Biatleet Fourcade stoomt door, ook Franse dameszege

Er is maar geen houden aan voor de mannelijke biatleten die geen Martin Fourcade heten. Het seizoen is krap drie weken onderweg en Fourcade heeft na negen wedstrijden al acht overwinningen op zak. In Nove Mesto was de Fransman na de sprint van donderdag ook op de achtervolging de beste.

Fourcade ging aanvankelijk samen met de Rus Anton Shipulin op kop, maar bij de tweede schietbeurt maakte hij een fout. Dat deed hij bij de derde beurt echter niet en Shipulin wel, waardoor de Fransman de leiding alleen over kon nemen. Hij vergrootte het gat en nadat hij bij de laatste schietbeurt alle vijf schijven raakte kon hij, na wat uiterlijk vertoon, op weg richting de finish. Shipulin maakte nog een misser, maar kon de tweede plek wel vasthouden. De jonge Fransman Quentin Fillon Maillet hield daarachter de Duitser Simon Schempp met 0,1 seconde van zich af in de strijd om plek drie.

Ook bij de dames was er Frans succes. Anaïs Chevalier mocht als tweede starten na haar tweede plek op de sprint van vrijdag, maar een misser bij de eerste schietbeurt wierp haar wat plekken terug. Bij de tweede keer liggend schieten ging het wel goed en hoefde ze alleen Laura Dahlmeier nog voor zich te dulden, maar die schoot in de derde schietbeurt verrassend twee keer mis. Chevalier nam zo de leiding over en zou die door feilloos schieten niet meer afstaan. Dorothea Wierer kwam dankzij snel langlaufen nog in de buurt, maar de Italiaanse kwam tien tellen tekort en werd tweede, voor Tatiana Akimova. De Russische won op vrijdag nog de sprint.