Ex-Kamerlid Wijnschenk nacht in cel

Rob (R@b)
Tegen voormalig LPF-fractieleider Harry Wijnschenk is een aanklacht wegens mishandeling ingediend. Het oud-Kamerlid zat daarvoor afgelopen week één nacht in de cel. Wijnschenk kreeg afgelopen maandagavond een woordenwisseling over een afzetting die was aangebracht in de hal van een appartementencomplex in Almere waarin hij woont. Een 70-jarige medebewoner attendeerde hem op die afzetting. Tijdens de ruzie die ontstond kwam de 70-jarige ongelukkig ten val en brak zijn bovenarm op twee plaatsen.

Een derde persoon, een 55-jarige man, liep bij het voorval een blauw oog op. Daarvoor zou Wijnschenk verantwoordelijk zijn. De oud-LPF'er ontkent dit volgens de politie. Zelf liep Wijnschenk in het strijdgewoel een schram in het gezicht op.

Wijnschenk zegt in de Telegraaf dat hij zijn 70-jarige buurman niet heeft aangeraakt: ''Hij stond op een trap en had daardoor een wankel evenwicht. Toen hij iets naar voren reikte, viel hij. Het was een ongelukkige loop van omstandigheden''. Hij heeft de buurman inmiddels een bloemetje gebracht en hoopt als de zaak wat is bedaard met hem en zijn vrouw de zaak te kunnen uitpraten.


''Ongelukkige loop van omstandigheden''