Française vervolgd voor verzinsel anti-joods geweld

De vrouw die vorige week in Frankrijk voor opschudding zorgde met een naar later bleek volledig verzonnen verhaal over een mishandeling met antisemitische achtergrond, is donderdag in staat van beschuldiging gesteld. Op 26 juli moet de 23-jarige Française voor de rechter verschijnen. De vrouw riskeert een gevangenisstraf van zes maanden.

Afgelopen vrijdagochtend zei de vrouw dat ze met haar baby was belaagd door zes Noord-Afrikaanse mannen. Zij zouden met messen haar kleding hebben kapotgesneden en hakenkruizen op haar buik hebben getekend. De daders zouden ten onrechte hebben gedacht dat de vrouw joods was.

De politie kon geen getuigen of bewijzen vinden voor de mishandeling. Wel kwam de politie erachter dat de vrouw al zesmaal eerder een valse aangifte had gedaan. Bij een huiszoeking in haar huis in de Parijse buitenwijk Aubervilliers vond de politie de markeerstift waarmee de hakenkruisen getekend zijn, de schaar waarmee haar haren waren afgeknipt en een credit card die ze als gestolen had opgegeven.