Formule 1: Yoong eist geld van Minardi

Ex-Formule 1 coureur Alex Yoong, vorig jaar nog rijdend voor het financieel toch al zo geteisterde Minardi, eist van zijn oude werkgever een bedrag van bijna 200.000 euro aan achterstallig salaris.

Naar verluidt wacht de Maleisiër al ruim een half jaar op zijn geld. Yoong probeerde eerder dit seizoen aan de bak te komen in de Amerikaanse CART-series, maar moest daar vanwege gebrek aan sponsorgelden al na vier races weer mee stoppen.

Teambaas Paul Stoddart heeft overigens bevestigd dat Yoong dit geld nog van Minardi te goed heeft, maar de Australiër wacht zelf nog op de uitbetaling van ruim één mijoen euro aan reeds toegezegde sponsorgelden. Dit geld moet komen van Maleisische sponsors, die Yoong destijds financieel wilden ondersteunen, maar hun afspraken niet nakwamen. "Als ik dat geld krijg, ontvangt ook Yoong zijn deel", reageerde Stoddart.

Het is overigens niet voor het eerst dat Minardi niet over toegezegde sponsergelden kan beschikken. Eerder dit seizoen al verdween naam van de Russische sponsor Gasprom van de bolides, aangezien deze tegen alle beloftes in al een half jaar niets meer had bijgedragen. Dit gaf het Nederlandse Trust de mogelijkheid te promoveren tot hoofdsponsor van het team.

Meer F1-nieuws lees je op de FOK!F1-manager