Willem-Alexander gaat mail beveiligen

blablablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben het onderzoek hoe het nieuws over hun zwangerschap naar Business Nieuws Radio kon uitlekken, gestaakt. De radiozender wist een uur voor dat het nieuws officieel bekend zou worden al te melden dat het koninklijk paar een baby zou krijgen. Het station kreeg de informatie van een tipgever die een vertrouwelijke mail van Máxima doorstuurde.

De mail is naar zo'n zestig tot zeventig mensen gegaan. De prins heeft weinig hoop dat zijn vrouw en hij er ooit nog achterkomen hoe deze privé-mail bij de radio terechtkwam. "Er is bijna niet achter te komen", aldus de prins doelend op de vele manieren waarop het gebeurd kan zijn. Hij zei nog steeds vertrouwen te hebben in het verschijnsel internet, maar misschien niet meer in alle ontvangers.

De prins denkt er nu aan zijn mails te gaan beveiligen. Hij wil ze voorzien van een code die een ontvanger moet kennen. "Onderscheppen kan dan in elk geval niet zo gemakkelijk meer, al zijn er natuurlijk ook weer kraakmogelijkheden", aldus de prins.