Complete film UFO's Mexico beschikbaar

Gerson (FatalException)
De complete 33-minuten durende video die de Mexicaanse luchtmacht van een formatie UFO's maakte, is gepubliceerd. Eerdere beelden toonden slechts fragmenten. Op 5 maart 2004 werden 11 niet-geidentificeerde vliegende objecten (UFO's) op 3500 meter hoogte in het luchtruim van Ciudad del Carmen, Campeche door een legertoestel gefilmd.

Het UFO fenomeen werd begin mei in Mexico als een feit erkend in een historisch en ongekend besluit, dat door het Mexicaanse Ministerie van Defensie werd genomen, onder Minister van Defensie Generaal Clemente Vega Garcia, aanvoerder van alle strijdkrachten in het land.

Deze maatregel was het resultaat van een incident waarbij de Mexicaanse luchtmacht, militaire piloten en personeel in een situatie met verscheidene UFO's betrokken waren, terwijl ze een routinematig surveillance-antinarcotica-operatie uitvoerden om een drugssmokkelvlucht te detecteren.



De UFO's waren niet zichtbaar met het blote oog, maar wel op infrarood en op radar. Bij een interview van de piloten verklaarden ze dat ze nerveus werden toen de UFO's opeens terugkwamen toen ze hen aan het achtervolgen waren. Ze keerden zich om en omsingelden het vliegtuig. "Er was een moment dat... de beelden aangaven dat ze achter ons waren, links en voor ons. Op dat punt voelde het zeer gespannen", zegt majoor Magdaleno Castanon.

Wetenschappelijke verklaringen variëerden van bolbliksems tot fakkels.

Op de complete 33-minuten versie van de video-opname is ook te zien dat de lichten ook nog andere bewegingen maken dan alleen één richting op te vliegen. Klik hier (53MB) met de rechtermuisknop, en selecteer "opslaan als" om de complete video-opname te downloaden.