Ierse aanvoerder breekt been na snoeiharde tackle Welshman

De aanvoerder van het Ierse nationale voetbalelftal, Seamus Coleman, zal voorlopig niet meer in actie komen. In de WK-kwalificatiewedstrijd met Wales liep hij een gebroken onderbeen op door een bijzonder lompe tackle van Neil Taylor, die daar een rode kaart voor kreeg. De samenvatting van de wedstrijd is hier te zien, met Taylor's tackle na zo'n vijftig seconden.

De linksback van Wales ging met ruim twintig minuten te spelen hard door op Coleman, die het uitschreeuwde van de pijn. Toegesnelde teamgenoten zagen dat zijn been er niet helemaal natuurlijk bij lag en zorgen ervoor dat hun aanvoerder niet naar beneden kon kijken om dat te aanschouwen. 

Coleman kreeg op het veld zuurstof toegediend voor hij afgevoerd werd, waarna bondscoach Martin O'Neill gelijk bevestigde dat zijn aanvoerder een gebroken been had. "Dit is een harde klap voor hem, voor zijn club en voor ons", zei O'Neill. Coleman speelt voor Everton, de club van Ronald Koeman.

Chris Coleman, de bondscoach van Wales, liet weten dat Taylor zich erg schuldig voelt over de overtreding. "Hij is heel stil. Neil is helemaal niet iemand die een ander op zo'n manier pijn zou willen doen. Hij heeft zelf een ernstige blessure gehad en weet hoe klote dat is voor een sporter. We hopen allemaal dat Seamus weer goed kan herstellen."