25 Jaar Weezer

7. 2008 - The Red Album

Aan het bedenken van titels voor albums hadden de mannen van Weezer duidelijk een broertje dood. Zo verscheen in 2008 alweer een titelloos album, dat we vanwege de hoes maar aanduiden als The Red Album. Voor het eerst sinds hun debuutalbum was dit weer een Weezerplaat waaraan alle bandleden een aandeel leverden. Ook was het de eerste elpee waarop we alle bandleden konden horen zingen.

The Red Album (2008)
The Red Album (2008)

Na het verschijnen van Make Believe hadden de mannen van Weezer wederom een rujstperiode ingelast. Zo kon Rivers Cuomo terug naar Harvard om alsnog zijn opleiding af te ronden. In july 2007 doken de mannen samen met de gerenomeerde producer Rick Rubin de studio in, waar ze in slechts drie opnamesessies het volledige album opnamen. Het resulteerde in een album dat zich kon meten met het epische debuutalbum van Weezer.

Van The Red Album verschenen twee singles waaronder de nummer 1 hit 'Pork And Beans'. De single 'Troublemaker' zou op de 2e plaats blijven haken. Voor het eerstgenoemde nummer werd ook een prachtige clip gemaakt door regisseur Matthew Cullen, die regelmatig op MTV te zien was. 'Pork And Beans' zou elf weken de hoogste plaats in de Billboard charts bezet houden.