Doom 3 bereikt gold status

Icoon Games nieuwsDoom 3 is af en zal volgende maand de winkels bereiken! Op de officiŽle weblog van Todd Hollenshead van id Software is namelijk vandaag een belangrijk bericht te lezen; daar kondigt de id-topman aan dat de code van Doom 3 klaar is. Na overleg met Activision is de laatste versie van de sourcecode door id en Activision aangenomen en richting fabrieken gestuurd.

De volgende vraag is nu: wanneer kunnen we hem kopen? Hollenshead heeft de officiele releasedatum op 5 augustus gezet in de VS. Europa moet een week langer wachten; daar ligt het spel op vrijdag 13 augustus in de winkels.

Doom 3 is ťťn van de meest langverwachte games van de afgelopen jaren; al sinds de E3 van 2000 wordt er reikhalzend uitgekeken naar het vervolg op de klassiekers DOOM, uit 1993, en zijn opvolger DOOM II uit 1994.

De verwachtingen rondom dit spel kunnen misschien het best weergegeven worden door dit humoristische citaat van Wired! Magazine: "Doom III has slightly lower expectations around it than the second coming of Jesus."