losbandige leefwijze op nahield. Zo kon hij er niet tegen dat zij een verhouding had met een getrouwde man.

In augustus 2003 schoot hij haar in Turkije tijdens een vakantie met een jachtgeweer dood.

In ons land ontstond indertijd veel ophef over de zaak en rondom het fenomeen eerwraak. De directeur van de school van het meisje, het ROC Twente Plus in Almelo, riep zelfs op tot een nationaal debat.

Verkerk door, Sluiter strandt

Martin Verkerk heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Dutch Open Tennis. Raemon Sluiter kan zijn koffers pakken, hij verloor van Nicolas Massu.

Martin Verkerk had het niet makkelijk tegen de Chileen Adrian Garcia. De Alphenaar verloor de eerste set via een tiebreak en won de tweede set met behulp van een tiebreak. Daarna was het verzet gebroken van de onbekende Garcia: 6-7 7-6 6-2.

Behalve Verkerk wist ook Dennis van Scheppingen zich bij de laatste acht te scharen in Amersfoort. Van Scheppingen won zeer gemakkelijk van de Colomibaan Alejandro Falla: 6-2 6-0.

Voor Raemon Sluiter is het toernooi voorbij. De Rotterdammer verloor van de als eerste geplaatste Chileen Nicolas Massu. De wedstrijd was een herhaling van de finale van vorig jaar, die de Chileen won. Ook vandaag verloor Sluiter. Hij speelde erg wisselvallig en verloor met 4-6 6-7.

Morgen zullen Verkerk en van Scheppingen spelen in de kwartfinale. Verkerk speelt tegen de Spanjaard David Sanchez. Van Scheppingen komt uit tegen de winnaar van Alberto Martin/Peter Luczak.

Protest asielzoekers met geweld beëindigd

De Eindhovense politie heeft vanmiddag een illegale demonstratie van asielzoekers uiteen geslagen. Dat gebeurde nadat ongeveer honderd asielzoekers de weg voor het azc Beatrixoord blokkeerden, en weigerden weg te gaan.

Toen de asielzoekers met stokken gingen slaan en stenen begonnen te gooien, greep de politie hardhandig in. Er werden honden ingezet en er vielen rake klappen. Eén asielzoeker is gearresteerd, maar de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De asielzoekers demonstreerden omdat ze boos waren na het overlijden van een mede asielzoekster. Ze vinden dat deze niet genoeg medische hulp heeft gekregen.

Jaguar laat Webber niet gaan

Jaguar wil Mark Webber nu niet midden in het seizoen laten vertrekken en hoopt hem nog over te kunnen halen toch nog volgend seizoen te blijven.

De geruchten gingen in de Formule 1-wereld dat Williams Jaguar een aanbieding zouden hebben gedaan, om Webber per direct over te nemen. Jaguar zegt nu dat wat er ook gebeurt, ze Webber niet zullen laten vertrekken. Daarnaast willen ze Webber met een goed plan overhalen nog een seizoen te blijven.

Uitvoerend Manager David Pitchforth van Jaguar vertelde: "Er is geen bedrag waarvoor ik Mark vrij zou geven voor het einde van het seizoen. We hebben meer dan genoeg budget om met het team dit jaar goed door te komen. Er is geen reden om welke regeling dan ook aan te gaan."

Webber staat momenteel centraal in de rijdersmarkt. Met het vertrek van Montoya en Ralf Schumacher bij Williams is dat team op zoek naar twee nieuwe rijders. Hoog op hun lijstje staat Webber en die staat ook hoog op het lijstje van Toyota.

Leerling mishandelt docent tijdens diploma-uitreiking

Een anonieme fokker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie van Heerlen heeft een 20-jarige jongen uit die plaats aangehouden wegens het mishandelen van een leraar. De jongen ging gisteren naar de diploma-uitreiking op het Arcus-college en kreeg daar vervolgens van de leraar te horen dat hij gezakt was en dat hij volgend jaar niet terug hoefde te komen.

De jongen werd hierop zó kwaad dat hij de man met een vuist in het gezicht sloeg. De leraar moest zich vervolgens in het ziekenhuis laten behandelen omdat hij glas van zijn bril in het oog had gekregen. De verdachte is na toepassing van snelrecht weer op vrije voeten gesteld. De politie kon niet zeggen wat voor straf hij heeft gekregen.

WK-kwalificatieduels Oranje in trek

De kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal voor het WK 2006 in Duitsland zijn nu al in trek.

De Supportersclub Oranje heeft ruim 8100 passe partouts voor de zes thuisduels verkocht. De interesse voor de kwalificatieduels voor het EK 2004 en het WK 2002 was beduidend minder. Voor de Europese titelstrijd werden ruim 6000 passe partouts afgenomen voor het WK 3000.

Nederland is voor de WK-kwalificatie ingedeeld in groep 1 en krijgt daarin te maken met Andorra, Armenië, Finland, Macedonië, Roemenië en Tsjechië. De eerste thuiswedstrijd zal gespeeld worden op 8 september in de Amsterdam ArenA tegen Tsjechië.

Uitslag elfde etappe Tour de France

De elfde etappe van de Tour de France is gewonnen door David Moncoutié. In een saaie etappe, maar in zeer warm weer, wist hij alleen aan te komen.

Het eerste uur van de koers werd er door het peloton een zeer hoog tempo gereden. Met een afgelegde afstand van 47 kilometer in het eerste uur was het onmogelijk voor renners om te ontsnappen. De gele trui verloor zelfs even het contact met het peloton.

Nadat na de eerste heuvels het tempo iets zakte, konden drie renners ontsnappen. Martinez en Moncoutié en later Flecha waagden het op een avontuur. De temperatuur steeg door de uitbundige zon naar 36 graden en peloton en koplopers ploegden voort. De koplopers iets harder en hun voorsprong liep uit naar tien minuten.

La Boulangère controleerde in het peloton en hield de voorsprong uiteindelijk zo rond de acht minuten. Moncoutié sprong weg bij Martinez en Flecha en die lieten hem zomaar rijden. Ofdat ze niet voor elkaar wilden werken of gewoon niet meer konden was onduidelijk, maar Moncoutié was er goed mee, want hij won de etappe.

Uitslag:
1. David Moncoutié (Fra) 3.54.58
2. Juan Antonio Flecha (Spa) + 2.15
3. Eqoi Martinez (Spa) + 2.17
4. Thor Hushovd (Noo) + 5.58
5. Erik Zabel (Dui) z.t.
6. Paolo Bettini (Ita z.t.
7. Robbie McEwen (Aus) z.t.
8. Danilo Hondo (Dui) z.t.
9. Lance Armstrong (VS) z.t.
10. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
11. Georg Totschnig (Oos) z.t.
12. Scott Sunderland (Aus) z.t.
13. Jan Ullrich (Dui) z.t.
14. Thomas Voeckler (Fra) z.t.
15. Levi Leipheimer (VS) z.t.
16. Laurent Brochard (Fra) z.t.
17. Michele Bartoli (Ita) z.t.
18. Francisco Mancebo (Spa) z.t.
19. Aitor Gonzalez (Spa) z.t.
20. Koos Moerenhout z.t.

Klassement:
1. Thomas Voeckler (Fra) 46.43.10
2. Stuart O'Grady (Aus) + 3.00
3. Sandy Casar (Fra) + 4.13
4. Richard Virenque (Fra) + 6.52
5. Jakob Piil (Den) + 7.43
6. Lance Armstrong (VS) + 9.35
7. Erik Zabel (Dui) + 9.58
8. José Azevedo (Por) + 10.04
9. José Enrique Gutierrez,Sp + 10.09
10. Francisco Mancebo (Spa) + 10.18
11. Tyler Hamilton (VS) z.t.
12. Santos Gonzalez (Spa) + 10.19
13. Andreas Klöden (Dui) + 10.20
14. Oscar Sevilla (Spa) + 10.26
15. George Hincapie (VS) z.t
16. José Luis Rubiera (Spa) + 10.27
17. Jan Ullrich (Dui) + 10.30
18. Bobby Julich (VS) + 10.42
19. Levi Leipheimer (VS) + 10.50
20. Ivan Basso (Ita) + 10.52

"Lance Armstrong gebruikt doping"

Kezand had ons via de nieuws-submit te melden:

"Vijfvoudig tourwinnaar Lance Armstrong gebruikt doping", dat zegt oud-winnaar Greg LeMond in een interview met het Franse dagblad Le Monde. Hij twijfelt er niet aan dat zijn landgenoot naar verboden middelen heeft gegrepen. "David Millar was ook nooit positief. Toch gaf hij toe epo te hebben gebruikt."

Cofidis-renner Millar kwam kort voor het begin van de Tour in opspraak. Prompt legde hij ook een bekentenis af. "Het probleem met Lance is dat er met hem niet over valt te praten. Voor hem ben je een leugenaar of iemand die probeert de wielersport kapot te maken", zo zegt LeMond.

LeMond vindt het met name verdacht dat Armstrong zo snel heeft terug kunnen komen van teelbalkanker. "Ik zeg enkel dat ik de waarheid wil zien wanneer ik naar de Tour de France kijk. Lance is bereid om alles te doen om zijn geheim te bewaren, maar ik weet niet hoe hij iedereen zal kunnen blijven overtuigen van zijn onschuld."

-
Meer wielernieuws lees je op de FOK! WB-manager!

Collina onderscheiden

Pierluigi Collina heeft woensdag een eredoctoraat ontvangen van de universiteit in het Engelse Hull voor zijn bijdrage in het voetbal.

De scheidsrechter zei zeer vereerd te zijn door de onderscheiding. "Ik ben erg trots op de erkenning die ik heb gekregen voor wat ik de afgelopen 27 jaar op het veld heb gedaan," aldus Collina.

Collina is vijf maal door zijn collega`s uitgeroepen tot de beste scheidsrechter ter wereld. Het EK in Portugal was zijn laatste grote toernooi, aangezien hij volgend jaar 45 jaar word en dat is de leeftijd waarop scheidsrechters op het hoogste niveau met pensioen moeten.

LeMond beschuldigt Armstrong

Ondanks dat hij het niet hard kan maken beschuldigt Greg LeMond landgenoot Lance Armstrong van dopinggebruik. Volgens hem is Armstrong gewoon een leugenaar.

LeMond vindt het met name verdacht dat Armstrong zo snel heeft terug kunnen komen van teelbalkanker. Daarnaast gebruikt LeMond Millar als voorbeeld: "David Millar werd echter ook nooit positief bevonden, maar hij geeft toe epo te hebben genomen. Het probleem met Lance is dat je met hem niet kan discussiëren. Voor hem ben je ofwel een leugenaar, ofwel probeer je het wielrennen te vernietigen."

Hij vervolgde: "Ik zeg enkel dat ik de waarheid wil zien wanneer ik naar de Tour de France kijk. Lance is bereid om het even wat te doen om zijn geheim te bewaren, maar ik weet niet hoe hij iedereen zal kunnen blijven overtuigen van zijn onschuld."

[update] Grote brand in centrum Madrid

UncleScorp had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Spaanse hoofdstad Madrid is vanmiddag rond 13:40 uur een grote brand uitgebroken. De brand woedt in het centrum van de stad en zou mogelijk ontstaan zijn door explosie in een stroomgenerator. Donkere rookwolken zijn nu boven Madrid te zien.

De brand woedt dichtbij het station van Atocha. Hier kwamen op 11 maart bijna 200 mensen om het leven bij terroristische aanslagen.


De brand heeft gezorgd voor grote rookontwikkeling


Update 16.17 uur
Gezien de grootte van de brand en het feit dat de stroomgenerator in de buurt blijkt te liggen van een benzinepomp, is besloten enkele gebouwen rondom de vuurhaard te evacueren. Ook heeft de politie de hoofdstraat van Madrid, de Paseo del Prado, afgesloten, wat heeft geleid tot een verkeersopstopping.

Vijf personen zijn inmiddels behandeld wegens rookvergiftiging. 8.000 andere mensen zitten zonder stroom.

Man gaat collega met bijl te lijf

Kezand had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 41-jarige man uit Oost-Souburg is gearresteerd nadat hij een 50-jarige collega uit Veere met een bijl te lijf was gegaan. Het incident deed zich voor op het Stadhuisplein in Vlissingen. De man sloeg zijn collega op het hoofd met een bijl in een plastic tas.

Vervolgens rende het slachtoffer weg, achtervolgd door de 41-jarige man die hem nog een paar keer op de rug sloeg. Omstanders wisten de bijl uiteindelijk af te pakken. Het slachtoffer hield aan de aanval een zwelling op zijn arm en rug over. Het is niet bekend wat de aanleiding voor de aanval was.

Spits op proef bij RBC

RBC Roosendaal heeft komende week een spits op proef bij de selectie. Emanuel Villa, van Argentijnse afkomst maar met een Italiaans paspoort, zal meetrainen en in oefenwedstrijden wellicht meespelen.

De 22-jarige aanvaller kwam vorig seizoen uit voor het Argentijnse Atlético Rafaela. Bij RBC zijn ze overtuigd van de voetbalkwaliteiten van de speler, maar willen ze vooral zien of hij in het elftal past en het aanpassingsvermogen heeft.

Manager voetbalzaken Rob Meppelink van RBC toonde zich verheugd: "Ik ben zeer benieuwd hoe Villa zal functioneren binnen dit team. We kennen zijn kwaliteiten, weten dat het een goede voetballer is. Dat hij ook kan scoren is bekend en zeker zo belangrijk, maar het gaat erom of hij dat bij RBC Roosendaal ook zal gaan doen. En tijdens het trainingskamp, waarin we twee aardige sparringspartners treffen in Cambuur Leeuwarden en TOP Oss, zullen we een aardige indruk krijgen van deze Argentijnse spits."

Dertienjarige aanrander opgepakt

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Nijmeegse politie heeft gisteren bekend gemaakt dat zij een dertienjarige jongen heeft opgepakt wegens het aanranden van acht meisjes. De slachtoffers zijn tussen de twaalf en vijftien jaar oud.

De politie kwam de jongen op het spoor omdat een van de meisjes wist hoe haar aanrander heette. De jongen is vrijgelaten en overgedragen aan de hulpverlening.

Lichaam Nederlandse bergbeklimmer gevonden

Icoon Algemeen nieuwsDe lokale politie van het Franse Chamonix meldt dat reddingswerkers het lichaam van de vermiste Nederlandse bergbeklimmer en zijn gids hebben gevonden. De 29-jarige Utrechter en zijn 57-jarige gids lagen bedolven onder een dik pak sneeuw. De twee waren sinds zaterdag vermist en de zoektocht naar hen verliep moeizaam door de slechte weersomstandigheden.

De Utrechter was met een groep op weg naar de hoogste berg van Europa, toen hij op de noordkant van een nevenpiek, de Mont Blanc du Tacul, erg vermoeid raakte. De gids besloot hem terug naar beneden te brengen, maar beiden werden tijdens de afdaling overvallen door een lawine.

OM eist celstraf tegen Fons Spooren

Icoon Binnenlands nieuwsHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Den Bosch achttien maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist tegen Fons Spooren. Verder vroeg het OM om een proeftijd van drie jaar, in plaats van de gebruikelijke twee jaar.

De 40-jarige voormalig financieel directeur van PSV zou zich schuldig hebben gemaakt aan ontucht met minderjarige jongens in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven. Hij wordt ook verdacht van poging tot zware mishandeling omdat hij onveilige seks zou hebben gehad terwijl hij wist dat hij HIV-besmet was.

Subheader
Fons Spooren, vandaag in de rechtszaal


Spooren ontkent dat hij onveilige seks heeft gehad met jongens in het Eindhovense Anne Frankplantsoen, nadat hij wist dat hij seropositief was. ''Zodra ik in maart 2001 wist dat ik hiv-besmet was, ben ik gestopt met onveilige anale seks.'' Wel keerde hij een aantal maanden nadat hij op de hoogte gebracht was van de besmetting terug naar het plantsoen voor orale seks. ''Van een arts en na het lezen van documentatie had ik vernomen dat de kans op besmetting via orale seks verwaarloosbaar zou zijn." Volgens de officier van justitie bleef hij met opzet naar het plantsoen gaan, juist omdat hij wist dat hij daar onveilige seks kon bedrijven.

Tijdens de zitting bleek dat diverse jongens hebben verklaard dat Spooren wist dat hij was besmet, maar dat hij dit destijds niet kenbaar maakte. Verder verklaarden zij in hoge mate financieel afhankelijk te zijn van Spooren. Spooren opperde dat de jongens alleen maar uit zijn op een schadevergoeding. Volgens de jongens liep Spooren te koop met zijn functie bij PSV, maar de verdachte denkt dat de jongens zijn opgejut. "Ik heb nooit verteld wie ik was of wat ik deed." Alle slachtoffers in de zaak Spooren zijn getest en negatief gebleken.

Subheader


Volgens justitie had Spooren een voorkeur voor jonge jongens. Sommige jongens waren niet ouder dan 13 jaar. Spooren zegt dat hij nooit heeft gevraagd naar een identiteitsbewijs. Hij ging af op het uiterlijk. "Ik val niet op minderjarige jongens, maar op jonge mannen tussen de twintig en vijfentwintig jaar."

De officier van justitie verweet Spooren dat hij zich als slachtoffer opstelt. ''Ik wil u uit de droom helpen: u bent verdachte. De jongens zijn de slachtoffers. Ik heb van u geen woord van begrip of mededogen gehoord. U dacht: ik heb ervoor betaald, dus ze moeten niet zeuren. Maar de wereld bestaat uit meer dan geld alleen'', aldus de officier. ''Spooren heeft de jongens wel betaald, maar nog niet de maatschappij.''

Kermis in Tilburg

Komende vrijdag begint om 22:00 uur de grootste kermis van de BeNeLux in Tilburg. De opbouw werkzaamheden zijn in volle gang. En zoals bij iedere kermis, zijn verschillende freaks weer in de weer om foto's te maken. De fotopagina's schieten dan ook als paddestoelen uit de grond zoals hier, hier, en hier.

Als je live wil mee kijken naar de opbouw op het Heuvelplein in Tilburg, dan is er ook nog een webcam te vinden. En welke attracties waar te vinden zijn, kun je op deze mooie plattegrond vinden.

En natuurlijk de officiële site niet te vergeten.

Mocht je nog meer leuke linkjes of webcams in Tilburg weten te vinden, u zijt welkome deze hieronder te posten.

Veel plezier!

Het Hoerenstraatje

Het Hoerenstraatje

Mijn ouders zijn al jaren gescheiden, na een huwelijk van bijna dertig jaar. Mijn moeder wilde het. Het ergst van alles is, dat het mijn schuld was, omdat ik zonodig naar het "theater" wilde.
Ja, het klinkt raar, maar geloof mij, het is echt mijn schuld.

Tegen mijn moeders zin, begon ik aan een avondopleiding, in een amateur-theater. Na afloop van de lessen begaven we ons direct naar de bar, in hetzelfde gebouw gelegen. Ideaal om daar het groepsgevoel te versterken, al zuipend en ouwehoerend, tot ver over twaalven. Flink aangeschoten, maar zeer tevreden kwam ik altijd thuis. Mijn moeder, stijf en puriteins opgevoed, zag er de lol niet van in. Daarom vertelde ik haar maar niet, waar precies ik tweemaal in de week te vinden was. Je moest geen olie op het vuur gooien, vond ik.

Het amateur-theater bevond zich op de eerste verdieping van een oud pand, in een doorlopende straat in het stadscentrum.
Met het pand zelf was niets mis, maar met de straat wel. Want die stond toen al niet zo goed bekend en werd door velen het Hoerenstraatje genoemd. Niet zonder reden natuurlijk.
De straat is eigenlijk niet meer dan een steeg en kent nog een paar historische waarden. Wil je richting amateur-theater moet je in het midden zijn, net na de plek waar de steeg zich vernauwt, waar het eeuwig naar pis en andere gruwelijkheden stinkt.
De steeg lijkt te eindigen bij een boog, een eeuwenlang bewaard gebleven staaltje vakmanschap, maar daarachter kom je in een bijzonder vacuüm terecht. Eeuwenoude stilte heerst daar. Overdag tenminste.
Voor een slimme, maar louche zakenman bleek het een perfecte locatie voor zijn snode plannen. Hij had zijn oog laten vallen, op enkele, dramatisch vervallen panden.
Eerst moest hij de gemeente plechtig een grondige renovatie beloven, daarna pas mocht hij de drie naast elkaar gelegen panden zijn eigendom noemen. Alles verliep zonder problemen, die kwamen later pas. De gemeente had geen poot om op te staan. De zakenman had immers niet gelogen.
Hij had er een smak geld tegenaan gegooid. Maar met de dames van lichte zeden die daarna zelfverzekerd hun intrek namen, had de gemeente geen rekening gehouden.
Gehuld in traditionele kledij en met berekenende blik, posteerden zij zich ongegeneerd voor de gerenoveerde ramen. Een elektricien vervolmaakte dit toonbeeld van bandeloosheid door de verlichting aan te passen: de rosse buurt was een feit, het geld stroomde binnen en de mannen toe.

Niemand hoefde er persé langs, je kon het amateur-theater ook via de andere kant van de steeg bereiken en vice versa. Maar waarom omlopen? Door die steeg, dat was veel korter. Ook ik had het recht om daar te lopen, net als ieder ander.
Vroeg in de avond was het meestal rustig, maar na middernacht wemelde het van de mannen, in alle soorten en maten. Tweemaal per week spitsroeden lopen, in het pikkedonker geile mannetjes passeren, oneerbare voorstellen aanhoren, het viel niet mee, hoor.
Raar maar waar: aan de begerige blikken, kotsende dronkelappen en trillende, smekende junks, raak je gewend. Zelfs aan de "gewone" mannen, die zich beschaamd verscholen in de donkere schaduwen van de huizen. Als je het maar vaak genoeg ziet en meemaakt, wordt het "gewoon" en sta je er niet meer bij stil.

Na een jaar was het zover: mijn allereerste uitvoering. Alles verliep perfect en was onvergetelijk. Mijn ouders zaten op de eerste rij, hadden de hele avond plezier.
Daarom begreep ik het ook niet, waarom ze mij die nacht - ik had eerst flink feestgevierd natuurlijk - op die manier opwachtten: mijn moeder kaarsrecht op de bank, spierwit gezicht en op elkaar geperste lippen, mijn vader verdwaasd in zijn luie stoel, met een vreemde blik in zijn ogen. Het viel mij koud op mijn dak: scheiden gingen ze en daarmee basta!

Heel soms denk ik dat het kwam, omdat mijn moeder onvoorbereid door die steeg moest, dat "iemand" mijn vader herkende of zo, maar daar stoppen die idiote gedachten, meteen. Verder durf ik niet te denken. Nee, ik weet het zeker, die scheiding, het was écht mijn schuld...

Radiostations zenden live-programma's vertraagd uit

Steeds meer radiostations in de Verenigde Staten gaan hun live-programma's met een paar seconden vertraging uitzenden. Dit omdat de boetes voor onwelvoeglijk taalgebruik flink zijn verhoogd. De Amerikaanse toezichthouder Federal Communications Commission (FCC) verhoogde eerder dit jaar de maximale boete van 27.500 tot 500.000 dollar.

Voor het vertragen van de uitzending wordt speciale software gebruikt. Het is bijna onhoorbaar dat een vloek weggesneden is. De pauzes tussen de overige woorden wordt gewoon iets opgerekt.

Vorige maand voorkwam het Amerikaanse mediaconcern Clear Channel Communications al een rechtszaak door een schikking te treffen van 1,75 miljoen dollar met de FCC.

Stoichkov bondscoach Bulgarije

Hristo Stoichkov wordt de nieuwe bondscoach van Bulgarije. De 38-jarige oud-speler wordt de opvolger van Plamen Markov , die na het voor Bulgarije teleurstellende verlopen EK opstapte.

Stoichkov tekende een tweejarig contract bij de Bulgaarse voetbalbond. De Bulgaar, die speelde voor onder meer FC Barcelona en Parma, beëindigde in december 2003 zijn voetbalcarrière en heeft nog geen enkele ervaring als trainer.

In 1992 won Stoichkov samen met Barcelona de Champions League en twee jaar werd hij gekozen tot Europees voetballer van het jaar.

Nederland heeft hoge levensstandaard

Nederlanders genieten een hoge welvaart. Dat blijkt uit de index van de VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP. Nederland bezet een vijfde plaats achter Noorwegen, Zweden, Australië en Canada. Voor de lijst vergelijkt de organisatie ieder jaar van 177 landen de levensverwachting, het inkomen per hoofd van de bevolking en het peil van het onderwijs per land.

Burundi, Mali, Burkina Fasso, Niger en Sierra Leone staan het laagst. Daaruit blijkt dat de levensstandaard in zuidelijk Afrika in vergelijking met het jaar 1990 is gedaald. In 46 landen is sprake van achteruitgang. Dit komt vooral doordat de ziekte aids daar flink aan het huishouden is. De levensverwachting van acht landen in Afrika is gedaald tot onder de 40 jaar. In Noorwegen is deze verwachting 79 jaar.

'Hiddink in onderhandeling met Duitse voetbalbond

Guus Hiddink zou volgens de Duitse krant Bild met de Duitse voetbalbond onderhandelen over het bondscoachschap.

Franz Beckenbauer geeft ook de voorkeur aan een buitenlander. "Die keuze kan ik me goed voorstellen", zo zegt hij. Guus Hiddink is blij met die mening. "Het is goed om te horen wanneer een voetbalheld zoals Beckenbauer zo over mij spreekt."

De Duitse fans zijn niet vergeten wat er zich bij de Wereldkampioenschappen 1990 in Italië heeft afgespeeld. Rijkaard spuugde Rudi Völler toen in het gezicht. Ook Ronald Koeman, die bij de Europese Kampioenschappen 1988 in Duitsland zijn achterste afveegde met het shirt van de destijds Duitse basisspeler Olaf Thon, zijn ze in Duitsland nog niet vergeten.

Toch vindt de krant het belangrijk om te weten wat de nieuwe bondscoach kan met de huidige situatie. Hiddink heeft Nederland en Zuid-Korea gecoached tijdens een EK en een WK en stuurde Real Madrid naar de wereldbekerfinale. Ook bij PSV zijn de resultaten niet slecht.

Zelfs zegt Hiddink het geen probleem te vinden onze oosterburen te coachen. "We zijn nu toch één Europa?"

Blondjes 'dommer' na lezen moppen

KRML had ons via de nieuws-submit te melden:

Blondjesmoppen blijken van invloed te zijn op de prestaties van blonde vrouwen, zo is gebleken uit Duits onderzoek. Blondines die moppen over hun vermeende domheid te lezen kregen, presteerden daarna slechter dan gemiddeld in intelligentietests.

Ongeveer tachtig vrouwen, blonde en niet-blonde, werden getest op hun vermogen om snel en precies te werken. De helft van de deelneemsters kreeg voor de test enkele blondjesmoppen te lezen. "Geen enkele blonde vrouw gelooft dat ze dom is", aldus sociaal psycholoog Jens Foerster van de Internationale Universiteit van Bremen. "Maar nadat ze waren blootgesteld aan negatieve stereotypen, waren de blonde deelneemsters opmerkelijk trager in de tests."

Foerster geeft als verklaring dat mensen die te horen krijgen dat ze iets niet goed kunnen, daarna langzamer werken omdat ze proberen fouten te voorkomen. "Het onderzoek toont aan dat zelfs vooroordelen die algemeen gelden als onwaar, iemands zelfvertrouwen kunnen ondermijnen", concludeerde de onderzoeker.

AC Milan huurt Crespo

Hernan Crespo komt volgend seizoen op huurbasis uit voor AC Milan. De Argentijnse spits had zichzelf onmogelijk gemaakt bij Chelsea en was in Londen niet meer gewenst.

Crespo kwam na de zomervakantie te laat terug bij de ploeg van de nieuwe trainer José Mourinho. Die laatste gaf meteen aan niet verder te willen met Crespo. 'Het is aan hem. Ik wil geen spelers die niet voor honderd procent hier willen blijven' aldus Mourinho. Crespo besloot daarop uit te zien naar een nieuwe club.

Door het vertrek van Crespo is de komst van Didier Drogba naar Chelsea een stuk dichterbij. De Londense club wil de Afrikaanse spits graag overnemen van Olympique Marseille, maar voorlopig is de transfersom het grote struikelblok. Marseille verlangt ongeveer 40 miljoen euro voor Drogba, Chelsea wil voorlopig 27 miljoen neerleggen. Mocht Drogba naar Chelsea verhuizen wordt Zlatan Ibrahimovic genoemd als opvolger van Drogba in Marseille.

Egyptenaar steekt pratende vrouwen in brand

Een man in Egypte die zich stoorde aan kletsende vrouwen heeft hen in brand gestoken. De man woont boven een bakkerij en ergerde zich aan de vijf vrouwen die in de rij stonden voor de winkel.

De man was het op een gegeven moment zo zat dat de vrouwen zo hard met elkaar aan het kletsen waren, dat hij een brandende bundel met onder meer plastic naar beneden gooide. De vrouwen raakten door deze daad zwaargewond. De man sloeg op de vlucht, maar de politie rekende hem later alsnog in.

Man steekt vriendin en kinderen in brand

Een 24-jarige man heeft in de Amerikaanse staat Washington zijn vriendin en kinderen vermoord door ze te overgieten met benzine en dat aan te steken. Ook de man zelf kwam door de vuurzee om het leven.

De dader zette tijdens een ritje de auto waar hij, zijn 18-jarige partner en hun drie kinderen in zaten in vuur en vlam. De kinderen, een 2,5 jaar oud meisje en twee jongetjes van achttien en zes maanden oud, zaten vast op de achterbank en stierven ter plekke. Beide volwassenen wisten echter uit de auto te komen, waarna de man volgens getuigen enkele schoten loste in de richting van de vrouw. Vijftig meter verderop zakte de man in elkaar en kon de beschotene zich bij een huis in veiligheid brengen. Ze overleed acht uur later in het ziekenhuis echter alsnog aan haar verwondingen.

De vrouw had enkele dagen eerder een aanklacht wegens huiselijk geweld en mishandeling ingediend, aldus de politie.


De uitgebrande auto

Whoopi Goldberg ontslagen na Bush-grappen

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Actrice Whoopi Goldberg zal niet meer te zien zijn in de reclames voor de afslankproducten van Slim Fast. Dit omdat ze tijdens een diner op 8 juli in New York voor de Democratische voormannen John Kerry en John Edward onder meer grove en seksueel getinte woordspelingen met de naam van president Bush maakte.

Goldberg snapt haar ontslag bij Slim Fast, onderdeel van Unilever, niet. Ze zegt al twintig jaar grappen te maken over presidenten. "Ik moet doen wat ik als artiest, schrijfster, komediante en als Amerikaan moet doen."

Amerikaanse media constateren dat ondernemingen steeds vaker ingrijpend reageren op politiek gevoelig materiaal. Zo worden kritische uitspraken op televisie geweerd en weigerde Disney recentelijk een documentaire van filmmaker Michael Moore, Fahrenheit 9/11, te distribueren wegens de politieke boodschap van de documentaire.

`Edwards betrapt op doping`

De Amerikaanse krant de Chicago Tribune meldt dat atlete Torri Edwards betrapt is op doping.


Bij wedstrijden op Martinique in april van dit jaar, zou er in de urine van de sprintster sporen van het verboden nikethamide zijn gevonden.

Edwards, die vorig jaar de wereltitel op de 100 meter won, nadat de oorspronkelijke winnares Kelli White positief testte op doping, plaatste zich eerder deze week bij de Amerikaanse trials voor de 100 meter op de Olympische Spelen in Athene. Dit komt nu in gevaar.

Moord op Tilburgse vrouw opgelost

Icoon Binnenlands nieuwsDe Tilburgse politie denkt de moord op de Tilburgse Denise Schouten te hebben opgelost. Een man die momenteel vastzit voor brandstichting heeft de moord bekend.

Denise Schouten werd op tweede kerstdag in 1999 op 21-jarige leeftijd om het leven gebracht. De man zegt in een uitgebreide bekentenis drugs in een drankje van Schouten te hebben gedaan waardoor ze een dag later overleed. Met deze bekentenis is de zaak volgens de politie zo goed als opgelost.

Michel Fourniret bekent tiende slachtoffer

Icoon Buitenlands nieuwsMichel Fourniret, die zeker negen moorden heeft bekend, heeft opgebiecht een tiende slachtoffer te hebben ontvoerd en verkracht. Dat zou in 1998 zijn gebeurd in de streek van Sedan. Hij zou het Franse meisje van Afrikaanse afkomst niet hebben vermoord.

Deze bekentenis steunt de vermoedens van verschillende onderzoekers dat Fourniret ook tussen 1990 en 2000 strafbare feiten heeft gepleegd. Zelf heeft hij verklaard dat dat niet het geval is. Er wordt nog onderzocht of de bekentenis van Fourniret juist is. De procureur-generaal van Reims zegt hierover: "Michel Fourniret geeft details op sommige punten maar blijft onduidelijk over de exacte plaats van ontvoering en de datum. Ook over de leeftijd van het slachtoffer blijft hij vaag. We moeten zeer voorzichtig zijn met deze onthulling door Michel Fourniret en we zullen nagaan of er in die periode een klacht is ingediend betreffende dergelijke feiten of een vermeend slachtoffer zich meldt. We zitten in dezelfde situatie als de de Belgische speurders betreffende de onthullingen van de vrouw van Fourniret over de kinderoppas". Eerder verklaarde de vrouw van Fourniret dat haar man een au-pair die bij het paar in huis woonde, zou hebben vermoord. Daarvoor zijn echter nog geen bewijzen gevonden.

Hiddink in onderhandeling met Duitse voetbalbond

NatteKip had ons via de nieuws-submit te melden:

Guus Hiddink zou volgens de Duitse krant Bild met de Duitse voetbalbond onderhandelen over het bondscoachschap. Franz Beckenbauer geeft ook de voorkeur aan een buitenlander. "Die keuze kan ik me goed voorstellen", zo zegt hij. Guus Hiddink is blij met die mening. "Het is goed om te horen wanneer een voetbalheld zoals Beckenbauer zo over mij spreekt."

De Duitse fans zijn niet vergeten wat er zich bij de Wereldkampioenschappen 1990 in Italië heeft afgespeeld. Rijkaard spuugde Rudi Völler toen in het gezicht. Ook Ronald Koeman, die bij de Europese Kampioenschappen 1988 in Duitsland zijn achterste afveegde met het shirt van de destijds Duitse basisspeler Olaf Thon, zijn ze in Duitsland nog niet vergeten.

Toch vindt de krant het belangrijk om te weten wat de nieuwe bondscoach kan met de huidige situatie. Hiddink heeft Nederland en Zuid-Korea gecoached tijdens een EK en een WK en stuurde Real Madrid naar de wereldbekerfinale. Ook bij PSV zijn de resultaten niet slecht.

Zelfs zegt Hiddink het geen probleem te vinden onze oosterburen te coachen. "We zijn nu toch één Europa?"

Racist in België wordt stemrecht ontnomen

België wil mensen die veroordeeld worden wegens racisme vijf tot tien jaar hun burgerrechten ontnemen. Dat houdt onder meer in dat men niet mag stemmen maar ook niet gekozen kan worden. De regering-Verhofstadt wil op deze wijze het toenemende racisme en jodenhaat tegengaan.

Onlangs werd België opgeschrikt door enkele racistische en antisemitische incidenten, waarbij onder meer drie Vlaamse extreemrechtse activisten een asielzoekerscentrum bestormden en islamitische asielzoekers mishandelden. Ook werden in Antwerpen joodse jongeren belaagd door jonge Noord-Afrikanen.

De Belgische regering wil verder meer aandacht geven aan bestrijding van racisme in het onderwijs. Tevens moet middels een tien-puntenplan verspreiding van haatdragende teksten via internet beter aangepakt worden.

Belgische posterijen krijgen de opdracht steviger te controleren op de verspreiding van racistisch getinte pamfletten. Tenslotte moet de Belgische Staatsveiligheid gerichter moskeeën gaan screenen op uitingen van racisme en jodenhaat.

Katwijkse grafschenners aangehouden

Icoon Binnenlands nieuwsIn Katwijk heeft de politie acht jongeren tussen de 15 en 18 jaar aangehouden die op begraafplaats Duinrust grafschennis hebben gepleegd. De jongeren zijn afkomstig uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Na eerst nog alles te ontkennen hebben ze inmiddels allemaal bekend. De jongeren beweerden onder invloed te zijn van drank. De vernielingen zijn gepleegd in het weekend van 29 en 30 mei. De jongeren werden door een getuige betrapt en werden weggestuurd. Later bleek wat de jongeren op het terrein deden. Door tips na berichten in de media konden ze alsnog aangehouden worden. In totaal werden er negen graven vernield, ook werden er enkele spullen gestolen. Over de eventuele schadevergoedingen wordt nog onderhandeld.

Groothandel tuinbouwartikelen blijkt wietplantage

Woensdag heeft de Utrechtse politie een wietplantage opgerold. De plantage was vermomd als groothandel in tuinbouwartikelen, maar verkocht ondertussen wel heel bijzondere plantjes. Daarnaast handelde het bedrijf ook in apparatuur om een kwekerij op te zetten.

Al enige tijd werd het bedrijf door de politie in de gaten gehouden. Daaruit bleek dat er regelmatig mensen naar buiten kwamen met zakken of tassen met in totaal 50 tot 100 kilo wiet erin. De partijen werden in de groothandel al in balen verzameld en klaar voor verzending gemaakt.

De politie deed afgelopen woensdag een inval en ontdekte in de opslagplaats 110 kilo hasj en tien kilo wiet. Ook werd er 'seal-apparatuur', gebruikt om de wiet te verpakken, in beslag genomen.

De groothandel, die ook in de legale tuinbouw actief was, moet één jaar lang gesloten blijven.

Sheringham vervolgt loopbaan

Teddy Sheringham is ook aankomend seizoen op de Engelse voetbalvelden te vinden. De inmiddels 38-jarige aanvaller tekende een éénjarig contract bij West Ham United.

De ex-international komt over van Portsmouth waar hij, ondanks dat hij afgelopen seizoen 32 wedstrijden speelde, geen nieuw contract kreeg aangeboden.

Sheringham speelde in totaal 639 competitiewedstrijden voor Millwall, Aldershot, Portsmouth, Nottingham Forrest, Tottenham Hotspur en Manchester United, waarin hij 244 maal scoorde.

Weer doden bij bomaanslag Irak

Donderdag is er een bom ontploft in de Iraakse stad Haditha, daarbij vielen zeker drie doden. Alle slachtoffers zijn politieagenten. Dit is door het ministerie van Binnenlandse Zaken in Bagdad bevestigd.

Getuigen verklaarden dat minimaal negen mensen bij de explosie gewond raakten. Onder hen zouden ook een aantal agenten zijn. De aanslag vond plaats voor het hoofdbureau van politie in Haditha, dat 250 kilometer ten noordwesten van de Iraakse hoofdstad ligt.

Tot 6 jaar eis voor opblazen islamitische slagerij

Tegen de man die verantwoordelijk is voor het gedeeltelijk opblazen van een islamitische slagerij in Den Bosch, vorig jaar op Tweede Kerstdag, is gisteren 5 jaar cel geëist. De 27-jarige, uit voormalig Joegoeslavië afkomstige man raakte bij de ontploffing zelf zwaar gewond door onder meer rondvliegend glas en brandende brokstukken.

De bedoeling was overigens niet om de slagerij op te blazen, maar om hem in de brand te steken. De 10 liter benzine die de dader daarvoor gebruikte was echter te veel van het goede.

De 27-jarige man, inwoner van Breda en een vluchteling uit Kosovo, was benaderd door een 34-jarige Tilburger, die op zijn beurt weer voor de Marokkaanse eigenaar handelde. De Joegoeslaaf zou 14.000 euro krijgen, de Tilburger 2.000 euro voor zijn rol als ''makelaar''. Tegen de 34-jarige inwoner van Tilburg werd 6 jaar cel geëist.

Zowel de Tilburger als de Bredanaar erkenden een ''grote fout'' te hebben gemaakt. De eigenaar van de zaak, een 36-jarige inwoner van Leerdam, staat later terecht omdat een psychiatrisch rapport over hem gisteren nog niet klaar was. Hij zou zijn zaak in de brand hebben willen laten steken omdat die slecht liep en hij van zijn huurcontract afwilde.

Buiten de 27-jarige inwoner van Breda vielen er geen slachtoffers bij de ontploffing. Er hadden echter mensen kunnen sterven, zo betoogde de officier van justitie. Een bewoner van een van een omliggende woning verklaarde dat hij door de kracht van de explosie uit zijn stoel geblazen werd.

Uitspraak over 14 dagen.

Ex-Kamerlid Wijnschenk nacht in cel

Tegen voormalig LPF-fractieleider Harry Wijnschenk is een aanklacht wegens mishandeling ingediend. Het oud-Kamerlid zat daarvoor afgelopen week één nacht in de cel. Wijnschenk kreeg afgelopen maandagavond een woordenwisseling over een afzetting die was aangebracht in de hal van een appartementencomplex in Almere waarin hij woont. Een 70-jarige medebewoner attendeerde hem op die afzetting. Tijdens de ruzie die ontstond kwam de 70-jarige ongelukkig ten val en brak zijn bovenarm op twee plaatsen.

Een derde persoon, een 55-jarige man, liep bij het voorval een blauw oog op. Daarvoor zou Wijnschenk verantwoordelijk zijn. De oud-LPF'er ontkent dit volgens de politie. Zelf liep Wijnschenk in het strijdgewoel een schram in het gezicht op.

Wijnschenk zegt in de Telegraaf dat hij zijn 70-jarige buurman niet heeft aangeraakt: ''Hij stond op een trap en had daardoor een wankel evenwicht. Toen hij iets naar voren reikte, viel hij. Het was een ongelukkige loop van omstandigheden''. Hij heeft de buurman inmiddels een bloemetje gebracht en hoopt als de zaak wat is bedaard met hem en zijn vrouw de zaak te kunnen uitpraten.


''Ongelukkige loop van omstandigheden''

Nederlandse militairen in de fout op Antillen

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat Nederlandse militairen op de Antillen zich op grote schaal te buiten gaan aan zaken als drugshandel, zware mishandeling, bedreiging, vernieling en diefstal. Tot nu toe zijn dit jaar al 15 militairen gearresteerd wegens de handel in drugs; 30 anderen voor overige misdrijven.

Volgens de marine zijn dit jaar inmiddels 8 mariniers naar Nederland teruggestuurd vanwege drugshandel of -bezit. Vorig jaar was dat aantal pas aan het eind van het jaar bereikt. Mariniers die worden betrapt op het bezit van softdrugs krijgen een waarschuwing en worden teruggestuurd naar Nederland vanwege de voorbeeldwerking. Als ze voor een tweede keer worden betrapt, volgt ontslag. Als harddrugs worden aangetroffen volgt automatisch ontslag, zo laat een woordvoerder van de marine weten.

Op de Antillen zitten zo'n 300 mariniers en nog zo'n 700 andere militairen van de marine. Ze zitten er onder meer om de drugshandel te bestrijden. Volgens de marine worden de militairen uitvoerig gewaarschuwd voor de verleidingen op Curaçao en Aruba, waar drugs vrij gemakkelijk te krijgen zijn.

ANWB: zee bij Scheveningen te vuil

De ANWB vindt dat Rijkswaterstaat een zwemverbod moet instellen voor het Noorderstrand bij Scheveningen en voor het strand bij Katwijk, ten zuiden en ten noorden van de uitwatering. De bond liet TNO onderzoek verrichten naar de kwaliteit van het zwemwater. Daaruit blijkt dat het water verontreinigd is met diverse soorten bacteriën.

De bacteriën zijn afkomstig uit uitwerpselen. Door de recente zware regenval lopen de waterzuiveringsinstallaties over en wordt het vieze water ongefilterd in zee geloosd. Het uitstorten van rioolwater gebeurt bij Scheveningen en Katwijk altijd als er in korte tijd heel veel regen valt.

Het zwemverbod zou 8 tot 10 dagen moeten duren, na iedere zware regenval.

Volgens de ANWB levert zwemmen in het vervuilde zeewater onder meer huidirritatie, ademhalingsproblemen en maagdarminfecties op.

Chirac: 'bestraf vrouw die racistische aanval verzon'

calvobbes en Zero-Cool hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsPresident Chirac heeft woensdag in een televisie-interview gezegd dat de vrouw die ten onrechte beweerde aangevallen te zijn door racisten, gestraft moet worden. De vrouw verklaarde afgelopen vrijdag dat zij was aangevallen door Arabieren en Afrikanen die haar kleren hadden gescheurd en hakenkruizen op haar lichaam hadden getekend. Chirac en andere Franse politici reageerden vervolgens fel op het voorval.

Maandag begon de Franse politie aan het verhaal van de vrouw te twijfelen. Zo meldden zich geen getuigen, ondanks dat de vrouw beweerde dat twintig mensen het voorval gezien hadden. Ook waren er op beelden bewakingscamera's waar de daders zouden zijn uitgestapt geen mannen te zien die aan het gegeven signalement voldoen. Tevens zou de vrouw al zes keer eerder aangifte hebben gedaan van mishandeling. Dinsdag kwam de aap eindelijk uit de mouw. De vrouw bekende alles te hebben gelogen. Ze kan nu zes maanden gevangenisstraf krijgen voor het doen van een valse aangifte.

Chirac noemde het gedrag van de vrouw vandaag in het interview 'een gevolg van het verslechterde klimaat in Frankrijk.' Dat klimaat zorgt er volgens de president voor dat joodse en islamitische Fransen zich niet meer onderdeel van de gemeenschap voelen.

Subheader
Joodse scholen, synagogen en begraafplaatsen
in Frankrijk zijn de afgelopen tijd steeds
vaker doelwit van agressie

Tele2 moet rectificeren na misleidende reclame

Telecombedrijf Tele2 moet een rectificatie plaatsen in landelijke dagbladen na een onjuiste prijsvergelijking met concurrent KPN. Zo luidt de uitspraak van de rechter in een kort geding door de KPN aangespannen tegen Tele2.

De rechter oordeelde dat de rectificatie binnen een week geplaatst moet worden. Mocht Tele2 hieraan niet voldoen, dan staat daar een dwangsom op van 50.000 euro per dag. De rectificatie moet even groot zijn en dezelfde kleuren hebben als de eerder geplaatste advertentie.

In de gewraakte advertentie stelde Tele2 dat bellen via hun dienst Preselect, altijd goedkoper is dan bellen via KPN BelBasis. Bij deze vergelijking werd echter met geen woord gerept over de voordeelnummers van KPN, waardoor de rechter vond dat Tele2 moet rectificeren. ,,De vergelijking was hierdoor onvolledig en daarom misleidend'', aldus de rechter.

Tele2 kondigde aan tegen het vonnis in hoger beroep te gaan.

'Tijd op 3 kilometer bepleit'

Tourbaas Jean Marie Leblanc heeft laten weten dat er gedacht wordt om reeds drie kilometer voor de finish de tijd te registreren. Op die wijze zouden chaotische finales, zoals die te zien waren in de eerste week, tot het verleden gaan behoren.

De Tour van dit jaar wordt gekenmerkt door de vele valpartijen. Het grootste deel van de renners maakte al kennis met het asfalt. Een mogelijk goede manier om de chaos in de straten naar de aankomst te voorkomen zou zijn door op drie kilometer reeds de tijd te prikken. Nu is dat nog op het laatste kilometerpunt. Leblanc zegt te zullen zwichten als zich een grote groep renners voorstander toont van het plan.

Boze tongen beweren dat vooral de aanwezigheid van veel klassementsrenners in de voorste gelederen van het peloton de chaos veroorzaakt. Gezien de hoge snelheid in de finale moet er echter iets gebeuren om de sport aantrekkelijk en veilig te houden.

Italianen roepen op tot "mobieltjesstaking"

In Italië is er opgeroepen tot een "mobieltjesstaking". Consumentenorganisaties hebben burgers gevraagd om donderdag twee uur lang hun mobieltje niet te gebruiken. Op deze manier willen ze duidelijk maken tegen de prijsverhogingen te zijn.

Het is de bedoeling dat er zo veel mogelijk mobieltjes uitstaan tussen 12.00 uur en 14.00 uur. "Des te meer mensen meedoen met onze staking, des te harder treffen we de telecommaatschappijen", aldus de organisatoren.

In Italië heeft meer dan 84 procent een mobiele telefoon. Daarmee heeft het land na Luxemburg de hoogste mobieltjesdichtheid van Europa.

Ontvoering blijkt vrijgezellenstunt

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie in Alphen aan de Rijn heeft woensdag veel werk gehad na een vrijgezellenstunt van een groep vrienden. De grappenmakers kwamen met donkere panty's over hun hoofd het plaatselijke Rijnland Ziekenhuis binnen, waar ze een 25-jarige Leidenaar leken te overvallen en vervolgens in de kofferbak van een blauwe auto stopten.

Daarna ging de groep mannen er als een speer vandoor. De politie traceerde het kenteken en kon via een mobiele telefoon de zogenaamde ontvoerders achterhalen. De grap werd niet echt gewaardeerd door de politie en de mannen kregen een proces-verbaal.

Niet dat de mannen echt met het proces-verbaal zaten: NIet veel later doken ze de kroeg in en dronken zij op de laatste vrijgezelle avond van hun vriend.

Overzicht na etappe 10

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe tien.

Wedstrijdmededelingen
Mirko Celestino (Saeco): uit de koers wegens opgave

Angel Vicioso (Liberty Seguros): uit de koers wegens opgave

Sébastien Hinault (Crédit Agricole): uit de koers wegens opgave

Blessures
Matthias Kessler (T-Mobile): ingeklapte long en gebroken negende rib als gevolg van een aanvaring met een hekafsluiting

Sébastien Hinault (Crédit Agricole): verloor kort het bewustzijn als gevolg van een val in een greppel, rugletsel, verschoven vijfde ruggewervel

Mikel Pradera (Illes Balears-Banesto): pijn in linkerknie en rechterdijbeen

Thor Hushovd (Crédit Agricole): ademhalingsproblemen

Christophe Laurent (RAGT Semences-MG Rover): spijsverteringsproblemen

Alexandre Botcharov (Crédit Agricole): maag-darmstoornis

Denis Menchov (Illes Balears-Banesto): pijn in linkerknie

Daniele Nardello (T-Mobile): insektenbeet

Sergio Marinangeli (Domina Vacanze): pijn in rechterknie

Etappe 10
1 Richard Virenque - Quick.Step-Davitamon 6.00'24"
2 Andreas Klöden - T-Mobile 5'19"
3 Erik Zabel - T-Mobile z.t.

Geel
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 42.42'14"
2 Stuart O'Grady - Cofidis 3'00"
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'13"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 195 pnt
2 Erik Zabel - T-Mobile 185
3 Thor Hushovd - Crédit Agricole 177

Berg
1 Richard Virenque - Quick.Step-Davitamon 73 pnt
2 Axel Merckx - Lotto-Domo 56
3 Paolo Bettini - Quick.Step Davitamon 36

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 42.42'14"
2 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'13"
3 Michele Scarponi - Domina Vacanze 12'22"

Alle uitvallers na etappe 10:
Gonzalez (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy (Cof), Hary (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt (Lot), Fagnini, Cipollini (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery (Ger), Hvastija (Ale), Kirsipuu, Dumoulin (AG2), Casagranda, Celestino (Sae), Vicioso (Lib), Hinault (Cre)

Leblanc betreurt wegsturen renners

Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc betreurt het dat de organisatie de twee van betrokkenheid bij doping verdachte renners heeft moeten uitsluiten.

Leblanc stelt dat de organisatie conform de reglementen niet anders kon dan Martin Hvastija en Stefano Casagranda uit de ronde halen op de rustdag op de voorliggende feiten zoals de media en de Italiaanse justitie die op tafel legden. Zaterdag ontving hij van aanklager Paola Cameran een fax met de beschuldiging van de twee renners.

Toch is het uitsluiten van niet-veroordeelde renners geen optimale oplossing, zo erkende Leblanc. "We hebben zelf ook bezwaren, net als u. Ik keek naar Hvastija gister, hij zal naar zijn vaderland gaan bedekt met schande. Denkt u dat ik daar gelukkig mee ben. Het maakt me ongemakkelijk. Wellicht staat hij aan de goede kant. Ik vrees, dat ik mogelijk een zonde heb begaan."

Boogerd klampt zich vast

Michael Boogerd is bezig aan één van zijn beroerdste rondes van Frankrijk. De renner uit het Rabobank team denkt nog niet aan opgeven, maar heeft het zwaar.

In de tiende etappe naar Saint-Flour hing Boogerd wederom aan het elastiek. De Hagenaar kampte met misselijkheid en moest genoegen nemen met een plek in 'de bus'. De Tour heeft voor hem zo weinig zin. Hij had gehoopt tijdens de rustdag iets op te knappen, maar tot op heden is er geen verbetering in zijn toestand.

Aan opgeven denkt hij voorlopig nog niet. Hij heeft de Tour nodig om straks in augustus goed te zijn in de klassiekers en bij de Olympische Spelen. "Als ik thuis ga trainen krijg ik waarschijnlijk dezelfde klachten. Bovendien is afstappen voor de moraal heel slecht. Maar ik hoop wel snel te verbeteren. Het is nu vooral een kwestie van overleven," aldus Boogerd. In het klassement staat hij momenteel 115e op 34'37" van gele truidrager Thomas Voeckler.

Doom 3 bereikt gold status

Icoon Games nieuwsDoom 3 is af en zal volgende maand de winkels bereiken! Op de officiële weblog van Todd Hollenshead van id Software is namelijk vandaag een belangrijk bericht te lezen; daar kondigt de id-topman aan dat de code van Doom 3 klaar is. Na overleg met Activision is de laatste versie van de sourcecode door id en Activision aangenomen en richting fabrieken gestuurd.

De volgende vraag is nu: wanneer kunnen we hem kopen? Hollenshead heeft de officiele releasedatum op 5 augustus gezet in de VS. Europa moet een week langer wachten; daar ligt het spel op vrijdag 13 augustus in de winkels.

Doom 3 is één van de meest langverwachte games van de afgelopen jaren; al sinds de E3 van 2000 wordt er reikhalzend uitgekeken naar het vervolg op de klassiekers DOOM, uit 1993, en zijn opvolger DOOM II uit 1994.

De verwachtingen rondom dit spel kunnen misschien het best weergegeven worden door dit humoristische citaat van Wired! Magazine: "Doom III has slightly lower expectations around it than the second coming of Jesus."


Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #109
special
Random Pics van de Dag #847
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #846
©FOK.nl e.a.