FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 juli 2003

Bredase 'wietboot' gezonken

-frankie- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Nijverheidssingel in Breda is dinsdag een boot waarop een coffeeshop was gevestigd, ook wel bekend als de 'wietboot', gezonken.

Waarschijnlijk overstroomde de afwasmachine, waardoor de boot teveel water binnenkreeg en zonk. Duikers van een bergingsbedrijf gaan de ventilatiegaten van de boot dichten. Daarna zal de brandweer het water eruit pompen, in de hoop dat de boot weer boven water komt.

Er was niemand aan boord toen de boot zonk.

ONCE bevestigt selectie

De definitieve selectie van Once sluit de rij. Alle ploegen hebben nu hun selecties vrijgegeven voor de Tour, die zaterdag zal beginnen met de 6,5 kilometer lange proloog.

Het team van O.N.C.E. - Eroski ziet er als volgt uit:

Joseba Beloki (ESP), Alvaro González de Galdeano (ESP), Isidro Nozal (ESP), René Andrle (CZE), José Azevedo (POR), Angel Vicioso (ESP), Marcos Antonio Serrano (ESP), Jörg Jaksche (GER) en Mikel Pradera (ESP).

Man biedt suïcidale vrouw wurgdood aan

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die een suïcidale vrouw heeft aangeboden haar tijdens de seks te wurgen, zal zijn aanbod moeten bekopen met tien jaar celstraf. De man, afkomstig uit Texas, ontmoette de vrouw via internet, in een chatbox voor suïcidalen.

De 55-jarige Frank Manuel bekende de daad en is onmiddellijk na de veroordeling onder psychiatrisch toezicht geplaatst. Manuel werd in januari gearresteerd, nadat hij zijn "diensten" aan de vrouw had aangeboden. Hij wilde haar tijdens de seks doden en haar daarna begraven in een afgelegen bos met een roos op haar borst.

De vrouw reisde vervolgens samen met de politie af naar Houston. Manuel werd gearresteerd op een busstation waar hij de vrouw op zou halen. In zijn auto lagen een wurgstok en een bos gele rozen.

VVD: "Berlusconi steelt van Europa"

fitrefo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse premier Berlusconi heeft zware kritiek ontvangen van de VVD in het Europees Parlement. VVD-voorman Maaten noemt de Italiaanse premier zelfs een "dief uit de portemonnee van elke Europeaan". Berlusconi is vandaag voor een half jaar benoemd tot voorzitter van de Europese Unie.

Maaten is van mening dat Berlusconi niet geschikt zou zijn om de EU te leiden. De premier pleit voor opheffing van het stabiliteitspact, dat de euro moet beschermen tegen hoge begrotingstekorten. "Een serieuze EU-voorzitter hoort niet te zagen aan de basis van onze Europese munt", schreef de VVD'er vandaag in een open brief aan Berlusconi. "U snijdt dan niet alleen in uw eigen vingers, u bent dan ook een dief uit de portemonnee van elke Europeaan."

Ook vindt Maaten de Italiaanse premier niet geloofwaardig. Hij zou namelijk alle beloften over een forse hervorming van zijn eigen economie niet zijn nagekomen. Verder denkt de VVD-aanvoerder dat Berluscnoni ook de invoering van een Europese grondwet en de onderhandelingen over interne EU-hervormingen niet echt zal kunnen leiden. "In eigen land lijkt u op gespannen voet te staan met de rechterlijke macht. Hoe ziet u de onderhandelingen onder uw leiding dan voor zich?"

Maaten bekritiseerde eveneens de dominante positie van Berlusconi in de Italiaanse media, die hij bijna volledig bezit. Hij noemt hem een "gevaar voor de persvrijheid". Ook vindt hij dat de Italiaanse regeringsleider de afgelopen maanden te vaak openlijke conflicten had met zijn rivaal Prodi, die tevens voorzitter is van de Europese Commissie.

Berlusconi liet weten dat het volgens hem niet langer nodig is om met de Europese Commissie samen te werken. De Europese Commissie vormt het dagelijkse bestuur van de EU. Maaten besloot zijn brief met de volgende woorden: "Zo'n voorzitter kan Europa missen als kiespijn. Nu is het tijd om te laten zien dat u een staatsman bent. Ik wacht rustig af."

Euskaltel onder druk

De Baskische ploeg Euskaltel zal moeten presteren, "deze Tour is voor ons cruciaal", zo zegt teammanager Miguel Madariaga.

Euskatel - Euskadi dreigt de sponsor te verliezen. Tot overmaat van ramp is ook onzeker of het kopman Ivan Mayo kan behouden. Mayo liet recent weten over aanbiedingen van andere teams te beschikken. Mayo finishte in de Dauphiné Libéré als tweede achter Lance Armstrong en kon goed mee in zijn spoor. Madariaga vertrouwt wel op een goede Tour, "dit team is het beste van de afgelopen drie jaar".

Keniaan hakt geslachtsdeel van rivaal af

MiGhtyMike, NuX_NuFF, fitrefo, Robertje, -=Chuckie=- en spambam hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Kenia heeft een jaloerse echtgenoot op een bloederige manier afgerekend met de minnaar van zijn vrouw. In het bijzijn van diens dochter, hakte hij de penis van de man eraf.

De politie trof het slachtoffer hevig bloedend aan in een woning in een arme buitenwijk van Nairobi. De man werd naar een ziekenhuis gebracht, maar overleefde het uiteindelijk niet. De 32-jarige dader moet daarom terecht staan voor moord. Kroongetuige in de zaak is de dochter van het slachtoffer, die het hele voorval meemaakte.

Agent: "UFO bij Rendlesham was ik"

Een voormalig veiligheids politieagent zegt hij degene was die 20 jaar geleden voor de UFO close encounter met luchtmachtofficieren bij Rendlesham Forest, Suffolk gezorgd heeft.


Een groep luchtmachtofficieren die een UFO van dichtbij in Rendlesham zeggen gezien te hebben, zou volgens Kevin Conde het zwaailicht van zijn politieauto zijn geweest. Ook zegt hij dat hij voor de grap UFO-geluiden uit zijn luidsprekers heeft laten klinken.

Het Ministerie van Defensie heeft sinds de waarneming die op 27 december 1980 gebeurde, het rapport in de doofpot gestopt. Men is er toch iets over te weten gekomen omdat er informatie uitgelekt was.

Maar onlangs hebben ze het rapport vrij moeten geven vanwege het verdrag van Freedom of Information die ze gesloten hebben. In het tot voor kort geheime rapport op de site van het Ministerie van Defensie, staat hoe een groep luchtmachtofficieren een UFO hebben zien landen bij Rendelsham Forest. Daarop heeft de luchtmacht extra veiligheidsofficieren gestuurd die het vaartuig ook zagen staan. Een mogelijke verklaring nadien, was dat ze een vuurtorenlicht gezien zouden hebben.

Vlak nadat de rapporten zijn vrij gegeven claimt Conde echter, dat hij het was die een grap uitgehaald heeft. Ondanks Mr. Condes verklaring geloven sommige getuigen niet dat ze autolichten gezien hebben in Rendlesham Forest.

US Airforce Sergeant John Burrows zegt: "De blauwe lichten kwamen uit de lucht neerdalen... Ik heb nooit gehoord van enige technologie die in staat is hetgeen te doen wat ik gezien heb.". "Wat wij zagen kan geen politieauto geweest zijn. There's no way possible". Een andere getuige, Brenda Butler, zegt: "Het was absoluut een vaartuig, omdat we het vaartuig daar hebben zien staan."

Voetbal: Belgische spits Sonck op weg naar Ajax

Ajax heeft een bod uitgebracht op de Belgische spits Wesley Sonck van RC Genk. Naast een transfersom, biedt de Amsterdamse voetbalclub ook de Zuid-Afrikaanse verdediger Aaron Mokoena aan. Verder verleent Ajax medewerking aan de overgang van Paul Kpaka, spits van GB Antwerp (GBA), naar Genk. Dit meldt VRT-Teletekst. Wesley Sonck was het afgelopen seizoen topscorer van de Belgische competitie.

De transfer van de 24-jarige Sonck naar Ajax zou voor de eerste training, op maandag 7 juli, rond moeten zijn, aldus Ajax-directeur Arie van Eijden. Mokoena is momenteel eigendom van Ajax, maar speelt op uitleenbasis voor GBA. De Amsterdamse club heeft een samenwerkingsverband met deze club, waardoor ze een vinger in de pap heeft bij de eventuele overgang van Kpaka naar Genk. Kpaka moet dan de opvolger van Sonck worden.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Duitse vrouw vindt spaarpot in stereo

blablablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitse vrouw heeft wel heel slim geïnvesteerd in een tweedehands stereo-installatie, die ze kocht voor 50 euro. Tijdens het schoonmaken van haar nieuwe bezit vond ze namelijk twee verborgen spaarbankboekjes.

In totaal staat er zo'n 75.000 euro op de twee rekeningen. De vorige eigenaar van de stereo, en dus ook van het geld, is overleden. Als niemand zich meldt als erfgenaam, mag de vrouw uit Bochum volgens de politie het geld houden.

Vini Caldirola heeft geheim wapen

Vini Caldirola heeft pal voor de Tour nog een sponsor gevonden. Het bedrijf Velomax zal de ploeg deze Tour en de komende twee jaar van wielen voorzien.

Vini Caldirola kon met de Divisie 1 status nog wel een sponsor gebruiken. Het team staat momenteel tiende op de ranglijst van de UCI en heeft toppers als Stefano Garzelli en Roman Vainsteins in huis. Teamgenoot Fred Rodriquez zou hand hebben gehad in het sluiten van de deal met Velomax. De Amerikaan testte de wielen eerst in Californie. Later reed Vini Caldirola er mee op proef in de Ronde van Catalonie en de Ronde van Zwitserland. Volgens Team Directeur Gianetti Mauro heeft men in Europa wel van de wielen gehoord, maar geen idee wat er van te verwachten valt: "we hebben een geheim wapen".

Volle melk en boter tegen astma

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volle melk en boter zouden peuters kunnen behoeden tegen astma, een ziekte die vooral in de Westerse landen veel voorkomt. Dat blijkt uit een studie van Nederlandse onderzoekers, dat vandaag in het Britse wetenschappelijk magazine Thorax is gepubliceerd.

Het onderzoek vond plaats onder leiding van Alet Wijgag van het Nationaal Instituut voor Volksgezondheid en Milieu in Bilthoven. De onderzoekers onderzochten het dieet van bijna 3.000 2-jarige kinderen. De gegevens werden vergeleken met het aantal kinderen dat op 3-jarige leeftijd aan astma lijdt. Hieruit bleek dat dagelijks volle melk drinken en boter eten, zorgt voor een lager aantal astmapatiënten.

Niet alleen boter en melk zijn gezond. Ook het eten van bruin brood zou het aantal astmagevallen beperken. Kinderen die elke dag fruit en groenten eten, hebben eveneens minder kans om astma te krijgen. Het verschil was echter te klein om relevant te zijn.

Het is niet voor het eerst dat er verband wordt gelegd tussen het groeiende aantal astmapatiënten en het vermijden van verzadigde vetten. Eerder al wezen andere onderzoekers op een mogelijk verband tussen de twee ontwikkelingen. In Westerse landen doet men steeds meer pogingen om verzadigde vetten, zoals in vlees en melk, te vervangen door onverzadigde vetten, zoals in plantaardige oliën.

Tennis: Schalken mist wellicht kwartfinale Wimbledon

Laydock en Quinten Blokpoel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mogelijk kan Sjeng Schalken morgen niet spelen in de kwartfinale op Wimbledon. De Nederlander heeft gisteren in het duel met Rainer Schüttler in de vierde ronde een ernstige voetblessure opgelopen. "Toen kon ik het met pijnstillers nog wel redden", aldus de tennisser. "Maar toen de medicijnen waren uitgewerkt, was de pijn niet te harden. Ik kon nauwelijks nog lopen en heb vannacht geen oog dicht gedaan."

Schalken is voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar wordt onderzocht of hij een gebroken sesambeentje heeft. Als hij inderdaad een gebroken sesambeentje heeft, is voor Schalken het toernooi over. De kans bestaat dat het botje 'slechts' zwaar ontstoken is. Als dat het geval is, dan zal Schalken de kwartfinale tegen de Zwitser Roger Federer gewoon spelen.

Schalken is bereid risico's te nemen, maar gaat niet ten koste van alles spelen. "Ik wil best risico's nemen, maar ik kan en wil de rest van mijn carrière niet op het spel zetten."

Landis maakt selectie US Postal compleet

De Amerikaan Floyd Landis is als laatste toegevoegd aan de Tourselectie van US Postal

Hij kreeg de voorkeur boven de Luxemburger Benoît Joachim en de Rus Guennadi Mikhailov voor de laatste plaats in de selectie van het team van Lance Armstrong.

Het volledige team ziet er nu als volgt uit:

Lance Armstrong, George Hincapie, Floyd Landis (USA), Roberto Heras, Manuel Beltran, and Jose Luis Rubiera (Spa), Viatechslav Ekimov (RUS), Victor Hugo Pena (Col), Pavel Padrnos (Cze).

Floyd Landis

Selectie FDJeux.com

Ploegleider Marc Madiot heeft de Tourselectie van FDJeux.com bekend gemaakt.

De volgende renners zullen namens het Franse team in de Tour de France in actie komen:

Sandy Casar (Fra), Jimmy Casper (Fra), Baden Cooke (Aus), Carlos Dacruz (Fra), Nicolas Fritsch (Fra), Bradley McGee (Aus), Christophe Mengin (Fra), Nicolas Vogondy (Fra), Matthew Wilson (Aus). Reserve is Jean-Cyril Robin (Fra).

Kopman is Sandy Casar die zal proberen om een goed klassement te rijden. Andere troeven zijn de Australische tijdrijder Bradley McGee en zijn rappe landgenoot Baden Cooke.

Sandy Casar (foto Wim Amels)

'Arbeidsmigratie kost meer dan het opbrengt'

Blaze85 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het Centraal Planbureau (CPB) is arbeidsmigratie op grote schaal geen effectief middel om de financiële gevolgen van de vergrijzing te verlichten. Het CPB stelt zelfs dat het schade kan toebrengen aan de Nederlandse economie.

Volgens sommige economen, waaronder president N. Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB), kan het huidige Nederlandse welvaartsniveau niet worden vastgehouden zonder migranten. Maar volgens het CPB kan alleen beperkte arbeidsmigratie gunstig zijn voor de arbeidsmarkt. Dan moeten die immigranten wel hoger zijn opgeleid, goede vooruitzichten hebben op werk en in moeilijk vervulbare vacatures terechtkomen. (Of het moet gaan om mensen als gespecialiseerde wetenschappers en topvoetballers.)

Het CPB zegt dat de praktijk leert dat niet-westerse immigranten het gemiddeld aanzienlijk slechter op de arbeidsmarkt doen dan Nederlanders: ze zijn vaker werkloos, zijn meer afhankelijk van een sociale uitkering en hebben gemiddeld een lager inkomen.

Als Nederland opnieuw op grote schaal niet-westerse immigranten zou toelaten zullen de kosten voor onder meer zorg, onderwijs, pensioenen en sociale zekerheid van die groep, tijdens hun verblijf in Nederland, groter blijken dan de extra belasting- en premie-inkomsten voor de staat.

Het CPB merkt tenslotte op dat migranten in Nederland het gemiddeld minder goed doen dan migranten in andere Europese landen. Het is volgens het Planbureau nog onduidelijk wat hiervan de oorzaken zijn.

Het Kabinet wil het rapport van het CPB eerst bestuderen, alvorens met een reaktie te komen.

Van der Graaf zou Fortuyn nu niet doden

Vanochtend is in Amsterdam-Osdorp het hoger beroep begonnen tegen Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn. Op de vraag van de voorzitter van het Amsterdamse hof, J. Chorus, of hij Fortuyn opnieuw zou vermoorden als hij de kans kreeg zei Van der Graaf dat hij het niet opnieuw zou doen. Maar op de vraag of hij het als een fout ziet dat hij Fortuyn heeft doodgeschoten, antwoordde Van der Graaf dat hij daar nog niet over uit is.

De voorzitter van het gerechtshof stelde de 33-jarige Van der Graaf ook een aantal pittige vragen over het motief. Chorus vond de antwoorden van de verdachte soms te abstract en zijn beweringen af en toe reuze ingewikkeld.

Van der Graaf zei dat hij het doden van mensen en dieren verwerpelijk vindt en dat hij in Fortuyn een gevaar zag voor de zwakkeren in de samenleving. Chorus zei hierop tegen Van der Graaf dat het "nogal arrogant is om uit te maken of iemand opgeruimd moet worden". Daarop zei Van der Graaf dat hij er wel over had getwijfeld: "De moord is me niet in mijn koude kleren gaan zitten. Sinds het proces praat ik er met naasten en de dominee over. Ik ben er nog steeds mee bezig om het voor mezelf een plaats te geven. Ik ben er nog niet uit."

Van der Graaf verwijt zichzelf ook onvoldoende te hebben nagedacht over de consequenties voor de nabestaanden van Fortuyn en voor de samenleving. Ook heeft hij de escalerende werking van geweld onderschat, zo zei hij.

''Consequenties onderschat''.


Het hof heeft voor het Hoger beroep vandaag, 3 en 4 juli uitgetrokken. (3 juli is een reserve dag).

Rechter geeft Marokkaanse jongeren pluim

ub40_bboy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arnhemse politierechter heeft gisteren drie jongeren uit Nijmegen van Marokkaanse afkomst geprezen over de manier waarop zij ingrepen bij een mishandeling, zo meldt de Gelderlander.

Het trio had op 27 april, rijdend tussen Nijmegen en Wijchen, gezien dat in een auto vóór hen een vrouw ernstig werd mishandeld. De man die achter het stuur zat bewerkte de vrouw naast hem met zijn vuisten. De vrouw wilde de auto verlaten maar slaagde daar niet in.

De jongens belden eerst 112 en gaven toen lichtsignalen en probeerden de auto voor hen tot staan te brengen. Toen dit niet lukte bleven ze in afwachting van de politie pal achter de auto aan rijden. En toen deze moest stoppen voor een stoplicht en de vrouw eruit kon vluchten, namen ze de vrouw op en brachten haar naar het ziekenhuis, omdat haar verwondingen ernstig bleken.

''Als die Marokkaanse jongeren in de auto erachter hun burgerplicht niet zo serieus hadden genomen, was het voor het slachtoffer waarschijnlijk nog slechter afgelopen. We lezen en horen wel eens andere dingen over Marokkaanse jongeren in Nederland. Daarom wil ik hen nu met nadruk prijzen voor wat ze hebben gedaan'', zo zei de politierechter.

De officier van justitie eiste tegen de man die zijn vrouw had mishandeld, zes maanden celstraf. De politierechter vond de mishandeling echter zo ernstig dat hij de zaak doorverwees naar de meervoudige strafkamer.

Kabelbaas Veendam onder politiebescherming

dutchmilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Veendam zijn gisteren RTL4, RTL5 en Yorin van de kabel gehaald. Dit omdat de HMG-groep niet meer tienduizenden euro's wenst te betalen voor de doorgifte.

Veel Veendammers zijn niet te spreken over deze actie van de Veendamse Kabel. De voorzitter van de Stichting Kabelnet Veendam (SKV), J. Tillema, wordt sinds gisteravond bedreigd door woedende inwoners. Bij zowel de woning van de voorzitter als het gebouw van de SKV wordt extra gesurveilleerd door de politie.

"Mag ik God even aan de lijn?"

rolon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Manchester wordt steeds gebeld met de vraag of hij God is. De man wordt er helemaal gek van. De mensen die bellen hebben het telefoonnummer gezien in de film 'Bruce Almighty'. In deze film is te zien hoe God Bruce oppiept. In het display van de pieper is dan het nummer te zien.

In het weekend krijgt de man zo'n 70 telefoontjes per dag van mensen die God aan de telefoon hopen te krijgen. Ook in Amerika zijn mensen het slachtoffer.

Inval in Rotterdams woonwagenkamp

Swoods had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam heeft de politie vanochtend met 20 man een inval gedaan in een woonwagenkamp aan de Melanchtonweg. Op het kamp staan elf woonwagens. Aanleiding voor de actie was de grote afname van elektriciteit en de henneplucht rond het kamp

Volgens de politie zijn bij ,,vrijwel elke woning'' hennepplanten ontdekt. De inval verliep vrij rustig. Er is niemand gearresteerd, wel zijn planten en apparatuur in beslaggenomen. De energie werd illegaal afgetapt.

De afgelopen weken waren er al acties van de politie op woonwagenkampen in Maastricht, Amsterdam, Gouda en Alphen aan de Rijn.

Bij de inval in de twee woonwagencentra in Gouda zijn gisteren overigens 48 kleine hennepkwekerijen aangetroffen en ontruimd. Tientallen bewoners worden ervan verdacht hennep te hebben gekweekt en stroom illegaal af te hebben getapt. De politie verrichtte drie arrestaties; de anderen worden binnenkort op het bureau verwacht.

China haalt sexy weervrouw van het scherm

De Chinese weervrouw Wu Rong is van de buis gehaald, omdat ze het programma 'Star Weather' te flirterig zou presenteren. Daarnaast was Wong modieus gekleed en opgemaakt tijdens de uitzendingen. Volgens de autoriteiten zorgde dit voor teveel opwinding in het land.

Voor veel kijkers was Wu Rong een verademing tussen de gebruikelijke, saaie meteorologen. Directeur Liu Bin zegt dat de tv-zender het programma echter 'door druk van bovenaf' van de buis moest halen. Het station wil nu wijzigingen aanbrengen in Star Weather, zodat het weer door de censuur komt.

Hoogste gebouw ter wereld klaar

fitrefo en Laydock hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een nieuw 'hoogste gebouw van de wereld'. In de Taiwanese hoofdstad Taipei is dinsdag de laatste hand gelegd aan de bouw van de wolkenkrabber 'Taipei 101'. In november gaat het gebouw echt open. De wolkenkrabber is 508 meter hoog en telt 101 verdiepingen.

Officieel heet de wolkenkrabber 'Taipei Financial Center'. Van de 101 etages worder er vijf bezet door winkels. Er komen ook enkele restaurants. De rest is kantoorruimte en biedt werk aan zo'n 100.000 mensen. Het gebouw heeft nu ook de snelste lift ter wereld: een ritje vanaf de begane grond naar de 89e verdieping duurt 39 seconden.

Tot voor kort waren de 'Petronas Twin Towers' (elk 452 meter hoog) in het Maleisische Kuala Lumpur de hoogste gebouwen ter wereld. Of de 'Taipei 101' lang het hoogste gebouw blijft, is nog maar te bezien. De Zuid-Koreaanse stad Seoul heeft plannen om het nog hogerop te zoeken. Er moet in 2008 een wolkenkrabber van 580 meter verrijzen.

Kaartje kan snel koorts meten

Snuggs en poohbeer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nasleep van de SARS epidemie heeft het bedrijf 'Creator Infowave' een nieuwe koortsthermometer ontwikkeld. De thermometer heeft de vorm van een kaartje dat tegen het voorhoofd wordt gelegd. De ingebouwde chip kan binnen zes seconden de temperatuur aflezen.

De nieuwe thermometer werd donderdag al in Singapore gepresenteerd. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft al te kennen gegeven interesse te hebben voor het kaartje.

Door de warmtegevoelige chip kan de thermometer ingebouwd worden in toestellen uit de sportwereld of de gezondheidssector. Het zou ook makkelijk passen in ingangskaarten, telefoonkaarten, instapkaarten en kredietkaarten. Infowave hoopt meer dan één miljoen kaarten te verkopen in het komende jaar.

Al-Aqsa Nederland op EU-terrorlijst

Gisteren heeft de Europese Unie de organisatie al-Aqsa Nederland op de lijst van verboden terroristische groeperingen gezet. Nederland besloot begin april om de financiële middelen van de Nederlandse stichting al Aqsa uit Rotterdam te laten bevriezen. De stichting spande hierop een rechtszaak aan maar dat verloor ze.

Volgens de nationale experts van de EU is al-Aqsa Nederland een vereniging die fondsen werft voor terreurdaden in het Midden-Oosten. Plaatsing op de Europese terrorismelijst betekent onder meer dat dit nu ook gebeurt in de aangesloten landen. In Duitsland was de stichting al langer verboden.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zegt dat al-Aqsa Nederland geld ingezameld heeft dat voor een deel ten goede is gekomen aan de Palestijnse beweging Hamas.

De stichting Al Aqsa beweert zelf op haar website een Nederlands/Palestijnse hulporganisatie te zijn met "een humanitaire missie". Haar doel is "hulp te bieden aan Palestijnse projecten, waarmee ze het onrecht dat dit volk wordt aangedaan, probeert te verminderen". De site is nog niet geupdate na deze EU-uitspraak. Er valt alleen te lezen dat minister De Hoop Scheffer Palestijnse kinderen in de kou laat staan doordat hij de rekeningen van Al-Aqsa in april liet blokkeren.

Meer agressie in Openbaar Vervoer

Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

De afgelopen 12 maanden heeft zeker 75% van het bus-, tram- en metropersoneel te maken gehad met agressie. Vorig jaar was dat nog 63%. Het aantal incidenten is daarmee terug op het dramatische niveau van begin jaren 90.

Metropersoneel heeft het meest te lijden, personeel op de bus het minst. Elk jaar is een chauffeur ongeveer 22 keer het slachtoffer van agressie.

Deze gegevens blijken uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, wat in handen is gevallen van het Algemeen Dagblad.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste incidenten plaatsvinden op werkdagen tussen zeven uur en half tien 's avonds. Het aantal meldingen 's avonds laat en 's morgens vroeg neemt echter ook toe. Opvallend vaak gebeuren de incidenten bij centraal (NS)stations.

''Blair valt door de mand door Word''

victorv8 herschreef, vertaalde en meldde ons via de newssubmit het volgende bericht:

De Britse premier Blair is door Microsofts Word door de mand gevallen, althans dat beweert Richard M. Smith van de site ComputerBytesman. Blair heeft altijd beweerd dat het wapendossier over Irak enkel door de geheime diensten is geschreven, en niet door de Britse regering is 'aangedikt'. Het lijkt er nu echter op dat bewezen kan worden dat dit wel is gebeurd.

MS Word schrijft behalve de getypte letters ook allerlei andere informatie weg in het bestand. Onder andere door wie het bestand allemaal is ge-edit. Op die manier kon worden achterhaald dat medewerkers van de Britse regering ook aan het wapenrapport hebben geschaafd. Het gaat onder andere om de volgende personen: Paul Hamill (medewerker ministerie van buitenlandse zaken), John Pratt (medewerker op Downing Street), Alison Blackshaw (persoonlijke assistente van de pers secretaresse van Blair), en Murtaza Khan (junior pers medewerker van Blair).

De Britse regering had het betreffende Word document op internet gezet, als bewijs van de massavernietigingswapens voor Irak. Inmiddels is het bestand weer van internet gehaald.

Column: Netwerken

Netwerken. Echt veel heb ik er nooit mee gehad. Tijdens een of andere stage ging ik eens mee naar een netwerkborrel. Nog nooit zoveel geleuter op een avond gehoord. De spreekwoordelijke veer werd in de ene na de andere reet gestoken. En blij en tevreden dat men toch was, god oh god. Hoppa, daar ging weer een order, wijntje erbij, hoe is het met de kinderen, fantastisch, hier heb je mijn kaartje.

Al-Aqsa stemt toch in met bestand

De al-Aqsa Martelaren Brigades, die gelieerd zijn aan de Fatah-beweging van de Palestijnse leider Arafat, hebben gisteravond toch ingestemd met het bestand dat andere radicale Palestijnse groeperingen hadden afgekondigd. Gisteren voerde de al-Aqsa nog een aanslag uit op een vrachtwagen waarbij een Roemeense gastarbeider om het leven kwam. Na de aanslag liet de al-Aqsa weten zich niets van het bestand te zullen aantrekken, maar daar kwam men later op terug.

Wel vond er vanochtend een aanslag plaats op een Israëlische controlepost op de Westelijke Jordaanoever. Israëlische soldaten schoten de aanvaller dood. De verantwoordelijkheid voor deze aanslag is nog niet opgeëist.

Moreau kopman bij Credit Agricole

Credit Agricole heeft ook zijn selectie bekend gemaakt. Veel verassingen zijn er niet in deze selectie.

Christophe Moreau is kopman van de sterke Franse ploeg Crédit Agricole. Hij wil allereerst een gooi doen naar de gele trui door de proloog te winnen. Ook wil hij revanche in het hooggebergte, want vorig jaar had hij veel pech met valpartijen en kon hij geen goede Tour rijden. Dit jaar wil hij dat anders en doet hij een gooi naar de top 5.

Ook sprinter O'Grady is er weer bij. O'Grady is altijd een kandidaat voor de groene trui, en zal er ook dit jaar weer een gooi naar doen. Wellicht kan hij Zabel eindelijk verslaan, want de Duitser is niet meer in vorm, maar ook McEwen, Freire en Cooke zullen een gooi naar die groene trui doen.

Andere troeven van de CA ploeg zijn Thor Hushovd en Jens Voigt. De eerste kan goed aankomen in een spurt, de 2de is een aanvaller die meestal wel zijn ritje meepikt.

De volledige selectie van Credit Agricole :
Christophe Moreau, Stephane Auge, Pierrick Fedrigo, Sebastien Hinault, Stuart O'Grady, Benoit Poilvet, Lilian Jegou en Thor Hushovd. Reserve is Christopher Jenner.

Rous kopman bij Boulangere

Ook Brioches La Boulangere heeft zijn ploeg bekend gemaakt voor de komende Tour de France. Langzaam aan stromen alle ploegen binnen

Didier Rous werd ook dit jaar Frans kampioen, en is derhalve ook de kopman van de Franse Brioches La Boulangère ploeg. In het hooggebergte komt deze ervaren Fransman meestal te kort, maar toch is hij bijna altijd goed voor een top 20 positie vanwege zijn sterke tijdritten en zijn mentale kwaliteiten.

Sylvain Chavanel is de kopman in het hooggebergte. Vorig jaar werd er veel van hem verwacht, maar kon hij het niet waar maken. Dit jaar wellicht wel.

Ook sprinter Damien Nazon is door ploegleider Bernaudeau aangewezen voor de Tour de France. Nazon rijdt altijd de Tour uit, en sprint bijna altijd mee voor de plaatsen 6-15. Een echte topsprinter is het niet.

Afwezigen zijn o.a. Emmanuel Magnien (de sprinter) en Frank Bouyer. De volledige selectie bestaat dan ook uit deze 9 Fransen.

Sylvain Chavanel, Didier Rous, Walter Beneteau, Anthony Geslin, Maryan Hary, Damien Nazon, Franck Renier, Jerome Pineau en Thomas Voeckler. Reserve is Jimmy Engoulvent.

AG2R ploeg bekend

De selecties zijn bijna allemaal bekend. Ook AG2R heeft nu zijn selectie bekend gemaakt voor de aankomende Tour de France.

Jaan Kirsipuu is ook dit jaar weer kopman van de Franse ploeg. De sprinter reed vorig jaar ook sterk in de 1ste week, maar heeft de Tour nog nooit uitgereden. Toch krijgt de Est in de 1ste week alle steun van zijn ploeg.

Voor het klassement heeft AG2R Prévoyance twee andere mensen. Van Mikel Astarloza en Alexandre Botcharov wordt verwacht dat ze mee kunnen in het hooggebergte. Oud wereldkampioen Laurent Brochard heeft een vrije rol in de ploeg, en zal zeker bij wat ontsnappingen meegaan.

Christophe Agnolutto is er helaas niet bij. Net zoals Jacky Durand wil hij altijd aanvallen en net zoals Jacky Durand doet hij deze Tour niet mee.

De volledige selectie : Jaan Kirsipuu, Mikel Astarloza, Alexandre Botcharov, Laurent Brochard, Inigo Chaurreau, Andy Flickinger, Christophe Oriol, Nicolas Portal en Ludovic Turpin. Thierry Loder geld als reserve.

LeBlanc blijft directeur

Jean-Marie Leblanc, de directeur van de Tour de France, blijft daar nog even directeur van.

Jean-Marie Leblanc zit in de directie van belangrijkste wielerwedstrijd elk jaar, de Tour de France. Eerder had hij al gezegd dat hij daar in 2004 uit zou gaan. Daniel Baal zou zijn opvolger worden, maar deze plannen zijn bijgesteld.

De 59-jarige Leblanc is namelijk door de ASO (Amaury Sports Organisation), de overkoepelende organisatie, gevraagd om langer te blijven. Leblanc zei zich zeer vereerd en opgetogen te voelen bij het verzoek, en zal zeker nog in 2004 directeur zijn.

LeBlanc is vanaf 1988 directeur van de Tour de France. Daarvoor was hij journalist, en hij reed zelf 2x de Tour de France.

FOK! vergelijkt PDA autonavigatiesystemen

De tijd dat een autonavigatiesysteem alleen voor een rijke zakenman/vrouw was is al lang voorbij. Het is sinds een aantal jaren zelfs mogelijk je PDA (Personal Digital Assistant) om te toveren tot een compleet autonavigatiesysteem. Langzaam maar zeker worden van deze systemen de tweede versies uitgebracht en beginnen ze aardig te concurreren met ingebouwde navigatiesystemen.

Vier in Nederland verkrijgbare producten worden in een nieuw type review vanuit het oogpunt van de normale gebruiker met elkaar vergeleken. De review is hier te vinden!

Veel leesplezier gewenst,

MrSubtle
Eindredacteur reviews

Review: PDA autonavigatiesystemen

De tijd dat een autonavigatiesysteem alleen voor een rijke zakenman/vrouw was is al lang voorbij. Het is sinds een aantal jaren zelfs mogelijk je PDA (Personal Digital Assistant) om te toveren tot een compleet autonavigatiesysteem. Langzaam maar zeker worden van deze systemen de tweede versies uitgebracht en beginnen ze aardig te concurreren met ingebouwde navigatiesystemen.

FOK! vergelijkt vier PDA autonavigatie systemen...



Paul Groot gaat Kopspijkers toch niet verlaten

Scatman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks de eerdere berichten dat Paul Groot het cabaretteam van Kopspijkers zou gaan verlaten, lijkt hij nu toch gewoon bij Kopspijkers te blijven. Hoewel Groot vanaf januari 2004 het theater in gaat, betekent dat volgens Kopspijkerspresentator Jack Spijkerman allerminst dat Groot stopt met Kopsspijkers.


Paul Groot

Tegenstander slaat scorende spits dood

bakkiepleur, fitrefo, Psycho_Taz, Dpey, j0han, Hollie en wace, hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Iran heeft een amateurvoetballer de spits van het andere team doodgeslagen, nadat die een doelpunt had gemaakt.

Het incident vond afgelopen weekend plaats. Toen zijn team een tegendoelpunt kreeg, werd de verdediger zo kwaad dat hij naar de spits van het andere team toe ging en hem in elkaar sloeg. Het slachtoffer moest op een brancard van het veld afgedragen worden.

De twee teams speelden gewoon door. Nog voor het einde van de wedstrijd werd via de stadionspeaker bekend gemaakt dat de spits was overleden, waarop de dader door zijn teamgenoten over werd gedragen aan de politie.

Kane-zanger is vader geworden

Muppy17 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinand Woesthoff, de zanger van de Nederlandse rockband Kane, is zondag vader geworden. Zijn vriendin Guusje Nederhorst, bekend als Roos uit de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden, is om 14.40 bevallen van een zoontje. Het jongetje heet Dean Maddy Woesthoff.

Afgelopen weekend was sowieso al een mooi weekend voor Woesthoff; zaterdagavond gaf Kane nog een uitverkocht concert in de Amsterdam ArenA.

FC Zwolle trekt Gorgi Hristov aan

FC Zwolle heeft Gorgi Hristov van NEC overgenomen. Aanvaller Hristov (27) tekent een tweejarig contract.

De Macedonier kwam bij NEC afgelopen seizoen weinig aan spelen toe door een knieblessure. Een seizoen eerder was hij de revelatie toen hij in de eerste seizoenshelft zeer productief was. Bij FC Zwolle zal hij Richard Roelofsen opvolgen, die naar Heracles Almelo vertrok. Hristov speelde eerder voor Barnsley en Partizan Belgrado.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.