[WTCC] Uitslagen races Salzburgring

De coureurs uit het World Touring Car Championship reden dit weekend hun ronden op de Salzburgring. In Oostenrijk was Rob Huff in de eerste race de beste, terwijl Stefano D'Aste in de tweede als eerste over de meet kwam. Tom Coronel werd in race 1 achtste en in race 2 derde.

Race 1

Huff greep bij de start meteen de leiding in de eerste race en wist in de rest van de wedstrijd zijn Chevrolet-teamgenoten Yvan Muller en Alain Menu in zijn kielzog. Muller wist door de slipstream enkele malen bij de snelle bocht negen lichtjes voor Huff te komen, maar de Brit hield de binnenwaartse lijn, waardoor hij de Fransman voor kon blijven. Zelfs een klein ritje door het gravel kon Huff uiteindelijk niet van de zege houden.

Achter dit trio werd Seat-rijder Gabriele Tarquini best of the rest. De Italiaan bleef Tiago Monteiro, Alex MacDowall, Pepe Oriola, Coronel, Norbert Michelisz en James Nash voor.

Race 2

De tweede wedstrijd op de Salzburgring zal de boeken ingaan als de race van de lekke banden. Er vielen maar liefst zes lekke banden te noteren die een grote impact op het verloop van de race zouden hebben. Eerst begaf de linkervoorband van Menu het in de achtste ronde in de snelle bocht negen, waardoor de Zwitser crashte. MacDowall reed tegen de bolide aan en viel uit. Ook Monteiro werd die ronde dankzij een lekke band ridder te voet. Andere coureurs zoals Tarquini en polesitter Aleksei Dudukalo verloren veel tijd door lekke banden.

Muller en Huff waren geschrokken door de lekke banden en matigden in de slotfase van de race hun tempo. Toch bleven ook zij niet gespaard, want eerst werd Muller getroffen bij bocht tien, waardoor de Fransman slechts als achtste zou eindigen. In de voorlaatste bocht reed ook Huff lek, waardoor Coronel naderbij kon komen en in de laatste bocht via de binnenzijde een aanval plaatste. De Brit hield de Nederlander van zich af, maar gaf hierdoor aan de buitenzijde ruimte aan D'Aste die zo kon winnen, voor Huff en Coronel.

In het kampioenschap gaat Muller nog altijd aan de leiding met 206 punten. De Fransman zag zijn teamgenoot Huff tot op acht punten naderen. Menu staat derde met 175 punten, terwijl Coronel met 116 punten de beste van de rest is.