FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 juni 2001

Film Review: Exit Wounds

Zo, dan waag ik me er ook aan, ik ga het ook eens proberen en een Filmreview schrijven, in dit geval over de nieuwste film van Steven Seagal: Exit Wounds

Voor degenen onder jullie die het liefste naar een film gaan waar een goed, diepgaand verhaal in zit, een film zoeken vol van liefde en romantiek, zich echt willen en kunnen verdiepen in de hoofdpersonen: Besteed je geld aan een andere film. Maar voor degenen onder jullie die zin hebben in een goede, maar keiharde, actiefilm is het een absolute aanrader!

Hoofdrollen:
Orin Boyd - Steven Seagal
Latrell Walker - DMX

Regie:
Andrzej Bartkowiak
Speelduur:
103 minuten

Een arm of been voor een goed figuur

Een op de twaalf vrouwen heeft een arm of been over voor een goddelijk lichaam.
Onderzoek, door een Engels vrouwenblad gedaan, heeft dat uitgewezen. Om een perfect voorkomen te krijgen, zou 61% van de ondervraagden nimmer meer chocolade eten, 30% al hun spaargeld er voor over hebben en 4% hun partner meteen aan de kant zetten.

De vrouwen verkozen, met 61%, Catherina Zeta Douglas als de vrouw met het beste figuur. Actrice Kate Winslet eindigde als tweede met 18%. Spice Girl Victoria kreeg 6% van de stemmen en actrice Carlista Flockhart slechts 1%.

Levenslang dreigt om sex voor huwelijk

Een Amerikaanse rechter heeft vorige week een 19-jarige jongen te verstaan gegeven dat hij levenslang achter de tralies zal verdwijnen als hij nog een keer seks voor het huwelijk heeft.

De jongeman in kwestie moest terechtstaan omdat hij, in zijn proeftijd, naar bed was geweest met minderjarige meiden en twee meisjes zwanger had gemaakt. Het is niet voor de eerste keer dat de rechter zo'n omstreden uitspraak doet. Vorige maand veroordeelde hij twee zedendelinquenten tot het ophangen van borden met de tekst Gevaar! Hier woont een zedendelinquent! op hun huizen.

15 jaar eis voor dubbele bijlmoord

Officier van justitie M. Lengers heeft maandag voor de rechtbank in Haarlem vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 33-jarige M.H. uit Haarlem.

De man wordt verdacht van een brute roofoverval op 8 juli vorig jaar, waarbij de schedels van een 67-jarige man en zijn 51-jarige vrouw werden ingeslagen. Volgens een neuroloog gebeurde dat met een bijl. De slachtoffers overleden enige maanden later aan hun verwondingen. De verdachte ontkent.
H. is door een aantal getuigen op de dag van het misdrijf gezien bij de woning van de slachtoffers. Hij heeft toegegeven dat hij een bijl bezit. De man heeft steeds ontkend, totdat hij tijdens een vorige strafzitting opeens bekende. Later nam hij die woorden terug. Volgens officier van justitie Lengers staat vast dat H. de roofoverval en de doodslag op de slachtoffers heeft gepleegd. Haar belangrijkste bewijs is het T-shirt van de verdachte, waarop een bloedvlek van het vrouwelijke slachtoffer is gevonden. Zij kon niet bewijzen dat H. degene is geweest die in Amsterdam geld heeft gepind met de gestolen bankpas. "Maar alles wijst daarop", aldus de officier.
Lengers spreekt van "een gruwelijke daad". "Twee onschuldige mensen liggen te slapen in hun bed. De verdachte weet dat, gaat ernaar toe en slaat ze op het hoofd en blijft daarmee doorgaan tot zelfs hersenweefsel bij een van de slachtoffers naar buiten komt. Dat is walgelijk. Je moet weinig gevoel hebben om zoiets te doen."

Advocaat G. Hamer vindt dat veel bewijsmateriaal niet is onderzocht. Als bewijs kan volgens de advocaat slechts de bloedvlek worden aangevoerd, die op het T-shirt van de verdachte is aangetroffen. En daar heeft de man volgens hem een plausibele verklaring voor, want hij kreeg geregeld kleding van de omgebrachte Haarlemmers.
De advocaat verwijst andere bewijsstukken naar de prullenbak. "Mijn cliënt heeft een perfect alibi. Hij kocht in Amsterdam kleding op het tijdstip dat iemand anders met de gestolen bankpas pinde."

Arrestaties ivm bekladde joodse graven

De politie heeft twee Oosterhouters aangehouden op verdenking van de bekladding van de joodse begraafplaats in Oosterhout. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie in Breda om twee inwoners van Oosterhout, 22 en 18 jaar oud.

Een veertigtal nabestaanden ontdekte op zondag 29 april de bekladding met hakenkruizen en anti-joodse leuzen toen zij hun omgebrachte familieleden kwamen herdenken. Op de graven stonden teksten als 'Jude raus' en 'Wir sind zurück'. Bij de arrestatie maandagmorgen waren een rechter-commissaris en een officier van justitie van het parket in Breda aanwezig. De woningen van de twee zijn doorzocht.
In het belang van het onderzoek worden nog geen nadere bijzonderheden bekendgemaakt.

Justitie wil ook nog niet ingaan op de vraag of de twee lid waren van de extreemrechtse groepering Stormfront. Zowel De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) als de politie hadden aanwijzingen dat deze splintergroepering achter de bekladdingen zat. Leden van Stormfront, een afsplitsing van de Nederlandse Volks Unie, waren eerder betrokken bij bekladdingen van joodse graven in Den Haag.

Veemarkten gaan definitief sluiten

De acht veemarkten in Nederland sluiten definitief hun deuren. Ze zeggen niet aan de strenge eisen te kunnen voldoen die minister Brinkhorst van Landbouw hen heeft opgelegd na de mond- en klauwzeercrisis.

Dat heeft de Groep Nederlandse Veemarkten (GNV) maandag in spoedberaad besloten, zo heeft woordvoerder A. Dijkstra meegedeeld. De veemarkten zouden maandag voor het eerst weer opengaan na de crisis, maar hielden de deuren nog gesloten. ,,En die blijven gesloten'', aldus Dijkstra.
Door de sluiting zullen enkele honderden banen bij de markten zelf verdwijnen. Verder verliezen nog eens circa tweeduizend merendeels kleine zelfstandige veehandelaren hun werk.

Eisen

Volgens Dijkstra is sluiting blijkbaar de wens van de minister. ,,De voorwaarden waaraan de veemarkten moeten gaan voldoen, zijn volstrekt ridicuul. Brinkhorst duwt gewoon zijn zin door.'' Overleg ziet de groep niet meer zitten. ,,De afgelopen weken hebben we voortdurend geprobeerd in overleg te raken. Ambtenaren gaven steeds de indicatie dat we op de goede weg zaten met onze eigen voorstellen tot verandering. Maar vrijdag kregen we opeens een waslijst aan eisen aangeleverd.''

De veemarkten denken niet aan de eisen te kunnen voldoen, omdat daar op korte termijn torenhoge investeringen voor nodig zijn. Geld dat de veemarkten niet hebben. ,,Zo moeten we bijvoorbeeld de wasserettes voor de wagens overdekken. Zo'n overdekking kost per veemarkt tussen de 1,5 en 2 miljoen gulden. En terwijl er meer lasten op ons afkomen moet de aanvoer van dieren afnemen.''

Volgens Dijkstra hebben ook gemeenten er genoeg van. De veemarkten in Doetinchem, Purmerend en Utrecht zijn gemeentelijke ondernemingen. De andere vijf in Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Den Bosch en Leiden zijn private bedrijven.

Straatroof gebeurt vaak door scholieren

Scholieren zijn verantwoordelijk voor een groot aantal straatroven in Den Haag, waarvan ook veel pizzakoeriers het slachtoffer werden.

Ze vormen het merendeel van de 218 daders van straat- en tasjesroven, die in de afgelopen twaalf maanden door de politie zijn opgepakt. Daarbij was een opvallende rol weggelegd voor het zogeheten Sim-team, dat december vorig jaar aan het werk ging.
Sindsdien hebben pizzakoeriers geen nieuwe aangiften van beroving meer gedaan. Ze waren het afgelopen jaar nog veelvuldig slachtoffer in de wijken Laak, Spoorwijk en Molenwijk. Sinds juni vorig jaar werden daar 21 aangiften gedaan van straatroof. In negen gevallen ging het om pizzakoeriers in met name Laak. Pizzabakkers besloten daarop in die wijken niet meer te bezorgen.
Politiemensen van de bureaus Laak - Escamp - Loosduinen vormden daarop het Sim- team, genoemd naar het kaartje in mobiele telefoons. Mobieltjes zijn gewilde objecten voor straatrovers. Het team houdt zich bezig met straat- en tasjesroven in het algemeen. De pizzakoeriers vormen een specifiek onderdeel van hun taak. Inmiddels zijn zeven van de negen overvallen op pizzakoeriers opgelost en zijn de daders voorgeleid.

veel scholieren

Met de 218 aanhoudingen zijn ook veel andere en oude zaken opgelost. De berovingen blijken voor een groot deel te worden gepleegd door jongeren die naar school gaan. Van de meesten is achterhaald op welke school ze zitten. Politie, Openbaar Ministerie, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering en de leiding van die scholen hebben afspraken gemaakt over een project voor ex-gedetineerde scholieren, die klasgenoten vertellen wat de gevolgen zijn van een beroving voor alle betrokkenen.

De politie heeft inmiddels gesproken met eigenaren van pizzabedrijven over het succes van het Sim-team. In overleg wordt nu bekeken of en hoe de bezorging in de geboycotte wijken kan worden hervat. De politie zal ook pizzakoeriers inlichten hoe ze de kans verkleinen te worden beroofd.

4 daagse schoolweek kan best

Een vierdaagse schoolweek is niet slecht voor kinderen in het basisonderwijs, ze leren net zoveel als in vijf dagen. En kinderen letten 's ochtends niet beter op dan 's middags. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen (ITS) in Nijmegen in opdracht van het ministerie van Onderwijs.

Het ITS moest van staatssecretaris Adelmund de noodzaak van een verplichte vijfdaagse werkweek onderzoeken. Adelmund wilde de kinderen juist vijf ochtenden naar school laten gaan, vanwege het vermeende effect op de leerresultaten. Ze dacht dat kinderen 's ochtends beter op konden letten. De bewindsvrouw wil dat scholen in de toekomst elke werkdag minstens drie uur lesgeven.
Maar het ITS constateerde zowel in de praktijk als via literatuuronderzoek geen prestatieverschillen tussen een vier- en een vijfdaagse lesweek. Er zijn juist studies die de middag aanwijzen als beste leertijd, zo heeft ITS ontdekt.

Volgende week stuurt staatssecretaris Adelmund een wetsvoorstel over de vier- of vijfdaagse schoolweek naar de tweede kamer.

SBS gaat een vervolg op Big Diet maken

Big Diet komt volgend jaar opnieuw op de buis bij SBS6. Dat heeft een woordvoerder van de commerciële zender maandag laten weten. Hij noemt de tv-afslankrace een commercieel succes.

Big Diet is een van de opvolgers van het realityprogramma Big Brother, dat dit najaar een derde editie beleeft. SBS zond eerder tot twee maal toe De Bus uit, wat een concurrerende reality soap met Big Brother moest zijn.
In Big Diet proberen een aantal dikke landgenoten in een Limburgs kasteel met hulp van diëtisten, sportleraren en psychologen zoveel mogelijk af te vallen. Dit alles onder het oog van 37 camera's. Wie procentueel het meest afvalt, krijgt dat gewicht in goud uitbetaald.

Binnenkort wordt duidelijk wie die winnaar is, maar SBS6 is nu al zo tevreden dat het programma in 2002 een vervolg krijgt. Volgens de zegsman kijken er gemiddeld 715.000 kijkers per dag naar het programma. Maar dat cijfer kwam tot stand door de kijkers van de 19.30 uur-uitzending en van de late avondherhaling bij elkaar op te tellen.

SBS 6 had al eerder laten weten dat de kans op een tweede Big-Diet vele malen groter was, dan de kans dat De Bus nog zou terugkeren voor een derde editie.
In Duitsland is inmiddels ook een Big Diet-reeks van start gegaan.

Timothy McVeigh geëxecuteerd

In de federale gevangenis in het Amerikaanse Terre Haute is de terrorist Timothy McVeigh geexecuteerd. Hij kreeg een dodelijke injectie in zijn rechterarm toegediend.

Het was de eerste federale executie in 40 jaar. McVeigh pleegde in 1995 een bomaanslag op een overheidsgebouw in Oklahoma. Daar kwamen toen 168 mensen bij om, onder wie 19 kinderen in een kinderdagverblijf. 300 overlevenden en familieleden van slachtoffers van de bomaanslag volgden de executie via een groot tv-scherm. Naast ruim 100 demonstranten die voor en tegen de doodstaf betoogden, waren er vooral journalisten en politiemensen.

Update

Timothy McVeigh heeft géén gebruik gemaakt van zijn recht om een laatste verklaring af te leggen. In plaats daarvan overhandigde hij het gedicht Invictus (onoverwinnelijk, 1875) van de Engelse dichter William Henley. De slotregel ( "I am the master of my fate; I am the captain of my soul") onderstreepte nog eens dat hij geen berouw had en bereid was te sterven.

McVeigh bleef tot het eind toe kalm en gaf alle medewerking. Voordat hij de dodelijk injectie kreeg, keek hij alle ruim twintig aanwezigen afzonderlijk aan. Daarna richtte hij zijn blik naar het plafond. Hij stierf met open ogen.

Toerist met fosforgranaat naar terras

Strandpaviljoen 't Klavertje Vier in Groote Keeten (nabij Callantsoog) werd zaterdagavond opgeschrikt door de vondst van een zogenaamde fosforgranaat. Een Nederlandse toerist had tijdens een strandwandeling het explosief gevonden en had het meegenomen naar de strandtent, omdat hij niet goed wist wat hij er mee aan moest.

M. van Klaveren was er niet zo blij mee toen de granaat op haar terras werd neergelegd. In allerijl werd na achten de politie gebeld die vervolgens de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) en de reddingbrigade inschakelde. Volgens hun lezing was de betreffende granaat 'ongevaarlijk'.
De betreffende granaten worden vanuit helikopters in zee gegooid. Wanneer ze tot ontploffing zijn gebracht, kan van bovenaf worden gezien wat er zich in het water bevindt. De betreffende fosforgranaat was niet ontploft en was op het strand bij Groote Keeten aangespoeld.
F. van Klaveren, eigenaar van 't Klavertje Vier', was er zelf niet bij, maar heeft het verhaal van zijn dochter gehoord. ,,Die granaat was zo'n dertig, veertig centimeter groot. Ik had het fijn gevonden wanneer die man die granaat lekker had laten liggen.''

Volgens Van Klaveren werd de granaat meegenomen en door de EOD tot ontploffing gebracht. De versie van J. Timmerman, aangesloten bij de reddingbrigade, verschilt daarin: ,,De granaat is begraven op een stil plekje. Van de week wordt hij opgegraven en onschadelijk gemaakt.''

Man verdrinkt na ruzie op straat

Een 26-jarige man uit Diemen is vrijdagnacht omgekomen nadat hij bij een vechtpartij in het centrum van Alkmaar in het Noordhollands Kanaal terecht kwam. De Diemenaar werd door een groepje van drie Alkmaarders in het water geduwd.

Het slachtoffer kreeg na een avondje stappen ruzie met de drie Alkmaarders. Nabij de Friese Brug werd hij door zijn tegenstanders in het kanaal geduwd. De aanleiding voor de fatale ruzie was gisteren nog niet bekend.
De Diemenaar overleefde de onvrijwillige duik niet. De man werd nog wel door brandweerlieden uit het water gehaald en per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Maar reanimatiepogingen mochten niet baten.

De politie arresteerde nog dezelfde nacht twee Alkmaarders van 18 en 24 jaar die bij de vechtpartij betrokken waren. De derde belager van de Diemenaar, een 20-jarige Alkmaarder, werd zaterdagmiddag aangehouden.

Allison veroorzaakt 17 doden

Rond de Amerikaanse stad Houston in Texas zijn bij zware overstromingen zeker zeventien mensen omgekomen. Twee van hen werden geëlektrocuteerd nadat ze in contact kwamen met loshangende draden.

In de Texaanse miljoenenstad staan vele wijken onder water. In heel Texas zijn naar schatting 10-duizend woningen en andere gebouwen beschadigd. De schade wordt geraamd op minimaal twee-en-een-half miljard gulden. De overstromingen worden veroorzaakt door de tropische storm Allison. Daardoor viel er in één etmaal 66 centimeter regen. President George Bush heeft de overstroomde regio tot noodgebied verklaard.

Ook China is getroffen door zware regenval. In de zuidelijke provincies Guangdong en Hanan zijn 25 mensen vermist of om het leven gekomen. Meer dan 200-duizend Chinezen zouden zijn geëvacueerd.

Gehandicapten gebruikt bij kernproeven

TrashNSk8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Groot-Brittannië heeft gehandicapten gebruikt bij kernproeven in Australië in de jaren vijftig. De Britse krant The Independent heeft dat opgetekend uit de mond van Robert Jackson, directeur van het onderzoekscentrum voor handicaps van de universiteit van Perth.

De zwaar gehandicapte Britten zijn nooit teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk. Aangenomen wordt dat zij zijn gestorven nadat zij van dichtbij getuige waren geweest van atoomexplosies in Maralinga, Zuid-Australië. Geruchten dat invaliden met opzet werden blootgesteld aan radioactieve neerslag, zijn in 1985 onderzocht door een Australische commissie, die ze afdeed als ongegrond.

Bevestiging vermoedens

Jackson zegt in het Britse dagblad dat zijn vermoedens zijn bevestigd door een piloot die naar eigen zeggen een groep zwaar gehandicapten naar de plek van de kernproeven heeft gevlogen. Jackson raakte overtuigd van de geloofwaardigheid van de piloot nadat hij hem had ondervraagd, zegt hij in The Independent.
Jackson vindt het verhaal van de piloot zeer aannemelijk, gezien de toenmalige houding ten opzichte van gehandicapten. ,,Ze waren niet belangrijk.'' De Britse regering heeft in de jaren vijftig twaalf kernbommen laten ontploffen op Australisch grondgebied. Dat gebeurde in Maralinga en voor de kust van de Montebello-eilanden, ten westen van het land.

Onderzoek naar DVD prijzen

De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar prijsopdrijving bij de verkoop van dvd-schijfjes. Volgens commissaris Monti (concurrentiebeleid) zijn de prijzen van films op dvd in de EU veel hoger dan in de Verenigde Staten.

Een ander coderingssysteem voor Europese dvd-spelers veroorzaakt het prijsverschil. Door er een eigen coderingssysteem op na te houden, kunnen filmdistribiteurs in Europa hogere prijzen vragen. Consumenten zouden in Amerika aangeschafte schijfjes namelijk niet op hun Europese dvd-speler moeten kunnen afspelen, hoewel een hoop spelers regiovrij worden geleverd.

Het onderzoek komt er na klachten van Europese consumenten. Dat heeft Monti maandag meegedeeld op de Europese concurrentiedag in Stockholm.
Eerder begon Monti al een onderzoek naar prijsopdrijving op de markt voor cd-schijfjes. De resultaten van dat onderzoek laten nog op zich wachten.

Man pleegde moorden voor doodstraf

De man die vrijdag op een basisschool in het Japanse Ikeda 26 kinderen en drie leerkrachten neerstak, heeft dat gedaan om de doodstraf te krijgen. Bij het bloedbad kwamen acht kinderen om het leven. Zeven gewonden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De man, Mamoru Takuma, heeft tegen de politie verklaard dat hij juist deze school in een sjieke en rijke buurt had uitgekozen omdat hij dan zeker tot de dood zou worden veroordeeld. Volgens de politie is de man geestelijk niet in orde en is hij daarvoor in behandeling geweest. Tijdens het verhoor heeft Takuma gezegd alles ,,meer dan zat'' te zijn. Het mes had hij op de weg naar school in een winkeltje gekocht.

Klacht Clijsters over halfnaakte afbeelding

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De familie van de jonge Vlaamse tennisspeelster Kim Clijsters heeft tegen verzekeraar Delta Lloyd een klacht ingediend. Die liet Clijsters zaterdag in een advertentie afbeelden met ontbloot bovenlijf.
De bedoeling was om haar als een soort Franse 'Marianne' aan te moedigen voor de finale van het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs. Volgens de familie is met de afbeelding de wet op de auteursrechten overtreden.

De advertentie stond zaterdag in diverse Vlaamse kranten. Vrij naar het schilderij 'La liberté' van de Franse schilder Delacroix was Clijsters daarin getekend met half ontbloot bovenlijf.

Delta Lloyd, dat optreedt als sponsor van het tennis in Vlaanderen, heeft Clijsters geen toestemming gevraagd voor het gebruik van haar portret. Met een mogelijke rechtszaak tegen de verzekeraar hoopt de familie van de finaliste van de Open Franse titelstrijd andere adverteerders te weerhouden haar afbeelding zonder toestemming te gebruiken.

Ondanks het verlies in de finale tegen de Amerikaanse Jennifer Capriati wacht Clijsters maandagavond in haar woonplaats Bree een officiële huldiging.

Lakers winnen derde play-offs wedstrijd

De LA Lakers hebben de derde wedstrijd van de play-offs om de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie gewonnen. De ploeg uit Los Angeles won het uitduel tegen Philadelphia 76-ers met 96-91 en leidt in de play-offs met 2-1.

Philadelphia liet zelf de kans liggen op een eventuele tweede zege. Allen Iverson miste bij 87-89 een van zijn twee vrije worpen, waarna Horry vanuit de hoek voor een driepunter aan de kant van Los Angeles zorgde. De marge van vier punten kwam Philalphia niet meer te boven, hoewel de ploeg nog wel terugkwam tot 91-92. Op dat moment waren er nog 28 tellen te gaan en was LA-vedette Shaquille O'Neal door een te grote foutenlast uit het duel verdwenen.

,,We hadden de Lakers in een moeilijke situatie gemanoeuvreerd'', meende Philadelphia-coach Larry Brown. ,,Maar op een of andere manier lukte het niet de definitieve stap te zetten.'' ,,We hadden onze kansen, maar gaven het zelf uit handen'', stamelde Allen Iverson, in het derde duel goed voor 35 punten.

Horry tekende, als vervanger van O'Neal, voor de laatste zeven punten van de Lakers. Hij won in het verleden al twee NBA-titels met Houston en was er vorig jaar ook bij toen de Lakers de titel veroverden.

De duels vier en vijf van de play-offs vinden ook in Philadelphia plaats.

Hannibal in het echt

TrashNSk8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat het verhaal van Hannibal niet zomaar uit de lucht gegrepen is, bewees een Cambodjaan.
Heang Hun, voormalig lid van de Rode Khmer, nodigde afgelopen jaar zijn vriend Khin Khoeun uit om een borreltje bij hem te komen nuttigen. De alcohol viel blijkbaar verkeerd, want al gauw hadden de twee een fikse ruzie.
Heang Hun pakte een pistool en beschoot zijn vriend vier keer.
Buurkinderen vroeg hij het lichaam van de trap te slepen waarna hij een scherp mes pakte en diens lever uitsneed.Hij bakte het orgaan en at het vervolgens op, zo verklaarde hij aan de rechter.

Lijkresten in Kaprun in massagraf gedumpt

De begin dit jaar gevonden lijkresten van slachtoffers van de skitreincatastrofe in Kaprun zijn heimelijk in een massagraf in Salzburg bijgezet, zo onthult vandaag het Duitse weekblad Focus de uiterst pijnlijke affaire.

De nabestaanden van de fatale tunnelbrand, die in november vorig jaar 155 mensen het leven kostte onder wie twee jeugdige Nederlanders werden niet ingelicht over de vondst van de lichaamsdelen, noch over de teraardebestelling ervan. Een aantal van hen zijn buitengewoon geschokt.

De lichaamsdelen van de slachtoffers van de brand werden bij een inspectie van de ramptunnel aangetroffen. De Oostenrijkse autoriteiten hebben de omschreven gang van zaken volledig bevestigd.

"Wij wilden bij de nabestaanden niet nog een keer de wonden openrijten. Om die reden hebben wij het begraven in stilte geregeld. Naar onze mening was dat de meest juiste oplossing. In plaats van waardering voor het feit dat wij ons nog de moeite hebben getroost naar restanten te zoeken, en die te begraven, krijgen wij nu alleen kritiek."

De overkoepelende organisatie van skischolen in Beieren, waarvan de aangesloten leden voorheen veel gebruik maakten van de faciliteiten in Kaprun, heeft besloten het Oostenrijkse wintersportoord te boycotten, zolang de rampoorzaak niet volledig is opgehelderd.

Ondertussen onderzoekt de beruchte Amerikaanse schadeclaimer Ed Fagan de mogelijkheid om de exploitant van de skibaan, namens de nabestaanden, geldelijk aansprakelijk te stellen.

Intel voorspelt chip van 20 gigahertz

Chipfabrikant Intel is er in geslaagd de transistors van chips zowel te verkleinen als te versnellen. Hierdoor is het mogelijk het aantal transistors in een chip aanzienlijk uit te breiden, waardoor de rekenkracht fors toeneemt.

De huidige Pentium 4 processors bevatten circa 42 miljoen transistors en hebben een kracht van 1,7 gigahertz. Door de nieuwe technologie is het volgens Intel mogelijk het aantal transistors uit te breiden tot één miljard waarmee de rekenkracht uitkomt op 20 gigahertz. De nieuwe chips zullen niet voor 2007 op de markt verschijnen.

De nieuwe krachtige processoren zullen volgens Intel een grote rol spelen in de groei van spraakherkenningstechnologie en vertalingssoftware. Zo zullen computers en handhelds in staat zijn gesproken commando's op te volgen.

Doden door stortregens in China

In het zuiden van China zijn afgelopen weekeinde door stortregens zeker 25 doden gevallen. Ook worden door het slechte weer diverse mensen vermist en is er grote schade aangericht. Voor maandag wordt opnieuw noodweer voorspeld.

Vooral de provincies Guangdong en Hunan zijn getroffen. Volgens een Chinees persbureau hebben de stortregens de afgelopen dagen onder meer zeven dorpjes en 144 gemeenschappen in Guangdong getroffen. De schade wordt geschat op ruim 119 miljoen gulden. In Hunan hebben zeker 500.000 mensen last van het slechte weer en zijn diverse huizen verwoest.

Nieuw NS-rooster start met veel uitval

De invoering van de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is gisteren allerminst vlekkeloos verlopen. Over de hele dag gezien vielen er ongeveer 60 treinen uit. Vooral in en rondom Amsterdam was de uitval groot.

Een NS-woordvoerster liet weten dat de uitval geen gevolg was van het nieuwe rooster, maar van een tekort aan conducteurs en machinisten.

Volgens de Railverkeersleiding vielen er meer treinen uit dan op een gebruikelijke zondag. Toch vond de verkeersleiding dat het nieuwe rooster zijn nut had bewezen. Doordat machinisten en conducteurs op een beperkt traject werkten, het zogenoemde rondje om de kerk, konden vertragingen gemakkelijker worden ingelopen, meldde de verkeersleiding.

De NS-woordvoerster toonde zich dan ook tevreden over het nieuwe rooster: "Het werkt, het rijdt, het is prima opgestart. We moeten afwachten wat de dag van morgen brengt."

's Avonds werd echter duidelijk dat er, vooral in en om Amsterdam, veel treindiensten geen doorgang hadden gevonden. Omstreeks acht uur noemde de Railverkeersleiding een aantal van zestig uitgevallen treinen. Zo reden er op het traject Amsterdam-Zandvoort tussen drie uur 's middags en zeven uur 's avonds geen treinen meer omdat het personeel elders was ingezet.

Drop verkort zwangerschap

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap grote hoeveelheden drop eten maken twee keer zo veel kans dat hun kind te vroeg wordt geboren dan vrouwen die nauwelijks drop eten. Dat zeggen artsen uit Finland. Zij deden onderzoek bij ruim 1000 vrouwen en hun gezond geboren kinderen.

Er werd onderscheid gemaakt tussen drie groepen. De vrouwen die tijdens hun zwangerschap weinig drop aten, vrouwen die tussen de 250 en 499 gram per week van de zwarte lekkernij naar binnen werkten en zwangeren die een pond of meer drop per week verorberden.

Uit de vergelijking kwam naar voren dat vrouwen uit de laatste groep twee keer zo veel kans hadden om te vroeg, namelijk voor de 38e week van de zwangerschap, te bevallen. Hoewel gemiddeld de bevalling van vrouwen die extreme hoeveelheden drop eten, slechts 2,5 dagen eerder plaatsvond, waarschuwen de betrokken artsen wel degelijk voor het gevaar van de vroeggeboorte.

Een verklaring voor de vroeggeboorte zou volgens de onderzoekers wellicht gevonden kunnen worden in de stof glycyrrhizin, die in drop is verwerkt. Deze stof heeft vermoedelijk effect op het hormonale evenwicht en zou het krijgen van weeën kunnen aanzetten.

Foutje...

TrashNSk8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee mannen dachten het helemaal voor elkaar te hebben toen ze stiekem een videocamera installeerden in een Brits zonnebankcentrum.

De eerste vrouw die gebruik wilde maken van het zonnekanon ontdekte de camera echter al,omdat ze een vreemd geluid uit een plastic tas hoorde komen.

De politie werd gebeld en die had een makkie. Bij het zien van de tape bleek dat de mannen zichzelf gefilmd hadden bij de installatie van de camera. Toen de heren terugkeerden om de video op te halen, werden ze meteen herkend en door de agenten gearresteerd.

Big Brother

TrashNSk8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er was weer eens protest tegen de opnames van Big Brother, dit keer in Griekenland. Stella Alfieri, die de 100 demonstranten opgetrommeld had, zei: "Dit programma is geen vrijheid van meningsuiting. Het is vulgair en een gevaar voor de democratie".

Filmregisseur Diamantis Leventakos, die ook meedemonstreerde, waarschuwde voor een volgend programma: terminaal zieke patienten geld bieden om ze dan te mogen filmen tijdens hun overlijden.

Hopelijk heeft hij hiermee John de Mol niet op een idee gebracht. Voorzover bekend wordt Big Brother, met 12 Griekse deelnemers, gewoon uitgezonden.

Weinig betogers executie McVeigh

TrashNSk8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de federale gevangenis waar vandaag de Amerikaanse terrorist Timothy McVeigh wordt geexecuteerd,zijn minder betogers aanwezig dan verwacht. De politie in Terre Haute had rekening gehouden met enkele duizenden voor- en tegenstanders van de doodstraf. Naast een kleine honderd demonstranten zijn er echter vooral journalisten en politie te zien.Om 14.00 uur onze tijd zal McVeigh een dodelijke injectie in zijn rechterarm toegediend krijgen,die de ademhaling en het hart stillegt. McVeigh pleegde in 1995 een bomaanslag op een overheidsgebouw in Oklahoma.Daar kwamen toen 168 mensen bij om.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.