FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 juli 2004

Shaquille O'Neal naar Miami Heat

Shaquille O'Neal verhuist van Los Angeles Lakers naar Miami Heat. De basketbalclub uit Los Angeles krijgt in een ruil, die in Amerika met grote letters beschreven wordt als 'The Big Deal', de forwards Lamar Odom, Brian Grant en Caron Butler terug voor de center.

Naast de drie spelers krijgen de Lakers ook nog een 1st round draftpick. O'Neal speelde acht seizoenen voor de Lakers, waarmee hij drie keer kampioen werd. De 32-jarige vedette viel de afgelopen competitie tegen met een gemiddelde van " slechts" 21,5 punten. Hij miste door blessures bovendien 15 duels.

In zijn eerste seizoen gaat 'Shaq' naar verluid 22 miljoen dollar verdienen, in zijn tweede jaarkomt daar nog eens twee miljoen bovenop. O'Neal wou weg bij de Lakers door een aanhoudend conflict met de andere vedette van het team, Kobe Bryant. Ook het vertrek van de coach, Phil Jackson, speelde een rol om terug te keren naar de oostkust, waar hij eerder uitkwam voor Orlando Magic.

O'Neal begon zijn carriere bij Orlando Magic. Bij de Lakers maakte hij het vervolgens helemaal. Hij veroverde er driemaal de NBA titel. Met de Amerikaanse ploeg won hij in 1996 goud op de Olympische Spelen van Atlanta. In zijn carriere, die hij in 1992 begon, werd hij tevens elfmaal geselecteerd voor het NBA AllStar-team. Met gemiddeld meer dan 27 punten en 12 rebounds per wedstrijd in twaalf jaar op het hoogste niveau is hij een icoon in het basketbal.

ATP Amersfoort: regen op derde dag

Op de derde dag van het Dutch Open Tennis zijn slechts twee wedstrijden afgespeeld. Door de aanhoudende regen zullen de andere wedstrijden op donderdag gespeeld moeten worden.

Igor Andrejev, vorige week nog finalist in Gstaad, waar hij verloor van Roger Federer, won in de tweede ronde van de Belg Christophe Rochus. Ook de Chileen Fernando Gonzalez was net voor de regen klaar. Hij versloeg de Spanjaard Oscar Hernandez.

Raemon Sluiter had vandaag zijn tweede ronde wedstrijd moeten spelen tegen de als eerste geplaatste Nicolas Massu. De wedstrijd is een herhaling van de finale van vorig jaar in Amersfoort. Die wedstrijd is door de regen verplaatst naar donderdag.

Naast Sluiter zullen morgen ook Martin Verkerk en Dennis van Scheppingen in actie komen. Verkerk neemt het op tegen nog een Chileen, Adrian Garcia. Van Scheppingen neemt het op baan 1 op tegen qualifier Alejandro Falla.

Clinton doet het niet voor het geld

Hoe zat het nou met Monica? Wie alles over de sigaar-affaire nog eens wil weten, kan het boek 'My Life' van oud-president Bill Clinton kopen. Op dit moment is hij in Nederland om zijn boek te promoten. Interviews op tv te over. Voor dik 900 euro kun je zelfs zijn handje schudden.

Heb je genoeg inkt in je printer? Download hier dan het 883 pagina's tellende boek, voor het geval de boekhandel wat ver lopen is

Radardetector verborgen op bijzondere plek

s7eph4n had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 32-jarige automobilist uit Wekerom is gisteren aangehouden omdat hij een radardetector op een opvallende plek in zijn auto had. Het verboden apparaatje zat verstopt in een uitgehold boek.

De politie kon de man aanhouden op de A30 ter hoogte van het Gelderse Barneveld met behulp van een nieuw apparaat (RDA) dat verborgen radardetectoren kan opsporen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Vlaamse publieke omroep onder vuur

Moederbedrijf Vlaamse Media Maatschappij van de Vlaamse omroep VTM gaat een klacht indienen bij de Europese Commissie. De commerciële zender vindt dat de publieke omroep VRT te veel staatssteun krijgt. Vooral de nieuwe sportzender 'Sporza' is een doorn in het VTM-oog.

Sporza is een tijdelijk kanaal waar de hele zomer sport op wordt uitgezonden. De VRT heeft het kanaal in het leven geroepen vanwege de vele sportevenementen die deze zomer gehouden worden. De extra zender bewijst volgens de commerciëlen dat de VRT meer geld krijgt dan nodig voor de oorspronkelijke taken.

Daarnaast ziet de VTM haar marktaandeel de afgelopen jaren dalen ten gunste van de publieke omroep.

Scam-oplichter trapt in eigen truc

Tijmons had ons via de nieuws-submit te melden:

Veel mailgebruikers hebben het wel eens ontvangen, een verzoek van een hooggeplaatste Nigeriaan om de beschikking te krijgen over een bankrekening met als doel miljoenen aan zwart geld naar het buitenland te sluizen. Met een forse beloning voor degene die zijn rekening ter beschikking stelt. Om het geld vrij te krijgen is echter een paar duizend dollar nodig dat de betreffende hooggeplaatste Nigeriaan niet voorhanden heeft. Of u even wilt lappen...

Degenen die erin trappen zien uiteraard hun geld nooit meer terug. Noch zullen ze ooit de beloofde miljoenen ontvangen. Het verschijnsel, ook wel scam of 419-fraude genoemd, heeft al diverse naďeve mailgebruikers flink opgelicht.

Een Engelse scambaiter, iemand die er een sport van maakt scamverzenders zo lang mogelijk aan het lijntje te houden door een maildiscussie aan te gaan, gaf een zogenaamde Nigeriaanse prins onlangs een koekje van eigen deeg. Op een verzoek van Prince Joe Eboh reageerde scambaiter 'Mike' als pater Hector Barnett van de Kerk van het Genootschap van de Rode Borst. Hij bood aan Eboh te helpen, mits deze een toegewijd volgeling van zijn kerk zou worden. Als bewijs moest deze een foto zenden van zichzelf met een roodbeschilderde borst.


Prince Joe Eboh
Prince Joe Eboh met beschilderde borst

Eboh voldeed aan het verzoek, en stuurde de pater een nieuwe mail waarin hij aandrong op 18.000 dollar die hij nodig had om de miljoenen vrij te krijgen. Mike reageerde met de boodschap dat dat geen probleem was, maar dat hij eerst 80 dollar wenste te ontvangen voor het lidmaatschap van zijn kerk. De verrassing was groot toen deze het geld ook nog stuurde.

'Minnie Mowse'
Helaas voor Prince Joe Eboh, pater Hector Barnett verliet plotseling zijn kerk nadat hij ging twijfelen aan het geloof door de dood van vriendin 'Minnie Mowse'. Barnett sloot zich aan bij een rondreizend circus. Eboh bleef lange tijd corresponderen met de rondtrekkende Barnett en een zogenaamde andere pater van de Kerk van het Genootschap van de Rode Borst. Zonder zijn geld ooit terug te zien. Mike laat weten het geld aan een liefdadigheidsinstelling te hebben overgemaakt.

-
Zie de volledige mailwisseling.

TROS zoekt volkszanger

De TROS gaat wederom op zoek naar een vertolker van het Nederlandstalige populaire lied. Eerder deed de publieke omroep al met 'Een ster in 40 dagen', ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan. Het nieuwe programma gaat '1000 Sterren Stralen' heten en zal vanaf zaterdag 30 oktober te zien zijn op Nederland 2.

De TROS is op zoek naar iemand die talent heeft, maar die ook beschikt over die ondefinieerbare mix van eigenschappen die volkszanger Frans Bauer hebben gemaakt tot wat hij is. In acht afleveringen van gemiddeld 50 minuten beslist een vakjury samen met de tv-kijkers wie zich aan het eind van de serie uit alle aanmeldingen de beste mag noemen. De uiteindelijke winnaar wordt opgenomen in het managementteam dat onder meer verantwoordelijk is voor de successen van Frans Bauer, krijgt een platencontract en mag onder hun deskundige begeleiding een cd uitbrengen.

De vakjury bestaat uit vier mensen die deel uitmaken van het persoonlijke begeleidingsteam van Frans Bauer. Frans zelf zal de deelnemers met raad en daad bijstaan. De TROs is nog op zoek naar kandidaten.

Uitslag tiende rit Tour de France

In de langste etappe van de Tour de France, met ook nog flink wat beklimmingen erin, heeft Richard Virenque zijn slag geslagen. Virenque wist de Franse feestdag 14 juli in de Tour de France een extra Frans tintje te geven.

Vanochtend gingen de renners al om kwart voor elf van start. Axel Merckx en Richard Virenque wagen het al vroeg in de etappe op een ontsnapping. Merckx op jacht naar dagsucces, Virenque op jacht naar de bolletjestrui.

De twee krijgen een grote voorsprong. Op de zevende van negen cols, de steile Pas-de-Peyrol of Puy Mary, moet Merckx lossen bij Virenque en na de top wacht Virenque niet meer op zijn medevluchter.

Het peloton gaat op de berg van de eerste categorie in straf tempo omhoog en bovenaan zijn er dan ook nog maar 25 man in het peloton aanwezig. In de afdaling kunnen echter weer veel mensen aansluiten, maar de favorieten hebben de benen getest.

De dagzege gaat naar Vienque, die een voorsprong van vijf minuten heeft behouden. Merckx is teruggevalen naar het peloton en daar sprinten Klöden en Zabel nog naar de tweede en derde plaats. Voeckler is nog gewoon aanwezig in het peloton en behoudt de leiding in het algemeen klassement. In de bus, op ruim 24 minuten, komen alle Nederlanders binnen.

Uitslag:
1. Richard Virenque (Fra) 6.00.24
2. Andreas Klöden (Dui) + 5.19
3. Erik Zabel (Dui) z.t
4. Francisco Mancebo (Spa) z.t.
5. Thomas Voeckler (Fra) z.t.
6. Lance Armstrong (VS) z.t.
7. Georg Totschnig (Oos) z.t
8. Kim Kirchen (Lux) z.t.
9. Michele Scarponi (Ita) z.t.
10. Pietro Caucchioli (Ita) z.t.
11. Iban Mayo (Spa) z.t
12. Michael Rasmussen (Den) z.t.
13. Ivan Basso (Ita) z.t.
14. Carlos Sastre (Spa) z.t.
15. Jan Ullrich (Dui) z.t
16. Denis Mentsjov (Rus) + 5.26
17. Levi Leipheimer (VS) z.t.
18. Bobby Julich (VS) z.t.
19. Gilberto Simoni (Ita) z.t.
20. Inigo Landaluze (Spa) z.t.

Klassement:
1. Thomas Voeckler (Fra) 42.42.14
2. Stuart O'Grady (Aus) + 3.00
3. Sandy Casar (Fra) + 4.13
4. Richard Virenque (Fra) + 6.52
5. Jakob Piil (Den) + 7.31
6. Lance Armstrong (VS) + 9.35
7. Erik Zabel (Dui) + 9.58
8. José Azevedo (Por) + 10.04
9. José Enrique Gutierrez,Sp + 10.09
10. Francisco Mancebo (Spa) + 10.18
11. Tyler Hamilton (VS) z.t.
12. Santos Gonzalez (Spa) + 10.19
13. Andreas Klöden (Dui) + 10.20
14. Oscar Sevilla (Spa) + 10.26
15. George Hincapie (VS) z.t
16. José Luis Rubiera (Spa) + 10.27
17. Jan Ullrich (Dui) + 10.30
18. Bobby Julich (VS) + 10.42
19. Levi Leipheimer (VS) + 10.50
20. Ivan Basso (Ita) + 10.52

Allbäck in belangstelling top drie

PSV, Feyenoord en Ajax hebben alledrie interesse getoond in Marcus Allbäck. PSV toont de meest concrete belangstelling voor de speler.

Sinds zijn vertrek bij SC Heerenveen heeft Allbäck nog geen vaste plaats bij Aston Villa weten te veroveren. Manager David O'Leary heeft aangegeven komend jaar opnieuw te kiezen voor het spitsenduo Angel/ Vassell. Daarom mag de Zweedse aanvaller voor een bedrag van anderhalf miljoen pond verkocht worden.

PSV is serieus op zoek naar nog een opvolger voor Mateja Kezman. Ajax houdt er rekening mee dat Ibrahimovic eventueel nog vertrekt en bekijkt de opties. Als er bij Feyenoord geld overblijft zou Gullit graag een ervaren spits willen hebben. Vandaar dat de clubs belangstelling voor Allbäck hebben getoond.

Allbäck zou zelf wel naar Nederland willen komen: "Ik wil spelen. PSV, Ajax en Feyenoord zijn prachtige clubs. Ik zou het zeker zien zitten om bij een van die drie aan de slag te gaan."

Lijk in Amsterdamse Sloterplas gevonden

Icoon Binnenlands nieuwsGistermiddag hebben duikers van de Koninklijke Marine en de politie in de Sloterplas in Amsterdam-Osdorp een lijk aangetroffen. Het gaat om een man, zijn identiteit is nog onbekend.

Vorige week kwam er bij de politie een melding binnen dat sportduikers op ruim twintig meter diepte iets hadden gezien dat op een lichaam leek. Op de aangewezen locatie hebben de duikers meerdere duiksessies verricht, wat na twee dagen resultaat opleverde. Sectie zal meer duidelijkheid moeten geven over de doodsoorzaak en identiteit van de man.

Jongen stuurt vijf miljoen e-mails naar ex-werkgever

Icoon Buitenlands nieuwsEen 17-jarige jongen uit Engeland, die ontslagen werd omdat hij was vergeten een planning te maken, heeft wraak genomen door kort na zijn ontslag vijf miljoen spam-mails naar zijn ex-werkgever te sturen. De spam-aanval duurde drie dagen en het bedrijf was genoodzaakt om haar website te sluiten, wat een schade van 27.500 euro veroorzaakte.

De jongen is inmiddels opgepakt en kan maximaal zes maanden celstraf krijgen of een boete van 7500 euro. ''Alle e-mails die ik verstuurde waren ongevaarlijk. In de e-mailtjes stonden klassieke citaten uit films. Ik wilde alleen wat ongemak bij het bedrijf veroorzaken," aldus de jongen.

Tweemaal 10 jaar voor moord op freefighter

In hoger beroep zijn vandaag de Alkmaarse neven Özkan O. en Unal O. veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Beide kregen die straf voor de moord op cocaďnedealer en freefighter Huseyin 'Guus' Cift. Opmerkelijk is dat Özkan in eerste instantie door de rechtbank in Alkmaar werd vrijgesproken. Unal kreeg toen 9 jaar.

Het gerechtshof in Amsterdam achtte echter bewezen dat beide neven de moord op de freefighter hebben gepleegd. Zowel daders als slachtoffer hebben een Turkse achtergrond.

De 20-jarige Cift werd op 23 juni 2002 geliquideerd in zijn auto in de berm van de Huygendijk tussen Alkmaar en Heerhugowaard. De geliquideerde freefighter zou zich in de maanden voor zijn dood niet erg populair hebben gemaakt in het criminele milieu van Alkmaar. Zo zou hij betrokken zijn geweest bij diverse ripdeals.

De veroordeelde Özkan O. is een broer van de beruchte Alkmaarders Okan en Özgür O. Laatst genoemde werd eerder deze week nog veroordeeld. Hij kreeg 2 jaar voor medeplichtigheid op de moord op Romy van Buuren.

Comeback Jos Verstappen?

Het lijkt erop dat er mogelijkheden zijn voor Jos Verstappen om in 2005 zijn rentree te maken. Het wisselen van de stoeltjes voor het komende seizoen is op volle gang en nog niet alle stoeltjes zijn vergeven.

Bij de teams van Sauber, Jaguar, Jordan en Minardi zijn nog niet alle stoeltjes bezet. Zij zoeken voor het komende seizoen nog rijders. Wel staat vast dat als Jos Verstappen terug wil keren, hij geld met zich mee moet brengen. "Samen met Huub Rothengatter en Raymond Vermeulen gaan we onze eigen weg. We zijn druk bezig met sponsors, meer kan ik er niet over zeggen", aldus Verstappen.

Op dit moment is Verstappen herstellende van een kuitblessure, die hij opliep toen hij over de kop sloeg tijdens een dagje karten.

Heidfeld naar Williams?

Afgelopen weekend zou Frank Williams met de teambaas van Jordan hebben gesproken over het in dienst nemen van Nick Heidfeld.

Jordan heeft al eerder laten weten dat ze niet moeilijk zouden doen, als Heidfeld een beter contract elders aangeboden zou krijgen. Desondanks zou Jordan toch drie miljoen dollar vragen voor de overgang.

De motorfabrikant BMW heeft aangegeven een Duitse coureur te preferen, nu Ralf Schumacher volgend seizoen voor Toyota gaat racen.

Spaanse doelman voor Arsenal

Arsenal heeft zich versterkt met de tweede doelman van Celta de Vigo, Manuel Almunia.

Afgelopen seizoen was de 27-jarige keeper nog verhuurd aan Albacete doordat er bij Celta teveel concurrentie was in de vorm van Pablo Cavallero. Hoe lang de speler bij Arsenal zal spelen is nog niet bekend de club wilde wel kwijt dat ze hem in zijn tijd bij Albacete goed in de gaten hebben gehouden.

Van de 24 keer dat Almunia in de Primera Division in actie kwam waren er 22 bij ALbacete. Ook keepte hij in de Segunda Division bij Eibar en Recreativo Huelva.

''Marco van Basten nieuwe bondscoach''

bruis had ons via de nieuws-submit te melden:

Marco van Basten en John van 't Schip verwachten snel een akkoord te tekenen met de KNVB over het bondscoachschap. Dit meldde Studio Sport aan het begin van de avond. Van Basten denkt snel met de KNVB tot zaken te kunnen komen over een contract als bondscoach van Oranje. Samen met John van 't Schip hoopt hij snel aan de slag te kunnen met het nationale elftal.

Van Basten die nog nooit een club onder zijn hoede had, en nu trainer van Ajax 2 is, weet dat de overgang groot zal zijn: ''Maar zo'n mogelijkheid als deze mag je niet laten lopen. Het is een enorme uitdaging, al overvalt het me wel.'' De voormalig topvoetballer van onder meer AC Milan en Oranje moet in de nieuwe constructie de bondscoach worden, Van 't Schip zijn assistent. ''Ik zal het gezicht naar buiten zijn, het aanspreekpunt''.

Eerder vandaag liet Ajax al weten dat het het tweetal zal laten gaan.

Standpunt Bush homohuwelijk afgewezen

De Amerikaanse president George Bush heeft in de Senaat een smadelijke nederlaag geleden over het verbod op het homohuwelijk. Bush wilde een een debat over een grondwettelijk verbod op homohuwelijken, maar de Senaat wees dat met 50 tegen 48 stemmen af. Onder de tegenstemmers waren 6 Republikeinen.

Bush wil het homohuwelijk tot een belangrijk verkiezingsthema maken. In de Amerikaanse grondwet zou volgens hem moeten worden vastgelegd dat het huwelijk alléén is voorbestemd voor verbintenissen tussen man en vrouw. Niet alleen de Democraten, maar ook veel Republikeinen gaat dit te ver. Zij menen dat iedere deelstaat dit maar afzonderlijk moet regelen, en niet de federale overheid.

Turbine van Boeing vermorzelt man

Icoon Buitenlands nieuwsEen 26-jarige onderhoudstechnicus van de luchthaven van Moskou-Cheremetievo is gisteren om het leven gekomen toen hij werd opgezogen door een turbine van een Boeing-737. Het lichaam van Iogor Elfimov werd door de turbine compleet vermorzeld. De man was te dicht langs de turbine heengelopen.

De piloot van het vliegtuig was op dat moment zijn motoren aan het testen. ''Op het moment van het ongeval regende het zeer hard. De man droeg een pak met een kap. Mogelijk werd zijn zicht daardoor belemmerd", aldus de woordvoerder van de luchthaven. Er is een onderzoek ingesteld.

Efteling start televisieprogramma over sprookjes

De Efteling heeft in co-productie met de Vlaamse VRT een serie van dertien afleveringen opgenomen van een televisieprogramma over sprookjes. Het pretpark uit Kaatsheuvel is ook met een Nederlandse publieke omroep aan het onderhandelen. Nog dit jaar moet de serie op de televisie komen in België.

De sprookjesreeks is opgenomen in de Efteling. De Vlaamse VRT zal de afleveringen op het kanaal Ketnet uitzenden. Hoe het programma er precies uitziet, is nog niet bekend gemaakt.

Moordaanslag op gouverneur Mosul

Icoon Irak nieuwsOpstandelingen hebben vandaag het konvooi van de gouverneur van de Noord-Iraakse stad Mosul aangevallen. Ze gooiden een handgranaat naar de auto van gouverneur Usama Kachmula en beschoten hem met automatische wapens. Ook twee andere personen die bij hem waren kwamen om. Hij was op weg naar Bagdad, aldus het Iraakse ministerie van informatie. De aanval werd op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Mosul gepleegd.

Het ministerie maakte vandaag ook bekend dat een accountant van het Iraakse ministerie van industrie gisteren is doodgeschoten toen hij zijn kantoor in Bagdad verliet. Eerder deze maand werd ook al het hoofd van de accountancydienst van het ministerie van financiën doodgeschoten. De moordaanslagen zijn waarschijnlijk toe te schrijven aan Iraakse opstandelingen, die veelvuldig aanslagen plegen op Irakezen die als ambtenaar voor de interim-regering werken.

Eerst op cursus, dan pas vakkenvuller

Wie een vakantiebaantje wil bij Super De Boer Pollemans in Roosendaal moet eerst op cursus. De ondernemer heeft in samenwerking met het ROC West-Brabant twee cursussen ontwikkeld: één voor vulploegmedewerkers en één voor caissičres.

“Nee, geen grap”, laat Pollemans weten, “maar een manier om het werk in de levensmiddelenbranche te verbeteren”. De cursus die inmiddels door zo’n twintig jongeren is gevolgd, leert hoe met klanten moet worden omgegaan, hoe getild moet worden en hoe het zit met houdbaarheidsdata.

Beide cursussen duren twee avonden en worden afgesloten met een proefwerk. Wanneer ze dit goed hebben gemaakt krijgen de cursisten een certificaat. ”Daarmee kunnen ze bij ons komen werken. Zonder niet”. De ondernemer die per cursist 35 euro betaalt spreekt van een investering in de toekomst. ”Tot nu toe werd iedere medewerker zomaar voor de leeuwen gegooid, dat was niet goed”.

Het ROC is enthousiast en denkt met de cursussen een primeur te hebben in Nederland. Men wil ze nu gaan promoten bij andere supermarkten. Eén van de deelnemers aan de cursus ’vakkenvullen’ zegt het “wel nuttig te vinden“, omdat zo wordt voorkomen dat iedereen maar wat doet. ”Ik leer nu tenminste hoe je een vak moet vullen”.

Nacht telefoonseks kost Duitser 6000 euro

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Duitse man heeft aangifte gedaan tegen een medewerkster van een telefoonsekslijn nadat hij een telefoonrekening van bijna 6000 euro had ontvangen. Volgens de man had de vrouw hem wijsgemaakt dat hij naar een goedkoop nummer belde. Vervolgens had hij de hele nacht met de vrouw gepraat.

De vrouw belde de 28-jarige man op zijn mobiele telefoon en zei dat ze zijn nummer op internet had gevonden. Ze zei dat ze graag een praatje met hem wilde maken en gaf hem het dure telefoonnummer. Vervolgens spraken zij zes uur over de meest uiteenlopende onderwerpen, waaronder seks. De Duitse politie onderzoekt of de vrouw fraude heeft gepleegd.

Ron Brandsteder achtervolgt overvaller

Cybart had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsPresentator Ron Brandsteder heeft de Utrechtse politie gisterochtend geholpen bij het oplossen van een ernstig misdrijf. Volgens de politie was hij getuige van een gewapende overval en ging hij de daders vervolgens in zijn auto achterna. Hoewel Brandsteder de achtervolging uiteindelijk moest staken, kon de politie de verdachten korte tijd later alsnog arresteren omdat Brandsteder de politie onderweg aanwijzingen had gegeven.

De overval vond plaats bij een geldautomaat in de Biltstraat. Een man had net geld uit een pinautomaat gehaald toen hij door de overvaller werd aangesproken en werd bedreigd met een mes. De overvaller eiste geld, maar het slachtoffer besloot op de grond te gaan liggen. Op dat moment gingen omstanders zich ermee bemoeien en belden ze de politie. De dader sprong vervolgens bij een vrouw, die kennelijk zijn medeplichtige was, achter op de fiets waarna ze vluchtten.

Subheader
Brandsteder heeft nog geen
commentaar gegeven

300.000 mensen bekijken Sensation online

Ruim 300.000 mensen hebben afgelopen weekend via internet naar Sensation Black gekeken vanuit de Amsterdam ArenA. Het dancefeest werd live uitgezonden. Vorige week nog waren er veel problemen met het streamen van Sensation White. Toen keken er dan ook 'maar' 140.000 mensen naar de stream. Hiermee heeft het live uitzenden van het feest alle verwachtingen overtroffen.

Ook in Zweden, Duitsland, Brazilië en Amerika volgden nog eens duizenden de gebeurtenissen in Amsterdam. Precieze cijfers zijn hier echter nog niet over bekend.

De kijkers konden live op het Internet kijken naar twee separate streams. De ene stream gaf een overzicht van de show en van interviews die tijdens beide evenementen werden afgenomen. De andere stream bood de bezoekers van de website een selectie van de overzichtshots die in real time in de Amsterdam Arena werden gemaakt. Sensation Black was ook te volgen via ID&T-radio. De radioredactie kreeg naar aanleiding van de streams die via het web werden getoond 4000 e-mails per minuut binnen met reacties.

Voor FOK! was miss_bleu op Sensation Black. Haar review is hier te lezen.

Veel doden en gewonden bij botsing Iran

Icoon Buitenlands nieuwsDe Iraanse staatstelevisie meldt dat in Iran vandaag 21 mensen zijn omgekomen en achttien gewond geraakt nadat een vrachtwagen en een bus frontaal op elkaar botsten. De precieze toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. Het ongeluk gebeurde in de provincie Fars, negenhonderd kilometer ten zuiden van Teheran.

De Iraanse wegen zijn berucht vanwege de vele ongevallen. In 2002 deden zich in Iran meer dan 400.000 botsingen voor waarbij 21.000 mensen omkwamen. Als oorzaak voor de vele ongelukken en doden worden onder andere de onveilige auto's, het negeren van de verkeerswetten en ontoereikende medische hulp genoemd. Voor 2003 zijn geen statistieken bekend.

Vrouw betrapt inbrekers via webcam

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie van Florida heeft twee jongens van dertien en zeventien jaar oud gearresteerd wegens inbraak. Een vrouw uit de Amerikaanse staat Kentucky bezocht de website van haar vriend uit Florida, die via zijn webcam live beelden uitzond van zijn huiskamer. Tot haar grote verbazing zag ze dat twee inbrekers bezig waren de boel leeg te plunderen. Ze belde meteen de politie van Florida op, maar die wisten in eerste instantie niet wat ze van het telefoontje moesten denken.

De vrouw bevond zich namelijk duizend kilometer van de plaats delict. Uiteindelijk geloofden de agenten de vrouw en gingen een kijkje nemen. De inbrekers hadden inmiddels al gemerkt dat de webcam aanstond en hadden hem uitgeschakeld. Vervolgens gingen ze aan de haal met enkele huishoudelijke apparaten. De politie kon hen echter in de buurt oppakken omdat de vrouw de daders goed had beschreven.

Romantische actie gaat in vlammen op

Icoon opmerkelijk nieuwsEen verliefde 18-jarige Duitser zal volgende keer wel twee keer nadenken om kaarsen te gebruiken voor een romantische actie, nu zijn huis is afgebrand. Hij had namelijk in zijn huis om indruk te maken op zijn vriendin 100 kaarsen in een hartvorm neergezet en aangestoken met daarbij de tekst: "Jij zet mijn hart in vuur en vlam".

Door de intense hitte begonnen de kaarsen te smelten met als gevolg dat de was vlamvatte. Hierop ontstond een enorme vlammenzee die de woning in brand zette. Er moesten tien brandweerlieden aan te pas komen die een meer dan een uur nodig hadden om het vuur te blussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De schade wordt geschat op minstens 50.000 euro.

De ongelukkige romanticus zei achteraf tegen de politie: "Het ergste is dat mijn lief de boodschap niet eens gezien heeft. Ik heb er wel nog een foto van, maar na alles wat er gebeurd is, wil ze die zelfs niet meer zien."

Britse politie arresteert 45 mensen voor kinderporno

Icoon Buitenlands nieuwsDe Britse politie heeft vandaag rond de stad Manchester meer dan vijftig woningen doorzocht, computers in beslag genomen en 45 mensen aangehouden. De arrestanten worden ervan verdacht pornografische foto's van kinderen op internet te hebben geraadpleegd. Aan de actie deden meer dan 500 agenten mee.

De politie liet weten dat er mogelijk nog meer arrestaties zullen volgen. ''Volgens onze informatie hebben de personen die tijdens de actie werden gearresteerd, toegang gehad tot foto's van misbruik op alle niveaus, sommigen zelfs op sites die niveau 5 meekregen, de hoogste quotering in termen van bezwaarlijk pornografisch materiaal'', aldus inspecteur Steven Heywood. ''We verzamelden al enkele weken informatie over de verdachten en bereidden zo de operatie voor.''

KNVB verlaagt inkomenseis

De KNVB heeft het inkomens criterium van profvoetballers van buiten de Europese Unie in het betaalde voetbal flink verlaagd.

Een voetballer, die 20 jaar of ouder is en van buiten de EU komt, moet minimaal een salaris in de Nederlandse competitie verdienen van 400.715 Euro. Dat is vergeleken met het vorige seizoen een daling van 35.000 euro.

De nieuwe salariseis is gebaseerd op een berekening van het Centrum Werk en Inkomen (CWI), dat het gemiddelde salaris heeft berekend van alle profvoetballers in Nederland. Volgens het CWI is het gemiddelde salaris afgelopen jaar afgenomen naar 267.810 Euro. Vorig jaar was dit nog 290.995 euro. Spelers van buiten de EU moeten minstens 150 procent van het norminkomen verdienen.

Grootste bed ter wereld een feit

Icoon opmerkelijk nieuwsZwitserse timmerlieden hebben in zes weken tijd het grootste bed ter wereld gebouwd. Dit deden zij ter ere van het vijftienjarige jubileum van een meubelbedrijf. Het bed meet 11,5 bij 7,5 meter en weegt 3.5 ton. Goed voor een plaats in het Guinness Book of Records.

Het bed wordt met behulp van 1150 schroeven in elkaar gehouden en het maken ervan kostte ongeveer 16.000 euro. Voor 37 euro per nacht kun je het bed slapen, iets wat al voorgedaan werd door 82 padvinders die er samen de nacht in doorbrachten.

Italiaanse arbiters betrokken bij corruptie

De Italiaanse scheidsrechters Marco Gabriele en Lica Palanca zijn in verband met een corruptieschandaal voorlopig geschorst.


De arbiters zouden zijn betrokken bij het beinvloeden van verschillende wedstrijden in de Italiaanse Series A,B en C.

Via internet kon er op de duels worden gegokt. En Scheidsrechters, maar ook spelers zouden door de maffia zijn omgekocht om de uitslagen te beinvloeden.

Overzicht na etappe 9

Hieronder vind je een overzicht van de bijzonderheden en de klassementen in de Tour de France na etappe negen.

Wedstrijdmededelingen
Michael Rasmussen (Rabobank): een boete van 100 SF (Zwitserse Franken) voor het verbergen van het rugnummer

Jaan Kirsipuu (AG2R): uit de koers wegens opgave

Samuel Dumoulin (AG2R Prevoyance): uit de koers wegens niet gestart

Blessures
Kurt-Asle Arvesen (Team CSC): meerdere kneuzingen als gevolg van een aanrijding met een vluchtheuvel
Paolo Bettini (Quick.Step-Davitamon: pijn in de linkerhand
Yuriy Krivtsov (Ag2r-Prévoyance): maagproblemen

Etappe 9
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 3.32'55"
2 Thor Hushovd - Crédit Agricole z.t.
3 Stuart O'Grady - Cofidis z.t.

Geel
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 36.36'31"
2 Stuart O'Grady - Cofidis 2'53"
3 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'06"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 195 pnt
2 Thor Hushovd - Crédit Agricole 177
3 Stuart O'Grady - Cofidis 175

Berg
1 Paolo Bettini - Quick.Step-Davitamon 20 pnt
2 Janeck Tombak - Cofidis 14
3 Ronny Scholz - Gerolsteiner 12

Wit
1 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 36.36'31"
2 Sandy Casar - Francaises des Jeux 4'06"
3 Matthias Kessler - T-Mobile 10'49"

Alle uitvallers na etappe 9:
Gonzalez (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy (Cof), Hary (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt (Lot), Fagnini, Cipollini (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery (Ger), Kirsipuu (AG2), Casagranda (Sae)

Commissie-Butler: 'Blair treft geen blaam'

Icoon politiek buitenland nieuwsDe commissie-Butler heeft zojuist het rapport over de Britse inlichtingendienst gepresenteerd. De commissie, onder leiding van onderzoeker Lord Butler, onderzocht de afgelopen vijf maanden de werkwijze van de Britse inlichtingendiensten met betrekking tot informatie over het Iraakse wapenarsenaal. Volgens Butler heeft de regering-Blair de informatie over het wapenarsenaal van Irak niet opzettelijk verdraaid om een aanval op Irak te rechtvaardigen.

In het rapport staat dat Saddam Hussein vermoedelijk geen massavernietigingswapens bezat en dat de inlichtingendiensten hun informatie onvoldoende geverifieerd hebben. Er zijn geen bewijzen gevonden dat de Britse premier Blair met opzet gebruik heeft gemaakt van onjuiste informatie. De commissie-Butler concludeert verder dat de gezamenlijke Inlichtingencommissie (JIC) niet had mogen stellen dat Irak binnen 45 minuten massavernietigingswapens kon inzetten, omdat de bron van die informatie niet betrouwbaar was. De Britse regering nam die informatie over in een rapport van september 2002 over de bedreiging die het Iraakse wapenarsenaal vormde.

De commissie-Butler heeft wel kritiek op de toespraak van Blair voor het parlement in 2002. Hij heeft de indruk versterkt dat er 'sterkere en volledigere inlichtingen' bestonden over massavernietigingswapens in Irak.

Blair heeft de conclusies van de commissie-Butler 'geaccepteerd.' Hij zei de verantwoordelijkheid voor de vergissing te ervaren, maar hield voor dat het geen vergissing was geweest Saddam Hussein te verdrijven.

Scheepvaart moet wijken voor plant

Icoon opmerkelijk nieuwsUit een onderzoek van vorig jaar is gebleken dat er in de geplande vaarroute tussen Veendam en het Zuidlaardermeer een beschermde waterplant leeft. De plant waterweegbree zorgt er voor dat het project dat achttien miljoen euro heeft gekost nu nog duurder uit gaat vallen, omdat er van de geplande route moet worden afgeweken. Het is namelijk verboden om de plant te verwijderen voor de scheepvaart. De geplande vaarroute tussen Veendam en het Zuidlaardermeer moet worden omgeleid.

Het project wordt bekostigd door een samenwerking van drie gemeentes in Drenthe en Groningen en het waterschap. De wethouder van de gemeente Veendam Edzko Smid zei dat door het plantje er meer gedacht moet worden aan 100.000 euro dan aan 1000 euro voor al het extra tekenwerk en graafwerk dat nu moet worden verricht. Door de aanpassing zal er ongeveer 1500 tot 2000 meter moeten worden omgegraven.

Zweed: 'ik ben gemarteld in Guantánamo'

Icoon Buitenlands nieuwsDe 25-jarige Zweed Mehdi Ghezali die vorige week vrijkwam na meer dan twee jaar gevangen te hebben gezeten op de Amerikaanse marinebasis in Guantánamo Bay, zegt te zijn gemarteld. In interviews met Zweedse media zegt hij zowel fysiek als psychologisch te zijn gemarteld. Ook zouden zijn bewakers hem seksueel hebben vernederd.

Ghezaldi werd in 2001 gearresteerd toen de Amerikanen het Taliban-regime in Afghanistan verdreven. Nog voor de aanslagen van 11 september 2001 was hij naar Pakistan gegaan om de Islam te bestuderen. Toen de Amerikaanse invasie startte bezocht hij net een vriend in Afghanistan. Hij besloot weer naar Pakistan terug te gaan, maar werd door Pakistaanse dorpelingen aangehouden die hem zouden hebben verkocht aan Pakistaanse politieagenten. Vervolgens werd hij overgedragen aan de Amerikanen.

In januari 2002 werd hij overgebracht naar Guantánamo Bay. Hij werd verdacht van terroristische activiteiten, maar volgens de Zweed is hij onschuldig. Aan zijn verblijf op Guantánamo Bay heeft de man een gevoelloze enkel en rotte tanden overgehouden. Hij is nu ondergedoken omdat Zweedse neonazi's hem hebben bedreigd.

Na de inrichting van de gevangenenkampen voor terroristen op Cuba in 2001 heeft de Amerikaanse regering steeds verklaard dat de Geneefse conventies niet van toepassing zijn op de terreurverdachten. De terreurverdachten worden onderworpen aan 'speciale verhoortechnieken', goedgekeurd door de Amerikaanse minister van Defensie. Dit jaar verschenen al een aantal berichten in de media over martelingen in Guantánamo, maar volgens de Amerikaanse overheid worden gevangenen daar niet gemarteld.

Subheader
De Amerikaanse marinebasis in Guantánamo Bay

God bestaat

Dr. Erik stuurde ons via de columnsubmit de volgende column:

Zo midden voor het weekend met een lading wolkbreuken voor de deur en omgeven door zorgelijke tijden leek het mij weer eens tijd u een opbeurende preek toe te zenden. We gaan dit keer niet dreinen over een economie die een decennium lang uit zijn voegen is gebarsten en nu nog niet eens een procentje gekrompen is. We gaan niet huilen over het feit dat Harry Potter onze GEKOZEN minister-president is. We barsten niet in tranen uit omdat onze mondiale defensie onder het voorzitterschap verkeert van Japie 'geef ons hoop' Scheffer. We gaan niet mijmeren over betere tijden nu Jomanda weer spreekt. We gaan het over leuke dingen hebben!

Tien miljoen voor Beckham-bal geboden

De bal van de gemiste penalty die genomen was door David Beckham in de kwartfinalewedstrijd Engeland- Portugal op het afgelopen EK-Voetbal staat momenteel al op een bedrag van tien miljoen euro op de veilingsite E-bay.

Eerder meldden we dat de 25-jarige Spaanse fan Pablo Carral de bal had opgevangen, nadat Beckham hem hoog over had geschoten. Toen een Engelse krant hem 18.000 euro bood voor de bal, bedacht de man zich geen moment en plaatste de bal op Internet. Binnen korte tijd vloog het bedrag omhoog, waardoor het bod binnen 48 uur op 2,8 miljoen euro stond. Momenteel is het bedrag opgelopen en heeft Pablo nu een bod van tien miljoen euro staan. Tot 22 juli is er nog een mogelijkheid om hier een hoger bod uit te brengen op de unieke voetbal.

Brandweerprotest tegen einde leeftijdsontslag

In vijf Nederlandse steden protesteerde de brandweer vandaag tegen de afschaffing van het functioneel leeftijdsontslag. Deze regeling, die inhoudt dat brandweerlieden op hun 55ste kunnen stoppen met werken, wordt waarschijnlijk buiten werking gesteld. Vakbond AbvaKabo-FNV is het hier niet mee eens omdat brandweerlui op hun 55ste 'op' zouden zijn.

In Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Tilburg en Heerlen hebben de spuitgasten de brief waarin staat dat ze pas later kunnen stoppen met werken teruggegeven aan de burgemeester. In de hoofdstad kwamen niet alleen 400 brandweerlieden en ambulancemedewerkers uitleggen dat ze niet van plan waren tot hun 65ste te werken, de hal van het stadhuis werd eveneens opgemeten. "Dan weten we hoeveel schuim we nodig hebben om de hal een volgende keer mee te vullen", aldus één van de protesterenden.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is de actie voorbarig, aangezien er nog niets op papier staat. De gemeenten zijn van mening dat het niet goed is dat iemand alleen op leeftijdsgronden kan stoppen met werken. Sommigen kunnen een andere functie binnen de brandweer vervullen, aldus de VNG. De korpsen noemden de actie van vandaag echter nog maar het begin. Indien de gemeenten vasthouden aan de afschaffing van het functioneel leeftijdsontslag, zullen er meer protesten volgen.

"Filipijnse gijzelaar buiten gevaar"

Het Filipijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekendgemaakt dat de Filipijnse gijzelaar in Irak niet langer het gevaar loopt te worden onthoofd. Reden hiervoor is de terugtrekking van Filipijnse troepen uit Irak.

In Irak bevinden zich 51 militairen uit de Filipijnen. De ontvoerders van de 46-jarige vrachtwagenchauffeur Angelo de la Cruz eisten dat de manschappen voor 20 juli Irak zouden verlaten. Indien aan deze eis geen gehoor zou worden gegeven, zou de gijzelaar gedood worden. Hoewel de Verenigde Staten de Filipijnen dinsdag met klem verzochten niet toe te geven aan de eisen, zouden de eerste acht Filipijnse militairen inmiddels vertrokken zijn.

In Irak werd gisteren nog een Bulgaarse gijzelaar doodgeschoten omdat niet aan de eisen van de gijzelnemers werd voldaan. Ook liet de Arabische zender al-Jazeera beelden zien van een andere gijzelaar, een Egyptenaar. Diens ontvoerders eisten dat het Saoedische bedrijf waarvoor de man werkt, binnen 72 uur stopt met zijn activiteiten in Irak.

FOK! 5 jaar meeting meld je nu aan!

De voorbereidingen zijn nog steeds in volle gang. Je kunt je vanaf nú aanmelden voor deze nú al historische en onvergetelijke meeting. Don't miss it!!!

Klik op onderstaande link, het formulier wijst zich vanzelf (als het goed is). Je kunt dan tevens t-shirts en/of topjes (girlies) bestellen. Deze shirts en topjes zijn exclusief voor de 5-jaar meeters, dus die mag je niet missen!

Meer informatie is te vinden op: ***Nu aanmelden voor de Grootse FOK! 5 Jaar Meeting***

Meld je hier aan voor de FOK! 5 jaar meeting: http://5jaar.fok.nl/

We rekenen op jullie allemaal.

Het organisatiecommitee,
Angelic1, barb, Breuls, Cynix ®, Heatwave, just me, Knut, on_air, yvonne.

UPDATE: Hou er rekening mee dat het geld voor de T-shirts uiterlijk 20 juli a.s. bijgeschreven moet zijn. Geen betaling = Geen T-shirt! Wil je nog aanmelden en een T-shirt of topje bestellen, doe dit dan nu meteen!

Druďde voor het gerecht in Engeland

Een heuse Fantasy-scene had gisteren plaats in de rechtbank van Portsmouth in Engeland. Wegens het dragen van een zwaard in het openbaar stond de 26-jarige druide Merlin Michael Williams terecht. Gekleed in een groen gewaad en blauwe mantel werd hij bijgestaan door het hoofd van zijn orde, koning Arthur Pendragon, die voor de gelegenheid zijn witte toga met rode leeuwenprint had aangetrokken.

Williams werd verleden week gearresteerd toen hij met zijn zwaard een lokale supermarkt binnenging. Iets wat volgens hem toegestaan is, aangezien druďden het recht hebben om ceremoniële zwaarden te dragen, welke bedoeld zijn om bezweringen uit te spreken en magische veiligheidscirkels te creëren. Williams is lid van de in 1993 opgerichte 'Insular Order of the Druids', één van de tenminste acht druďde-groeperingen die Groot-Brittannië rijk is.

Om openbaar aanklager Colin Shackel de tijd te geven zich te verdiepen in eerdere, soortgelijke zaken is de zitting een maand verdaagd.

Toeristen komen om bij ongeval in Hongarije

Drie Duitse toeristen, waaronder een kind, zijn gisteravond bij een treinongeval in de buurt van het Hongaarse Balatonmeer om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in een auto die op een onbewaakte spoorwegovergang werd aangereden door een trein.

Hoewel de machinist de auto in het oog kreeg en op tijd probeerde te remmen, werd de wagen alsnog aangereden. In de auto zaten een 68-jarige man, een 64-jarige vrouw en twee meisjes van zeven en negen jaar. Het is niet bekend welke van de twee kinderen het ongeval overleefde.

Dit is het tweede Hongaarse treinongeluk met Duitse slachtoffers in ruim een jaar tijd. In mei 2003 overleden bij de plaats Siofok, ook aan het Balatonmeer, 33 Duitse vakantiegangers toen hun touringcar werd aangereden door een trein. De betreffende overgang was niet voorzien van spoorbomen, maar slechts uitgerust met een rode lamp, die de buschauffeur niet gezien of genegeerd had.

Vrouwen, tieten!!!

Je moet toch iets schreeuwen om de aandacht te krijgen van internettend Nederland. Een valse schreeuw is het echter niet, want aangezien ik niet op vakantie ga wil ik wel weten wat ik tiet-technisch mis. Dat blijkt dit te zijn

Ook Knut ging op zoek naar vrouwen en kwam deze schone dames tegen. Ook niks mis mee al zeg ik het zelf

En op de valreep kwam ik een wereld van kameltenen tegen. Een vorm van exibitionisme die verplicht moet worden bij lekkere vrouwen!

Ajax laat Van Basten en Van 't Schip gaan

De voetbalclub Ajax is bereid mee te werken aan een overgang van trainers Marco van Basten en John van 't Schip naar de KNVB.

De oud-internationals zijn nadrukkelijk in beeld om de vertrokken bondscoach Dick Advocaat op te volgen. Beiden staan echter nog onder contract bij de voetbalclub uit Amsterdam, waar ze het tweede elftal onder hun hoede hebben.

De KNVB heeft Ajax formeel benaderd om toestemming te krijgen de onderhandelingen met Van Basten en Van 't Schip te openen. Algemeen directeur van Ajax Arie van Eijden laat op de website van de voetbalclub weten trots te zijn dat leden van zijn technische staf in aanmerking komen het Nederlands Elftal te gaan leiden. Desondanks betreurt hij een eventueel vertrek. "Zij hebben met Jong Ajax zeer goed gepresteerd. Vorig seizoen hebben zij met ons tweede elftal het kampioenschap behaald en pakten zij ook nog de beker," aldus Van Eijden. Hij heeft de KNVB laten weten tijd nodig te hebben om een waardige opvolger te benoemen. Van Basten en Van 't Schip zullen bij Ajax werkzaam blijven tot er meer duidelijkheid is.

Konterman stopt met voetballlen

Bert Konterman zet een punt achter zijn actieve voetballoopbaan. De ex-international, die vorige maand zijn contract bij Vitesse inleverde, heeft geen nieuwe club gevonden.

Mocht er alsnog een aanbieding komen uit Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten of de FA Premiership dan wil Konterman zijn beslissing eventueel nog herzien.

De verdediger speelde in totaal 470 competitiwedstrijden voor FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II, Feyenoord, Glasgow Rangers en Vitesse, waarin hij 45 maal scoorde.

Lichaam vermiste Weertenaar gevonden

Icoon Binnenlands nieuwsIn de Zuidwillemsvaart aan de Scheepsbouwkade in Weert is vanochtend het lichaam van de 47-jarige Lei Lambers uit Weert gevonden. De man werd sinds zaterdagavond vermist. Lambers bezocht toen het muziekfestival Bospop in Weert, waarna niets meer van hem werd vernomen.

Er werd al rekening mee gehouden dat de man in het kanaal zou zijn terechtgekomen. Daar is de afgelopen dagen ook tevergeefs door duikers van de brandweer gezocht. Vanmorgen heeft een voorbijganger het stoffelijk overschot aangetroffen en de politie gewaarschuwd. Het is nog niet duidelijk of de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Ajax laat Van Basten en Van 't Schip gaan

De voetbalclub Ajax is bereid mee te werken aan een overgang van trainers Marco van Basten en John van 't Schip naar de KNVB. De oud-internationals zijn nadrukkelijk in beeld om de vertrokken bondscoach Dick Advocaat op te volgen. Beiden staan echter nog onder contract bij de voetbalclub uit Amsterdam, waar ze het tweede elftal onder hun hoede hebben.

De KNVB heeft Ajax formeel benaderd om toestemming te krijgen de onderhandelingen met Van Basten en Van 't Schip te openen. Algemeen directeur van Ajax Arie van Eijden laat op de website van de voetbalclub weten trots te zijn dat leden van zijn technische staf in aanmerking komen het Nederlands Elftal te gaan leiden. Desondanks betreurt hij een eventueel vertrek. "Zij hebben met Jong Ajax zeer goed gepresteerd. Vorig seizoen hebben zij met ons tweede elftal het kampioenschap behaald en pakten zij ook nog de beker," aldus Van Eijden. Hij heeft de KNVB laten weten tijd nodig te hebben om een waardige opvolger te benoemen. Van Basten en Van 't Schip zullen bij Ajax werkzaam blijven tot er meer duidelijkheid is.

Bill Gates: 'DVD binnen 10 jaar weg'

woutabest had ons via de nieuws-submit te melden:

Microsoft-topman Bill Gates heeft gezegd dat de DVD-schijfjes binnen 10 jaar zullen verdwijnen. "Het is eigenlijk belachelijk dat we muziek en films op zilveren schijfjes rondsjouwen. De schijfjes kunnen makkelijk beschadigd raken," aldus Bill Gates in het Duitse blad Bild.

Bill Gates geeft de voorkeur aan zogenoemde 'Mediacenters'. Deze herkennen de gebruikers en zullen hun favoriete liedjes en/of tv-programma's opzetten. Gates heeft ook veel vertrouwen in PDA's en mobieltjes. Deze moeten menu's kunnen gaan scannen en het vertalen in een andere willekeurige taal.

Ontsnapte tijger van "Tarzan" doodgeschoten

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

De tijger die kort geleden uit het huis van de voormalig Tarzan-acteur Steve Sipek ontsnapte is dood. Tijger Bobo werd doodgeschoten tijdens de zoektocht naar het dier.

Meer dan 24 uur werd er jacht gemaakt op de ontsnapte tijger, zonder succes. Het dier werd in het nauw gedreven ten noorden van Miami, waar men zou proberen hem neer te schieten met een verdovingspijl. De tijger viel echter een van de mannen die jacht op hem maakten aan, en werd doodgeschoten.

De 6 jaar oude mannetjes tijger was overigens niet het enige dier wat de acteur in huis heeft. Verder heeft Sipek ondermeer nog een tijger, twee leeuwen en een zwarte luipaard. Al deze dieren schijnen vrij in zijn huis rond te lopen.

Haags restaurant weert hoofddoek

Matamoros had ons via de nieuws-submit te melden:

De Commissie Gelijke Behandeling onderzoekt of restaurant 'De Haagse Lounge' uit de hofstad geen discriminerende regels aan zijn klanten oplegt. Het restaurant accepteert geen hoofddeksels en dus ook geen vrouwen met een hoofddoek. En juist dat laatste levert klachten op: tien ontving de commissie er tot nu toe.

Bedrijfsleider Mike Crooy van het restaurant vindt niet dat de huisregels discriminerend zijn: ''In het Amstelhotel moeten bezoekers een colbertje aan, wij vinden hoofddeksels niet bij onze zaak passen. Iedereen is vrij om zijn eigen huisregels te bepalen. De regels hangen aan de deur''.

Volgens Crooy doen sommige vrouwen hun hoofddoek af als ze horen dat het dragen daarvan binnen niet gewenst is. Anderen worden boos. Blijft de hoofddoekdraagster zitten, dan wordt zij niet bediend.


Ongewenst in de Haagse Lounge

Mijn eerste keer

Mijn eerste keer

Ik herinner het me nog heel goed, trillende vingers, zweet op mijn voorhoofd, op mijn rug, tussen mijn schouderbladen - ik voelde zelfs nattigheid tussen mijn borsten - kramp in mijn maag, een droge keel en de borrel die ik had klaargezet om mijn zenuwen tot bedaren te brengen, voor de ferme slok en de teleurstelling, mocht het een en ander verkeerd begrepen worden, want ja, het wŕs tenslotte mijn eerste keer.
Niet dat ik mij niet goed had voorbereid, want dat had ik wél gedaan, heus, juist in het kader van de slimme meid die op alles is voorbereid, nou, ik niet dus!

Ik kwam het tegen op al surfend op internet, een interessante site, op het eerste oog zeer toegankelijk, dacht ik tenminste, totaal onschuldig. Internet is tegenwoordig toch voor iedereen, jong én oud, zelfs mijn oma durft haar mail te openen en ik weet zeker dat ze mij zal terugmailen, volgend jaar al misschien.
Ach, wat leuk, dacht ik voordien nog, een eenvoudige verhalenwedstrijd, laat ik ook eens een kansje wagen.

Jezelf registreren op Fok! viel nog mee, al wilde ik al gauw een beetje meer, maar dat was van later zorg. Eerst mijn verhaal plaatsen, mijn vingers jeukten, gelezen wilde ik worden, die drang was zo ontzettend groot.
Mijn zoektocht naar de juiste topic, het was zo eenvoudig had Nachtlicht gezegd: plaats je verhaal daar maar, niet bij ons, maar in de Nachtlicht-wedstrijdtopic op Fok!, druk op Reageer en voila, je verhaal staat dan on-line. Oké.

Wist ik dat die topic helemaal naar onderen was gezakt omdat niemand de wedstrijd nog interessant vond. Maar ik onschuldige fanatiekeling, ik wilde zo graag. Help, in godsnaam, hoe werkte het? Dit waren nog mijn meest nobele gedachten, de andere zal ik jullie besparen.
Wiskunde leek het, had ik op school maar beter opgelet, vuile sadist die leraar, ware Literatureluurs-statistiek, wie verzon zo'n naam trouwens? Ik kan het niet eens uitspreken, zonder dat ga stotteren.
Tientallen titels en namen rolden die dag voorbij, verdomde kleine letters, maar wat betekende het allemaal? Ongeduld, irritatie, boosheid, ik begon gevoelens te ontwikkelen waarvan ik dacht dat ik die ontgroeid was. Maar achterlijk? Nee, dat toch niet?

Site navigatie dan maar, och, dat was helemaal een verkeerde keuze, ik kwam overal terecht, behalve in het juiste topic. Waar, verdomme, kon ik nu mijn verhaal kwijt?
Ik geef het toe, ik reageerde in het wild, kon niet meer helder denken en werd zomaar opeens, voor de allereerste keer topicstarter met mijn ontroerende verhaal. Dacht ik.
Ik werd genadeloos afgekraakt, leerde meteen wat een slotje was en het nut van een moderator. Hierbij nog mijn oprechte dank voor die fijne dame die een eind maakte aan mijn geestelijke kwelling.

Lang verhaal kort, uiteindelijk is het me toch nog gelukt. Ik had mijn verhaal geplaatst en werd vervolgens genegeerd, reactie noch feedback, positief noch negatief, van niemand, niets, nada, niente. Pas nadat ik zelf in een topic had gereageerd, kreeg ik antwoord, nou ja, iets in ieder geval, men verdacht mij ervan een kloon te zijn.
KLOON? Wat the fuck, waar sloeg dat nu weer op, wat was dŕt nu weer? Ik, een kloon, om de sodemieter niet, ik ben écht, achter mijn naam schuilt een vrouwmens, aardig vind ik mezelf bovendien, al zijn de meningen daarover tegenwoordig verdeeld geraakt, maar daarover een andere keer.

Ik was na een paar dagen iets wijzer geworden. Het werd de hoogste tijd voor een mooi plaatje, een icoon, en een pakkende signature, zo'n interessante tekst eronder, die meteen indruk zou maken, want dat ontbrak mij nog, dat was natuurlijk de oorzaak. Wilde ik serieus genomen worden, net als de anderen, moest ik er nog wel wat voor doen.
Die ellende zal ik jullie besparen, ik geloof dat alleen de ware computerfreak dit in één seconde voor elkaar krijgt. Maar het stond er, na een dag of zo.

De laatste paar maanden doe ik actief mee op Fok!, sinds maandag is mijn icoon opgewaardeerd met een tag en mag ik mezelf weblogger noemen!
Ik durf het nu wel te bekennen, op mijn bureaublad ligt een héél dik woordenboek en er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik een nieuw woord heb geleerd, ja heus, van de taalpuristen op Fok! die je zonder mededogen op taal- en andere fouten wijzen. Op Fok! ja, dáár leer je tenminste nog iets!

Daarom het volgende mensen, ik vind dat we moeten pleiten voor meer computers in het voortgezet onderwijs en voor elke leerling toegang op internet met verplichte Fok!registratie. Fok! moet een Vak! worden.

Wat vinden jullie?

'Schatkist' in Roer aangetroffen

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij werkzaamheden in de Roer aan de Vismarkt in Roermond zijn medewerkers van Rijkswaterstaat gestuit op een historisch voorwerp. Vermoedelijk dateert het voorwerp uit de zeventiende eeuw.

Het gaat om een kist van edelmetaal waarop de afbeelding van een schelp staat. Die schelp is een kenmerk van pelgrims die via Roermond op bedevaart gingen naar het Spaanse Santiago de Compostela. Vandaag zal men proberen om het voorwerp naar boven te halen.

Marokkaanse buurtvaders ook in Marokko

Marokkaanse buurtvaders die op straat de jeugd in de gaten houden. Een Amsterdams project daarmee is zo'n succes dat het nu internationaal navolging krijgt; in Marokko zelf.

Een delegatie uit het Marokkaanse Rifgebergte bezocht onlangs het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. De delegatieleden waren zo onder de indruk van de buurtvaders, dat men het ook in eigen land gaat opstarten.

Ook in Marokko heeft men te maken met vandalisme. De afgelopen jaren zijn er veel scholen gebouwd, ook in zeer kleine en afgelegen dorpjes. Deze zijn steeds vaker het doelwit van vandaliserende jeugd. Naar Amsterdams voorbeeld zullen buurtvaders daar een oogje in het zeil gaan houden.

Anouk treft schikking met moeder

Icoon Showbiz nieuwsZangeres Anouk heeft een schikking getroffen met haar moeder Angelique Noppen. Tegen betaling van 20.000 euro aan verhuiskosten verlaat Noppen de woning in Voorburg, zodat Anouk die kan verkopen. Anouk eiste dat eerder, omdat de zangeres naar Amerika vertrekt en zegt iedere cent nodig te hebben.

Afgelopen vrijdag gaf de rechter moeder en dochter tot vandaag de tijd om onderling het conflict uit te praten. Als dat niet zou lukken, zou de rechter aanstaande maandag uitspraak doen. Dat laatste zal dus niet meer gebeuren. Het geschil tussen beiden draaide om een bedrag van bijna 159.000 euro dat Noppen meent bij de verkoop van het pand aan Anouk in 1998 aan gederfde winst te zijn misgelopen. Anouk, die een slechte relatie met haar moeder heeft, ging hierop niet in en spande een kort geding aan. Met de betaling van de tegemoetkoming in verhuiskosten is hieraan een einde gekomen. De rockzangeres zal binnenkort met haar man en twee kinderen naar New York verhuizen.

Turkse ex-premier wordt berecht

Het parlement van Turkije heeft besloten dat de Turkse oud-premier Mesut Yilmaz voor het Constitutioneel Gerechtshof moet verschijnen om zich te verantwoorden voor zijn rol bij de mislukte privatisering van de staatsbank Turkbank. Ook oud-minister Guner Taner van Economische Zaken moet voor het gerechtshof verschijnen. Het parlement was redelijk eensgezind tijdens de stemming: van de 447 aanwezige leden stemden er 429 voor.

Yilmaz was in de jaren negentig drie keer premier van Turkije. Hij was leider van de conservatieve Moederlandpartij. De politicus verdween na de voor hem dramatisch verlopen parlementsverkiezingen in november 2002 van het politieke toneel. De oud-premier wordt ervan beschuldigd dat hij vooraf bepaalde wie de strijd om het bezit van de Turkbank zou winnen. Verder zou hij een maffialeider hebben ingeschakeld om ongewenste bieders af te schrikken.

De privatisering van de Turkbank ketste af toen indertijd het schandaal losbarstte. De bank wordt nu zelfs ontbonden omdat hij het gehele banksysteem in Turkije dreigt te ontwrichten.

Het Constitutioneel Gerechtshof is al enige belast met de berechting van oud-ministers. Tegen de uitspraken is geen beroep mogelijk.

Veel slachtoffers bij bomaanslag in Bagdad

Icoon Irak nieuwsIn de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn bij een bomaanslag veel slachtoffers gevallen. Zeker zeven mensen zouden om het leven zijn gekomen, aldus de eerste berichten.

De autobom ging af bij het regeringscentrum van de Iraakse hoofdstad in de buurt van de zogenaamde Groene Zone, een zwaar bewaakt gebied waar veel ambassades en regeringsgebouwen staan. Irakezen die naar hun werk gaan moeten langs beveiligingspoorten gaan om de zone te kunnen betreden. Er stonden veel auto's te wachten toen de explosie plaatsvond. Hiet gebied is na de explosie hermetisch afgesloten.

Bijna helft van weblogs niet up-to-date

Ongeveer 45 procent van de weblogs wordt minder dan een keer in de drie maanden bijgewerkt. Dat blijkt uit een onderzoek van weblogzoekmachine Technorati.com. Internationaal beginnen dagelijks 15.000 internetgebruikers zo'n dagboek via internet. Het begin is vaak goed, maar naar mate de tijd vordert, worden de updates minder.

Technorati.com houdt van meer dan drie miljoen weblogs bij wanneer ze met hoeveel berichten worden bijgewerkt en maakt de teksten doorzoekbaar. Oprichter David Sifry van de zoekmachine publiceerde onlangs enkele gebruiksgegevens van Technorati. "Onze analyses geven aan dat 45 procent van de weblogs die we volgen niet bijgewerkt zijn in de afgelopen 3 maanden", zo zegt Sifry. "Per seconde worden er 3 weblogs bijgewerkt."

Verder worden er dagelijks 275.000 nieuwe berichten op weblogs geplaatst en zijn de meeste weblogs langdurig 'onbewoond'. Ook FOK! heeft een eigen weblog die overigens wel dagelijks wordt bijgehouden.

Chinezen "stelen wolken"

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

In China is onrust ontstaan nadat verschillende regio's elkaar beschuldigen van het stelen van elkaars wolken.

Met behulp van de moderne wetenschap kunnen Chinese wetenschappers namelijk raketten de lucht in schieten met daarin stof waardoor wolken onstaan waaruit het gaan regenen. Een techniek die veel gebruikt wordt in China, omdat veel landbouwgebieden en steden een tekort hebben aan regen.

"De praktijk heeft echter uitgewezen dat het een behoorlijke ruzie op kan leveren. Sommige regio's zeggen nu dat anderen met hun succesvolle beregening vocht wegnemen, zodat zij zelf moeite hebben om genoeg regen te produceren." Aldus een artikel in de Chinese krant de 'China Daily'.

De ruzie liep het hoogst op in de provincie Henan, waar meerdere steden gebruik maken van de techniek om regen te krijgen. "Meteorologen van de overheid in Zhoukou beschuldigden hun collega's in Pingdingshan van het te veel gebruiken van de techniek, waardoor de natuurlijke bronnen uitgeput zouden raken. De wolken die bedoeld waren voor Zhoukou zouden als het ware onderschept worden en niet meer naar hun eindbestemming komen, waar ze het dus zonder de wolken moeten doen."

Bejaarden ingehuurd als smog-meter

Icoon Buitenlands nieuwsIn een poging meer duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de luchtvervuiling voor 65-plussers heeft de Mexicaanse gezondheidsdienst 32 bejaarden bereid gevonden mee te werken aan een speciaal onderzoek. De bedoeling is dat de menselijke smog-meters de komende maand de straten van de zwaarvervuilde hoofdstad Mexico-stad opgaan met een speciaal twee kilo zwaar vest om, dat vol zit met filters waarmee zes soorten vervuiling kunnen worden gemeten.

De vrijwilligers zijn kerngezond en roken niet. Zij moeten een dagboek bijhouden waarin ze al hun dagelijkse bezigheden bijhouden. De Mexicaanse gezondheidsdienst wil volgend jaar een vergelijkbaar onderzoek starten, maar dan met kinderen van twaalf en dertien jaar.

Partner zoeken in de supermarkt

Supermarkten zijn de meest populaire plaatsen om een nieuwe partner te vinden, dat meldt een Mexicaanse krant. De voordelen laten zich raden; er komen allerlei soorten mensen, die vervolgens zelf bepalen hoelang ze blijven.

”Veel koppels hebben elkaar hier leren kennen“, zegt een directeur van een zelfbedieningszaak in Santa Monica in Mexico. “ Soms gebeurt het dat ze anderhalf jaar later met hun baby komen winkelen. Veel koppels maken het ook in de supermarkt uit”.

En niet alleen klanten ontmoeten er hun toekomstige partner.“Veel van onze werknemers hebben in de supermarkt hun partner leren kennen. Daar hebben we niets op tegen, zolang het ze niet weghoudt van hun taken”, aldus de directeur.

Volgens een vrouw die haar man ook in een super leerde kennen begint “ het stilaan uit de hand te lopen. Iedereen tut zich hier op om levensmiddelen te gaan kopen”. Of dit een typisch Mexicaans verschijnsel is lijkt verder niet te zijn onderzocht.

School voor dikkerds opent deuren

In het Amerikaanse Fresno in Californië wordt binnenkort een middelbare school geopend voor dikke jongeren. Om als leerling tot deze school te worden toegelaten moeten kinderen niet alleen meer dan 15 kilo te zwaar te zijn, ze moeten ook in het bezit zijn van ouders met een dikke portemonnee: inschrijven voor deze privé-school kost namelijk vijfduizend dollar.

De kinderen kunnen er alleen hun diploma halen wanneer ze een gezondere levensstijl hebben ontwikkeld. Om die te bereiken krijgen ze naast het normale lesprogramma ook les in het weerstaan van snoep, chocoladerepen, frisdrank en fastfood maaltijden. Eten meenemen naar school is ten strengste verboden. Dat is ook niet nodig want de kinderen krijgen er dagelijks drie gezonde maaltijden voorgeschoteld. Verder staan dagelijks intensieve lessen lichamelijke opvoeding op het programma.

Volgens de directie is de school zo’n groot succes dat van de geďnteresseerden zelfs een aantal moest afvallen.

Gaza-stad getroffen door Israëlische raketten

Icoon Israel / PalestinaVannacht hebben Israëlische gevechtshelikopters raketten afgevuurd op twee verschillende plekken in Gaza-stad. Dit melden bewoners van de getroffen wijk Zeitoun, waar twee raketten zouden zijn ingeslagen.

Een derde raket sloeg in op de grens tussen de Gazastrook en Israël, vlakbij de plaats Erez. Onduidelijk is of er slachtoffers bij de aanval zijn gevallen. Aangezien het Israëlische leger nog geen commentaar wil geven, is ook nog niet bekend wat precies het doelwit was. Het Israëlische leger heeft in het verleden wel vaker raketten afgeschoten op Palestijnse metaalwerkplaatsen, hier zouden bommen worden gemaakt.

Hot Amateur Porn!

Sinds een paar weken mogen de columnisten op FOK! zich verheugen in het gezelschap van Kim Holland. Neerlands enige echte seksgodin schaamt zich niet, praat vrijuit over seks en zit er niet mee om iedereen in beeld en geluid mee te laten genieten van wat ze zoal in petto heeft. Niks mis mee, en bovendien kan een ieder die zich door haar geďnspireerd voelt zich tegenwoordig een echte filmster voelen door zijn favoriete scčnes thuis voor de camera na te spelen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
©FOK.nl e.a.