De 16 meest verrassende albums van 2016

3. 15 Ruben Hoeke Band - Sonic Revolver

Ruben Hoeke Band - Sonic Revolver

Ruben Hoeke Band - Sonic Revolver

Als men het over bluesmuziek heeft heb je al snel de neiging om te denken aan Amerikaanse bands. Een beetje onnodig omdat we binnen onze landsgrenzen ook genoeg fijne bluesformaties hebben. Een goed voorbeeld daarvan is de Ruben Hoeke Band. Sonic Revolver is alweer het vierde album van de band van de twee zonen van de legendarische Nederbeat-held Rob Hoeke die alweer zo'n dikke 17 jaar geleden is overleden.

De band, bestaande uit Ruben Hoeke (gitaar), Erik Hoeke (drums), Paul Brandsen (bas) en Lucas Pruim (zang), maakt van die fijne harde bluesrock die menigmaal doet terugdenken aan de hoogtijdagen uit de jaren zeventig. De plaat opent zeer toepasselijk met de track 'That’s The Boogie', een spetterende cover van een compositie die in 1971 al eens door de Rob Hoeke Rhythm & Blues Group werd opgenomen en gaat daarna echt los met een twaalftal eigen tracks.

Ruben Hoeke Band
Ruben Hoeke Band

Sonic Revolver is een gevarieerde plaat geworden die aan alle kanten de sfeer van de seventies uitstraalt. Zo bestaat de hoofdmoot uit stevig ronkende bluesrock, maar is er ook de nodige ruimte voor wat meer ingetogen muziek, zoals bij de tracks 'Pet The Fat Cat' en 'A Naked Phrase'. Dit is een schijf die bij fans van bands zoals Deep Purple, Free en ZZ Top zeker in de smaak zal vallen.