Boek: Mike Gayle - Diner voor twee

Diner voor twee gaat over de muziekjournalist Dave Harding die zijn leven goed voor elkaar heeft samen met zijn partner Izzy, tot het muziektijdschrift waar Dave voor werkt wordt opgeheven.
Hij komt terecht bij een tienerblad via een vriendin van Izzy. Zijn baan? De nieuwe 'Lieve Lita' die alle problemen beantwoordt van tienermeisjes. Op een dag krijgt hij een heel andere brief dan normaal, het is van een meisje dat beweert zijn dochter te zijn.

Mike Gayle is een 35 jarige schrijver uit Birmingham, Engeland.
Hij werkte onder andere als freelance journalist voor de cosmopolitan, FHM en Sunday Times Style en debuteerde met 'M'n legendarische ex' wat een internationale bestseller werd. Andere boeken onder zijn naam zijn 'Mr. Commitment' en 'Dertig!'.
Al zijn boeken hebben veel weg van het genre a la Sex and the City en Bridget Jones Diary.

Het boek is geschreven op de manier waarop je een dagboek zou schrijven, maar dan wel in de vorm van een verhaal. De hoofdstukken zijn over het algemeen 2 a 3 bladzijdes lang wat lekker snel wegleest. Je hebt dit boek dan ook, ondanks de 315 bladzijdes, zo uit.
Toch lopen niet alle hoofdstukken even lekker en springt hij soms van de hak op de tak. Ook de titels van zijn hoofdstukken zijn mij niet altijd geheel duidelijk.
Een ander kritiekpuntje is dat het boek met veel humor begint, maar dit wordt steeds minder naarmate je verder komt in het boek.
Wat wel interessant is, is dat dit boek dat toch onder het genre chicklit valt, door een man geschreven is. Dit levert interessante en soms zelfs hilarische standpunten op die erg herkenbaar zijn. Vooral de columns die hij erin verwerkt zijn enorm grappig.

Al met al is het een leuk boek om te lezen en voor de vrouwen die gek waren op Sex and the City is het zelfs een echte aanrader.



Titel: Diner voor twee
Auteur: Mike Gayle
Oorspronkelijke titel: Dinner for two
Vertaling: Corry van Bree
Uitgeverij: Sirene
Prijs: € 17.95
ISBN: 905831355
Omvang: 320 Pagina's