Blind ziet veel verbeterpunten

Bondscoach Danny Blind kan steeds rustiger op zijn stoel in de dugout van Oranje zitten. Toch ziet hij nog veel verbeterpunten bij zijn ploeg. Oranje won met 4-1 van Wit-Rusland en boekte de eerste WK-kwalificatiezege. "Ik zit wel rustig. Ik heb goede dingen gezien, maar ook minder goede. Daar moet je rustig onder blijven, maar daar kunnen we ook wel weer wat mee de komende dagen", zegt Blind tegen de NOS.

"We begonnen als team goed in de eerste dertig, vijfendertig minuten. We zetten de wedstrijd naar onze hand." Toch ging het fout en werd het 2-1. "Het is inderdaad verbazingwekkend. We gingen slordig spelen, verspeelden een ingooi, daarna ging Virgil iets te makkelijk met de passing om."

"Dan ontstaan er drie grote kansen en mag je God op je blote knieën danken dat je niet met 2-1 de rust ingaat. De rust heb ik aangegrepen om de boel op scherp te zetten. Dan trek je dat door en dat kan niet. Tegen grote ploegen is dat dodelijk."

Blind durft niet met zekerheid te zeggen dat Oranje maandag, net als de vorige ontmoeting, in 5-3-2 tegen Frankrijk gaat spelen. "Ik heb altijd gezegd: het hangt van de wedstrijd en het kaliber van de tegenstander af. Dat geldt nog steeds, maar ik heb een goed gevoel bij hoe we 4-3-3 hebben gespeeld de laatste twee wedstrijden. Dat we de vorige keer niet goed speelden, kwam niet door het systeem."