Broer Bush weigert amnestie 14-jarige jongen

Fean_Fan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Jeb Bush, is voorlopig niet van plan om een amnestie voor de 14-jarige Lionel Tate te overwegen. De jongen werd afgelopen maart als volwassene berecht en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens de moord op een 6-jarig meisje. Tate pleegde de moord toen hij twaalf jaar oud was.

Jeb Bush, broer van de Amerikaanse president, laat in een verklaring weten dat er pas gratie of strafvermindering kan worden overwogen na twee jaar. In die periode moet de veroordeelde in de gevangenis goed gedrag vertonen. Lionel Tate zou daarentegen gedurende de weken dat hij vastzit "zich niet gedragen als iemand die in aanmerking wil komt voor gratie", aldus Bush. De tiener zou al meerdere disciplinaire straffen hebben gekregen.

Tate heeft volgens zijn advocaten het meisje per ongeluk gedood. Hij probeerde worstel-grepen uit die hij op televisie had gezien en zou zich er niet bewust van zijn geweest dat hij het meisje kon verwonden. Na zijn veroordeling is in de Verenigde Staten de discussie over de berechting van minderjarigen opgelaaid. Een van de aanklagers bood aan om te helpen clementie voor de jongen te vragen.