Vraagtekens Coulthard bij incident Alonso

David Coulthard zet grote vraagtekens bij het incident met Fernando Alonso, waardoor hij de Grote Prijs van Europa niet kon uitrijden.

De McLaren-coureur zat Alonso in het laatste gedeelte van de race op de hielen, strijdend om de vierde plaats. Hij chrashte echter met hoge snelheid, nadat de Renault-coureur te vroeg remde om de chicane in te gaan. Coulthard moest door die manoeuvre het gras inrijden om een botsing te voorkomen. Hij reed vervolgens het gravel in en kon niet verder rijden.

"Hij remde veel eerder dan hij in de voorgaande ronden had gedaan en er zijn echt vraagtekens bij te zetten," aldus Coulthard. "Het was erg moeilijk voor me om iets anders te doen en het was een probleem. Ik zou graag een andere kijk hebben op wat er is gebeurd en het zal interessant zijn om te kijken wat de telemetrie zegt. (..) Ik denk dat hij een onervaren coureur is en dat dit incident laat zien hoeveel hij nog zal moeten leren.

Alonso vindt echter niet dat hij verantwoordelijk is voor de crash van Coulthard, zo zei hij ook tegen de stewards die hem na de race ondervroegen. Volgens de Spanjaard kwam elke vroege remactie simpelweg door een technisch probleem aan zijn wagen. Hij zou dit niet met opzet hebben gedaan.