De 16 meest verrassende albums van 2016

14. 04 Chairlift - Moth

Chairlift – Moth

Chairlift - Moth

Na zo'n kleine vier jaar verscheen er in januari 2016 weer een nieuw album van het uit Brooklyn afkomstige duo Chairlift. Met hun plaat Moth lijkt de band zich van hun meest toegankelijke kant te laten horen maar bij nadere beluistering blijkt de broeierige plaat toch best wel enorm gelaagd te zijn.

Met Moth heeft het duo een album uitgebracht waarbij we regelmatig aan de synthesizerpop van de tachtiger jaren moeten denken. Wat wel meteen opvalt bij het beluisteren van deze schijf is het feit dat de synthesizers duidelijk een minder grote rol spelen dan op voorgaande releases. Wat gelukkig wel gebleven is is de veelzijdige en eigenzinnige zangstem van Caroline Polachek.

Chairlift
Chairlift

Met hun derde studioplaat Moth heeft Chairlift een album gemaakt waarop alle uithoeken van de electropop terug te vinden zijn. In december had de band overigens ook minder leuk nieuws. De komende lente maakt Chairlift een laatste tournee door Noord-Amerika en zal daarna ophouden te bestaan. Het waren 12 mooie jaren. Gelukkig hebben we de muziek nog.