FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 juni 2003

Ferrari niet langer snelste

Zelfs Jean Todt, de baas van Ferrari, geeft toe dat ze niet meer het snelste zijn na de Grand Prix van Europa.

Wereldkampioen Michael Schumacher kwam niet verder dan een tweede plaats in de kwalificatie, achter Kimi Räikkönen. Ook in de race ging het niet helemaal naar wens voor het Italiaanse team. "Het is de eerste keer dit jaar dat Ferrari niet in een positie is geweest om te strijden voor de overwinning en het is waarschijnlijk het slechtste resultaat van het seizoen," aldus Todt.

Na een goed seizoen 2002 met 15 overwinningen in 17 races begon seizoen 2003 minder goed. De eerste twee races waren een prooi voor McLaren en pas de vierde race, die in Imola, wist Ferrari te winnen. De race erna werd de introductie van de F2003-GA met een overwinning gevierd, en vervolgens wist Schumacher iedere keer op het podium te komen, tot de Nurburgring waar hij slechts vijfde werd.

Met de volgende race alweer komend weekend heeft Ferrari weinig tijd om bij te komen van de afgelopen race. De voorsprong van Ferrari op de nummer twee, Williams, is slechts 13 punten. Met de één-twee afgelopen weekend haalde Williams 18 punten. Ook Todt weet dat het niet makkelijk wordt: "We hebben geen groot gat dus het is een erg open kampioenschap." Hij gaat verder: "We weten dat we niet iedere Grand Prix kunnen winnen zelfs als we het proberen en het feit dat we twee auto's aan de finish krijgen is belangrijk. Michael had in het gravel kunnen eindigen en finishde vijfde, Rubens [Barrichello] finishde derde, dat stelde ons in staat de positie bij het coureurs- en constructeurskampioenschap te behouden."

Het kwam voor Todt niet geheel onverwacht dat het dit jaar minder goed gaat dan vorig jaar. "We beschouwen wat er dit jaar gebeurd is dichterbij wat er zou moeten gebeuren gedurende een Formule Een kampioenschap waar grote fabrikanten meedoen. We moeten gewoon erg hard werken met onze technische partners en hoofdzakelijk voor Bridgestone. We weten het belang van de banden. Dankzij de banden hadden we vorig jaar een geweldig seizoen. Dit jaar is lastiger omdat de andere goed werk hebben verricht, maar dat gezegd hebbende leiden we nog steeds het kampioenschap."

Savoldelli (Telekom) niet naar Tour

De Italiaan Paolo Savoldelli van Team Telekom zal niet deelnemen aan de Tour de France. De Giro d'Italia - winnaar van 2002 heeft te veel last van maagproblemen.

Savoldelli zal worden vervangen door zijn landgenoot Giuseppe Guerini, die in 1999, ondanks een botsing met een fotograaf in de slotkilometer, de etappe op L'Alpe d'Huez won. Guerini werd dit jaar tweede in de Ronde van Zwitserland.

Piotr Wadecki niet naar de Tour

De Poolse wielrenner Piotr Wadecki van Quick Step - Davitamon zal niet deel kunnen nemen aan de Tour de France.

Hij heeft namelijk te kampen met een longontsteking. "De laatste dagen onderging hij een anti-biotica kuur in de hoop op tijd fit te zijn, maar dit is jammer genoeg niet het geval", verklaarde ploegleider Patrick Lefevre.

De Pool zal worden vervangen door de Italiaanse coureur Davide Bramati, die als reserve op de Tour - lijst van Quick Step - Davitamon stond.

Udo Bölts (Gerolsteiner) stopt dit jaar

De Duitse wielrenner Udo Bölts van Gerolsteiner zal dit jaar zijn wielercarriere beëndigen

Bölts zal als alles goed is dit jaar aan de Tour de France deelnemen. Daarna zal hij besluiten of hij het seizoen volmaakt tot oktober of direct stopt met wielrennen.

Udo Bölts werd prof in 1989 en heeft 10 jaar voor de succesvolle Telekom - formatie gereden. Hij had als sterke knecht een groot aandeel in de Tour - overwinningen van Bjarne Riis (1996) en Jan Ullrich (1997) en de successen van sprinter Erik Zabel, die onder meer 6 maal de Groene Trui won.

Bölts won in 1996 de Clasica San Sebastian en in 1997 de Dauphiné Libéré. Tevens won hij 3 Duitse titels.

Eén van de prijzen voor de Tourmanager!

AND is een van de bedrijven die het goed voor heeft met de Tourmanager. Aangezien zij ook vinden dat een goed spel beloond moet worden met een prijs stellen zij maar liefst vijf (5!) exemplaren van AND Route 2003 Europa beschikbaar!.

AND Route 2003 Europa is een zeer gedetailleerde en actuele routeplanner door heel Europa. Met één druk op de knop bepaal je razendsnel de optimale autoroute naar iedere bestemming in Europa, zelfs tot in de kleinste dorpjes. Nadat je de adresgegevens hebt ingevoerd, bepaalt het programma snel en effectief jouw autoroute. Het meest actuele wegennetwerk staat garant voor een perfecte routebeschrijving. De wegenkaart, knooppunten en routebeschrijving kun je niet alleen printen, maar ook e-mailen, opslaan op je PDA en exporteren naar het klembord om te gebruiken in je documenten.

Dus laat zien wat je waard bent en ga voor deze prijs! De eerste vijf uit het klassement zullen deze routeplanner, die door PCM magazine in juni 2003 tot beste koop is verkozen, winnen. Wil je trouwens jouw snelste route naar de Tour de France weten? Kijken dan op www.vanAnaarB.nl, de online routeplanner van AND.

Meer weten over AND Route 2003 Europa? Zie ook de website van AND.

Info over eventuele andere prijzen volgt deze week nog.

Graancirkel Limburg trekt internationale interesse

Terminator2003 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een graancirkel in een tarweveld in Mielen-boven-Aalst heeft internationale interesses getrokken. De eigenaar van het tarweveld, Frank Jenné die net terug van vakantie is vindt de gebeurtenis verwonderlijk.

Toeschouwers uit alle hoeken van het land, en vele ook uit het buitenland zijn reeds op bezoek gekomen. Franks vader, Remi, heeft alle interesse in goede banen moeten leiden. Zo heeft hij er voor gezorgd dat de toeschouwers op de tractorpaden blijven. Sinds dinsdag zijn er zo'n 1500 bezoekers per dag geweest.

Ufologen uit Groot Brittannië die de graancirkel bezocht hebben zeggen dat de graancirkel identiek is aan de 'Angel Eye' die in het Engels Cambridgeshire in juli 2001 verschenen was. Het bericht van de graancirkel heeft ook de Franse media gehaald. Hierdoor zijn er tientallen Franse 'graancirkelexperts' gekomen die de cirkel als 'authentiek' gekeurd hebben.

Jules Fabré, een wichelroedeloper uit Den Bosch, zegt dat hij positieve magnetische lijnen gemeten heeft. Ook zegt hij dat hij kleine verdikkingen onder aan de tarwestengels geconstateerd heeft. Volgens hem komt dit door de grote warmte waaraan de delen in de stengel een honderste van een seconde aan blootgesteld zouden zijn.

Seks op naaktstrand in Almere wordt duur

coonman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Seks op het naaktstrand 'Zilverstrand' in Almere gaat een duur grapje worden. Morgen gaat een nieuwe regel in dat het vrijen op dat strand 2.000 euro boete gaat opleveren of een gevangenisstraf van maximaal drie maanden.

De politie krijgt steeds meer telefoontjes binnen van mensen die zich aan de koppeltjes storen. De agenten gaan nu strenger controleren op het naaktstrand. Vrijende stellen worden aangehouden op grond van openbare schennis van de eerbaarheid.

Gemeente Zwolle wil Kluivert kopen

DarkShine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voetballer Patrick Kluivert is misschien binnenkort wel verbonden aan de gemeente Zwolle. Deze gemeente overweegt namelijk een bod te doen op hem. Hij moet dan als ambassadeur van Zwolle gaan werken op het gebied van breedtesport, fair play en het amateurvoetbal.

Volgens berichten in de media vanochtend is FC Barcelona bereid Kluivert voor 1,8 miljoen euro 'van de hand te doen'. Volgens de gemeente Zwolle is dat de kans om een extra stimulans te geven aan zowel de breedtesport als de topsport in Zwolle.

Daarnaast kan de voetballer een aantal uur per week worden verhuurd aan FC Zwolle en zo een positieve bijdrage leveren aan de plaatselijke FC. De wethouder van sport is naarstig op zoek naar middelen om de transfer te bekostigen. Hij voorziet op dit punt weinig problemen, mede gelet op het feit dat Patrick Kluivert met winst aan een voetbalclub kan worden doorverkocht. Dinsdag praat het college over het idee. Als de wethouder groen licht krijgt, zal de gemeente dinsdag al een eerste bod op de voetballer uitbrengen.

Tennis: Uitslag Schalken - Schüttler

Sjeng Schalken heeft, evenals vorig jaar, de kwartfinales op Wimbledon bereikt. De winnaar van de Ordina Open versloeg de Duitser Rainer Schüttler in de vierde ronde met 7-5 6-4 en 7-5.

In de kwartfinale zal Schalken het moeten opnemen tegen de Zwitser Roger Federer. Die won, eveneens in drie sets, van de Spanjaard Lopez: 7-6 6-4 6-4.

Eerder op de dag behaalden Kim Clijsters en Serena Williams al de kwartfinales in het damestoernooi. Clijsters won in twee sets van de Japanse Ai Sugiyama; Williams had ook twee sets nodig om van de Russische Elena Dementieva te winnen.

Voetbal: ManCity haalt nummer Foé uit roulatie

De Engelse voetbalclub Manchester City haalt het shirtnummer 23 uit de roulatie. Het nummer behoorde het afgelopen seizoen toe aan de onlangs overleden voetballer Marc-Vivien Foé..

Manchester City-directeur Dennis Tueart: "Marc kwam en heeft geweldig werk verzet voor ons. Dat deed hij als speler en als ambassadeur van zijn land."

Ook manager Kevin Keegan was vol lof over zijn overleden pupil: "Marc was niet alleen een speciale voetballer, hij was ook een speciaal mens. We zullen allemaal zijn lach en zijn persoonlijkheid missen. Niets was te veel moeite voor hem en hij was de ultieme professional, van wie iedereen in de kleedkamer en de bestuurskamer hield."

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Voetbal: NAC voortaan in MyCom Stadion

Het stadion van NAC, dat tot dit seizoen nog het Fujifilm stadion heette, krijgt een nieuwe naam. De komende vijf seizoenen heet het onderkomen van de Bredase voetbalclub het MyCom stadion.

Sinds 1996 was Fuji de naamgever van de, op dat moment nieuwe, accomodatie. Dat bedrijf had een tienjarig contract op basis 570.000 euro per jaar. Hoeveel MyCom betaalt, werd niet bekendgemaakt.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Overval op geldwagen in Utrecht

Tijdens een overval op een geldwagen bij een pinautomaat van Fortis in Utrecht hebben twee onbekende mannen een koffer met geld buitgemaakt. Om hoeveel geld het gaat is nog niet bekend,

Eén van de overvallers heeft waarschijnlijk in een geparkeerde bestelbus vlakbij de geldautomaat zitten wachten op de komst van het geldtransport. Toen de wagen eenmaal arriveerde, kwam de overvaller uit de bestelbus en dwong de geldloper, onder bedreiging van een vuurwapen, om de geldkoffer af te geven. Vervolgens vluchtte de man door achterop een motor te stappen, die door de tweede verdachte werd bestuurd.

Vlak nadat de overvallers ervandoor waren gegaan, ontstond er een brand in de geparkeerde bestelbus. Omstanders hoorden twee harde klappen die leken op explosies. De bestelwagen bleek te zijn gestolen.

De politie heeft een zoektocht ingesteld naar het tweetal, maar het duo werd niet meer aangetroffen.

Metro voortaan altijd op zaterdag

De gratis krant Metro zal vanaf zes september elke week ook op zaterdag verschijnen. Experimenten met speciale zaterdagedities tijdens Pinkpop en het vierjarig jubileum hebben goed uitgepakt. Tot dusver is het dagblad alleen op werkdagen te lezen.

Metro zal ook een groot aantal verspreidingspunten aan haar distributienetwerk toevoegen. Nu is het gratis dagblad vooral op plekken in het openbaar vervoer te lezen, maar volgens Metro-directeur S. de Groot gaat de krant in het weekeinde de 'lezer op zoeken'. Winkelcentra komen dus in aanmerking.

Volgens De Groot is Nederland rijp voor een gratis krant op zaterdag: "De traditionele dagbladen brengen dan complete telefoonboeken op de markt, maar in landen waar Metro al op zaterdag verschijnt, is bewezen dat er ook veel behoefte is aan een gratis krant die het nieuws compact brengt."

De zaterdageditie van Metro zal dikker worden dan de doordeweekse kranten. Naast nieuwspagina's komt er ruimte voor achtergrondonderwerpen zoals uitgaan, reizen en auto's.

Het wereldwijde Metro-concept werd op 21 juni 1999 in Nederland geïntroduceerd. De gratis krant bereikt inmiddels dagelijks 1.275.000 lezers.

Yoong eist geld van Minardi

RRRobert wist ons vandaag het volgende te melden:

Ex-Formule 1 coureur Alex Yoong, vorig jaar nog rijdend voor het financieel toch al zo geteisterde Minardi, eist van zijn oude werkgever een bedrag van bijna 200.000 euro aan achterstallig salaris.

Naar verluidt wacht de Maleisiër al ruim een half jaar op zijn geld. Yoong probeerde eerder dit seizoen aan de bak te komen in de Amerikaanse CART-series, maar moest daar vanwege gebrek aan sponsorgelden al na vier races weer mee stoppen.

Teambaas Paul Stoddart heeft overigens bevestigd dat Yoong dit geld nog van Minardi te goed heeft, maar de Australiër wacht zelf nog op de uitbetaling van ruim één mijoen euro aan reeds toegezegde sponsorgelden. Dit geld moet komen van Maleisische sponsors, die Yoong destijds financieel wilden ondersteunen, maar hun afspraken niet nakwamen. "Als ik dat geld krijg, ontvangt ook Yoong zijn deel", reageerde Stoddart.

Het is overigens niet voor het eerst dat Minardi niet over toegezegde sponsergelden kan beschikken. Eerder dit seizoen al verdween naam van de Russische sponsor Gasprom van de bolides, aangezien deze tegen alle beloftes in al een half jaar niets meer had bijgedragen. Dit gaf het Nederlandse Trust de mogelijkheid te promoveren tot hoofdsponsor van het team.

Met dank aan RRRobert voor het herschrijven van dit bericht.

Plannen defensie veel groter dan gedacht

De maatregelen in het kader van de bezuinigingsplannen bij Defensie zijn nog veel groter dan gedacht. Dat meldt het NOS Nieuws zojuist. In totaal zullen er 9.000 van de 70.000 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Er zullen in totaal vijf bases en kazernes moeten sluiten. Het gaat om locaties in Ede-Oost, Seedorf (Duitsland), Soesterberg, vliegbasis Twenthe en het marinevliegkamp Valkenburg. Wanneer deze bases gaan sluiten is nog niet bekend. Ook moet er veel materieel weg, zoals fregatten, mijnenvegers, Orion-verkenningsvliegtuigen.

Vrachtwagen rijdt achterop file op A2

Poogie, Fireman, CryptapiX en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ernstig ongeluk maandagmiddag op de A2, tussen Leende en het knooppunt Leenderheide, is één dode gevallen. Een vrachtwagen die achterop een file reed, zorgde voor een enorme klap, waardoor ook zes mensen gewond raakten.

De politie weet niet wie van de gewonden is overleden. Ook over de aard van de verwondingen is nog niets bekend. De brandweer is met groot materiaal uitgerukt, omdat de bestuurder van de vrachtwagen bekneld zat.

Kort nadat de vrachtwagen op de file inreed, knalden ook enkele auto's op de andere rijbaan op elkaar. Of hierbij gewonden zijn gevallen is nog onbekend.

De A2 is vanwege de ongevallen in beide richtingen afgesloten. Richting Eindhoven en richting Maastricht staat 5 kilometer file. Het verkeer richting Eindhoven wordt omgeleid.

Delen van Groningen zitten zonder water

Enkele wijken in Groningen zitten zonder water. De problemen rond de watervoorziening begonnen rond kwart voor vijf. Bij het Waterbedrijf Groningen kwamen ondermeer klachten binnen van bewoners van de wijken Selwerd en Paddepoel. Volgens eigen bronnen zitten de Hoogte, Zernike, Korrewegwijk, Vinkhuizen, Centrum en Oosterpark ook zonder water.

Er wordt gevreesd dat er een lek zit in de grote transportleiding aan de Muntinglaan. Het waterbedrijf heeft reparateurs ingezet om de storing te verhelpen. Het is niet bekend hoe lang het nog gaat duren voor de waterdruk terug is.

UPDATE 19:20 - De storing lijkt verholpen te zijn.

Vliegbasis Twente gaat dicht

Vliegbasis Twente gaat dicht. Dat hebben de ongeveer 1100 werknemers van de basis vanmiddag vertrouwelijk te horen gekregen van bevelhebber Berlijn van de Nederlandse luchtmacht, zo heeft FOK! vernomen. Minister Kamp van Defensie zal vanavond de Kamer over de plannen inlichten.

De basis moet haar poorten sluiten vanwege de bezuinigingsplannen van het kabinet. Vorige week werd bekend dat er veel meer banen op de tocht staan dan tot dan toe werd aangenomen. Toen werd ook duidelijk dat vliegbasis Twente en basis Seedorf in Duitsland op de nominatie stonden om gesloopt te worden.

AFA in actie tegen Anti-Martijn betoging

Een demonstratie in Amsterdam tegen de pedofielenvereniging Martijn, van het onlangs opgerichte comité Stop Martijn, is zaterdag opgewacht door een veertigtal links-radicale actievoerders. De actievoerders wilden de demonstratie verhinderen en wachtten de demonstranten op met kettingen en honden bij het station Muiderpoort.

De tegendemonstratie tegen het comité was georganiseerd door Anti-Fascistische Actie (AFA). Volgens berichten op Indymedia is dat gebeurd omdat extreem-rechts achter het comité Stop Martijn zit.

Nadat de demonstranten een goed heenkomen hadden gezocht werd later toch tegen Martijn betoogd bij het postkantoor aan de Insulindeweg, waar de pedofielenvereniging een postbus heeft. Leden van het comité Stop Martijn, dat wordt aangevoerd door het Rotterdamse raadslid Michiel Smit van NieuwRechts, deelden pamfletten uit met informatie over de vereniging. Men verwijt de overheid dat ze de vereniging al twintig jaar ongemoeid laat.

Grote brand in Gelderse Didam

jep en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Pittelderstraat in het Gelderse Didam heeft in de nacht van zondag op maandag een grote brand gewoed. Naast het brandweerkorps van Didam werden er nog eens 110 brandweerlieden met achttien blusvoertuigen uit de regio opgeroepen.
Brand in Didam
Het 5000 vierkante meter grote pand is geheel in vlammen opgegaan, meldde een woordvoerder van de brandweer. De gemeente activeerde het rampenplan, omdat ze vreesde dat er gevaarlijke stoffen zouden vrijkomen. Na metingen bleek dat er geen sprake was van gevaar voor de volksgezondheid. Er raakte niemand gewond.
Brand in Didam
De brand brak rond 22.30 uur uit onder een luifel en verspreidde zich snel. Hoe het vuur precies is ontstaan, kon de brandweerwoordvoerder nog niet zeggen. Rond 01.00 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Het nablussen zal vermoedelijk nog enige tijd duren.

Met dank aan jep voor de foto's!

Graancirkelmakers bijzonder wiskundig

Onderzoek heeft aangetoond dat de graancirkels die de hoaxers David Chorley en Douglas Bower gemaakt zeggen te hebben, een aantal ingenieuse, voorheen onbekende geometrische theorema's bevatten, schrijft Science News. In dit artikel worden de geometrische theorema's die in de figuren verwerkt zitten ook aangetoond.

Astronoom en wiskundige Gerald S. Hawkins heeft achttien van de grootste graanfiguren onderzocht, met gegevens van luchtfoto's en metingen op de lokaties zelf. De geometrische theorema's die daarbij aan het licht kwamen, zijn van het soort dat alleen in antieke boeken over Euclidiaanse geometrie gevonden kan worden.

In elf van deze graanstructuren heeft Hawkins ontdekt dat de figuren verhoudingen van gehele getallen bevatten, die precies overeenkomen met de verhoudingen die een diatonische schaal definiëren. Deze verhoudingen produceren de acht noten van een muzikaal octaaf, overeenkomend met de witte toetsen op een piano.

Hier op volgend heeft Hawkins gekeken naar geometrische verbanden tussen de cirkels, ringen, lijnen en andere onderscheidbare patronen van de figuren die in het graan zijn verschenen. De creaties van Doug en Dave moesten meer zijn dan puur giswerk, concludeert Hawkins.

De theorema's die in de graanpatronen verwerkt staan, zijn niet terug te vinden in de werken van Euclides, bekend als de Euclidiaanse geometrie, noch in andere wiskundige archieven. Dit suggereert dat de hoaxers Doug en Dave zeer veel over oude geometrie af moeten weten. Doug en Dave moeten niet alleen de kennis hebben om een Euclidiaans theorema te bewijzen, maar zelfs compleet nieuwe theorema's te ontwikkelen - een zeer moeilijke taak. "The hoaxers apparently had the requisite knowledge not only to prove a Euclidean theorem but also to conceive of an original theorem in the first place - a far more challenging task"

Om aan te tonen hoe moeilijk het is om een dergelijk theorema te maken, is in The Mathematics Teacher een artikel gepubliceerd om de lezers een dergelijk theorema te laten produceren, met de vier theorema's die in Doug en Dave's graanfiguren gebruikt zijn. Het lukte niemand.

Doug en Dave kwamen in het nieuws doordat zij claimden grote complexe graancirkelfiguren gemaakt te hebben, met een plankje en een klosje touw. "Alleen de media heeft jullie niet de credits gegeven voor de wiskundige ingenieusiteit in het ontwerp van de patronen.", heeft hij naar Doug en Dave geschreven.

Bruce Almighty breekt Nederlands record

De film Bruce Almighty breekt in Nederland alle records. De film is op nummer 1 binnengekomen met een omzet van 958.258 euro. Dit is de beste Jim Carrey opening ooit, 36% hoger dan zijn hitfilm Liar Liar met een omzet van 702.710 euro.

In totaal hebben tot op heden 187.000 mensen de film bezocht. Daarmee is Bruce Almighty de beste komedie-opening van Nederland ooit. Bruce Almighty is tevens de grootste opening van een door Buena Vista International Netherlands uitgebrachte film. Voorheen was dit The Sixth Sense.

In Amerika heeft Bruce Almighty na 28 dagen al ruim $ 200 miljoen opgebracht, een record voor een komedie. Op alle buitenlandse markten waar Bruce Almighty wordt uitgebracht komt de film op nummer 1 binnen.

Voor meer informatie over Bruce Almighty lees ook de Fok! Review

School verwoest door brandweeroefening

Fireman en Dangerous_Dave1 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Brabantse plaatsje Ravenstein is maandag een brandweeroefening volledig uit de hand gelopen. Het oude gebouw van basisschool De Bogaard aan de Graafsestraat, dat werd gebruikt voor de oefening, brandde grotendeels uit.

Brandweerlieden waren op het moment van de brand aan het oefenen in de gymzaal toen de vlammen onverwachts oversloegen naar een luchtkoker en zich daardoor razendsnel uitbreidde.

Er is geen gevaar geweest voor de omliggende woningen en er raakte niemand gewond.

Toch aanslag op Westbank

Er is toch een aanslag gepleegd op de Westoever, ondanks het bestand dat de radicale Palestijnse organisaties Hamas, Islamitische Jihad en Fatah hebben afgekondigd. Bij de aanslag kwam een wegwerker uit Roemenië om het leven. De vrachtwagen waarin hij zat werd onder vuur genomen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de al-Aqsa Martelaar Brigades. Deze is gelieerd aan de Fatah-beweging (van Yasser Arafat), die het bestand mede-ondertekend heeft. Maar de Al-Aqsa bestaat uit groepen gewapende strijders, die - anders dan Hamas en Jihad - geen enkel gezag erkennen.

Na de aanslag zei een leider van de al-Aqsa Martelaar Brigades in Jenin het bestand niet te erkennen. Hij kondigde meer aanslagen aan. Volgens de al-Aqsa zat de Roemeen die dodelijk werd getroffen in een vrachtwagen met joodse kolonisten.

Het is nog onduidelijk of de aanslag gevolgen heeft voor het internationale 'routeplan voor de vrede'.

Festivalnieuws: Lowlands

Lowlands
Sum 41, Photek, 2 Many DJ's, Moloko en Fischerspooner zijn bevestigd voor Lowlands 2003. Met eerder bevestigde bands als AFI, Beck, Dave Clarke, Das Pop, Feeder, Foo Fighters, Guano Apes, Godsmack, Lamb, Ladytron, Nightwish, Kelly Osbourne, Postmen, Redman, Rancid, Starsailor en Zero 7 begint het programma al aardig vorm te krijgen. Het optreden van Opeth zal niet doorgaan. De Lowlands organisatie is op zoek naar een vervanger. Lowlands vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus in Biddinghuizen.

Formule 1: Yoong eist geld van Minardi

Ex-Formule 1 coureur Alex Yoong, vorig jaar nog rijdend voor het financieel toch al zo geteisterde Minardi, eist van zijn oude werkgever een bedrag van bijna 200.000 euro aan achterstallig salaris.

Naar verluidt wacht de Maleisiër al ruim een half jaar op zijn geld. Yoong probeerde eerder dit seizoen aan de bak te komen in de Amerikaanse CART-series, maar moest daar vanwege gebrek aan sponsorgelden al na vier races weer mee stoppen.

Teambaas Paul Stoddart heeft overigens bevestigd dat Yoong dit geld nog van Minardi te goed heeft, maar de Australiër wacht zelf nog op de uitbetaling van ruim één mijoen euro aan reeds toegezegde sponsorgelden. Dit geld moet komen van Maleisische sponsors, die Yoong destijds financieel wilden ondersteunen, maar hun afspraken niet nakwamen. "Als ik dat geld krijg, ontvangt ook Yoong zijn deel", reageerde Stoddart.

Het is overigens niet voor het eerst dat Minardi niet over toegezegde sponsergelden kan beschikken. Eerder dit seizoen al verdween naam van de Russische sponsor Gasprom van de bolides, aangezien deze tegen alle beloftes in al een half jaar niets meer had bijgedragen. Dit gaf het Nederlandse Trust de mogelijkheid te promoveren tot hoofdsponsor van het team.

Meer F1-nieuws lees je op de FOK!F1-manager

Israël verbreekt samenwerking met BBC

victorv8 vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Israël heeft dit weekend verklaard niet langer samen te werken met de BBC, uit protest tegen het uitzenden van een kritische documentaire over de biologische, chemische en nucleaire massavernietigingswapens van het land. De documentaire was in maart voor het eerst uitgezonden en is afgelopen zaterdag herhaald.

De beslissing voor de boycot is gemaakt door het Israëlische public relations forum, dat bestaat uit afgevaardigden van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Overheids Pers Bureau.

Voor de uitzending afgelopen zaterdag, probeerden Israëlische functionarissen de uitzending te annuleren door zware druk uit te oefenen op de BBC. Zij brachten in dat de documentaire eenzijdig is, dat het lijkt alsof Israël een vijandig dictatoriaal regime is en dat de documentaire de gevaren waaraan Israel bloot staat niet belicht.

In de documentaire zijn de nucleaire reactor Dimona en het onderzoeksinstituut voor biologische wapens Nes Tziona te zien. Verder is de documentaire zeer kritisch over het feit dat Israël al 17 jaar een man vasthoudt wegens het lekken van geheime informatie over het Israëlische kernwapenprogramma naar de pers.

Toen de BBC de documentaire in maart voor de eerste keer wilde uitzenden, is hij om onduidelijke redenen ook verschoven van prime-time naar een tijd om 1 uur 's nachts. Enkele weken geleden is dezelfde documentaire ook uitgezonden op de Belgische televisie in het programma Panorama op Canvas.

Treinstaking treft Rock Werchter in België

Duckbas herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Een staking heeft het Belgische treinverkeer helemaal stilgelegd. Het spoorwegpersoneel heeft sinds zondagavond het werk neergelegd uit protest tegen een bezuinigingsplan dat ongeveer 10.000 banen kan gaan kosten.

De staking heeft weinig gevolgen voor Nederland. Omdat de staking vooraf is aangekondigd zijn er voor gisteren en vandaag geen internationale tickets verkocht.

In België is fel geprotesteerd tegen het tijdstip van de staking. Vandaag zouden veel bezoekers van popfestival Rock Werchter huiswaarts keren. Door de staking zijn duizenden mensen, waaronder veel Nederlanders, gestrand op het station.

Vliegtuig neergestort op woonwijk Algerije

Roel's Weblog, Knoekie en KingCrash hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ongeluk met een militair vrachtvliegtuig in Algerije zijn zeker zeventien mensen om het leven gekomen, waaronder de vier bemanningsleden. Het vliegtuig stortte neer op een woonwijk. Er wordt gevreesd dat het aantal doden op de grond nog verder zal oplopen.

Het Hercules-transportvliegtuig crashte bij het militaire vliegveld van Boufarik, 40 kilometer ten westen van de hoofdstad Algiers.

Vanuatu opent postkantoor onder water

NLBADBOY, Roel's Weblog en Nico hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie vanaf vandaag een duik neemt in Vanuatu kan onder water meteen zijn post aan het thuisfront achterlaten. Het eilandenrijkje in de Stille Oceaan heeft namelijk onder water, tussen koraal en vele soorten vissen, een postkantoor geopend.

Het kantoor is het eerste postagentschap onder water, aldus het toerismebureau van Vanuatu. De vier medewerkers zijn ervaren duikers. Er is speciale waterproof inkt ontwikkeld en ook de rest van de inventaris kan goed tegen het water. Met het postkantoor wil het toerismebureau de aandacht vestigen op het onderwaterlandschap en de vele duiklocaties.

'Kalou naar Auxerre'

Feyenoord is met AJ Auxerre akkoord over een transfer van aanvaller Bonaventure Kalou, zo meldt de NOS.

Kalou (25) zal nu nog zelf met Auxerre om de tafel gaan. Het bericht is opmerkelijk daar Feyenoord nog altijd niet akkoord is met collegaspits Pierre van Hooijdonk. Weliswaar komt Dirk Kuijt de club komend seizoen versterken, maar scorende en/of creatieve aanvallers zijn in Rotterdam dun gezaaid. Anthony Lurling en de terugkerende Johan Elmander zijn de alternatieven.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 26

De winnaars van de prijsvragen van de afgelopen week zijn geworden:

Magix
Het goede antwoord moest zijn: MAGIX music maker hiphop & RnB Edition en MAGIX music maker Techno&Trance Edition.

De winnaars van een exemplaar van Music Maker zijn geworden:
syllaz
Alter88

De MAGIX foto's op CD & DVD gaat naar:
stenic3


Gefeliciteerd! De prijzen worden zo spoedig mogelijk aan jullie verzonden.

Bruce Almighty
Bijna 1300 inzendingen kregen we binnen voor de Bruce Almighty prijsvraag. Helaas kunnen er maar een aantal winnen en dit zijn geworden:

WheeleE
la_resistance
Exje


De volgende antwoorden waren goed: The Grinch, The Mask (Stanley Ipkiss) en The Riddler (Edward Nygma).

Gefeliciteerd! De prijzen komen deze week nog naar jullie toe. Maak deze week op Fok! kans op de XBeam

Racisme komt steeds meer voor

Het Nationaal Platform tegen Racisme en Discriminatie (NPRD) heeft in een advies aan minister Rita Verdonk van Integratie geschreven dat racisme en discriminatie in Nederland steeds vaker voorkomen en niet meer bestaan uit geïsoleerde incidenten. Onder andere op de arbeidsmarkt en in het onderwijs is sprake van een structureel probleem dat dreigt te leiden tot maatschappelijke ontwrichting, aldus het NPRD.

Het Platform geeft ook aan dat discriminatie niet meer alleen een zaak van 'blank' versus 'zwart' is: ''Allochtonen maken zich er regelmatig zélf schuldig aan''. In sommige stadswijken is het nu de 'zwarte meerderheid' die de 'blanke minderheid' discrimineert. Er is sprake van nieuwe tegenstellingen, stelt het NPRD vast, bijvoorbeeld tussen sommige geledingen in etnische groepen en homoseksuelen, tussen niet-moslims en moslims en tussen minderheden onderling.

Maar ook schrijft het platform dat allochtonen, volgens onderzoek van de Arbeidsinspectie, gemiddeld 4% minder verdienen dan autochtonen in dezelfde functies. Het ontstaan van steeds meer zwarte scholen in achterstandswijken baart het platform ook zorgen.

Het NPRD pleit voor onderzoek naar de salarisverschillen tussen allochtonen en autochtonen en wil dat scholen hun wettelijke plicht naleven om onderwijs over de multiculturele samenleving op te nemen in de lessen.

Het NPRD werd vorig jaar opgericht op initiatief van D66-minister Van Boxtel en wordt voorgezeten door oud-minister Sorgdrager.

Leger Israël trekt zich terug uit deel Gaza-strook

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Doordat de radicale Palestijnse bewegingen Hamas, Islamitische Jihad en Fatah dit weekeinde een bestand afkondigden, is het Israëlische leger bezig met de terugtrekking van haar leger uit de Gaza-strook. De Palestijnse politie krijgt hierdoor steeds meer controle over het noordelijk deel van de Gaza-strook.

Het Israëlische leger heeft vandaag ook wegversperringen opgeheven op de hoofdroute door de Gazastrook. Daardoor kunnen de Palestijnen voor het eerst in twee jaar vrij rondrijden, zonder paspoortcontroles.

Naar verwachting zullen Israël en de Palestijnen de komende dagen ook een akkoord bereiken over terugtrekking van het leger uit Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Onderhandelingen daarover zijn op dit moment gaande.

Jongetje (5) verdrinkt in zwembad

Zaterdagavond is een 5-jarig jongetje verdronken tijdens een familiedag van een zwemvereniging in sportcentrum De Meerkamp in Amstelveen. Het jongetje verdween in zijn geheel onder water in 'De Kreek', een gedeelte van het zwembad waar het water met kracht in een stroomversnelling wordt gebracht, onder het oog van enkele omstanders.

De omstanders haalden het jongetje direct uit het water en begonnen met reanimatie van het slachtoffertje. Niet lang daarna gearriveerd ambulancepersoneel nam deze handelingen over, waarna het kind met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Uiteindelijk overleed het jongetje daar.

De Arbeidsinspectie en de recherche stellen een onderzoek in.

Voetbal: Kluivert mag voor weinig weg

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al eerder meldde FOK! dat Barcelona waarschijnlijk Patrick Kluivert zijn salaris zou halveren, met als gevolg dat zijn tranfersom gelimiteerd zou worden. Dat moment is nu gekomen, omdat Barcelona niet in staat is hem volgend seizoen een bonus van 4,6 miljoen euro te betalen.

Naar verluidt zou Kluivert nu te koop zijn voor 1,8 miljoen euro, in plaats van de vorig seizoen nog beoogde 36 miljoen. Voor een Spaanse radiozender zei vice-voorzitter Sandro Rossell van Barcelona al dat de nieuwe werkgever van trainer Frank Rijkaard in een lastig parket zit door deze erfenis van Joan Gaspart.

Door de lage transfersom zouden Manchester United en Arsenal erg veel interesse hebben voor de spits.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Tilburg: Aanhoudingen bij straatrace

1750GTV, bumberklevers, blablablastampy, Just-Dennis en ThrillSeekaH hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg heeft politie gisteravond bij een grote straatrace zes mensen aangehouden en zes auto's in beslag genomen. De race vond plaats aan de Bos en Beemdweg in Tilburg-Noord.

De politie heeft met streng optreden lange tijd voorkomen dat er illegaal geracet werd. De laatste weken komen de racers echter weer geregeld bijeen.

Voetbal: Verboden shirt uit te trekken na doelpunt

Vanaf aankomend voetbalseizoen zullen veel voetballers op zoek moeten gaan naar een andere manier van het vieren van een zojuist gescoord doelpunt. De internationale voetbalbond, de FIFA, heeft namelijk beloten dat het uittrekken van het shirt op het veld niet meer toegestaan is.

De wereldvoetbalbond kwam tot deze maatregel naar aanleiding van een rapport van Confederations Cup-voorzitter Chuck Blazer. De bond zegt dat het de orde op het veld te veel verstoort.

Meer voetbalnieuws lees je op de FOK! voetbalmanager

Inval in woonwagenkamp in Gouda

Met behulp van de mobiele eenheid (ME) en medewerkers van energiebedrijf Eneco heeft de politie maandagmorgen een inval gedaan in twee woonwagencentra in Gouda. Volgens een woordvoerder heeft de politie aanwijzingen dat er hennep wordt geteeld en illegaal stroom wordt afgetapt.

Rond de klok van negen uur 's ochtends reden de politie en de ME de twee terreinen van de woonwagenbewoners aan de Goudkade op. Verwacht wordt dat het uitkammen van het terrein zeker tot maandagmiddag zal duren. Op de twee kampen staan ongeveer veertig woonwagens waar circa honderd woonwagenbewoners leven. De politie gaat ervan uit dat er hennepkwekerijen in schuurtjes en in onbewoonde woonwagens zijn ondergebracht.

De woordvoerder van de politie verklaarde dat de actie zeer rustig verloopt. ,,We verwachten ongestoord ons werk te kunnen blijven doen.'' Aan de actie nemen onder meer honderd ME'ers en dertig agenten deel.

Doodstraf voor terroristen Pakistan

In Pakistan zijn drie moslimextremisten ter dood veroordeeld wegens de bomaanslag vorig jaar mei in Karachi. Daarbij kwamen elf Franse ingenieurs en drie Pakistanen om het leven. Eén van de ter dood veroordeelden is voortvluchtig.

De Franse ingenieurs hielpen Pakistan bij de bouw van onderzeeërs. Ze werden gedood door een autobom. De daders werden na een andere aanslag, op het Amerikaanse consulaat in Karachi waarbij twaalf mensen omkwamen, opgepakt.

Amerikaanse soldaat berooft Irakees

Snuggs wist Fe2O3 via ICQ het volgende te melden:

Afgelopen zondag heeft een Amerikaanse soldaat bij een controlepost in Fallujah, ten westen van Bagdad, een Iraakse man beroofd. De man protesteerde luidkeels, daarop kreeg hij steun van omstanders waardoor een opstootje ontstond.

De soldaat werd daarop door een sergeant bevolen zijn zakken leeg te maken. Daaruit kwamen 600 dollars die hij van de Iraakse man had gestolen. Het geld werd onmiddelijk door de sergeant teruggegeven aan de man.

Of er maatregelen tegen de soldaat worden ondernomen is niet duidelijk. Een fotograaf van het persbureau AP aanschouwde het voorval. Woordvoerders van het Amerikaanse leger verklaarden niet van de zaak af te weten.

Sinds het neerschieten van twintig Irakese burgers tijdens een demonstratie in Fallujah zijn er regelmatig ongeregeldheden aldaar.

Japan wil meehelpen aan wederopbouw Irak

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

In het kader van de wederopbouw van Irak wil Japan 1.000 soldaten naar het gebied sturen. In een eerste fase zullen zo'n 500 manschappen worden ingezet begin oktober. De soldaten zullen onder andere zorgen voor een vlotte voorziening van water en brandstof voor de Amerikaanse troepen en de burgers van Irak.

Willem-Alexander gaat mail beveiligen

blablablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben het onderzoek hoe het nieuws over hun zwangerschap naar Business Nieuws Radio kon uitlekken, gestaakt. De radiozender wist een uur voor dat het nieuws officieel bekend zou worden al te melden dat het koninklijk paar een baby zou krijgen. Het station kreeg de informatie van een tipgever die een vertrouwelijke mail van Máxima doorstuurde.

De mail is naar zo'n zestig tot zeventig mensen gegaan. De prins heeft weinig hoop dat zijn vrouw en hij er ooit nog achterkomen hoe deze privé-mail bij de radio terechtkwam. "Er is bijna niet achter te komen", aldus de prins doelend op de vele manieren waarop het gebeurd kan zijn. Hij zei nog steeds vertrouwen te hebben in het verschijnsel internet, maar misschien niet meer in alle ontvangers.

De prins denkt er nu aan zijn mails te gaan beveiligen. Hij wil ze voorzien van een code die een ontvanger moet kennen. "Onderscheppen kan dan in elk geval niet zo gemakkelijk meer, al zijn er natuurlijk ook weer kraakmogelijkheden", aldus de prins.

Chinezen gebruiken meer hersencapaciteit

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven en vertaald te melden:

Onderzoekers in Groot-Brittannië hebben ontdekt dat mensen die Mandarijn spreken, meer van hun hersencapaciteit gebruiken dan mensen die bijvoorbeeld Engels spreken.

Dr. Sophie Scott en haar collega's hebben hersenscans genomen van mensen die Mandarijn spreken zowel als van mensen die Engels spreken. Hieruit bleek dat mensen die Engels spreken alleen de linker temporale hersenkwab gebruiken. Onderzoekers menen dat deze helft de link legt tussen woorden en geluiden. Mensen die Mandarijn spreken, gebruiken zowel de linker als de rechter hersenhelft.

Mandarijn staat bekend als een zeer moeilijke taal. Ze gebruikt intonatie om een onderscheid te maken tussen totaal verschillende betekenissen van een woord. Zo betekent het woord "ma" zowel moeder, schelden als paard, al naar gelang de intonatie. Daarom veronderstellen onderzoekers dat de noodzaak om een intonatie te interpreteren, het gebruik van beide hersenhelften vereist.

Primeur voor Belgische UZ Sint-Lucas

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

Er is weer hoop voor vrouwen die genezen zijn van eierstokkanker om alsnog kinderen te krijgen.

In het Brusselse Universitair Ziekenhuis Sint-Lucas is men er in februari in geslaagd om bij een 31-jarige vrouw eierstokweefsel te transplanteren. Hiermee heeft het ziekenhuis alvast een wereldprimeur. Het team van professor Jacques Donnez had in juli 1997, voor de aanvang van de chemotherapie bij de patiënte stukjes gezond eierstokweefsel verwijderd en ingevroren. In februari 2003 werd het weefsel weer ingeplant nadat de vrouw genezen was van kanker.

Eerdere pogingen in de VS en Groot-Brittannië om een vergelijkbare ingreep uit te voeren hadden niet het verwachte succes.

Ongeveer 80 tot 90 procent van de jonge vrouwen met eierstokkanker overwint de ziekte, maar voor hen is zwanger worden op een natuurlijke manier uitgesloten. Deze procedure geeft deze vrouwen weer hoop op een baby van henzelf.

Katharine Hepburn overleden

Snuggs, weet_ik_veel, marlboro3, Beetle, okee6, MOSA en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

Zondag is de Amerikaanse filmlegende Katharine Hepburn op 96-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats.

Hepburn kreeg in haar zestig jaar durende carrière twaalf Oscarnominaties en won er vier voor de prenten Morning Glory (1933), Guess who's coming to dinner (1967), A lion in winter (1968) en On Golden Pond (1981).

De actrice was slechts één keer getrouwd en wel met Ludlow Ogden Smith. Zelf geloofde ze echter niet in het huwelijk. Ze vond het verdomd onpraktisch. De liefde van haar leven was echter de in '67 overleden acteur Spencer Tracy, met wie ze negen films maakte.

Nederlanders gokken meer

In 2002 zijn er in Nederland bijna anderhalf miljard loten verkocht door de zeven erkende loterijen. Deze informatie is te vinden in het jaarverslag van het College van toezicht op de kansspelen.

De totale spelopbrengst van de loterijen was meer dan 742 miljoen euro. Dit is na aftrek van het prijzengeld en de kansspelbelasting. Casino's haalden in totaal 673 miljoen euro binnen.

In totaal zijn de opbrengsten van loterijen en casino's ten opzichte van 2001 met bijna tien procent gestegen.

Zware blessure voor De Gier in ludiek duel

Jack de Gier loopt zware blessure op. Einde van zijn loopbaan dreigt.

Of het met de loopbaan vanJack de Gier nog goed gaat eindigen is nog maar de vraag. De spits heeft tijdens een ludiek voetbalpartijtje een zware blessure opgelopen.
Jaarlijks spelen internationale springruiters die deelnemen aan het CSI Twente tegen een ploeg van Twentse All Stars. De Gier maakte deel uit van het regionale sterrenteam, maar al na twee minuten moest hij geblesseerd van het veld.

De 35-jarige spits bleek zijn rechter achillespees te hebben gescheurd. Hierdoor staat hij maanden buitenspel. 'Alles bij elkaar zal het een halfjaar duren voor hij weer kan voetballen', voorspelde fysiotherapeut Paul Krijnsen.in de Twentsche Courant Tubantia.

De blessure had niet op een nog meer ongelegen moment kunnen komen. De goaltjesdief moet op zoek naar een nieuwe club. Zijn huidige contract bij FC Twente loopt immers op 30 juni aanstaande af.

Schumi niet kwaad op Montoya

De manoeuvre van Juan Pablo Montoya waarbij Michael Schumacher van de baan schoot was een normaal race-incident. Dat zei Schumacher na de race op de Nürburgring. Ook de wedstrijdleiding zag geen fout in het handelen van de Williams-coureur.

"Er is geen schuldige. Dit is racen", aldus Schumacher. "Hij maakte het mij vrij lastig, hij gaf me weinig ruimte. Ik zou in zijn plaats precies hetzelfde hebben gedaan."

De beide coureurs raakten elkaar in een bocht na een aanval van Montoya. Daardoor reed Schumacher het gravel in. "We gingen naast elkaar en hij maakte het mij lastig. Het werd nauw in de bocht en we raakten elkaar. Het was een normaal race-incident in mijn optiek. Er is geen schuldige aan te wijzen," aldus de vijfvoudig wereldkampioen, die zijn motor draaiende wist te houden en door marshals weer de baan op werd geduwd.

"Slechts 1 team met Mercedes motoren"

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Er zal slechts één ander team dan McLaren met een Mercedes-motor gaan rijden. De Duitse fabrikant zal die motoren leveren onder een andere naam dan Mercedes-Benz. Dat heeft Norbert Haug, de baas van het bedrijf, gezegd.

Volgens Haug is één ook echt het maximum, omdat het bedrijf anders zichzelf in de wielen zou gaan rijden. De motor zal volgens hem een andere naam dragen dan Mercedes-Benz. "Er zal maar één team racen onder de naam West McLaren Mercedes. Dus de motor zal waarschijnlijk de naam van een sponsor gaan dragen."

Er hebben zich bij Mercedes meerdere teams gemeld voor een goedkope motor in het volgende seizoen. Haug zei te hopen dat hij over zes weken het team dat de motoren ook daadwerkelijk mag gebruiken kan bekendmaken.

Het is nog de vraag hoeveel invloed Mercedes en McLaren in dat team willen hebben. Zo zou Ferrari in ruil voor het leveren van goedkope motoren aan Sauber veel inspraak hebben gekregen in technische zaken binnen dat team. Ook McLaren zou op die manier van een deal tussen Mercedes en een ander team kunnen profiteren.

Wederom: de punten!

En de punten zijn weer bekend!

Stond blackbird-x afgelopen week nog stevig op de eerste positie, deze week is hij weer van de troon gestoten door D-RiSe, die nu al 2468 punten heeft behaald. guy_red behaalde deze week met 347 de meeste punten.

Bij de subleagues behaalde E&P ditmaal de meeste punten. De CloudBusters blijven echter nog steeds op de eerste positie staan. Wie haalt ze in?

Je punten kun je weer vinden via je persoonlijke pagina, de verdeling van de punten vind je via het menu. De uitslag is terug te vinden in het nieuwsbericht en uiteraard ook in het raceoverzicht.

Vraagtekens Coulthard bij incident Alonso

David Coulthard zet grote vraagtekens bij het incident met Fernando Alonso, waardoor hij de Grote Prijs van Europa niet kon uitrijden.

De McLaren-coureur zat Alonso in het laatste gedeelte van de race op de hielen, strijdend om de vierde plaats. Hij chrashte echter met hoge snelheid, nadat de Renault-coureur te vroeg remde om de chicane in te gaan. Coulthard moest door die manoeuvre het gras inrijden om een botsing te voorkomen. Hij reed vervolgens het gravel in en kon niet verder rijden.

"Hij remde veel eerder dan hij in de voorgaande ronden had gedaan en er zijn echt vraagtekens bij te zetten," aldus Coulthard. "Het was erg moeilijk voor me om iets anders te doen en het was een probleem. Ik zou graag een andere kijk hebben op wat er is gebeurd en het zal interessant zijn om te kijken wat de telemetrie zegt. (..) Ik denk dat hij een onervaren coureur is en dat dit incident laat zien hoeveel hij nog zal moeten leren.

Alonso vindt echter niet dat hij verantwoordelijk is voor de crash van Coulthard, zo zei hij ook tegen de stewards die hem na de race ondervroegen. Volgens de Spanjaard kwam elke vroege remactie simpelweg door een technisch probleem aan zijn wagen. Hij zou dit niet met opzet hebben gedaan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.