Klacht Clijsters over halfnaakte afbeelding

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De familie van de jonge Vlaamse tennisspeelster Kim Clijsters heeft tegen verzekeraar Delta Lloyd een klacht ingediend. Die liet Clijsters zaterdag in een advertentie afbeelden met ontbloot bovenlijf.
De bedoeling was om haar als een soort Franse 'Marianne' aan te moedigen voor de finale van het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs. Volgens de familie is met de afbeelding de wet op de auteursrechten overtreden.

De advertentie stond zaterdag in diverse Vlaamse kranten. Vrij naar het schilderij 'La liberté' van de Franse schilder Delacroix was Clijsters daarin getekend met half ontbloot bovenlijf.

Delta Lloyd, dat optreedt als sponsor van het tennis in Vlaanderen, heeft Clijsters geen toestemming gevraagd voor het gebruik van haar portret. Met een mogelijke rechtszaak tegen de verzekeraar hoopt de familie van de finaliste van de Open Franse titelstrijd andere adverteerders te weerhouden haar afbeelding zonder toestemming te gebruiken.

Ondanks het verlies in de finale tegen de Amerikaanse Jennifer Capriati wacht Clijsters maandagavond in haar woonplaats Bree een officiële huldiging.