Boonen heeft nog moraal

Redactie FOK!frontpage
Het begin van de elfde etappe ging iets te rap voor Tom Boonen. Nadat hij zich herpakt had kon hij toch redelijk eenvoudig aan de finish geraken. Voor de rest van de Tour heeft Boonen nog alle vertrouwen

Boonen kon aan de finish nog rustig vertellen over zijn dag. Aan het begin van de rit zag dat er toch anders uit. De start was furieus, met een gemiddelde van tegen de 48km/u. Tom Boonen moest lossen, maar zo verteld de sprinter "Ik denk dat er toen wel vijftig renners naast mij ook hingen te hijgen en te puffen." Ondanks het feit dat hij weer kon aanpikken was hij niet in staat bij het peloton te blijven tot aan de finish. Hij had graag meegedaan om de punten voor de groene trui, maar dat zat er vandaag niet in.

Nadat de drie koplopers weg waren gekomen, werd er absoluut geen aanstalte gemaakt om ze weer terug te halen. "Ik denk dat de meesten in het peloton dat wel een goede situatie vonden. Iedereen zat trouwens toch à bloc, laat staan dat ze nog konden aanvallen. De rit van morgen vrijdag vrees ik niet. Normaal raak ik daar wel in de bus tot boven. Zaterdag wordt het andere kost. Dan zal het ervan afhangen hoe snel er gereden wordt, vrees ik. Als ik dit niveau kan aanhouden, voorzie ik geen problemen. Verslechter ik, zal ik de zaken toch eens moeten herbekijken. Want ik wil de Tour wel uitrijden, maar niet ten koste van alles." Boonen staat nu zesde in het klassement om de groene trui. Reëel gesproken heeft hij hier alleen nog kans op als er renners voor hem uitvallen, aangezien zijn achterstand al bijna 100 punten bedraagt.