Verhuizing van Vuurwerk naar Trueserver

Er is vlak na de crash al een beetje gesproken over een verandering die op komst zou zijn ten aanzien van de hosting. Vandaar dat we jullie nu niet langer in spanning zullen laten.

Sinds mei 2000 worden Fokzine.net, Tweakers.net en de bijbehorende forums gehost voor Vuurwerk Internet. Zonder deze sponsoring zouden Tweakers.net en Fokzine.net er nu heel anders voorstaan. Maar toch bleef er nog wel wat te wensen over: de Speedport verbinding liep niet altijd even soepel, de routers lieten het in de beginfase regelmatig afweten en de toegang tot de serverruimte bleek vrij moeizaam (erg lastig als je regelmatig aan je servers wilt klussen).

Vandaar dat we erg geïnteresseerd waren toen Trueserver ons benaderde. Trueserver biedt vrijwel alles wat Vuurwerk ook biedt, en meer, maar eveneens volledig gesponsord. We krijgen vrijwel ongelimiteerde bandbreedte, een eigen serverrack, 24/7 toegang tot de serverruimte, en een aansluiting op Trueserver's eigen 1 Gbit lijn naar de AMS-IX (het internetknooppunt van Nederland). Verder heeft Trueserver 100Mbit lijnen naar GTS/Ebone, Level3, KPN-Qwest en GlobalCrossing. Ons eigen rek staat ongeveer 20 meter vanaf de AMS-IX. Het aantal hops naar onze servers is bij Vuurwerk gemiddeld 10 of meer, terwijl het naar Trueserver maar 4 of 5 hops is (afhankelijk van je eigen provider natuurlijk, mijn Chello lijn heeft 12 hops nodig, waarvan de eerste 10 op het UPC-netwerk) In gewone-mensen-taal: snellere verbindingen voor vrijwel iedereen.

De verhuizing naar Trueserver zal plaatsvinden op vrijdag 15 juni. Voor die tijd zal er nog in Feedback en op de Frontpage een update komen waarin uitgelegd wordt hoe het één en ander in z'n werk zal gaan.