FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 juni 2003

Frankrijk wint Confederations Cup

Frankrijk heeft in het eigen nationale stadion de Confederations Cup veroverd, het versloeg in de verlenging de Ontembare Leeuwen met 1-0.

De wedstrijd, die overschaduwd werd door het sterfgeval van eerder deze week, bleef lang 0-0. Pas in de 22e minuut forceerde Frankrijk een eerste doelpoging, maar Djibril Cisse kopte naast. Daarop kreeg Kameroen twee goede kansen, Mohamadou Idrissou en Eric Djemba Djemba hadden geen geluk. Kameroen schoot nog eenmaal sterk op Barthez, toen was het rust.
In de tweede helft schoot Thierry Henry een halve volley op doel en miste invaller Samuel Eto'o aan de andere kant vrijstaand van dichtbij het doel. Eto'o had de avond ervoor nog met het Spaanse Real Mallorca de Coppa del Rey gewonnen, onder meer door twee van zijn treffers. In het restant van de tweede helft kwam ook hij echter niet tot scoren.
In de zevende minuut van de verlenging scoorde Thierry Henry, wie anders, de gouden treffer. De treffer was erg gelukkig, uit een voorzet van Lilian Thuram wist Henry de bal net genoeg te schampen met zijn knie, waarna de bal traag over de doellijn stuiterde. Frankrijk prolongeerde met de zege zijn titel van twee jaar geleden.

NASA leert van oude Indiër

Synapse, aakab, moi en chris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de 64-jarige Indiër Hira Ratan Manek voor onderzoek naar de VS gehaald. De man beweert dat hij al acht jaar op alleen vloeistoffen en zonlicht leeft. NASA wil weten hoe hij dat volhoudt, en of zijn techniek misschien bruikbaar is voor astronauten.

In de Indische krant Hindustan Times stond zondag dat Manek vanaf 1992 een afkeer ontwikkelde van vast voedsel. Nadat hij in 1995 een pelgrimstocht naar de Himalaya had gemaakt, besloot hij om voortaan helemaal niet meer te eten. De man zegt dat hij "met zijn ogen eet" doordat hij elke avond een uur naar de zon kijkt.

Vorig jaar stelde NASA al vast dat de Indiër inderdaad al 130 dagen alleen maar water dronk, en verder niets at. Het overleven op vloeistoffen en zonne-energie is daarom ook naar de man vernoemd: NASA noemt het het HRM-fenomeen.

Tiener vermoordt ouders

I_AM_BACK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Fairfax (Virginia) heeft de 19-jarige Joshua Cooke zijn ouders thuis doodgeschoten. Afgelopen dinsdag bekende hij voor de rechtbank illegaal wapenbezit en het plegen van de dubbele moord, waarvoor hij maximaal 20 jaar gevangenisstraf kan krijgen.

Op het moment van de moord zat de vader van de jongen net met zijn dochter te bellen, waardoor zij de schoten hoorde. Na het plegen van de moorden belde de dader zelf naar de politie, en zei: "Ik heb mijn ouders vermoord. Ik heb ze overhoop geknald met een geweer."

Toen de jongen de moorden pleegde, waande hij zich in de virtuele wereld uit de film The Matrix. Zijn advocaten willen hun verdediging daarom baseren op het feit dat de jongen dacht dat hij in een film leefde, en daardoor het verschil tussen goed en kwaad niet meer wist.

Nog een plaats over bij Saeco

Met een kleine week te gaan, is er bij Saeco nog een plek vrij in de selectie. De strijd om de resterende plaats gaat tussen de renners Andrea Tonti (Ita), Ivan Quaranta (Ita) en Jörg Ludewig (Dui). Morgen valt de beslissing.

Saeco maakte eerder bekend de licht geblesseerde Stefano Zanini (knie- en rugpijn) en Salvatore Commesso (rugpijn) desondanks te selecteren. Kopman Gilberto Simoni liet vandaag het Italiaans kampioenschap schieten. Hij had donderdag op de training last van een spierblessure en verkoos geen risico te nemen.

De voorlopige selectie van Saeco - Longoni Sport ziet er voor de rest als volgt uit:
Paolo Fornaciari (Ita) en Fabio Sacchi (Ita) voor het vlakke, Gerrit Glomser (Oos) en Leonardo Bertagnolli (Ita) voor de bergen. Danilo Di Luca (Ita) en Salvatore Commesso (Ita) zullen voorts Simoni zoveel mogelijk te helpen.

Al-Sahaf kreeg 200.000 dollar voor interview

LookItsme had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mohammed Saeed al-Sahaf heeft 200.000 dollar gekregen voor zijn eerste interview sinds de oorlog op de nieuwszender Al Arabiya. Het televisiestation, dat uitzendt vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, heeft toegegeven het geld gestort te hebben op een bankrekening in Dubai op naam van al-Sahafs zoon. Al-Sahaf was minister van informatie gedurende het regime van Saddam Hussein.

"We probeerden al weken een interview te krijgen. We zijn er uiteindelijk in geslaagd deze regeling te treffen maar alleen op bepaalde voorwaarden en 200.000 dollar", aldus Dr. Saad Al Hasani, hoofdredacteur van Al Arabiya's kantoor in Baghdad.

Het ging al-Sahaf dan ook vooral om het geld. "Hij was erg aardig en kalm, maar aan het eind van het interview sloeg hij om. Hij hield alle banden bij zich en telefoneerde met z'n zoon. Hij wilde weten of het geld op de rekening stond, en na het bevestigende antwoord van z'n zoon gaf hij de banden terug", aldus Al Hasani.

Instorten balkons kost twaalf levens

Just-Dennis, Roel's Weblog en RobbieRob hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse stad Chigaco zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen nadat rond 7.30 uur onze tijd een houten balkon waar ongeveer vijftig mensen opstonden instortte. Van de 34 zwaargewonden zouden er zeker tien in levensgevaar zijn. De slachtoffers zijn vrijwel allemaal scholieren van een middelbare school.

Volgens een ooggetuige waren er zeker honderd jongeren feest aan het vieren toen het balkon van de tweede verdieping instortte en het balkon op de eerste verdieping mee nam. Een onbekend aantal jongeren werden tussen de balkons verpletterd.

F1: Uitslag GP Europa

Ralf Shumacher heeft de Grote Prijs van Europa op zijn naam geschreven. De Duitser eindigde voor Juan Pablo Montoya en Rubens Barrichello.


Nederlander Jos Verstappen bereikte de veertiende plaats. Hij bestempelde de race als 'moeilijk'. "De kwalificatie ging goed, maar de race ging duidelijk minder goed (...) Ik heb niet vaak zo'n hele moeilijke race meegemaakt als deze."

Kimi Raikkonen, die vanaf pole-position startte, blies halverwege de race zijn motor op.

De volledige uitslag is terug te vinden op de FOK! F1manager!

Uitslag GP Europa

Ralf Schumacher heeft zojuist de Grote Prijs van Europa op zijn naam geschreven. De Duitser eindigde voor Juan Pablo Montoya en Rubens Barrichello

Nederlander Jos Verstappen bereikte de veertiende plaats. Hij bestempelde de race als 'moeilijk' "De kwalificatie ging goed, maar de race ging duidelijk minder goed (...) Ik heb niet vaak zo'n hele moeilijke race meegemaakt als deze"

Kimi Raikkonen, die vanaf pole-position startte, blies halverwege de race zijn motor op.

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Ralf SchumacherBMW Williams F11:34:43,622
2Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1+ 16,821
3Rubens BarrichelloScuderia Ferrari+ 39,673
4Fernando AlonsoRenault F1+ 1:05,731
5Michael SchumacherScuderia Ferrari+ 1:06,162
6Mark WebberJaguar Racing+ 1 ronde
7Jenson ButtonBAR Honda+ 1 ronde
8Nick HeidfeldSauber Petronas+ 1 ronde
9Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas+ 1 ronde
10Antonio PizzoniaJaguar Racing+ 1 ronde
11Ralph FirmanJordan Ford+ 2 ronden
12Giancarlo FisichellaJordan Ford+ 2 ronden
13Justin WilsonMinardi F1+ 2 ronden
14Jos VerstappenMinardi F1+ 3 ronden
15David CoulthardMcLaren Mercedes+ 4 ronden
-Cristiano da MattaToyota Racingmotor
-Jacques VilleneuveBAR Hondaversnellingsbak
-Jarno TrulliRenault F1benzinedruk
-Olivier PanisToyota Racingremmen/spin
-Kimi RäikkönenMcLaren Mercedesmotor

Confederations Cup: Turkije derde

Turkije won gisteravond de strijd om de derde plaats van de Confederations Cup van Colombia (2-1).

In Stade de France werd eerst een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van Marc-Vivien Foe afgelopen week. Vervolgens werd er gespeeld.
Al na twee minuten kwam Turkije op voorsprong door Sanli. Halverwege de tweede helft maakte Colombia gelijk door Hernandez, maar doorzetten kon het niet. Turkije haalde vijf minuten voor tijd middels Yilmaz de derde prijs binnen. Het toernooi van Turkije was door de uitschakeling van Brazilie in de poule al eerder geslaagd.

Vanavond wordt in Stade de France de finale gespeeld: Frankrijk - Kameroen.

Jaap Stam blijft bij Lazio

Jaap Stam blijft bij Lazio Roma, de club heeft zijn achterstallig salaris voldaan.

Door de betaling van Lazio is de speler niet langer transfervrij. Stam had belangstelling van zowel Internazionale als AC Milan. PSV kon Stam niet betalen. De financiële problemen van Lazio waren voor Stam aanleiding om naar een andere club op zoek te gaan. Hij liet verder onder meer weten dat Rome als woonplaats ook niet alles is. Nu Lazio echter alsnog de geldkraan heeft opengedraaid, zal hij zijn lopend contract uitdienen.

Nurmela naar Kaiserslautern

Mika Nurmela vertrekt bij SC Heerenveen, de Fin zette zijn handtekening onder een tweejarig contract bij 1.er FC Kaiserslautern.

Nurmela (31) had een aflopend contract bij SC Heerenveen en mocht vertrekken. Hij speelde vier seizoenen voor de Friese club en kwam daarvoor vier jaar uit voor Emmen. Trainer Eric Gerets van Kaiserslautern is zeer tevreden met zijn komst. Gerets: "ik ben er zeer zeker van dat onze aanvallers door hem beter bediend worden dan in het laatste seizoen."

Zweefvlieger overleden na crash

Zion- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 46-jarige piloot van een zweefvliegtuig is afgelopen zaterdagavond overleden. De man raakte zwaargewond nadat hij met zijn vliegtuig neerstortte in het Brabantse Woensdrecht.

De man was een ervaren vlieger en zelfs lid van de West-Brabantse Aëroclub. Hij was op weg terug naar het vliegveld toen zijn zweefvliegtuigje op enkele kilometers ervoor crashte. Rond 18:00 uur werd hij overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom. Later werd hij naar het EMC in Rotterdam overgebracht. Daar overleed de man aan zijn verwondingen.

De Dienst Luchtvaart van de KLPD stelt een onderzoek in naar de toedracht van de crash.

FIFA verbied uittrekken shirt

Op de vergadering in Parijs heeft de FIFA besloten om het uittrekken van het shirt tijdens een wedstrijd te verbieden.

De FIFA baseert zijn regel onder meer op een rapport van Chuck Blazer, de voorzitter van het organisatiecomité van de Confederations Cup in Frankrijk. Hij heeft geconstateerd dat het uittrekken van het shirt tegenwoordig een gewoonte is geworden. "In het belang van het hooghouden van de discipline, heeft het bestuur besloten dat van nu af aan, zulke praktijken verboden zijn tijdens een wedstrijd", aldus de officiele verklaring. De FIFA had eerder dit jaar de spelers al verboden om een boodschap onder een shirt te onthullen.

Toch geen 36 landen op WK 2006

De FIFA heeft besloten het aantal deelnemende landen aan het WK voetbal in 2006 niet uit te breiden van 32 naar 36, zoals het eerder in principe was overeengekomen.

Franz Beckenbauer, voorzitter van het organisatiecomité van WK 2006, had felle kritiek geuit op het voornemen van de FIFA. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) had op het plan aangedrongen omdat Zuid-Amerika voor het komend WK nog maar 4 startplaatsen krijgt. Titelverdediger Brazilie is niet meer automatisch verzekerd van een plek. In tegenstelling tot de eerdere verwachting heeft het plan het nu op de vergadering in Parijs niet gehaald. FIFA-president Sepp Blatter: "Op papier ziet 36 er mooi uit, maar in de praktijk vraagt het te veel aanpassingen."

Hugh Grant eet voor bijna drie ton

De Britse filmster Hugh Grant mag met Elton John en zijn partner dineren. Maar daar moet hij wel een hoge prijs voor betalen. Grant betaalde voor de diner-uitnodiging omgerekend 290.000 euro. Het bedrag gaat dan wel naar een stichting die zich inzet voor aidsbestrijding. Dat meldde The Sunday Times zondag.

Gelukkig mag Grant wel vijf vrienden meenemen. Zij worden verwacht op het liefdadigheidsfeest. Iedereen kon bieden op het etentje bij Elton John. De hoogste bieder mocht van de zanger en componist tien vrienden meenemen.

De veiling verliep zeer spannend. Een zakenman bood 275.000 euro, waarop Grant zijn bod verhoogde tot 290.000 euro. Als een echte gentleman bood hij zijn concurrent aan de biedingen om te zetten in een gezamenlijk bod, waardoor zowel hij als de zakenman vijf vrienden zouden kunnen meenemen. De opbrengst werd daardoor nog hoger: 565.000 euro.

Jongen (19) valt voor trein in Utrecht

Op het Centraal Station in Utrecht is een 19-jarige man uit Westervoort vanmorgen om 08:30 tussen het perron en een rijdende trein terecht gekomen. Hij raakte zwaargewond aan zijn benen; vermoedelijk moet hij een onderbeen missen.

Volgens de politie stond de jongen na een avondje stappen met twee andere personen op de trein te wachten. Toen deze binnenkwam rende hij een stukje mee, waarbij hij tussen de trein en het perron viel.

Brand in bejaardenhuis Rotterdam

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een bejaardenhuis in het centrum van Rotterdam heeft zondagmorgen een grote brand gewoed. De brandweer wist het vuur rond half elf onder controle te krijgen. Niemand raakte ernstig gewond. Wel is één persoon door de GGD behandeld wegens ademhalingsklachten na het inademen van rook.

De brand ontstond in een appartement op de vijfde etage van het gebouw aan de Schimmelpenninckstraat. De brand dreigde over te slaan naar andere appartementen, maar de brandweer wist dat te voorkomen.

In het complex wonen ongeveer 25 ouderen, die allen op tijd een veilige plaats konden vinden. De meeste bewoners keken vanaf balkons naar het vuur en de brandweer. Van paniek was geen sprake.

NASA stelt Mars-missie weer uit

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

NASA heeft de lancering van een raket met een tweede robot naar Mars wederom uitgesteld. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie had te maken met een te harde wind op grote hoogte en een vissersboot die in de verboden zone voer.

De twee robots gaan in het bevroren water van de Rode Planeet onderzoek doen naar mogelijke levensvormen of de resten daarvan. De Amerikaanse missies vliegen de Europese 'Mars Express' achterna, die op 2 juni werd gelanceerd.

Op dit moment staat de planeet Mars 'maar' 136 miljoen kilometer van ons af. Normaal is dat veel verder. Daardoor doen de missies er nu maar zeven in plaats van negen of tien maanden over.

'Moslimpuber beter af in islamitisch pleeggezin'

Volgens het Islamitisch Instituut voor Maatschappelijke Activering (IHSAN) uit Den Bosch kunnen moslimpubers, die thuis volledig zijn vastgelopen, het beste worden opgevangen in islamitische pleeggezinnen. Wanneer ze worden opgevangen in autochtone pleeggezinnen, zoals nu veelal gebeurt, kunnen door de cultuurverschillen de problemen juist verergeren.

Moslimpubers die in een autochtoon pleeggezin worden opgevangen moeten vaak wennen aan de nieuwe omgangsvormen en tradities. Zo krijgen zij in het nieuwe gezin vaak inspraak in besluitvormingsprocessen, terwijl dat in (conservatieve) islamitische gezinnen als ongepast wordt beschouwd.

Hulpverleners zien dat islamitische pubers - met name meisjes - de laatste jaren steeds vaker in een pleeggezin worden ondergebracht. ,,Velen ervaren de grote sociale controle binnen de islamitische gemeenschap als verstikkend en hebben het gevoel alsof zij twee levens leiden'', zegt Omaima Korz van de IHSAN. ,,Ze willen een goede moslim zijn, maar verlangen ook naar de vrijheid van de westerse samenleving. Sommigen raken verslaafd aan de drugs, anderen komen in het criminele circuit terecht. En er zijn ook gevallen bekend van pubers die thuis ernstig mishandeld werden.''

De IHSAN is een door de overheid gesubsidieerd instituut, dat deel uitmaakt van de Samenwerkende Organisaties voor Maatschappelijk activeringswerk (SOM). Volgende maand opent de IHSAN een landelijk advies- en meldpunt pleegzorg voor moslims. Het meldpunt moet gaan fungeren als makelaar tussen voorzieningen voor pleegzorg en moslimgezinnen die bereid zijn tijdelijk een pleegkind in huis op te nemen.

De laatste jaren komen er steeds meer islamitische pleeggezinnen bij. Voorheen waren er maar weinig van zulke pleeggezinnen te vinden, en was het pleeggezin een autochtone aangelegenheid. De eerste potentiële islamitische pleegouders hebben zich volgens de IHSAN al gemeld.

China: doden bij aardverschuivingen

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aanhoudende stortregens en aardverschuivingen in het zuiden en midden van China hebben sinds midden juni al tientallen levens geëist.

In de zuidwestelijke provincie Sichuan zijn twintig mensen om het leven gekomen. In de eveneens zuidwestelijke provincie Guizhou zijn veertien personen omgekomen en worden nog zeventien mensen vermist nadat zij werden meegesleurd door een modderstroom. Aardverschuivingen in de centraal gelegen provincie Hubei hebben minstens dertien mensen het leven gekost. Zeven worden nog vermist.

Vernietiging Amazone regenwoud alarmerend

Nieuwe satellietdata van het Nationaal Instituut voor Ruimteonderzoek van Brazilië heeft een alarmerende groei van de ontbossing van het Amazone regenwoud aan het licht gebracht, schrijft New Scientist vrijdag.

Terwijl de groei tot 2001 maar liefst doorzette tot het vernietigen van 18.000 vierkante kilometer regenwoud per jaar tot en met 2001, is dit met 40 procent gestegen tot maar liefst 25.000 vierkante kilometer regenwoud in 2002. Ter vergelijking: Nederland heeft een oppervlakte van 41.000 vierkante kilometer.

Wetenschappers noemen het "alarmerend". Het regenwoud herbergt vele dier- en plantensoorten, en heeft een groot effect op het globale klimaat. Momenteel wordt er per jaar vijf procent van het regenwoud vernietigd, aldus Sandra Charity van het Wereld Natuur Fonds in Brazilië. Als dit doorzet is het Amazone regenwoud over twintig jaar een dorre woestijn.

De Braziliaanse overheid zegt bij het horen van dit bericht onmiddellijk actie te willen ondernemen. "We gaan een noodactie in werking stellen om de zorgwekkende vernietiging van het oerwoud tegen te gaan.", zegt Marina Silva, minister van milieu.


Ontbossing voor soja-plantages (Foto: Greenpeace)

Australische mijnwerker amputeert eigen arm

Tim, Motherfok, Nicky, Roel's Weblog en I_AM_BACK hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Australië heeft een mijnwerker zijn eigen arm met een stanleymes afgesneden, nadat hij in een kolenmijn onder een tractor terecht was gekomen. Reddingswerkers waren al onderweg, maar de man wilde hun hulp niet afwachten.

De 44-jarige mijnwerker bestuurde zaterdagavond een tractor die gevuld was met drie ton kalksteen toen de trekker door een gat in een scherpe bocht over de kop sloeg. Het ongeval gebeurde drie kilometer onder de grond, in de deelstaat New South Wales.

Artsen hebben geprobeerd de verpletterde arm, die onder de elleboog was doorgesneden, weer aan het lichaam vast te hechten. Vanwege de ernst van de verwondingen is dit echter niet gelukt.

Op 1 mei van dit jaar amputeerde een Amerikaanse bergbeklimmer zijn eigen arm toen hij beklemd raakte onder een rotsblok van 100 kilo. Ook bij hem waren de hulpdiensten al onderweg.

Gewonde door ontploft gasflesje op Werchter

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdagavond is een bezoeker van Rock Werchter gewond geraakt toen een gasflesje bij zijn tent ontplofte. De man verbrandde zijn been en werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Leuven. Volgens de burgemeester van Rotselaar valt de verwonding mee en bleef het slachtoffer bij bewustzijn.

Zaterdagavond werd het festival bezocht door Prins Laurent van België. Achter de coulissen woonde hij het volledige concert van Arno bij. Vlak voor de aanvang van Metallica vertrok hij.

De tweede dag en derde dag van het festival verliepen rustig voor zowel het publiek als de hulpdiensten. Hoewel er op de uitverkochte festivalweide zo'n 70.000 mensen aanwezig waren hadden het Rode Kruis en de politie weinig te doen.

Grote brand in Rotterdamse haven

okee6 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het droogdok Niehuis & Van den Berg in de Rotterdamse haven woedt een grote brand. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van schepen. Een van deze schepen, de ruim 50 meter lange Smit Hunter, staat in brand. Het getroffen bedrijf ligt aan de Pastoriestraat in Rotterdam-Pernis.

Voor zover nu bekend is er niemand ernstig gewond geraakt. Een persoon is voor controle naar een ziekenhuis overgebracht nadat hij of zij rook had ingeademd. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Boven de Rotterdamse haven is een grote rookontwikkeling te zien. Door de noordwestenwind kampt de nabijgelegen woonwijk Pernis met overlast van de rook.

VN dringt aan op draadloos netwerk in 3e wereld

Foktorio_01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een draadloos netwerk moet de technologische achterstand van arme landen indammen. Dat heeft Secretaris Generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan op een technologieconferentie gezegd. Andere landen moeten dan wel helpen bij de opbouw van het netwerk, het zogenaamde WiFi.

Doordat het arme landen aan goede communicatiemogelijkheden ontbreekt hebben ze eerder een technologische achterstand. Dat kan worden voorkomen door een vast netwerk aan te leggen, maar dat is erg duur. Een draadloos netwerk is veel goedkoper.

WiFi-netwerken zijn al behoorlijk populair. Het aanleggen ervan is erg eenvoudig. In ons land zijn al dergelijke netwerken in de lucht, maar ern zijn ook netwerken in Parijs en New York.

Man overnacht in hondenhok uit angst voor schoonvader

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 50-jarige Fransman was zo bang voor zijn schoonvader, dat hij de afgelopen tien jaar regelmatig in een hondenhok heeft geslapen. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Frankrijk zaterdag bekend.

De man kreeg vaak te maken met woedeuitbarstingen van zijn schoonvader, bij wie hij in huis woonde. Daarom dook hij bij zijn kleine, blinde hond in diens hondenhok in de tuin. De man, die niet over al zijn geestesvermogens beschikt, is uiteindelijk door zijn buren in zijn nachtelijke verblijfplaats opgemerkt.

Een maatschappelijk werker heeft zich over de man ontfermd. Het OM heeft de 74-jarige schoonvader onder handen genomen. Hij zal worden aangeklaagd voor 'aantasting van de menselijke waardigheid'.

Nederland voorkomt executie in Iran

Nederland heeft de executie van een Nederlander in Iran voorkomen. De man, een Nederlander van Iraanse komaf, zal nu de rest van zijn leven in een cel doorbrengen. Dat heeft een woordvoerder van Buitenlandse Zaken gezegd.

De man heeft in 2000 geprobeerd in Iran een oud-minister te doden. De aanslag werd verijdeld en hij werd aangehouden. Hij was in Nederland door de militante Iraanse oppositiebeweging Mujaheddin Khalq geronseld. Deze beweging kwam onlangs nog in het nieuws doordat veel leden tijdens een arrestatie-actie in Frankrijk werden opgepakt.

Omdat Nederland tegen de doodstraf is wordt altijd geprobeerd om executies van Nederlandse burgers in het buitenland langs diplomatieke weg tegen te houden.

Massaal protest tegen mogelijke sluiting Seedorf

De mogelijke sluiting van de Nederlandse legerbasis Seedorf in Duitsland heeft zaterdag nabij de kazerne ongeveer 2000 mensen op de been gebracht. In het protest liepen Duitse politici, burgers en vertegenwoordigers uit het maatschappelijke leven mee. De actie verliep ordelijk.

Minister Kamp van Defensie wil de basis mogelijk sluiten in het kader van de bezuinigingsplannen van het nieuwe kabinet. Hij denkt dan aan Seedorf en luchtmachtbasis Twente.

De basis in Seedorf bestaat al veertig jaar en telt veel werknemers. Er zijn ongeveer 2200 Nederlandse militairen gelegerd en daarnaast werken er nog tweehonderd burgers. In Seedorf werken en wonen ongeveer 5000 Nederlanders. De aanwezigheid van de basis en haar werknemers ondersteunt de lokale economie behoorlijk.

Veertien doden bij zelfmoordaanslag Kashmir

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een zelfmoordaanslag op een militaire basis in de Indiase deelstaat Kashmir zijn zaterdag veertien doden gevallen. Het gaat om twaalf soldaten en twee rebellen. Negen andere soldaten raakten gewond. Het jongste incident is de zwaarste sinds april.

Twee mannen vielen volgens de politie in legeruniformen de basis aan. Meteen begonnen ze te schieten naar de soldaten. Het vuurgevecht dat daarop volgde duurde acht uur.

De aanslag is niet opgeëist, maar de politie vermoedt dat ze gesteund werden door de verboden organisatie Lashkar-e-Toiba.

JOVD pleit voor fusie tussen VVD en D66

Chiedje! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan voorzitter Ferdi de Lange van de jongerenorganisatie van de VVD (JOVD) ligt, gaan de VVD en D66 fuseren. Dat zei hij tijdens een congres van de jonge liberalen. De Leidse politicologie-student was eerder voorzitter van de afdeling Leiden van de JOVD.

De VVD heeft enkele punten van D66 omarmd. Zo besloot de VVD onlangs tot meer interne partijdemocratie en bestuurlijke vernieuwing, typische D66-items. Daarnaast wil de partij dat in de toekomst de leden de lijsttrekkers kiezen en niet de partijbaronnen. Verder is de VVD nu voorstander van de gekozen burgemeester en heeft fractieleider Van Aartsen gepleit voor een referendum over de nieuwe Europese grondwet.

D66 heeft al een goede keuze gemaakt om samen met de VVD in het kabinet te gaan zitten. "Hoewel uitgejoeld door de linkse oppositie heeft D66 gekozen voor een rechts kabinet uit plichtbesef en realiteitsbesef. Allemaal kwaliteiten die de VVD hoog in het vaandel heeft. Een samengaan zou leiden tot meer discussie en minder blazers", aldus De Lange.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.