"Slechts 1 team met Mercedes motoren"

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Er zal slechts één ander team dan McLaren met een Mercedes-motor gaan rijden. De Duitse fabrikant zal die motoren leveren onder een andere naam dan Mercedes-Benz. Dat heeft Norbert Haug, de baas van het bedrijf, gezegd.

Volgens Haug is één ook echt het maximum, omdat het bedrijf anders zichzelf in de wielen zou gaan rijden. De motor zal volgens hem een andere naam dragen dan Mercedes-Benz. "Er zal maar één team racen onder de naam West McLaren Mercedes. Dus de motor zal waarschijnlijk de naam van een sponsor gaan dragen."

Er hebben zich bij Mercedes meerdere teams gemeld voor een goedkope motor in het volgende seizoen. Haug zei te hopen dat hij over zes weken het team dat de motoren ook daadwerkelijk mag gebruiken kan bekendmaken.

Het is nog de vraag hoeveel invloed Mercedes en McLaren in dat team willen hebben. Zo zou Ferrari in ruil voor het leveren van goedkope motoren aan Sauber veel inspraak hebben gekregen in technische zaken binnen dat team. Ook McLaren zou op die manier van een deal tussen Mercedes en een ander team kunnen profiteren.