Verstappen heeft goede hoop voor Canada

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Verstappen deed de laatste twee formule-1-wedstrijden mee om de punten. In Oostenrijk scoorde hij, in Monaco greep hij net mis. Verstappen tast in het duister of het een incidenteel succes is of een duidelijke stap vooruit van zijn team Arrows. "Wat ik wel weet is dat het met mij heel goed gaat in de wedstrijden", zei de coureur in Montreal, waar zondag de grote prijs van Canada wordt gehouden.

Arrows werkt volgens Verstappen keihard, maar kan hem nog altijd geen goede auto geven. De wagen is nog steeds niet naar zijn zin, niet op zijn rijstijl berekend. "Het probleem van onderstuur is er bijvoorbeeld nog. Dit is geen groot team, dat sneller kan reageren. Hier duurt het allemaal langer." Verstappen heeft ook zelfkritiek, op zijn kwalificaties voor de races. Hij kwam niet verder naar voren dan een vijftiende plek in Australië.

Bliksemstart

In de races maakt de Nederlander tot nu toe veel goed. Bliksemstarts, vele inhaalacties en slimme strategie brengen hem voortdurend in kansrijke positie. "De eerste paar ronden doe ik het toch niet slecht", grijnst hij. Verstappen gaat in Montreal zijn 82e race rijden. De ervaring begint meer in zijn voordeel te werken. "Ik krijg steeds meer vertrouwen. Ook het links remmen helpt", legt hij uit.

GP Canada

Voor de race in Canada heeft Verstappen goede hoop. Het circuit Gilles Villeneuve ligt hem. Hij werd vorig jaar vijfde na een uitstekend gereden regenrace. "Je kunt goed inhalen. Het is een snelle baan, waar je laat moet remmen." Verstappen zal ook met genoegen de weersvoorspelling voor zondag hebben gehoord. Het gaat waarschijnlijk weer regenen.