Verkerk door, Sluiter strandt

Martin Verkerk heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Dutch Open Tennis. Raemon Sluiter kan zijn koffers pakken, hij verloor van Nicolas Massu.

Martin Verkerk had het niet makkelijk tegen de Chileen Adrian Garcia. De Alphenaar verloor de eerste set via een tiebreak en won de tweede set met behulp van een tiebreak. Daarna was het verzet gebroken van de onbekende Garcia: 6-7 7-6 6-2.

Behalve Verkerk wist ook Dennis van Scheppingen zich bij de laatste acht te scharen in Amersfoort. Van Scheppingen won zeer gemakkelijk van de Colomibaan Alejandro Falla: 6-2 6-0.

Voor Raemon Sluiter is het toernooi voorbij. De Rotterdammer verloor van de als eerste geplaatste Chileen Nicolas Massu. De wedstrijd was een herhaling van de finale van vorig jaar, die de Chileen won. Ook vandaag verloor Sluiter. Hij speelde erg wisselvallig en verloor met 4-6 6-7.

Morgen zullen Verkerk en van Scheppingen spelen in de kwartfinale. Verkerk speelt tegen de Spanjaard David Sanchez. Van Scheppingen komt uit tegen de winnaar van Alberto Martin/Peter Luczak.