FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 juni 2001

Mannenfinale Roland Garros ook bekend

In de halve finales wasgravelkoning Gustavo Kuerten vrijdag veel te sterk voor kroonprins Juan Carlos Ferrero (6-4 6-4 6-3) en Alex Corretja gunde de Franse favoriet Sebastian Grosjean geen enkele set (7-6 6-4 6-4).

De als dertiende geplaatste Spanjaard is door zijn zege de enige tennisser die de Braziliaanse titelverdediger van zijn derde overwinning op Roland Garros kan afhouden. ,,Dat zal niet meevallen'', weet Corretja. ,,Maar de zege op Grosjean geeft mij veel vertrouwen. Ik ben tevreden over mijn spel. Hopelijk ben ik dat zondag ook'', aldus de Spanjaard die in 1998 de finale in Parijs van landgenoot Carlos Moya verloor.

Dik zijn veel slechter dan roken

Zwaarlijvige volwassenen hebben meer chronische gezondheidsproblemen dan mensen die een pakje per dag roken, zwaar drinken of in armoede leven. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie.

Gemiddeld hebben zwaarlijvige mensen twee keer zoveel klachten als mensen die niet te zwaar zijn. Vrouwen die roken hebben 40 % meer klachten dan niet-rokers, mannen die roken 30 % meer.
In Amerika is 59 % van de mensen zwaarlijvig of te zwaar. Dat is meer dan alle rokers, zware drinkers en armen samen. De auteurs van de studie zeggen dat de campagnes tegen zwaarlijvigheid moeten opgevoerd worden tot het niveau van die tegen het roken.

IBM: computerchips 35 procent sneller

Het Amerikaanse computerconcern IBM heeft een techniek ontwikkeld waarmee het computerchips 35 procent sneller kan laten werken. De chips gebruiken ook minder stroom. 'Big Blue' wil al in 2003 chips volgens deze techniek in zijn apparatuur stoppen.

De technici van de elektronicagigant hebben ontdekt dat ze silicium, dat als basismateriaal voor microchips wordt gebruikt, chemisch kunnen 'uitrekken'. Hierdoor bewegen de elektronen zich zeventig procent sneller door het materiaal en wordt de snelheid van de chips 35 procent groter. Ook hebben de chips minder stroom nodig. ,,Een processor van 1 gigaherz zal een snelheid krijgen van 1,3 gigaherz, alleen doordat wij het silicium stretchen'', zei een woordvoerder.
Een Amerikaanse wetenschapster van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zegt dat de tehcniek al in het begin van de jaren negentig bekend was. Eerdere experimenten zouden echter niet voldoende rekenkracht hebben opgeleverd om de kosten van het onderzoek te rechtvaardigen.

Presentatie techniek

IBM presenteert de details van zijn onderzoek op 13 juni tijdens een technologiesymposium in het Japanse Kyoto. IBM-concurrent Intel zou op dezelfde conferentie in Japan ook met een aankondiging komen over een nieuwe supersnelle transistor die in 2007 op de markt moet komen. Ook andere concurrenten, zoal Transmeta en AMD, werken aan minder stroomverslindende en sterkere chips.

Wetenschappers werken al jaren aan de voortdurende verkleining van de kleinste computerbouwstenen. Het lukt nog steeds om hiermee de wet van Moore te volgen. Die zegt dat het aantal transistoren op een chip elke 18 maanden verdubbelt. De onderzoekers werken inmiddels op het niveau van atomen. De grenzen van deze techniek zijn inmiddels bereikt, maar volgens een Amerikaanse analist onttrekt IBM zich met zijn nieuwe techniek aan deze wet.

AH één dag dicht voor metamorfose

Alle 686 filialen van supermarktketen Albert Heijn zijn maandag 2 juli gesloten. Dit is volgens de grootgrutter nodig om alle winkels van een nieuw uiterlijk en assortiment te voorzien. Albert Heijn wil niet zeggen hoeveel de omvangrijke logistieke operatie kost.

Van het huidige assortiment zullen 1.500 producten na 2 juli niet meer worden verkocht. Daarbij gaat het voornamelijk om etenswaar. In plaats daarvan zullen juist meer non-food artikelen de schappen vullen, voornamelijk huishoudelijke artikelen zoals potten en pannen. Ook zullen de winkels anders worden ingedeeld. Albert Heijn denkt aan wensen van de klant tegemoet te komen door de winkels in te delen naar 'gebruiksmomenten'. Dat houdt in dat bijvoorbeeld ontbijtspullen bij elkaar staan, evenals de ingrediënten voor lunch en diner.

De supermarktketen zet het mes in het grote aantal merken van hetzelfde. De winkelketen wil zo ruimte maken voor verbreding van het assortiment. Omdat de consument volgens Albert Heijn steeds meer verse producten wil, zal ook het vers- en koelvers assortiment worden uitgebreid.

De metamorfose wordt gecoördineerd vanuit de vier distributiecentra en het hoofdkantoor van Albert Heijn.

Opnieuw dopingellende in de Giro

SpankSpankeronie had ons via de newssubmit het volgende te melden;

Dario Frigo is vrijdag, direct na afloop van de negentiende etappe in de Ronde van Italië, ontslagen door zijn ploeg Fassa Bortolo en uit de Giro gezet.
Op de hotelkamer van de renner werd woensdag tijdens de razzia van de Italiaanse politie doping gevonden. De nummer twee uit het algemeen klassement in de Giro heeft toegegeven doping te hebben gebruikt. "Daarom is hij ontslagen, dat zijn de regels van de ploeg.", zegt ploegleider Ferretti van Fassa Bortolo.

Frigo stond in het algemeen klassement tweede, op vijftien seconden van de drager van de 'Maglia Rosa', Gilberto Simoni. Simoni nam de roze trui een week geleden over van zijn landgenoot, die het tricot vanaf de proloog had gedragen. De winnaar van de tijdrit van vorig weekend is de tweede renner uit de top van het klassement die uit de Ronde wordt gezet. Eerder al moest Wladimir Belli wegens het slaan van een toeschouwer het peloton verlaten.

Uitstel besluit radiofrequenties

Het besluit over de verdeling van de commerciële radiofrequenties laat nog even op zich wachten. Het kabinet heeft nog meer tijd nodig om dat besluit te nemen. De ministerraad hoopt op er 22 juni uit te zijn.

De verantwoordelijke staatssecretarissen De Vries (Verkeer en Waterstaat) en Van der Ploeg (Media) gaan de komende twee weken verder met het uitzoeken van de juridische complicaties van het plan-Bouw en mogelijke alternatieve verdeelmethodes. Volgens de commissie Bouw kunnen zeven commerciële radiostations hun frequentie tegen betaling behouden. Drie nieuwkomers kunnen een frequentie via een veiling bemachtigen.

Het kabinet geeft de voorkeur aan veilen, maar vooral de coalitiefracties PvdA en D66 in de Tweede Kamer willen wel het plan-Bouw uitvoeren. Het kabinet heeft van deskundigen te horen gekregen dat aan dat plan te veel haken en ogen zitten, omdat bestaande radiostations bevoordeeld worden ten opzichte van nieuwkomers.
Enkele commerciële radiostations, waaronder Q The Beat en Kink FM, voeren al maanden actie tegen het benadelen van nieuwkomers. Dat laatste station, tijdelijk Red Kink FM geheten, zegt zonder uitzicht op een etherfrequentie het zelfs niet meer te kunnen overleven.

Overleg tussen kabinet en coalitiefracties gedurende de afgelopen dagen leverde geen overeenstemming op.

Big-Brother 3: één miljoen voor winnaar

Dat Yorin en producent Endemol werkten aan een vervolg op de realitysoap Big Brother was duidelijk. Maar vrijdag werd definitief officieël bekend gemaakt dat 'BB III' er aankomt.

Vanaf half september komt er een 'spectaculair vervolg' op de serie waarin niet de gebruikelijke 250.000, maar 1.000.000 gulden te verdienen valt voor de winnaar.

De derde reeks krijgt als ondertitel 'The battle' mee. De commerciële zender wil niet zeggen wat dat precies inhoudt. "Ruim 100 dagen moet er een ware strijd worden geleverd. Een strijd die niet eerder aan de orde was in het befaamde huis", is alles dat Yorin erover kwijt wil. Belangstellenden voor deelname kunnen zich opgeven via de site van het programma.

Big Brother was de eerste in een reeks realityprogramma's als De Bus, Expeditie Robinson, Big Diet en Starmaker. Dergelijke programma's zijn inmiddels wereldwijd een succes.

Over BB kun je nu al discussiëren in ons reality soap forum.

Stinkplant tegen katten

Een Duitse tuinman is er in geslaagd een plant te kweken die zo hard stinkt dat katten en honden ontmoedigd worden om hun behoeften te doen in de omgeving ervan.

Gazons zouden op die manier "poepvrij" kunnen worden gehouden. De plant is een hybride met een niet te harden geur en wordt in het Beierse dorpje Essingen, waar ze voor het eerst werd ontwikkeld, ook wel de "Scheer je weg"-plant genoemd. Ze is intussen immens populair bij mensen die hond- en katachtigen liever niet in de buurt van hun grasperk zien.

Dieter Stegmaier stelde de plant samen uit een Australische plant en een Zuid-Amerikaanse siernetel. De man stelt zijn stinkplanten in november voor het grote publiek tentoon in Stuttgart. Volgens Die Welt zijn wereldwijd al miljoenen stekjes van de geurprikkelende planten besteld.

Astma mogelijk veroorzaakt door bacterie

Finse en Amerikaanse onderzoekers denken dat bacteriën astma veroorzaken, zo heeft Planet Internet vrijdag onder aanhaling van de BBC gemeld. De oorzaak van astma is één van de medische vraagstukken waar men nog geen antwoord op had gevonden, terwijl de ziekte flink toeneemt over de hele wereld.

Nu komen er wetenschappers met twee onderzoeken naar buiten waaruit blijkt dat bacteriën de boosdoeners zijn. Vorsers in Finland hebben aanwijzingen dat de ziekte wellicht te wijten is aan eiwitten die worden aangemaakt bij een gewone bacteriële infectie.
Onafhankelijk daarvan hebben Amerikaanse vorsers aangetoond dat antibiotica de symptomen dan de patiënten kunnen verlichten. De bacterie die de ziekte opwekt, zou de Chlamydia pneumoniae zijn, een bacterie die ook longontstekingen veroorzaakt.

Astma is chronische ontsteking van de luchtwegen. Door de ontsteking vernauwen de luchtwegen, waardoor ze prikkelbaarder worden. Bij prikkelende stoffen of stoffen waarvoor de patiënt allergisch is, bij een verkoudheid of na een zware inspanning kan er een astma-aanval optreden. Deze wordt gekenmerkt door benauwdheid, hoesten, piepende ademhaling en kortademigheid. De klachten zijn per patiënt verschillend en variëren van licht tot levensbedreigend.

Hoop voor lijders aan internet-stress

Het aantal gestressde mensen als gevolg van de overkill aan gegevens op internet stijgt. Dat blijkt uit een onderzoek met de naam The Next Big Thing, dat door onderzoeksbureau Marketspace uit de Verenigde Staten is uitgevoerd.

Toch hoeven mensen die veel op het internet te vinden zijn, zowel privé als zakelijk, niet te wanhopen, want volgens onderzoeker Josh Clark is het heel goed mogelijk te wennen aan de digitale informatiewaterval. Sterker nog, uit zijn gegevens blijkt dat de groep mensen die de meeste informatie te verwerken krijgt, zich het minst gestresst voelt.

Clark zegt dat uit zijn aan 20.000 personen gestuurde enquete blijkt dat mensen die zich het meest vertrouwd voelen met het World Wide Web het beste gedijen binnen de informatiestromen. The Next Big Thing werd door ruim elf procent van de respondenten beantwoord.

Hoop voor de nieuwsjunkies van Fok!zine dus

Sony Pictures geeft nep recensies toe

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Filmmaatschappij Sony Pictures heeft toegegeven dat ze neprecensies gebruikten om hun films te promoten. Op filmposters van onder andere 'The Animal' en 'A Knight's Tale' werd in de VS een uitbundige filmrecensent aangehaald die, naar nu blijkt, niet bestaat en door Sony is bedacht. De filmmaatschappij heeft nu spijt van de verkooptruc.

Het bedrog werd ontdekt doordat een journalist van Newsweek twijfelde aan de echtheid en oprechtheid van de gebruikte citaten. Een woordvoerder van Sony zegt op de website van de BBC dat het "een ongelooflijk domme beslissing" is geweest.

Snelheidsduivel rijdt 196 in Friesland

saddam_pinten_man had ons via de newssubmit het volgende te melden;

Een motoragent heeft bij het Friese Marssum een snelheidsduivel van de weg gehaald, die maar liefst 196 kilometer per uur reed over de weg waar slechts 100 kilometer is toegestaan.

De maniak, een 56-jarige man uit Zandhuizen, werd geklokt door een agent met een lasergun, die zijn motorcollega waarschuwde. De man moet zich voor de rechtbank verantwoorden. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij mocht met een taxi huiswaarts.

Verstappen heeft goede hoop voor Canada

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Verstappen deed de laatste twee formule-1-wedstrijden mee om de punten. In Oostenrijk scoorde hij, in Monaco greep hij net mis. Verstappen tast in het duister of het een incidenteel succes is of een duidelijke stap vooruit van zijn team Arrows. "Wat ik wel weet is dat het met mij heel goed gaat in de wedstrijden", zei de coureur in Montreal, waar zondag de grote prijs van Canada wordt gehouden.

Arrows werkt volgens Verstappen keihard, maar kan hem nog altijd geen goede auto geven. De wagen is nog steeds niet naar zijn zin, niet op zijn rijstijl berekend. "Het probleem van onderstuur is er bijvoorbeeld nog. Dit is geen groot team, dat sneller kan reageren. Hier duurt het allemaal langer." Verstappen heeft ook zelfkritiek, op zijn kwalificaties voor de races. Hij kwam niet verder naar voren dan een vijftiende plek in Australië.

Bliksemstart

In de races maakt de Nederlander tot nu toe veel goed. Bliksemstarts, vele inhaalacties en slimme strategie brengen hem voortdurend in kansrijke positie. "De eerste paar ronden doe ik het toch niet slecht", grijnst hij. Verstappen gaat in Montreal zijn 82e race rijden. De ervaring begint meer in zijn voordeel te werken. "Ik krijg steeds meer vertrouwen. Ook het links remmen helpt", legt hij uit.

GP Canada

Voor de race in Canada heeft Verstappen goede hoop. Het circuit Gilles Villeneuve ligt hem. Hij werd vorig jaar vijfde na een uitstekend gereden regenrace. "Je kunt goed inhalen. Het is een snelle baan, waar je laat moet remmen." Verstappen zal ook met genoegen de weersvoorspelling voor zondag hebben gehoord. Het gaat waarschijnlijk weer regenen.

Aspirine remt mogelijk darmkanker

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Definitieve opheldering moet nog komen, maar het is mogelijk dat het vertrouwde aspirientje helpt bij het afremmen van het ontstaan van darmkanker. Dat zegt onderzoeker R. Fodde van het Centrum voor Humane en Klinische Genetica in een interview in het blad Cicero van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Volgens Fodde remt aspirine (acetylsalicylzuur) de aanmaak van het enzym cyclo-oxygenase 2, dat in het beginstadium van darmkanker "overmatig geproduceerd wordt". Bovendien bevordert aspirine de zogenaamde 'geprogrammeerde celdood'. Dit mechanisme is een zelfbescherming van het lichaam tegen kanker, legt Fodde uit. Als een cel zijn langste tijd heeft gehad, of de celkern is ernstig beschadigd, treedt het in werking.

Om erachter te komen of aspirine inderdaad beschermend werkt bij kanker in de darmen doet Fodde, met collega's in Nederland en het buitenland, een uitgebreid onderzoek. Driehonderd mensen met een gen voor erfelijke darmkanker, waarvan het daarom zeer waarschijnlijk is dat zij de ziekte zullen krijgen, doen eraan mee. De onderzoekers hopen erachter te komen of de aspirine zijn werk doet, door deze mensen regelmatig te controleren op kanker. Toch waarschuwt Fodde dat het aspirientje geen wondermiddel is. "Het is niet onschadelijk. Mensen die veel aspirine gebruiken, hebben meer kans op maagbloedingen." De deelnemers aan het darmkankeronderzoek worden ook in verband met die mogelijkheid onderzocht. Fodde verwacht de eerste resultaten van het onderzoek over een jaar of vijf te hebben.

De veelzijdigheid van aspirine wordt met de vermoedens van Fodde nog eens benadrukt. Behalve als pijnstiller wordt het middel sinds enkele jaren ook gebruikt als preventief middel bij hartinfarcten en hersenbloedingen.

Verhuizing van Vuurwerk naar Trueserver

Er is vlak na de crash al een beetje gesproken over een verandering die op komst zou zijn ten aanzien van de hosting. Vandaar dat we jullie nu niet langer in spanning zullen laten.

Sinds mei 2000 worden Fokzine.net, Tweakers.net en de bijbehorende forums gehost voor Vuurwerk Internet. Zonder deze sponsoring zouden Tweakers.net en Fokzine.net er nu heel anders voorstaan. Maar toch bleef er nog wel wat te wensen over: de Speedport verbinding liep niet altijd even soepel, de routers lieten het in de beginfase regelmatig afweten en de toegang tot de serverruimte bleek vrij moeizaam (erg lastig als je regelmatig aan je servers wilt klussen).

Vandaar dat we erg geïnteresseerd waren toen Trueserver ons benaderde. Trueserver biedt vrijwel alles wat Vuurwerk ook biedt, en meer, maar eveneens volledig gesponsord. We krijgen vrijwel ongelimiteerde bandbreedte, een eigen serverrack, 24/7 toegang tot de serverruimte, en een aansluiting op Trueserver's eigen 1 Gbit lijn naar de AMS-IX (het internetknooppunt van Nederland). Verder heeft Trueserver 100Mbit lijnen naar GTS/Ebone, Level3, KPN-Qwest en GlobalCrossing. Ons eigen rek staat ongeveer 20 meter vanaf de AMS-IX. Het aantal hops naar onze servers is bij Vuurwerk gemiddeld 10 of meer, terwijl het naar Trueserver maar 4 of 5 hops is (afhankelijk van je eigen provider natuurlijk, mijn Chello lijn heeft 12 hops nodig, waarvan de eerste 10 op het UPC-netwerk) In gewone-mensen-taal: snellere verbindingen voor vrijwel iedereen.

De verhuizing naar Trueserver zal plaatsvinden op vrijdag 15 juni. Voor die tijd zal er nog in Feedback en op de Frontpage een update komen waarin uitgelegd wordt hoe het één en ander in z'n werk zal gaan.

Satanisten eisen kladactie in Duiven op

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Satanistische groep die zich Hail Satan noemt heeft de bekladdingen in Duiven tijdens het pinksterweekeinde geclaimd. De groep stuurde dinsdagmiddag een email aan de regionale omroep in Arnhem en noemde daarin feiten die de politie nog niet bekend had gemaakt.

Op de rooms-katholieke kerk in Duiven, een jongerengebouw en een cultureel centrum stonden maandag allerlei antichristelijke leuzen. Racistische teksten die op het gemeentehuis stonden zijn volgens Hail Satan niet van hen afkomstig. Op diverse plekken stond de handtekening van Front Arnhem, een deel van de harde kern van Vitesse- supporters. Daarmee heeft de Satanistische actiegroep niets te maken, zo schrijven zij.

Dure kabels gelegd in Pittsburgh

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Boeren in het Amerikaanse Pittsburgh krijgen een vergoeding voor het leggen van kabels voor breedband internet onder hun landgoed.
Het bedrijf, Norfolk Southern, heeft ingestemd met een vergoeding omdat digitale informatie geen echte vracht is, maar er wel een corridor door het landgoed gaat. In totaal hebben 60.000 landeigenaren in een gebied van 4.000 kilometer recht op de tegemoetkoming. Volgens een woordvoerster van Norfolk kan de zaak het bedrijf enkele miljoenen gaan kosten.

Explosieve fooi

Een Servische man is gearresteerd omdat hij een handgranaat in het ondergoed van een stripper deed in plaats van geld. De vrouw stond haar kunsten te vertonen op de bar in een club in Kragujevac toen ze het ding opeens in haar ondergoed voelde. Gillend rende ze naar de kleedkamer waar ze het explosief verwijderde. De man verklaarde bij zijn arrestatie dat hij slechts een grapje had willen uithalen. "De veiligheidspal zat er nog op", zei hij.

McVeigh wil geen uitstel van executie

riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Timothy McVeigh geeft de strijd tegen zijn executie op. Hij is ter dood veroordeeld voor zijn aandeel in de bomaanslag in Oklahoma City in 1995. Daarbij kwamen 168 mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond. De terechtstelling van McVeigh is maandag.

McVeigh (33) nam zijn besluit nadat een Amerikaans federaal hof van beroep in Denver donderdag een verzoek om uitstel had afgewezen. Advocaat Robert Nigh van McVeigh zei kort na de uitspraak van het hof dat zijn cliënt had besloten niet verder in beroep te gaan. Hij ,,wil geen verdere juridische stappen ondernemen om zijn executie te voorkomen'', zei Nigh. ,,Hij wil nu de laatste benodigde voorbereidingen treffen zodat hij klaar is om maandag te sterven''.

In hun vonnis stelden de drie rechters van het hof dat ,,zelfs indien uitgegaan wordt van fraude (door de federale politie FBI), is McVeigh er totaal niet in geslaagd aan te tonen op welke gronden uitstel zou kunnen worden verleend''.

De advocaten van de verdachte hadden nog de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij Amerikaanse Hooggerechtshof. Maar dat zullen zij niet doen, omdat McVeigh er geen prijs op stelt.

Vorig jaar december nam hij een soortgelijk besluit. Hij veranderde pas vorige maand van mening toen de FBI bekendmaakte dat zij zo'n 4000 documenten niet aan de rechter ter beschikking hadden gesteld tijdens het proces in 1997.

Uitsmijter van 91 jaar

riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uitsmijters zijn vaak grote, sterke mannen die je heel boos aankijken als je ook maar denkt iets verkeerds te gaan doen in een discotheek.

Een uitgaansgelegenheid in Noorwegen besloot het anders aan te pakken. Aan de deur staat geen brede kerel, maar een oude dame van 91 jaar, Marta Aurnes.

Als dronken mensen stennis schoppen dan zal de bejaarde vrouw ze vriendelijk doch dringend verzoeken naar huis te gaan en hun roes uit te slapen. Mocht dit niet werken dan heeft ze ook nog een paar bokshandschoenen klaarliggen voor het zware werk.

Israel niet op VN-lijst

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Je ziet ze regelmatig opduiken, berichten met als kop 'Susan laat spoor van vernieling achter' of 'Harry maakt duizenden mensen dakloos'. Meteorologen weten dan meteen dat het hier niet gaat om losgeslagen individuen, maar orkanen. De namen voor de wervelstormen komen niet uit de lucht vallen, maar worden bedacht door de Wereld Meteorologische Organisatie van de Verenigde Naties.

Binnenkort is de letter 'I' aan de beurt voor orkanen in de oostelijke regio van de Pacific. Om nieuwsberichten als 'Israel houdt huis in Ecuador' te voorkomen, besloot de WMO die naam te schrappen en te vervangen door 'Ivo'.

Bedrijven sponsoren scholen voor personeel

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel bedrijven die scholen sponsoren, vinden het redelijk dat ze als tegenprestatie personeel op de onderwijsinstelling mogen werven. Daarnaast worden scholen gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten of om nieuwe producten te testen.

Dat is de uitkomst van een onderzoek van het Platform voor de informatiesamenleving (EPN). Een klein aantal bedrijven stelt zelfs inhoudelijke bemoeienis met het lesmateriaal op prijs in ruil voor sponsorgeld.

In de praktijk blijken veel bedrijven nog terughoudend bij sponsoring of het schenken van geld aan onderwijsinstellingen. In de media kwam een golf van negatieve kritiek op gang na grote donaties van KPN en Cisico Systems.

In de Tweede Kamer voert Minister Hermans van Onderwijs al enige tijd heftige discussies over dit onderwerp. De Kamer is van mening dat Hermans teveel ruimte geeft voor sponsoring en is bang voor ongelijke behandeling van scholen.

Test voor slagen van huwelijk

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niemand weet of het huwelijk voor eeuwig zal standhouden. Alhoewel, doktoren beweren nu, dat zij een test hebben ontwikkeld die een goede indicatie kan geven of een huwelijk gaat slagen of niet. Dit kunnen zij zien aan de hand van de hormonen.

De doktoren hebben van 90 getrouwde koppels een monster genomen en zijn ze na 10 jaar weer op gaan zoeken, om te kijken of ze nog steeds samen waren. De hormonen worden onderzocht op de stoffen die het lichaam gereed maken om met confrontaties om te kunnen gaan.

In 3 van de 4 gevallen was dit hormoon veel hoger bij mensen die in de tussentijd waren gescheiden dan bij mensen die nog steeds bij elkaar waren. Het grootste verschil was te zien bij vrouwen.

Japanner richt bloedbad aan in school

saddam_pinten_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige man heeft vrijdag op een lagere school in het Japanse Ikeda, vlakbij Osaka, een bloedbad aangericht. De man stak 26 kinderen en drie leerkrachten neer. Zeker acht kinderen, voor het merendeel meisjes, zijn aan hun verwondingen overleden.

Enkele kinderen en een van de onderwijzers zijn er slecht aan toe. Het is onbekend wat het motief is van de dader.

Volgens de politie liep de man in de ochtend het schoolgebouw binnen en stak hij met een 15 centimeter lang keukenmes in op de kinderen die tussen de zes en twaalf jaar oud zijn.

De politie heeft de 37-jarige dader uit Osaka aangehouden. Volgens het persbureau Jiji stond de man bekend als psychisch gestoord.

Niet-stemmers Mechelen voor de rechter

saddam_pinten_man had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 200 inwoners van het kiesarrondissement Mechelen die op 8 oktober vorig jaar verzuimden aan hun kiesplicht, moeten het binnenkort komen uitleggen voor de rechtbank. Het parket van Mechelen vervolgt welgeteld 254 niet-stemmers.

In totaal daagden zo'n zeshonderd kiesplichtigen niet op. Zij kregen allemaal al een bezoekje van de politie. Het merendeel kon een geldige reden voorleggen waarom ze niet waren gaan stemmen. Zo waren nogal wat inwoners op 8 oktober in het buitenland, maar ze hadden vergeten de vrederechter daarover in te lichten. Ook oudere bewoners die moeilijk tot aan het stemlokaal geraakten, worden niet vervolgd.

De overigen moeten zich wel voor de rechter verantwoorden.

Kilometerheffing fraudegevoelig

De kilometerheffing is op dit moment lastig uit te voeren omdat de apparatuur die daarvoor in auto's moet worden ingebouwd, zeer fraudegevoelig is. Het risico van fraude zou aanmerkelijk kleiner zijn als de technische apparatuur in nieuwe auto's ingebouwd zou kunnen worden. Om dat achteraf 'op een waterdichte manier' in bestaande auto's te kunnen zetten, is nog jaren onderzoek nodig.

Dit heeft onderzoeksbureau TNO geconcludeerd na onderzoek in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Een systeem dat achteraf wordt ingebouwd, is er ook weer makkelijk uit te bouwen, zo stelt TNO.

Het is beter om de technologie bij nieuwe auto's te zetten zodat het systeem geïntegreerd is met andere electronische systemen. Knoeit er dan iemand mee, dan werken andere electronische systemen in de auto, zoals een abs-remsysteem, ook niet meer.

Toch is het volgens de onderzoekers niet onmogelijk om de apparatuur in oude auto's te zetten. Het kost dan echter nog jaren voordat precies is uitgezocht hoe dat veilig kan.

Minister Netelenbos (Verkeer) wil in 2006 de kilometerheffing in heel Nederland hebben ingevoerd. Automobilsten moeten dan per gereden kilometer een bedrag betalen. Tegelijkertijd verdwijnt de motorrijtuigenbelasting en mogelijk ook de Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen .

Nike opent winkel speciaal voor vrouwen

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

NikeGoddess wordt de naam van de twee winkels die Nike in Californië gaat openen. De formule is eenvoudig maar opvallend: twee winkels speciaal voor vrouwen.

Slechts eenvijfde van de klanten van Nike is vrouw en volgens Nike kan dat beter. Vandaar dat Nike al eerder kwam met een website (nikegoddess.com), advertenties in kranten en op televisie en een magazine voor de sportieve vrouw.

Doorbordurend op dit concept opent Nike nu dus ook twee winkels speciaal voor de vrouw. Of dit concept ook in andere staten van de VS of in Europa zal worden toegepast heeft Nike niet bekend gemaakt.

Broer Bush weigert amnestie 14-jarige jongen

Fean_Fan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Jeb Bush, is voorlopig niet van plan om een amnestie voor de 14-jarige Lionel Tate te overwegen. De jongen werd afgelopen maart als volwassene berecht en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens de moord op een 6-jarig meisje. Tate pleegde de moord toen hij twaalf jaar oud was.

Jeb Bush, broer van de Amerikaanse president, laat in een verklaring weten dat er pas gratie of strafvermindering kan worden overwogen na twee jaar. In die periode moet de veroordeelde in de gevangenis goed gedrag vertonen. Lionel Tate zou daarentegen gedurende de weken dat hij vastzit "zich niet gedragen als iemand die in aanmerking wil komt voor gratie", aldus Bush. De tiener zou al meerdere disciplinaire straffen hebben gekregen.

Tate heeft volgens zijn advocaten het meisje per ongeluk gedood. Hij probeerde worstel-grepen uit die hij op televisie had gezien en zou zich er niet bewust van zijn geweest dat hij het meisje kon verwonden. Na zijn veroordeling is in de Verenigde Staten de discussie over de berechting van minderjarigen opgelaaid. Een van de aanklagers bood aan om te helpen clementie voor de jongen te vragen.

Antwerps Megabordeel ook voor bejaarden

Xamira had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stad Antwerpen bouwt een megabordeel in het Schipperskwartier. Het enorme complex is bedoeld voor prostituees die straks op straat belanden De stad wil de hoerenbuurt terugdringen tot drie gedoogstraten. Behalve peeskamertjes zal het megabordeel ook een gezondheidscentrum en een bejaardentehuis voor prostituees op rust herbergen.

De Antwerpse politie sluit deze week nog 15 bordelen in het Schipperskwartier. Daarmee is de oorlog tegen de uitdijende prostitutie ingezet. De panden, goed voor 23 vitrines, die de komende dagen worden gesloten, vallen buiten de toekomstige gedoogzone. Het gaat om bordelen op de Sint-Paulusplaats, de Schipperskapelstraat en de Kleine Kraaiwijk.

De eerste fase van de terugdringing van de hoerenbuurt is ingezet. "We beginnen in de periferie. In een tweede en derde fase pakken we de bordelen aan in de onmiddellijke rand van de gedoogzone", legt zonecommissaris Serge Muyters uit.

Door de sluiting staan in de eerste fase goed vijftig hoeren op straat. Later worden er dat nog veel meer. Omdat binnen de gedoogzone lang niet genoeg vitrines zijn voor al die dakloze prostituees, neemt de stad een opmerkelijk initiatief. Ze kocht voor 22 miljoen een enorm magazijncomplex aan de Verversrui. Dat moet op termijn worden omgebouwd tot megabordeel.

"Uiteraard wordt de stad geen bordeelhouder", drukt schepen Tuur Van Wallendael alle speculaties de kop in. "We willen het pand, zodra het is verbouwd, in concessie geven aan een bonafide exploitant. De stad denkt er zelfs aan voor die exploitatie zelf een organisatie in het leven te roepen." Juridische experts zoeken nog volop uit welke constructie hiervoor kan worden opgezet.

Van Wallendael beklemtoont dat de beslissing vooral is ingegeven door bekommernis om de prostituees. "We willen de meisjes de mogelijkheid bieden om hun werk in menswaardige omstandigheden uit te voeren", verzekert hij. "Vandaar dat er ook een gezondheidscentrum in het pand zal komen en eventueel zelfs een soort oudmannekeshuis voor hoeren op rust."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.