Diablo 3: Rise of the Necromancer DLC

Diablo 3 kwam vijf jaar geleden alweer uit en een jaar later kwam de eerste uitbreiding. Het is niet dat Blizzard stil zit met het spel want er komen geregeld patches uit met extra content. Nu komen ze dus met een content pack die niet als een losse uitbreiding gezien moet worden. Hierin staat de nieuwe klasse centraal: The Necromancer. Fans van het tweede deel uit de serie zijn erg blij dat hij eindelijk z'n opwachting maakt in het derde deel. Velen begrepen niet waarom hij niet gewoon bij de launch al aanwezig was in het spel, maar geduld is een schone zaak en nu kunnen we eindelijk echt aan de slag.

Diablo 3

Mijn eerste indruk is geweldig en het is leuk om de hele campagne weer eens te spelen. De Necromancer is een klasse die het moet hebben van Intelligence, Critical Hit en Vitality. Doordat de lijken van je tegenstanders blijven liggen kun je daar met verschillende spells hele leuke dingen mee doen. Je kunt ze opblazen om je tegenstanders pijn te doen of ze natuurlijk laten opstaan uit de dood. Hoe meer lijken, hoe meer schade je aanricht en uiteraard meer chaos op het scherm kunt creëren. Net als vroegah! kun je ook weer een golem en een leger aan skeletten met je mee laten lopen. Dit speelt weer heerlijk ouderwets omdat je deze kunt laten fungeren als kanonnenvlees terwijl jij je scherm vol bloed laat lopen. De 'Army of the Dead'-skill is voor mij persoonlijk toch wel het absolute hoogtepunt. Met deze skill tover je een leger aan doden tevoorschijn dat zoveel schade veroorzaakt dat alles meteen dood is. Daarnaast is de manier van visualisatie hiervan te gek.

Diablo 3

In het begin lijkt de Necromancer een makkelijke klasse. Vooral als je begint met een hoog paragon-level is het allemaal te doen met twee vingers in de neus, maar zodra je de end-game-content kunt gaan doen merk je al snel dat het een vrij tactische klasse is. Je skills kosten essence en dit is niet wat automatisch weer aanvult zoals bijvoorbeeld mana. Je moet deze weer genereren door andere skills te gebruiken die weer kracht kosten. Dit alles maakt het erg leuk en een genot om te spelen.

Diablo 3

Hou er goed rekening mee dat dit dus geen uitbreiding is, maar echt een DLC. Naast de nieuwe klasse krijg je nog wat cosmetische extra’s die niet echt heel veel toevoegen. Ook krijgen de mensen met de pc-versie nog twee extra character slots. Dit was voor mij wel nodig omdat ik geen ruimte meer had. Daarnaast krijg je ook nog een extra tab voor je stash om spullen op te bergen.

Diablo 3

Of Rise of the Necromancer echt 15 euro waard is kan ik niet voor anderen beoordelen. Ik weet wel dat ik nu al ruim een week weer Diablo 3 aan het spelen ben. En iedereen om mij heen die de pack ook gehaald heeft weer dagelijks online is. Het is gewoon erg verfrissend om met de nieuwe klasse aan de gang te gaan en patch 2.6.0 die samen met deze pack uitkwam geeft ook weer extra content. Daarnaast is mijn grootste teleurstelling tijdens de launch ook verholpen, het gemis van mijn favoriete klasse uit Diablo 2 is weer terug. Ik hoop dat we meer van dit soort packs in de toekomst gaan krijgen, want voor mij persoonlijk heb ik er alweer heel wat uren in zitten met heel veel plezier.