Lifestyle: Klus je huis

'Klus je huis' is een kartonnen 'bouwpakket' dat je in een handomdraai om kunt toveren tot een robuust kinderhuisje. Het bedrijf hierachter, Kidsonroof, steunt Unicef en van elk verkocht huis gaat een bijdrage naar dit goede doel. Het huis wordt geleverd in een stevige kartonnen verpakking waar je het huis ook steeds weer in kunt opbergen. Het huis is aan de buitenkant geheel wit en is prima geschikt om door kinderen (of volwassenen) versierd te worden: tekenen, schilderen, beplakken met stickers of wat dan ook: alles kan. Het huis is (eenmaal opgezet) 120 centimeter hoog, 70 breed en 90 diep. Een peuter kan er dus rechtop in staan (maar moet wel even bukken om via de deur binnen te komen).



Een kartonnen huis. Is dat wel stevig genoeg voor mijn 'pitbullpeuter'? En is het echt zo makkelijk in elkaar te zetten?

Die laatste vraag is nadat ik het gevaarte uit de doos heb gehaald snel beantwoord: nee. In ieder geval niet als het je ontbreekt aan ruimtelijk inzicht. Daar moet ik wel bij zeggen dat het me alleen de eerste keer wat moeite (lees: een klein half uur) kostte, maar dat ik daarna ook nooit meer vergeten ben hoe het ook al weer moest. Het huis ziet er stabiel uit, maar met name het dak vertoont na mijn woeste bouwactiviteiten wel wat kiertjes. Dat zal gok ik overigens niet gebeuren als je de platen gewoon in één keer de juiste kant op buigt. Uit elkaar gaat het huis prima, en ik krijg het ook zonder moeite weer in de verpakking.



Het huisje is voorzien van een deur, ramen en zelfs aan een brievenbus is gedacht. Ik vind het helemaal leuk en zit al te verzinnen hoe we het leuk aan kunnen kleden, als de eerdergenoemde peuter de kamer binnenkomt. Nu kan de test pas echt beginnen! Nieuwsgierig doet hij het deurtje open, en betreedt vervolgens zijn nieuwe onderkomen om er een flinke tijd te blijven zitten. De raampjes worden getest, de deur herhaaldelijk open en dicht gedaan en het huisje houdt het prima. Zelfs de niet al te handige manier waarop het huisje uiteindelijk weer verlaten wordt, wordt zonder moeite overleefd (zowel door de peuter als door het huisje uiteraard). De doelgroep is zeer tevreden, de mama ook, en dat er ook nog eens een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat maakt het alleen maar beter.



Wil je dit huisje zelf aanschaffen? Dat kan via http://www.nonplusultra.nl of via deze directe link. Vul bij je bestelling de kortingscode FOK2106 in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij Nonplusultra.nl vindt.



Via: Nonplusultra.nl Prijs: 35,00 euro ( 10 % korting beschikbaar voor FOK! bezoekers) Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!