Gaminghardwarebedrijf Mad Catz is failliet

Mad Catz, één van de bekendste fabrikanten van gamingtoebehoren, heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf stond bekend om zijn grote aanbod van gaminghardware zoals controllers, gamingmuizen en headsets. 

De hardwareboer kampte al langer met financiële problemen. Zo moest vorig jaar al 37 procent van het personeel opstappen vanwege tegenvallende cijfers. Mad Catz was ook medeuitgever van de game Rock Band 4, en had hoog ingezet op een succesvolle launch vorig jaar in verband met hun Rock Band-hardware. Hoewel de cijfers en ook de reviews van Rock Band 4 zeker niet slecht waren, was het alsnog een flinke tegenvaller ten opzichte van de verwachtingen.

"De raad van bestuur heeft besloten om vrijwillig faillissement aan te vragen na verscheidene alternatieven te hebben overwogen. Vanwege een gebrek aan interesse dienen er zich geen partijen aan voor een mogelijke overname, dus is faillissement helaas de enige optie", zo luidt het in een verklaring van Mad Catz.

In 2013 kwam Mad Catz nog met de M.O.J.O., een op Android-gebaseerde microconsole. Ook waren de in hoge mate aanpasbare R.A.T.-gamingmuizen behoorlijk populair.