FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 juni 2001

Hamburgerdoosje oorzaak uitvallen Bernoldi

Tita had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Arrows had de afgelopen race in Canada weinig geluk. Verstappen viel 3 rondes voor het einde uit, doordat zijn voorrem explodeerde, terwijl hij in de punten reed.

Zijn teammaat Enrique Bernoldi viel ook uit, maar dan door een oververhitte motor. Deze werd zo warm doordat de radiateurs geblokkeerd waren door vuil. Het grootste probleem vormde hierbij een hamburgerdoosje wat voor de radiateur was blijven hangen. Mike Coughlan van Arrows reageerde hierop lakoniek door het publiek te vragen de komende races geen hamburgers meer te eten. Waarschijnlijk zal Bernoldi zelf voorlopig ook geen hamburger meer kunnen zien.

Arrows gaat overigens vanaf vandaag (dinsdag) tot donderdag testen op Silverstone. Vandaag zal Johnny Herbert het testwerk doen en vanaf morgen nemen Verstappen en Bernoldi het van hem over.

Huisstof bevat giftige stoffen

Tapijt, televisies, verf en computers brengen giftige stoffen in omloop. Dat blijkt uit een chemische analyse van huisstof dat Greenpeace in Nederlandse huishoudens heeft opgezogen.

De milieuorganisatie maakte dinsdag de resultaten bekend van de analyse van vijftig monsters. Het onderzoek is verricht door het Sophia laboratorium in Duitsland.
Het huisstof verzamelde Greenpeace in mei door in honderd Nederlandse huishoudens te stofzuigen. In het stof zijn onder meer broomhoudende vlamvertragers, organotinverbindingen en ftalaten gevonden. Deze stoffen, die door alledaagse producten worden verspreid, zijn volgens de milieuorganisatie ,,al in zeer kleine hoeveelheden uiterst giftig''.

Greenpeace zal de resultaten van het stofonderzoek gebruiken om woensdag de leden van de Tweede Kamer te alarmeren. Dan wordt het nieuwe chemische stoffenbeleid van minister Pronk (Milieu) besproken. De milieugroepering zal erop aandringen dat er een verbod komt op het gebruik van de gevonden giftige stoffen in huishoudelijke producten.

Pedofielenvereniging Martijn niet welkom

Pedofielenvereniging Martijn mag niet meedoen aan Roze Zaterdag in Rotterdam. De organisatie van het homofestijn, Rotterdam Roze Zaterdag 2001 heeft dinsdag na alle commotie besloten de vereniging niet toe te laten tot de informatiemarkt.

Verschillende deelnemers aan Roze Zaterdag op 30 juni, waaronder de Nederlandse Politiebond (NPB) en een kindertheatergezelschap, weigerden deel te nemen aan het festival. Homofiele mederwerkers van de NPB weigerden in een adem te worden genoemd met pedofielen.
De organisatie van het festival had ook enkele dreigtelefoointjes binnengekregen. Bellers dreigden deelnemers van de vereniging Martijn met knuppels te lijf te gaan. In de afgelopen dagen bleek vereniging Martijn niet bereid zich vrijwillig terug te trekken.

De organisatie van Roze Zaterdag zegt ,,het te betreuren dat voor het eerst in de geschiedenis van Roze Zaterdag deze legale belangenvereniging voor pedoseksuelen de toegang geweigerd is tot het platform van de informatiemarkt.''

Zie ook dit bericht.

Lijkenhuis gebruikt als bordeel

In het lijkenhuis van een ziekenhuis in het Italiaanse Turijn hebben huisvrouwen maandenlang als prostituee gewerkt. De vrouwen kregen door het personeel steekpenningen betaald van uitvaartbedrijven die op nieuwe klanten uit waren.

"Seks tussen de koelcellen", schreef dinsdag de Roomse krant La Repubblica. De politie vermoedde al het een en ander en stopte de ruimte vol met camera's en microfoons. De videobeelden waren schokkend, zei de politie. Tijdens een betaalde vrijpartij viel een lijk van een tafel op de grond. Een medewerker van het lijkenhuis die de boel aan de politie wilde bekennen, werd bedreigd.

Laatste Titanic passagier overleden

Antonio Martinelli (89), volgens de Italiaanse televisie de laatste overlevende van de ramp met de Titanic, is dood. De Italiaan die ten tijde van de schipbreuk nog een baby was, stierf in een ziekenhuis in de buurt van Isernia, op 150 kilometer ten zuidoosten van Rome.

Martinello werd begin 1912 geboren in Boston. Zijn moeder bracht hem kort daarop naar Italië. Enkele weken later besliste de moeder opnieuw terug te keren naar de Verenigde Staten. Moeder en zoon waren passagiers op de onzinkbaar gewaande Titanic. De Titanic bereikte echter nooit zijn bestemming. Het noodlot sloeg ongenadig toe op 14 april 1912, toen de boot in aanvaring kwam met een ijsberg. Martinello en zijn moeder overleefden het ongeluk en werden gered, in tegenstelling tot zo'n 1.500 anderen.

Politie Alkmaar klaagt over ramptoeristen

De politie in Alkmaar beklaagt zich over de vele kijkers (ramptoeristen) die afgelopen zaterdag massaal kwamen kijken naar de brand in een olie-opslagplaats van Unil.

In totaal kwamen ongeveer 10.000 ramptoeristen op de brand af, gelokt door de enorme rookkolom van wel 14 km hoogte die tot in grote delen van Noord Holland te zien was. Volgens Fokko Klok van de politie Alkmaar weigerden veel mensen om de bevelen van de agenten op te volgen. ''We hadden 65 man extra ingezet en die ondervonden veel tegenwerking''. Veel mensen wilden niet weggaan omdat volgens hun de politie niets te zeggen had over de openbare weg. Kennelijk zijn vele niet op de hoogte van het feit dat men wettelijk verplicht is aanwijzingen van een politieagent altijd op te volgen''. Veel mensen maakten er ons op attent dat ze ook belasting betalen en dat ze daarom recht hadden om te kijken'', aldus Klok. Ook werd de politie volgens hem veelvuldig grof uitgescholden.

In totaal werden 5 mensen aangehouden. Vier mensen voor het negeren van een politiebevel en één persoon voor het inrijden op de politie. ''Die man werd zo kwaad dat hij niet mocht kijken bij de brand, dat hij met zijn auto op ons inreed''. Deze laatste persoon blijft voorlopig vastzitten en wordt later deze week voorgeleid. De andere vier zijn inmiddels weer thuis met een proces-verbaal op zak.

"The name is Bond, James Bond", populairst

Britse filmfans hebben de uitspraak 'The name is Bond, James Bond' (de naam is Bond, James Bond), gekozen tot mooiste zin van het witte doek.

Om de lijst van leukste filmzinnen samen te stellen ondervroegen studenten van een Londense universiteit drieduizend bioscoopbezoekers, heeft de BBC dinsdag gemeld. Bond's karakteristieke uitspraak wordt op de voet gevolgd door 'I'll be back' (Ik kom terug) van Terminator Arnold Schwarzenegger en Humphrey Bogart's 'Play it Sam' (Speel het, Sam) uit Casablanca. Deze laatste zin wordt meestal verkeerd geciteerd en vervormd tot 'Play it again, Sam' (Speel het nog eens, Sam). Het beroemde 'Frankly my dear, I don't give a damn'(Lieverd, eerlijk gezegd kan het me niks schelen), uit Gone With the Wind is op de vierde plaats uitgekomen.

In de top twintig van de zinnen komt slechts één citaat van een vrouw voor. De tekst 'Why don't you come up sometime and see me' (Waarom kom je niet eens langs om me te zien) die Mae West in 1933 opzei in de film She Done Him Wrong, staat op nummer achttien. Ook uit de jaren dertig stamt het 'That's another fine mess you got me into' (Dat is nog een lekker zootje waar je me in hebt gebracht) van Laurel en Hardy.

Anders dan bij overzichten van favoriete films en muziekalbums, nemen relatief oude uitspraken de bovenste posities op de lijst in. De recentste uit de top vijf dateert van 1984. Dit overzicht laat zien dat een zin beklijft, als hij eenmaal onder mensen gemeengoed is geworden, meent de BBC.

Abortusboot nu niet te vervolgen

Artsen die op de abortusboot toch abortussen uitvoeren, kan het Openbaar Ministerie pas bij terugkeer in Nederlandse wateren vervolgen. Maandag vertrok de abortusboort zonder verguning naar Ierland.

De abortusboot van Women on Waves voer maandag uit zonder vergunning van de Inspectie voor de Gezondheidszorg om abortussen uit te voeren. Deze vergunning was wel aangevraagd, maar de inspectie moet de aanvraag nog toetsen. De inspectie heeft volgens Borst nog wel geprobeerd om de boot te bezoeken, maar wist niet waar die lag.

Celstraf

Als artsen zonder toestemming van de inspectie voor de Ierse kust toch vroegtijdig zwangerschappen beëindigen, kan hen een celstraf van 4,5 jaar te wachten staan. Borst zei erop te vertrouwen dat initiatiefneemster en abortusarts R. Gomperts zich aan de regels zal houden. Begin deze maand is zij door ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid nog schriftelijk gewaarschuwd voor de consequenties.
Overigens wilde Borst niet zeggen of er nu wel of geen vergunning moet worden afgegeven. Zij wacht het advies van de inspectie af. Zij kan zich wel voorstellen dat niet aan alle wettelijke vereisten is voldaan. Zo moet bijvoorbeeld bij complicaties de vrouw voor nazorg in een ziekenhuis terecht kunnen.

Abortus in Ierland is verboden. Alleen wanneer het leven van de vrouw in gevaar is, mag een zwangerschap worden afgebroken. Veel Ierse vrouwen gaan naar Engeland voor een abortus. Minister Borst is niet overtuigd van de behoefte aan de Nederlandse activiteit in Ierland.

OM vervolgt seksuele intimidatie in leger

Het Openbaar Ministerie in Arnhem vervolgt tien onderofficieren van de opleidingseenheid in Ermelo wegens ongewenste seksuele intimiteiten. Een officier zou vrouwelijke en mannelijke leerlingen hebben bevolen zich te ontkleden in elkaars bijzijn.

De affaire in de Generaal Spoorkazerne in Ermelo kwam december vorig jaar aan het licht. De commandant van de opleidingseenheid deed aangifte van ongewenste seksuele intimiteiten en relaties tussen instructeurs en leerlingen.

Het strafrechtelijk onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van tien onderofficieren. Die worden ervan verdacht dat ze tussen augustus 1999 en begin dit jaar misbruik hebben gemaakt van hun positie om seksuele relaties aan te gaan met leerlingen. De verdachten moeten 17 en 24 september voorkomen bij de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem. De officier die wordt vervolgd moet zich 20 september voor de militaire politierechter verantwoorden.

Jennifer Lopez gaat trouwen

Zangeres, danseres en actrice Jennifer Lopez gaat trouwen. Danser Cris Judd, met wie ze al enige tijd het bed deelt, is afgelopen weekend tijdens een romantische barbecue op zijn knieën gegaan en heeft Jennifer gevraagd zijn vrouw te worden. La Lopez zou, volgens ingewijden, "ja" hebben gezegd. Het kersverse liefdespaar zou ook al een diamanten verlovingsring met de initialen JCJ (Jennifer Cris Judd) hebben uitgekozen.

Een goede vriendin van Lopez vertelde dat Jennifer dolblij is. "Ze houdt echt veel van Cris." Lopez en Judd hebben nog geen datum geprikt. Sexy Jen leerde Judd kennen tijdens de opnames van haar videoclip 'My Love Don't Cost A Thing'. Cris was een van de dansers die haar in de clip bijstond.

Het is niet de eerste keer dat Jennifer in het huwelijksbootje stapt. Ze was in 1997 getrouwd met de Cubaanse ober Ojani Noa, maar dat huwelijk hield nog geen jaar stand. Daarna vond ze 'echte liefde' bij Puff Daddy. Maar de rapper wilde van een huwelijk niets weten. In een interview vertelde Puffy dat hij er nog niet aan toe was.

RTL.nl technisch niet in orde

RTL.nl, de overkoepelende website van de diverse aparte sites van de Holland Media Groep (HMG), kampt met technische problemen. De sites van RTL4, RTL5, Yorin en Yorin FM zijn daardoor soms onbereikbaar. De HMG-leiding is nu op zoek naar extra apparatuur.

De problemen zijn volgens HMG het gevolg te veel bezoekers op onder meer de sites van RTL Nieuws, Ticket to Love, Starmaker en Yorin. De sites samen trekken volgens HMG zo'n twaalf miljoen pageviews per maand. Op het hoogtepunt van jongerenprogramma Starmaker liep dat op naar 17 miljoen. Gerekend was op 8 miljoen in totaal. HMG geeft toe de toeloop te hebben onderschat.

De onbereikbaarheid van de sites is te wijten aan een gebrek aan webservers.

Marihuana vergroot kans op hartaanval

Volgens een Amerikaanse studie bevordert marihuana, waarvan al is geweten dat het slecht is voor het hart, het risico op een hartaandoening vooral bij oudere gebruikers. Bij veertigers die aan een onderzoek meewerkten en die reeds een hartaanval hadden gehad bleek het risico op een nieuwe aanval in het eerste uur na het roken van marihuana bijna 5 maal hoger te liggen.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan de studie was 44 jaar. In het eerste uur na gebruik van marihuana lag het risico op een hartaanval 4,8 maal hoger dan in periodes van onthouding. Bovendien lag het risico 1,7 maal hoger in het tweede uur na gebruik. Zoals voor alle risicofactoren die kunnen leiden tot hartaandoeningen nemen die risico's toe bij het ouder worden, aldus Murray Mittleman van het Beth Israel Deaconess medisch centrum van Boston, een van de auteurs van de studie.
Eerdere studies hadden al aangetoond dat het gebruik van marihuana het hartritme doet toenemen, de bloeddruk verandert of kan leiden tot de vorming tot vetophopingen in de aders.

Wereldwijd zijn er 300.000 kindsoldaten

De wereld telt op het ogenblik 300.000 kindsoldaten in 41 landen. Op de Balkan en in Zuid-Amerika, waar conflicten eindigden, zijn het er minder geworden, evenals in het Midden-Oosten. Maar in Azië, Afrika en het gebied van de Stille Oceaan meer.

Dat staat in het jaarlijkse rapport van een groep mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International en Human Rights Watch. Kindsoldaten zijn overigens geen verschijnsel dat is voorbehouden aan ontwikkelingslanden. Groot-Brittannië zowel als de VS bevinden zich aan de zijde van landen als Birma, Sudan en Afghanistan, die kinderen van onder de achttien jaar de strijd insturen. Groot-Brittannië recruteert soldaten vanaf zestien jaar. De VS zetten soldaten van die leeftijd in tijdens de Golfoorlog, in Somalië en op de Balkan.

De minimumleeftijd om aan een gewapend conflictte mogen deelnemen, bedraagt volgens de Conventie voor de rechten van het kind achttien jaar.

Costa wordt tv serie

De speelfilm Costa! van Johan Nijenhuis krijgt een vervolg op televisie. BNN begint 1 oktober met een tiendelige serie over de belevenissen van zogeheten ,,proppers'' aan de Spaanse kust die vakantiegangers naar de disco moeten lokken.

In de tv-serie zullen ook hoofdrolspelers uit de film te zien zijn zoals Georgina Verbaan (Janet) en Katja Schuurman (Frida). Froukje de Both speelt de rol van Michelle, jeugdvriendin van Frida. Ook Angela Schijf zal in de serie spelen.
Costa! ging op 1 maart in première. De film staat in de top drie van bestbezochte rolprenten over de eerste zes maanden van dit jaar.

Roze zaterdag: Geen politie ivm pedoclub

De Nederlandse Politiebond (NPB) wil niets meer te maken hebben met Roze Zaterdag. De bond trekt haar handen af van het homofestival omdat de organisatie van het feest pedofielenstichting Martijn heeft uitgenodigd.

De afgelopen jaren was de NPB telkens met een delegatie aanwezig op Roze Zaterdag. Vorig jaar bleek de vertegenwoordigers van de politiebond dat ook de stichting Martijn op het festival ruimte kreeg zich te profileren. De NPB schrok hiervan en trok bij de organisatie van Roze Zaterdag aan de bel. Onlangs kreeg de NPB te horen dat stichting Martijn ook weer voor het komende festival, op 30 juni in Rotterdam, is uitgenodigd.
Volgens woordvoerder van de NPB heeft de bond vervolgens besloten niet meer deel te nemen. ,,Onze medewerkers hebben er bezwaar tegen dat de schijn wordt gewekt dat homoseksualiteit en pedofilie over een kam worden geschoren.''

Volgens de woordvoerder van de NPD is de beslissing voornamelijk ingegeven door de persoonlijke problemen die medewerkers van de bond hebben naast vertegenwoordigers van een pedofielenclub te staan. Volgens de woordvoerder heeft hun weigering niets te maken met hun beroep van politieagent.

Internetbevolking richting half miljard

Het wereldwijde aantal gebruikers van internet bedraagt naar schatting minstens 429 miljoen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Nielsen Netratings. Omdat de onderzoekers slechts in 27 landen steekproeven hebben uitgevoerd, kan het werkelijke aantal nog aanzienlijk hoger liggen.

Noord-Amerika herbergt nog altijd het leeuwendeel (41 procent) van de totale netbevolking. Het aandeel van dit werelddeel loopt wel gestaag achteruit. Europa is goed voor 27 procent, Azië/Pacific voor 20 procent en Latijns Amerika voor 4 procent van alle internetgebruikers.
In het eerste kwartaal van dit jaar had bijna de helft van alle woningen in de Verenigde Staten een aansluiting op internet. In Europa is dat ruim een kwart, in Azië/Pacific een derde deel.

Binnen Europa kunnen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië samen bogen op tweederde deel van alle huishoudens met internettoegang. Opmerkelijk is het hoge aandeel van Zuid-Korea bij de Aziatische woonhuisaansluitjngen: 45 procent.

Ontslag dreigt voor Montoya

Bertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Williams zal Juan Pablo Montoya ontslaan als de coureur nog eens buiten zijn boekje gaat. Ook Formule 1-supremo Bernie Ecclestone wil een hartig woordje met de Columbiaan spreken. De coureur van Williams kreeg dit weekeinde een voorwaardelijke schorsing van twee races aan zijn broek voor zijn opstelling in een conflict met Jacques Villeneuve. De Canadees kreeg daarvoor overigens dezelfde straf.

Frank Williams werd razend toen hij hoorde dat Montoya Villeneuve een 'moordenaar' had genoemd. "Frank vond die opmerking buiten proportie en heeft Juan stevig toegesproken. Hij heeft ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat hij een herhaling van zo'n optreden niet zal accepteren", aldus een anonieme bron binnen Williams tegenover een verslaggever van de Britse krant The Sun.

Montoya en Villeneuve kregen het aan de stok over een incident in de vrije trainingen. Villeneuve zei dat hij was gecrasht door de gevolgen van een aanrijding met Montoya. De Willliams verklaarde daarop dat dat ongeluk was veroorzaakt door een 'brake test' door Villeneuve. De een verklaarde de ander tegen de muur te zullen rammen als het nog een gebeurde. De ander zei dat die de ander de boom in zou jagen. Daarop zei Montoya: "Je hebt al iemand omgebracht dit jaar." Hij refereerde daarbij aan een ongeluk van Villeneuve dat een Australische marshal fataal werd. De BAR-coureur werd daarop furieus en greep Montoya naar de keel.

FIA-gedelegeerde Charlie Whiting legde beide coureurs een voorwaardelijke schorsing van twee races op. Als de twee nog een keer met elkaar in aanvaring komen, moeten ze daarvoor boeten. Formule 1-supremo Bernie Ecclestone is ook geschrokken van het voorval. "Ik zal eens met Montoya praten voordat de zaak verder escaleert", aldus de Brit.

Fillipijnen zweren vernietiging ontvoerders

De Filipijnse regering heeft dinsdag gezworen de islamitische rebellenbeweging Abu Sayyaf te vernietigen. De regering besloot dit toen Abu Sayyaf bekendmaakte dat een van de drie Amerikanen die de groep vorige maand in gijzeling nam, was onthoofd.

Het zou gaan om de 40-jarige Guillermo Sobero uit Corona in Californië. ,,Wij hebben Sobero onthoofd als geschenk voor het land ter gelegenheid van onafhankelijkheidsdag'', zei een woordvoerder van de rebellen tegen een plaatselijke radio. ,,Zoek het hoofd in Tuburan'', zei de woordvoerder. Tuburan is een stad op het eiland Basilan.

President Arroyo van de Filipijnen reageerde furieus. In een toespraak tot diplomaten bij de onafhankelijkheidsviering zei zij geen bevestiging van de onthoofding te hebben, maar zwoer zij de groep uit te roeien. ,,Het bericht over de onthoofding van Sobero versterkt alleen maar onze vastbeslotenheid deze in koelen bloede moordende bandietengroep voor eens en voor altijd uit te roeien''.

Sabaya zei dat de groep het onthoofde lichaam van Sobero gewoon heeft achtergelaten en dat het leger dat maar moet zien te vinden. ,,Het leger kan beter opschieten met zijn operatie om de gijzelaars te redden, omdat zij er anders misschien geen enkele meer levend vinden'', aldus Sabaya.

Volgens Arroyo bestaat Abu Sayyaf, dat zegt te vechten voor een moslimstaat in het zuiden van de overwegend katholieke Filipijnen, in werkelijkheid uit bandieten, die alleen maar in geld zijn geïnteresseerd.

.plan Verhuizing Vuurwerk naar Trueserver

Zoals er vorige week al in dit bericht te lezen was, gaan we deze week verhuizen. De servers van Fok!Zine en Tweakers gaan met de verhuiswagen vanuit Haarlem en zullen je vanaf vrijdag vanuit Amsterdam bedienen. Okay, ik zou nog even een kort bericht plaatsen waarin globaal bekend zou worden hoe de verhuizing in zijn werk gaat.

In principe beginnen we vandaag met het overzetten en installeren van de twee webservers Athena en Odin en de database-server Artemis die sinds de grote crash van 30 mei niet meer was teruggeplaatst bij Vuurwerk. De server worden helemaal draai-klaar gemaakt, want in de nacht van donderdag op vrijdag zullen deze servers het werk overnemen van de achtergebleven servers (Arschia, Appie en Apollo) die nog bij Vuurwerk staan. Op vrijdag worden deze servers ook meegenomen en geinstalleerd bij Trueserver, waarna we vervolgens gedurende het weekend de nieuwe configuratie kunnen testen. Zoals je dus kunt lezen zal de downtime voornamelijk in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvinden. De data zijn wel onder voorbehoud.

Zoals je ziet wordt het dus een druk weekje achter de schermen. Kees, veel succes!

Politie agent loopt 19 min. per dag op straat

Nog steeds zit de gemiddelde politieagent vaker achter zijn bureau dan dat hij op straat loopt. Een gewone werkdag bestaat voor 67 procent uit zitten. De agent staat maar 17 procent en loopt slechts 4 procent van de dag, wat neerkomt op 19 minuten.

Dat blijkt uit het eerste wetenschappelijk onderzoek naar de fysieke taken en activiteiten van de doorsnee-agent, uitgevoerd door de Vrije Universiteit in Amsterdam. De politiebond ACP noemt de resultaten zorgelijk. Minister De Vries (Binnenlandse Zaken) hamert er al jaren op dat agenten minder achter hun bureau en meer op straat moeten zijn.

Volgens de onderzoekers is het fysieke politiewerk niet erg intensief. Ze vergeleken de hartslag van agenten met die van vuilnismannen en straatvegers. De gemiddelde hartslag van de agent ligt de helft tot tweederde lager.

Agenten lopen juist door de lange periodes van `geringe inspanning' een grotere kans op blessures, als spierscheuringen en verstuikingen, als zij plotseling in het geweer moeten komen, aldus de onderzoekers. Een agent is dagelijks vijf minuten kwijt is aan `meer inspannende taken', zoals tillen, rennen of duwen. De onderzoekers volgden 80 agenten uit zes regiokorpsen. De groep is representatief voor alle politiemedewerkers en straatsurveillanten. De meeste tijd gaat op aan bureauwerk, drie uur per dag, iets minder dan 2 uur en 45 minuten aan `surveilleren' of `naar een melding gaan'. En ook dat gebeurt grotendeels zittend, bijvoorbeeld in de auto.

Volgens de onderzoekers hebben agenten, onder meer door het vele zitten, niet veel prikkels om hun conditie op peil te houden. Trainen zou hen sneller laten herstellen van flinke inspanningen en hun gezondheid bevorderen.

De CNV-politiebond ACP wijt het aan de sterk gegroeide papierwinkel dat agenten zo vaak zitten tijdens hun werk. De bond heeft bij de jongste cao-onderhandelingen nog sterk geijverd voor verbetering van de lichamelijke conditie van agenten. Maar dat punt heeft het niet gehaald, aldus de bonden.

3-jarige neemt eerste autorijles

Een drie jaar oude kleuter heeft een ravage aangericht bij Citroëndealer Hoogeveen in Haarlem. Het ventje wist een van de auto's in de showroom te starten en beukte daarmee tegen twee andere Citroëns op. Kleine Victor bleek ongedeerd en gaf geen kick.

Volgens directeur Elmer Hoogeveen van de Citroëndealer was de kleine coureur afgelopen zaterdag met zijn vader meegekomen. Terwijl vader stond te overleggen, ging Victor op verkenning uit. "Het jongetje klom ongemerkt in een Saxo. De contactsleuteltjes lagen in het opbergvak in het portier. Hij heeft ze daar gevonden, in het slot gestoken en de sleutels omgedraaid", vertelt Hoogeveen.

De wagen die in zijn eerste versnelling stond, sloeg direct aan en schoot naar voren. Victor knalde daardoor tegen twee nieuwe Xsara's op, waarna de drie auto's tegen een plantenbak en de verwarming tot stilstand kwamen. De schade aan de auto's wordt geschat op minstens vijfduizend gulden.

Bedrijven boos op Centraal Beheer

Personeelsmanagers in ons land zijn boos op verzekeraar Centraal Beheer over het inzetten van een nepsollicitant. Honderden bedrijven kregen vorige week een 'open' sollicitatiebrief van de 75-jarige A.J.M. van Tweel.

In het schrijven, dat vergezeld ging van een uitgebreid curriculum vitae, was bewust gebruik gemaakt van een ouderwets handschrift en het taalgebruik van een ouder iemand.

Pas enkele dagen later kwam de aap uit de mouw. Uit een tweede brief van het verzekeringsconcern bleek, dat het ging om een marketingactie over aanvullend pensioen. Centraal Beheer zegt juist te willen voorkomen dat in de toekomst 75-jarigen op deze wijze moeten blijven solliciteren

Enkele personeelsfunctionarissen noemen de actie echter 'smakeloos'. "Centraal Beheer misbruikt bewust het respect dat oudere mensen in onze samenleving genieten. Ik was al bezig om een nette brief op te stellen waarin ik deze man vriendelijk probeer uit te leggen dat er bij ons geen plaats voor hem is.

Omdat je zo iemand toch wat aandacht wil geven, had ik hem wat suggesties willen doen over het vervolg van zijn werkzame leven, totdat ik er ineens achter kwam dat het allemaal nep was. Al met al ben ik er toch zeker een uur voor niets mee bezig geweest", aldus een boze personeelsmanager.

Woordvoerder R. Mol van Centraal Beheer begrijpt alle ophef niet. "Er zijn altijd wel mensen die zich storen aan onze reclamecampagnes. Dan zijn er weer mensen boos over die Moskowicz-aanrijding, dan krijg je weer negatieve reacties op dat hondje en die brug. Bij sommige mensen doe je het nooit goed."

Mol zegt dat de pensioencampagne vooral ludiek is bedoeld. "De reacties zijn tot nu toe overwegend positief. Je prikt er volgens ons ook zo doorheen, zeker als je het adres ziet waar deze sollicitant woont: dat is het kantoor van Centraal Beheer."

Experimentele doping is dodelijk

Het opsporen van dopingcircuits krijgt op korte termijn de hoogste prioriteit van Justitie. Geschokt en verbijsterd hebben zowel de Nederlandse politiek als tal van medici gereageerd op het nieuws over de allernieuwste dopingproducten die momenteel in de topsport worden gebruikt. In de Ronde van Italië werd duidelijk dat levensgevaarlijke medicijnen, die pas in de eerste experimentele fases zitten, reeds op grote schaal worden toegediend. Omdat deze middelen alleen illegaal verkrijgbaar zijn, heeft het criminele circuit de topsport definitief omarmd.

"Dit is het bewijs dat het vijf voor twaalf is", concludeert CDA-kamerlid Joop Atsma, tevens voorzitter Nederlandse Wielrenunie. "Minister Korthals van Justitie heeft me toegezegd dat er spoedig keihard wordt opgetreden tegen de handel in illegale medicijnen en de handel van onbevoegden in medicijnen. De wetgeving is onlangs aangepast zodat handelaren tot een gevangenisstraf van zes jaar kunnen worden veroordeeld."

Atsma is reeds enkele maanden op de hoogte dat het antikankermiddel RSR-13, dat pas in 2007 op de markt komt, in de topsport wordt gebruikt. Afgelopen weekeinde werd in Italië ook het genetisch gemanipuleerde hemaglobine HemAssist aangetroffen. "Bij een studie die drie jaar geleden naar dit product werd gedaan, stierf bijna vijftig procent van de patiënten", benadrukt Guido Costongs, een toonaangevende laboratoriumarts op het gebied van doping. "Het onderzoek naar dit medicijn is daarna acuut gestopt."

Volgens Costongs was er vanuit de internationale sportwereld al een jaar geleden indirect vraag naar RSR-13: "Nadat deze geruchten mij ter ore kwamen, heb ik navraag gedaan." Ook hem werd het gevaar van het product snel duidelijk: "Alle onderzoekers gaven hetzelfde antwoord: Wie RSR-13 in dit stadium gebruikt, speelt met zijn leven."

Ook het IOC-dopinglaboratorium reageert heftig verontrust. "De topsport ging al ver, maar hiermee gaat men nog een stapje verder", verklaart directeur Douwe de Boer vanuit Lissabon. "Wij kennen het product niet, maar zo zijn sporters ons altijd een stapje voor. Dat ze nu als proefkonijnen producten gebruiken die nog in de experimentele fase zijn, is héél verontrustend. Al is het ook opmerkelijk hoe dit product bij de sporters terecht komt. Artsen of de farmaceutische industrie moeten hieraan hebben meegewerkt."

Tijger doodt vijf mensen

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Bengaalse tijger is in het nationale park in het zuiden van Nepal doodgeschoten nadat hij in een week tijd vijf mensen had gedood. Dat heeft een medewerker van het park maandag bekendgemaakt.
De tijger is afgelopen donderdag doodgeschoten nadat hij in de periode tussen 31 mei en 6 juni mensen had aangevallen in dorpjes rondom het Royal Chitwan National Park.

Hengeloër wil slim zijn met truc

vexz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 29-jarige Hengeloër wilde met een truc een verkeerscontrole ontlopen. Agenten zagen een auto over de Bornsestraat rijden die er tussenuit ging. De bestuurder kon zich aan een controle ontrekken en liet de auto staan op een veld aan de Jan Tooropstraat. Even later meldde de man zich aan het bureau om aangifte te doen van diefstal van zijn auto. Hij had de pech herkend te worden als de bestuurder. Hij kreeg een bekeuring.

Girotel uren buiten werking

Een storing heeft Girotel, het elektronische thuisbankiersysteem van de Postbank, gisteren uren plat gelegd. Het was hierdoor voor rekeninghouders onmogelijk om geld over te boeken of het saldo op te vragen. Dat heeft een woordvoerder van de Postbank bevestigd.

De Postbank heeft naar eigen zeggen 1 miljoen elektronische girorekeninghouders. Volgens de woordvoerder ging het om een storing in het eigen systeem. Rond drie uur was de storing opgespoord en verholpen, maar was het systeem nog niet onmiddellijk te gebruiken.

Nederland koploper met internet

Nederlanders zijn meer dan welk ander Europees volk actief op internet. Van onze bevolking surft 64 procent minstens een keer per week op het World Wide Web. Op de tweede plaats komen de Britten, met een score van 55 procent, de Duitsers volgen met 40 procent, terwijl in Frankrijk nog niet meer dan 30 procent van de bevolking het nieuwe medium heeft ontdekt.

Deze gegevens zijn gisteren in Wenen openbaar gemaakt door Fessel-GfK, het grootste Oostenrijkse bureau voor marktonderzoek. Het instituut met een halve eeuw ervaring verdiepte zich de afgelopen maanden in de acceptatie van internet in Europa. Vastgesteld werd dat op ons continent inmiddels 77,7 miljoen mensen tussen de 14 en 69 jaar regelmatig op het internet zijn vertegenwoordigd.

Ondanks de snelle opmars van het nieuwe communicatiemiddel is er nog een grote terughoudendheid onder de gebruikers om via het internet aankopen te verrichten. In de eerste helft van dit jaar deden 40,9 miljoen Europeanen boodschappen met behulp van hun computer.

De terughoudendheid van de consument ten opzichte van e-commerce heeft volgens de Oostenrijkse onderzoekers vooral te maken met de matige ontwikkelingen bij het aanbod. Er werd in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Nederland, volgens een schatting van Fessel-GfK, voor ongeveer 4,2 miljard Euro aan artikelen via internet besteld.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.