Gemeente Zwolle wil Kluivert kopen

DarkShine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voetballer Patrick Kluivert is misschien binnenkort wel verbonden aan de gemeente Zwolle. Deze gemeente overweegt namelijk een bod te doen op hem. Hij moet dan als ambassadeur van Zwolle gaan werken op het gebied van breedtesport, fair play en het amateurvoetbal.

Volgens berichten in de media vanochtend is FC Barcelona bereid Kluivert voor 1,8 miljoen euro 'van de hand te doen'. Volgens de gemeente Zwolle is dat de kans om een extra stimulans te geven aan zowel de breedtesport als de topsport in Zwolle.

Daarnaast kan de voetballer een aantal uur per week worden verhuurd aan FC Zwolle en zo een positieve bijdrage leveren aan de plaatselijke FC. De wethouder van sport is naarstig op zoek naar middelen om de transfer te bekostigen. Hij voorziet op dit punt weinig problemen, mede gelet op het feit dat Patrick Kluivert met winst aan een voetbalclub kan worden doorverkocht. Dinsdag praat het college over het idee. Als de wethouder groen licht krijgt, zal de gemeente dinsdag al een eerste bod op de voetballer uitbrengen.