25 Jaar Weezer

4. 2001 - The Green Album

Vanaf 1997 tot 2000 was het akelig stil rondom de band Weezer. Gedurende die jaren zijn er diverse geruchten over nieuw materiaal van Weezer maar daar blijft het dan ook bij. In april 2000 krijgt de band een lucratieve aanbieding om op het Fuji Rock Festival in Japan te spelen en komt de groep weer bijeen. Ook doet de band dat jaar een aantal verrassingsoptredens onder de naam Goat Punishment.

 The Green Album (2001)
The Green Album (2001)

De mannen hadden de smaak van het musiceren weer goed te pakken en deden een negental optredens tijdens de Vans Warped Tour. Bij deze concerten werden alleen maar nieuwe nummers gespeeld. Na een petitie van fans besloten de mannen om het nieuwe materiaal op te nemen voor hun wederom titelloze derde album. Vanwege de hoes kreeg deze plaat al snel de titel The Green Album.

The Green Album was de enige plaat van Weezer met bassist Mikey Welsh, die de plaats van Matt Sharp had overgenomen. Ook van deze plaat zouden drie singles worden uitgebracht. 'Hash Pipe' was de meest succesvolle single van The Green Album terwijl de single 'Photograph' alleen in de Amerikaanse alternatieve hitlijst terug te vinden was. De single met de leukste videoclip was zonder enige twijfel 'Island In The Sun' waarin we de bandleden met allerlei diertjes met een zeer hoge knuffelfactor kunnen aanschouwen. Alweer een pareltje van Spike Jonze.