Rutte naar herdenking capitulatie Japan

Minister-president Rutte neemt woensdagmiddag 15 augustus 2018 deel aan de herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945. De herdenking vindt plaats bij het Indisch Monument in Den Haag.

Door de capitulatie van Japan kwam er 73 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks deze herdenking voor alle burger- en militaire slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd bezet.

Naast de minister-president zijn ook minister Bijleveld van Defensie, staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de gevolmachtigd minister van Curaçao, Anthony Begina aanwezig.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst leggen minister-president Rutte en staatssecretaris Blokhuis namens de Rijksministerraad een krans bij het Indisch Monument. Ook andere autoriteiten en vertegenwoordigers van betrokken organisaties leggen een krans. Voorafgaand daaraan worden voordrachten gehouden. De ceremonie wordt afgesloten met een defilé langs het Indisch Monument.