Metro voortaan altijd op zaterdag

De gratis krant Metro zal vanaf zes september elke week ook op zaterdag verschijnen. Experimenten met speciale zaterdagedities tijdens Pinkpop en het vierjarig jubileum hebben goed uitgepakt. Tot dusver is het dagblad alleen op werkdagen te lezen.

Metro zal ook een groot aantal verspreidingspunten aan haar distributienetwerk toevoegen. Nu is het gratis dagblad vooral op plekken in het openbaar vervoer te lezen, maar volgens Metro-directeur S. de Groot gaat de krant in het weekeinde de 'lezer op zoeken'. Winkelcentra komen dus in aanmerking.

Volgens De Groot is Nederland rijp voor een gratis krant op zaterdag: "De traditionele dagbladen brengen dan complete telefoonboeken op de markt, maar in landen waar Metro al op zaterdag verschijnt, is bewezen dat er ook veel behoefte is aan een gratis krant die het nieuws compact brengt."

De zaterdageditie van Metro zal dikker worden dan de doordeweekse kranten. Naast nieuwspagina's komt er ruimte voor achtergrondonderwerpen zoals uitgaan, reizen en auto's.

Het wereldwijde Metro-concept werd op 21 juni 1999 in Nederland geïntroduceerd. De gratis krant bereikt inmiddels dagelijks 1.275.000 lezers.