Chirac: 'bestraf vrouw die racistische aanval verzon'

calvobbes en Zero-Cool hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsPresident Chirac heeft woensdag in een televisie-interview gezegd dat de vrouw die ten onrechte beweerde aangevallen te zijn door racisten, gestraft moet worden. De vrouw verklaarde afgelopen vrijdag dat zij was aangevallen door Arabieren en Afrikanen die haar kleren hadden gescheurd en hakenkruizen op haar lichaam hadden getekend. Chirac en andere Franse politici reageerden vervolgens fel op het voorval.

Maandag begon de Franse politie aan het verhaal van de vrouw te twijfelen. Zo meldden zich geen getuigen, ondanks dat de vrouw beweerde dat twintig mensen het voorval gezien hadden. Ook waren er op beelden bewakingscamera's waar de daders zouden zijn uitgestapt geen mannen te zien die aan het gegeven signalement voldoen. Tevens zou de vrouw al zes keer eerder aangifte hebben gedaan van mishandeling. Dinsdag kwam de aap eindelijk uit de mouw. De vrouw bekende alles te hebben gelogen. Ze kan nu zes maanden gevangenisstraf krijgen voor het doen van een valse aangifte.

Chirac noemde het gedrag van de vrouw vandaag in het interview 'een gevolg van het verslechterde klimaat in Frankrijk.' Dat klimaat zorgt er volgens de president voor dat joodse en islamitische Fransen zich niet meer onderdeel van de gemeenschap voelen.

Subheader
Joodse scholen, synagogen en begraafplaatsen
in Frankrijk zijn de afgelopen tijd steeds
vaker doelwit van agressie