FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 31 januari 2008

Biseswar op huurbasis naar De Graafschap

De Graafschap heeft de vervanger voor de vertrokken Berry Powel alweer binnen de gelederen. Diego Biseswar komt voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Feyenoord. Biseswar is na Jordy Buijs en Michael Jansen de derde Feyenoorder die op huurbasis overkomt.

De 19-jarige Biseswar kon bij Feyenoord niet op een basisplaats rekenen. Dit seizoen kwam hij slechts één keer in actie. Biseswar volgt in Doetinchem aanvaller Berry Powel op, die donderdag plotseling werd overgenomen door FC Groningen.

Bij De Graafschap krijgt Biseswar opnieuw een kans zich te bewijzen tegenover Feyenoord. Hij droomt er nog steeds van om door te breken in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Vorig seizoen werd Biseswar uitgeleend aan Heracles Almelo. Daar kon hij geen potten breken, lag voortdurend overhoop met trainer Ruud Brood en werd enkele keren disciplinair gestraft.

Magnus Backstedt breekt sleutelbeen

Magnus Backstedt staat wéér buitenspel. De Zweedse kampioen hield aan een val in de Ronde van Qatar een sleutelbeenbreuk over. Vorig seizoen sukkelde de geblokte Scandinaviër ook al met diverse blessures.

De coureur van Slipstream, die zo snel mogelijk in Londen wordt geopereerd aan zijn kwetsuur, liep de breuk op bij een glijpartij in de slotkilometer van de vijfde etappe van de Ronde van Qatar. Backstedt keek in volle inspanning naar beneden en raakte daarbij een wagonnetje van de QuickStep-trein, waarna hij ten val kwam. In zijn val sleurde hij ondermeer zijn ploegmaats Chris Sutton (zware kneuzing ter hoogte van de elleboog) en Julian Dean mee.

Gelukkig voor Big Mag komt zijn deelname aan de door hem zo geliefde voorjaarsklassiekers niet in het gedrang. De reusachtige coureur zou na diens operatie al na twee weken weer de trainingen kunnen hervatten. Zijn deelname aan Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2004 won en waarvan hij ook dit seizoen zijn hoofddoel gemaakt heeft, komt dan ook niet in gevaar.

Tennissters winnen ook van Portugal

Het Nederlands damestennisteam heeft ook de tweede wedstrijd in de Europees/Afrikaanse zone van de Fed Cup gewonnen. Portugal werd met 3-0 verslagen.

Renée Reinhard zorgde voor een goede start met een overwinning op Ana-Caterine Nogueira: 6-0 6-3. Arantxa Rus was daarna te sterk voor Neuza Silva. Het werd 7-5 6-4 waarna het duel beslist was. In het dubbelspel wonnen Nicole Thijssen en Pauline Wong van het duo De Lattre/Köhler: 6-2 6-4. Gisteren klopte Nederland ook al Luxemburg. Vrijdag speelt Nederland tegen vrijdag in de laatste groepswedstrijd tegen Bulgarije. De vier poulewinnaars spelen in Boedapest om twee plaatsen in de playoffs voor promotie/degradatie van wereldgroep II.

Honda presenteert RA108

Honda heeft afgelopen dinsdag in Brackley de nieuwe kleurstelling onthuld voor het seizoen 2008. De nieuwe wagen is een vervolg op op de Earth Car van vorig jaar.

Nieuw bij het team van Honda zijn de 33-jarige Alexander Wurz en Ross Brawn. Alexander Wurz neemt de rol van testcoureur opzich. Wurz beëindigde na de Grand Prix van China vorig jaar zijn race-carriere bij het team van Frank Williams.

Nick Fry staat zijn plaats af aan de Brit Ross Brawn. Brawn, die afgelopen jaar een jaar rust nam kwam eerder van Ferrari.

Brawn: "De RA108-wagen is aërodynamisch en mechanisch volledig anders dan zijn voorgangers. Het nieuwe ontwerp is zo gemaakt dat er meer ruimte is voor aërodynamische vondsten en er gedurende het seizoen gemakkelijker upgrades kunnen worden geïntroduceerd. De eerste upgrade hebben we al in Melbourne, voor de eerste race. Dan hebben we al een geheel herzien aërodynamisch pakket klaar. De twee grootste regel wijzigingen hadden te maken met de elektronica en de versnellingsbak. Vooral de invoering van de standaard-ECU zorgde veel werk tijdens de wintertests."

2007 was een slecht jaar voor Honda. Met zes punten leverde dat de achtste positie op in het constructeurs kampioenschap. "Ons doel is om weer terug te komen op het niveau waarop we ons tijdens het tweede deel van het seizoen 2006 bevonden, toen we iedere race nog om de punten mee konden vechten. Pas als we ons weer in die situatie bevinden, is onze basis pas solide genoeg om met nieuwe, meer ambitieuze doelstellingen te komen. Hoe groot de stap is die we met deze wagen vooruit kunnen zetten, weten we pas later. In principe zijn echter alle ingrediënten aanwezig om Honda weer de goede weg op te helpen," aldus Brawn

Napolitano grijpt de bloemen in Qatar

Na Tom Boonen (2x) en Alberto Loddo heeft ook Danilo Napolitano zijn etappezege beet in de Ronde van Qatar. De bonkige Italiaan van Lampre-Fondital was in de vijfde etappe, een rit over 170 km met start en aankomst in Al Khor, de ritwinnaar van gisteren Loddo (tweede) en klassementsleider Boonen (derde) te snel af in de spurt.

Een echte massasprint was het echter niet, nadat een glijpartij in de laatste kilometer de meute deed breken. Die werd veroorzaakt door Magnus Backstedt. De Zweed van Slipstream zag, voorovergebogen over zijn stuur, niet dat Boonens knecht Weylandt zich na z'n voorbereidende werk in de sprint had laten afzakken en reed vol op hem in. De Zweed sleurde vervolgens een vijftiental anderen mee in zijn val.

Boonen start morgen in de slotrit, over 120 kilometer van Al Wakra naar Doha, met een voorsprong van zeventien seconden op zijn Nederlandse teamgenoot Steven de Jongh. Greg Van Avermaet (Silence-Lotto) is op dertig tellen derde.

Meeste DS-eigenaren in de VS spelen illegale games

Volgens John Hillier van de Intellectual Property Crime Unit (de Amerikaanse brein) speelt het leeuwendeel van de DS-bezitters in de VS illegale games. Dit zouden ze doen met behulp van de zogenaamde R4 modtool. Het uit China afkomstige kaartje kan gebruikt worden om illegaal gedownloade games te spelen op de DS.

Hillier beweert dat het zelfs om 90% van de DS-spelers gaat. Nu schatten dergelijke organisaties de cijfers wel vaker hoog in, maar er lijkt in dit geval ook enig bewijs voor de uitspraak te zijn. Zo is de DS de best verkochte console in 2007 in Amerika, maar de verkoop van de spellen blijft hier ver op achter. In de top vijf van best verkochte spellen komt het eerste DS-spel pas op de vijfde plaats.

Dit kan echter ook komen door een meer genivelleerde verkoop van DS-titels. Waardoor uitschieters als Halo 3 en Super Mario Galaxy met een verkoop in de miljoenen bovenaan staan.

N.B. Links van en naar warez worden zoals altijd niet op prijs gesteld!

Autistisch jongetje voorkomt auto-ongeluk

Icoon OpmerkelijkEen autistisch jongetje van 9 jaar heeft in Engeland een auto-ongeluk weten te voorkomen. Het jochie was samen met zijn moeder onderweg in de auto. Met 110 km/uur op de teller verloor de moeder plotseling achter het stuur haar bewustzijn.

Het jongetje bedacht zich geen moment en trapte de rem in, deed de alarmlichten aan en pakte het stuur. Hij reed de auto aan de kant en trok net voordat ze tegen een boom aan zouden botsen aan de handrem.

"Ik vond het wel eng, want ik had nog nooit auto gereden", aldus de jongen. Zijn moeder was maar al te trots op haar zoon; ze noemde haar zoon een "kleine superheld!"

Project Zero 4 aangekondigd

In Japan is de serie uitgebracht onder de titel Fatal Frame, maar in Europa kennen we de horror-games beter als Project Zero. De eerste drie delen kwamen op de PS2 en Xbox uit. Tecmo heeft bekend gemaakt dat deel vier op de Wii zal verschijnen. De game zal door Grasshopper gemaakt worden onder leiding van Suda 51, bekend van No More Heroes en Killer 7.

Onderstaande beelden zijn uit een cutscene genomen, maar geven wel de sfeer aan waarin de game zich zal afspelen. De ondertitel van de game is hoogst waarschijnlijk 'The Mask of the Lunar Eclipse', maar een officiële Westerse ondertitel is er nog niet. Het centrale thema dit keer is "herinneringen", wat dit voor effect zal hebben op de verhaallijn is nog niet bekend.





Franken in selectie Nederlandse Antillen

Giovanni Franken is toegevoegd aan de selectie van de Nederlandse Antillen. Het team van bondscoach Leen Looyen speelt op 6 februari bij Nicaragua de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2010.

De selectie van Franken is opvallend, omdat de ex-prof momenteel in de tweede klasse zaterdag voetbalt voor RVVH. "Dit is de tweede keer dat ik ben opgeroepen. Vier jaar terug waren ik en Raymond Roos (nu TOGR) de enige twee amateurspelers. We werden toen tegen Honduras uitgeschakeld maar daarin speelden toentertijd spelers uit de Bundesliga en de Serie A. Dit keer is het anders en is het niveau ook hoger," zegt Franken over zijn uitverkiezing.

Franken reist aanstaande zondag met zijn landgenoten mee naar Nicaragua. RVVH verwacht hem op tijd terug voor de competitiewedstrijd met BVCB op 9 februari.

FOK!schrijft: pberends over woonbeleid

Icoon Sitenews - Frontpage FOK!schrijft, het nieuwe initiatief van FOK!columns, waarmee bekende FOK!'ers de kans gegeven worden hun wroeging van zich af te schrijven over een onderwerp naar hun keuze, was vorige week met WAARHEID's column over integratie al een groot succes. Deze week heeft pberends iets voor ons geschreven.

In de columntracker vind je FOK!schrijft: pberends over wonen, waar hij uitgebreid ingaat op de hypotheekrenteaftrek en het grondbeleid. Ben jij of ken jij een bekende FOK!'er die maar al te graag de kans zou grijpen om voor eens en altijd een column, verhaal, betoog of sage te schrijven over iets nader aan je hart, gericht aan heel FOK!? Mail naar superworm@fok.nl en spread the word.


Wie zorgt dat ik niets meer lust, wie verstoort mijn rust, ja dat is Pééter...

SC Heerenveen haalt Tsjech

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Michal Svec. De 20-jarige speler is afkomstig van Slavia Praag en kan als verdediger en middenvelder uit de voeten. Hij is overigens de eerste Tsjech binnen de selectie van de Friezen.

Svec tekende in Heerenveen een contract wat hem voor de duur van 4,5 jaar aan de club zal verbinden. Op 16-jarige leeftijd maakte de speler zijn debuut in het eerste elftal van Slavia Praag. Deze ploeg presteerde het eerder dit seizoen om Ajax uit te schakelen in de Champions League.

Goede start Derksen in Dubai

Robert-Jan Derksen is goed begonnen aan de Desert Classic in Dubai. De Nederlander staat na de eerste dag op een gedeelde dertiende plaats.

In Dubai, waar Derksen in 2003 zijn eerste zege op de Europese Tour behaalde, legde zijn eerste ronde af in 68 slagen (vier onder par). Voor Maarten Lafeber verliep de eerste dag een stuk moeizamer, hij staat na een ronde van 71 slagen op een gedeelde 52e plek. Tiger Woods gaat in Dubai aan de leiding. De Amerikaan had 65 slagen nodig voor zijn eerste ronde. Daarna volgen elf spelers met 67 slagen.

KNVB schorst Davids twee duels

Ajax kan de komende twee wedstrijden geen beroep doen op Edgar Davids. De middenvelder is door de KNVB drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De aanleiding hiervoor is een grove charge op PSV-speler Edíson Mendez tijdens de topper tussen de twee ploegen (0-2).

De KNVB liet weten dat Davids schuldig is bevonden aan ernstig gemeen spel. Ajax en de middenvelder hebben inmiddels laten weten niet in beroep te gaan. Door deze uitsluiting komt de 34-jarige speler komend weekend, tijdens de klassieker tegen Feyenoord, niet in actie. Ook de confrontatie met Roda JC zal hij moeten missen.

'Jamie Lynn Spears stapt in huwelijksbootje'

Icoon ShowbizzDe geruchtenstroom over Britney Spears' zestienjarige zusje Jamie Lynn is niet te stoppen. The Enquirer meldt namelijk dat de zwangere tiener wil weglopen en in het huwelijksbootje wil stappen met Casey Aldrigde, de vermeende vader van de ongeboren baby.

Een bron aan The Enquirer: "Jamie Lynn houdt van Casey en wil dolgraag met hem trouwen maar haar moeder is het daar helemáál niet mee eens. Ze realiseert zich nu dat als ze Kentwood en haar moeder eenmaal is ontvlucht, ze eindelijk samen met Casey kan zijn."

Overigens kan Jamie Lynn alleen trouwen wanneer haar ouders toestemming geven. Het huwelijk zou voltrokken worden op 4 april, de dag het meisje zeventien jaar oud wordt. Eerder kwamen er berichten dat Casey zijn vriendin juist had gedumpt en dat niet hij, maar een onbekende oude tv-producent de vader van de baby zou zijn.


Jamie Lynns zwangerschap was breaking news

Litmanen naar Fulham

Jari Litmanen speelt tot het eind van het seizoen voor Fulham. De 36-jarige Fin was clubloos.

"Ik denk niet dat ik moet uitleggen wat voor kwaliteiten Jari heeft of wat de duidelijke redenen zijn hem naar Fulham te halen," aldus coach Roy Hodgson. "Ook al is hij momenteel niet helemaal wedstrijdfit, toch twijfel ik er niet aan dat hij een grote rol zal spelen in de komende maanden en dat de gehele ploeg van zijn talent en ervaring profijt zal hebben."

Fulham, dat voorlaatste staat in de Premier League, contracteerde tevens Toni Kallio. Kallio is een 29-jarige verdediger die van het Zwitserse Young Boys komt.

Uitzending Peter R. de Vries nu al kaskraker

Icoon OnderwijsDe uitzending van Peter R. de Vries van aanstaande zondag is nu al een internationaal verkoopsucces. Veel buitenlandse tv-zenders hebben zich al gemeld bij SBS om de show te kopen. In de uitzending claimt Peter R. de Vries de verdwijning van Natalee Holloway te hebben opgelost. "Alle raadsels zouden na zondag voorbij zijn."

De telefoon van Peter R. de Vries stond vanavond roodgloeiend. Hij werd platgebeld door de media, nadat hij vanmiddag het persbericht verspreid had. Hij wou alleen nog niks over de oplossing van de zaak kwijt. "Daarvoor moet je zondag kijken naar de uitzending op SBS6", aldus R. de Vries bij RTL Boulevard.

SBS profiteert ook mee van R. de Vries. De zender kan zondag rekenen op gigantische kijkcijfers. Het twee uur durende programma staat gepland om 21.30 uur, na het kijkcijferkanon Boer zoekt vrouw.


Het promo filmpje van Peter R. de Vries.

Martinus treft Poolse ploeg in CL

DELA Martinus mag zich in de Champions League opmaken voor een tweeluik tegen het Poolse Kalisz. Dat is de uitkomst van de loting voor de knock-out-fase van het kampioenenbal, die vandaag plaatsvond.

De vrouwen van Avital Selinger spelen op 12, 13 of 14 februari de heenwedstrijd in Kalisz. De return in de tweestrijd staat een week later in Amstelveen op het programma. Martinus strijdt met elf andere teams om de drie open plekken in de Final Four.

Grupo 2000 Murcia is als organisator automatisch geplaatst voor de Final Four. De Spaanse club kreeg het finaletoernooi vandaag toegewezen door de Europese volleybalbond CEV.

Lokagente pakt serie-aanrander

Icoon PolitieEen man uit Zwolle is opgepakt omdat hij een politie-agente heeft aangerand. De man van 47 werd al verdacht van twintig andere aanrandingen in Zwolle. De vrouwen werden allemaal belaagd toen ze van het centrum naar huis fietsten.

De agente maakte deel uit van een groot team dat undercover werkte in Zwolle. Ze was als 'lokagente' ingezet. De man benaderde haar ook en betastte haar. Het politieteam kon hem daarop aanhouden.

Met dank aan maily voor de submit.

GTAIV terroriseert New York

Nadat in Belgie al eerder vage posters opdoken van de GTAIV hoofdkarakters is nu New York aan de beurt. De volgende posters maken duidelijk dat het om zware criminelen gaat, met uiteraard de nodige Rockstar humor.





Mocht je ze zien kun je een e-mail sturen naar de politie, wat je terugkrijgt is dit:


Thank you for contacting the
Liberty City Police Department email tipline.

We are all presently out to lunch at the moment,
but will get back to you when we get around to it.


De marketing machine van GTAIV is dus op volle toeren aan het draaien, wat waarschijnlijk betekent dat 29 april een definitieve datum is geworden.

FOK!tv spreekt Theo Maassen en Giel Beelen

Theo Maassen speelt zijn eerste hoofdrol en wel als TBS'er Johan. De beste cabaretier van Nederland moest daarom zijn veilige Eindhoven verlaten om de première van TBS in Rotterdam bij te wonen. Dat hij niet zoveel zin heeft in poppenkast met camera's en fotograferen was duidelijk te merken.

Naast Maassen was Lisa Smit, die als Breezah Lolita door Maassen wordt gegijzeld er nog, evenals regisseur Pieter Kuijpers. Ook Giel Beelen was aanwezig. Omdat de DJ is veroordeeld tot 4 maanden rijontzegging nam FOK! een cadeautje mee. Helaas was het niet Giels kleur. Verder vragen we ons natuurlijk ook af of de belastingbetaler niet opdraait voor de taxi-kosten.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (65Mb)

[upd] R. De Vries: Holloway-zaak opgelost

Icoon Justitie Justitie op Aruba onderzoekt nieuwe aanwijzingen over de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in mei 2005. Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba liet vandaag weten onder meer informatie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries te hebben ontvangen.

''Deze informatie kan in belangrijke mate bijdragen aan de oplossing van het mysterie rond de verdwijning van Natalee Holloway'', aldus justitie. De zaak-Holloway werd in december gesloten, maar het OM is sindsdien doorgegaan met het onderzoeken van relevante informatie.

'Opgelost'
Op zijn eigen website zegt De Vries de zaak al opgelost te hebben: ''Misdaadverslaggever Peter R. de Vries lost zondagavond 3 februari, vanaf 21.30 uur in een speciale, extra lange uitzending op SBS 6, de verdwijning van Natalee Holloway op waar Nederland, Aruba en de Verenigde Staten al bijna drie jaar van in de ban zijn. De Vries is afgelopen week teruggekeerd van Aruba, waar hij de justitie-autoriteiten heeft ingelicht over zijn onthullende bevindingen. Het Openbaar Ministerie is direct een nieuw onderzoek begonnen.....

De oplossing van de zaak is volgens De Vries te danken aan een ingenieuze verborgen camera-actie, waar door het programma van Peter R. de Vries maanden aan is gewerkt. SBS 6 zendt zondagavond vanaf 21.30 uur een speciaal ingelaste, extra lange uitzending van bijna twee uur uit, waarin de ontknoping van dit verdwijningsmysterie gedetailleerd uit de doeken wordt gedaan.


Update 18.01 uur
Weblog VKmag claimt een open dir te hebben gevonden op de site van De Vries waaruit is op te maken dat Joran van der Sloot de dader is.

Inmiddels is dat van de site weggehaald, maar VKmag heeft het bewuste stuk on-line gezet. Erin te lezen staat onder meer: ''The confession of Joran. This must be something that you dreamt of?'' De Vries zegt dit tegen Hans Mos, degene die op Aruba belast is met het onderzoek.

De tekst van het gesprek tussen de twee gaat daarna verder over Joran en het feit dat hij schijnbaar goed zijn mond wist te houden. Hans Mos: ''Clearly it's the first time that he's confessed to somebody, this is his coming-out. It's perplexing that he could hold his tongue for two and a half years''


Peter R. De Vries (wijnincident)

Bajesklant wint 1 miljoen in de loterij

Icoon OpmerkelijkBij een veroordeelde Amerikaanse bankovervaller is het geluk toch nog aan zijn zijde komen te staan. In zijn proeftijd is hij tegen alle regels in naar de winkel gegaan om een lot te kopen. Op zijn lot is uiteindelijk ook nog eens een miljoen dollar gevallen, zo is hij na zijn veroordeling toch nog op legale wijze miljonair geworden.

Wel moest de man nog voor de rechter verschijnen voor zijn onrechtmatige daad, maar deze heeft uiteindelijk toch beslist dat de man zijn prijs mag houden, ook al hield hij zich niet aan de regels.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Binnenkort monsters verslaan in Pata, Pata, Pata Pon!

Het vooral ritmische en kleurrijke Patapon zal eind februari beschikbaar zijn voor, zowel Amerikaanse als Europese PSP-bezitters.

Patapon is ontwikkeld door het bedrijf Interlink, verantwoordelijk voor het succesvolle spel Locoroco. In Europa kunnen wij Patapon 22 februari verwachten en in Amerika zal hij vanaf 26 februari verkrijgbaar zijn in de winkels. Maar mocht je toch nog niet overtuigd zijn van de gameplay, dan kun je vanaf 21 februari de demo halen in de PSP store.

In Amerika zal de adviesprijs van het spel 20 dollar zijn, maar over een Europese prijs is nog niet vastgesteld.



pata, pata, pata pon!

Net als Locoroco, valt de game op door zijn unieke gameplay en vrolijke kleurgebruik. Maar in tegenstelling tot Locoroco is Patapon een ritmische game, waarbij de juiste knoppen op de maat van de muziek moeten worden ingedrukt. Het juist indrukken van de knoppen zorgt ervoor dat je leger van Patapon soldaatjes het kan opnemen tegen verscheidene monsters, soldaten en eindbazen. Naarmate de game vordert zul je, je soldaten zelf beter kunnen voorzien van betere wapens en uitrusting.

Beckham niet in Engelse selectie

David Beckham is door de bondscoach van Engeland, Fabio Capello, niet geselecteerd voor de oefeninterland tegen Zwitserland op 6 februari.

Tijdens de verloren wedstrijd tegen Kroatië in november zat Beckham nog wel bij de selectie. Sinsdien is de 35-jarige voetballer te zien op het trainingsveld van Arsenal waar hij zijn conditie op peil houdt. Beckham heeft in totaal 99 interlands op zijn naam staan. Dat hij de 100 niet gaat halen is nog niet zeker. Volgens de Engelse media heeft Capello Beckham nog niet afgeschreven.

Donner pleit voor levenslange leerplicht

Icoon OnderwijsOm de gevolgen van de vergrijzing op te vangen en mensen langer aan het werk te houden, moeten we eigenlijk toe naar een leerplicht tot je 65e, of een levenslange leerplicht.

Dat stelde minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vanmiddag bij de jaarlijkse Netspar-bijeenkomst over pensioenen in Utrecht.

De CDA-bewindsman waarschuwde dat we in Nederland steeds meer in een sprookje leven, omdat we gemiddeld nog met 61 jaar stoppen met werken. Terwijl we ons dat vroegpensioen steeds minder kunnen permitteren, wegens het toenemende personeelstekort en de belasting van de mensen die wel werken.

Supporters willen Liverpool kopen

De supporters van de Engelse voetbalclub Liverpool zijn een ambitieus plan gestart. De fans willen de club namelijk overnemen van de huidige eigenaren, de Amerikanen George Gillett en Tom Hicks.

De supporters van Liverpool keren zich al geruime tijd tegen het beleid van de twee Amerikaanse tyconen die in 2007 de club overnamen voor 710 miljoen euro. De fans zijn ontevreden omdat ze een slecht beleid zouden voeren. Daarnaast zijn ze bang dat Liverpool doorverkocht wordt.

Initiatiefnemer van het Project 'Share Liverpool FC Group' is Rogan Taylor. Hij hoopt dat er wereldwijd zo'n honderdduizend fans zijn die 5000 pond willen neerleggen voor een aandeel van de club. Dat zou een totaalbedrag opleveren van 500 miljoen pond, oftewel 672 miljoen euro.

Met de machtsgreep hopen de fans te bouwen aan een betere toekomst van de club. Zo krijgt het nieuwe stadion een hogere prioriteit. De bouw van dit stadion heeft namelijk al vertraging opgelopen.

FOK!schrijft: pberends over woonbeleid

”Jongeren zijn niet solidair met ouderen”. Het tegenovergestelde is waar, als gekeken wordt naar het Nederlandse woonbeleid. Nergens in de westerse wereld zijn er zoveel rijtjeshuizen te vinden als in Nederland. Nergens in de westerse wereld worden mensen zo dicht op elkaar gepropt en zijn huizen zo astronomisch duur. Nergens in de westerse wereld is er zo een gigantische woningnood, vooral voor jonge starters.

Ex-freefighter niet gedood door granaat

Icoon MisdaadDe 44-jarige oud-freefighter Rick Holshuijsen  uit Monnickendam die zaterdagochtend omkwam in café Familia in Amsterdam-Noord, is doodgeschoten. Hij is niet omgekomen door de handgranaat die in de horecazaak ontplofte. Dat heeft sectie uitgewezen, maakte de politie vanmiddag bekend.

Het explosief was van het slachtoffer zelf. Hij heeft het ook laten ontploffen. De politie heeft vandaag een 37-jarige verdachte aangehouden. Deze man meldde zichzelf bij een politiebureau in de Amsterdamse binnenstad. De politie verdenkt hem ervan de fatale schoten te hebben gelost. De toedracht van het incident is nog onbekend.

De handgranaat ontplofte in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur in het café aan de Kamperfoelieweg. Daarbij vielen acht gewonden, van wie niemand meer in levensgevaar is. Toen de politie ter plaatse kwam, lagen meerdere gewonden op straat en in het café. Een woordvoerder spreekt van ''een wonder'' dat er niet meer mensen gedood zijn.

Lagere straf voor oud VVD-Kamerlid Rémak

Oud VVD-Kamerlid Patricia Rémak heeft zes maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, opgelegd gekregen door het gerechtshof in Amsterdam.

Bovendien moet de voormalig VVD-politica een werkstraf van 240 uur uitvoeren, liet een woordvoerder van het hof vandaag weten naar aanleiding van een bericht in Het Parool.

Rémak heeft zich volgens het gerechtshof schuldig gemaakt aan uitkeringsfraude. Ze heeft het nagelaten inkomsten van haar werk bij het ministerie van Financiën en bij de Provinciale Staten te melden. Die hadden namelijk invloed op de wachtgelduitkering die zij voor haar werk in de Tweede Kamer (1998-2000) ontving.

De straf valt een  stuk lager uit dan die van de rechtbank. Die veroordeelde haar begin vorig jaar tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De advocaat-generaal had in het hoger beroep, dat Rémak had aangetekend, een even hoge straf geëist als de rechtbank had opgelegd.

De ex-politica verklaarde tijdens de zitting dat ze niet wist dat ze haar bijverdiensten moest opgeven. Ze verklaarde dat een financieel specialist van uitkeringsinstantie UWV haar had verzekerd dat ze dat niet hoefde te doen omdat het alleen maar tot administratieve rompslomp zou leiden. Die medewerker verklaarde later bij het hof dat hij dat nooit heeft gezegd.

Koningin Beatrix 70 jaren oud

Icoon Koningshuis Koningin Beatrix viert vandaag haar zeventigste verjaardag. Dat houdt ze echt privé, met familie en vrienden. Morgen is het wat grootser feest, in Carré in Amsterdam.

Samen met prinses Margriet, die deze maand 65 werd, geeft ze een matinee voor genodigden. Studenten van opleidingen voor podiumkunsten treden op voor het koninklijk gezelschap en zijn gasten. Ze storten zich ten overstaan van een tot de nok gevuld Carré op opera, dans, orkest- en kamermuziek, jazz en elektronische muziek. Nederland krijgt dat zaterdag via televisie te zien: de NOS zendt dan een registratie uit, plus portretten van de jarige zussen (13.30 - 16.52 uur, Nederland 1).

Het is allemaal niet al te uitbundig, deze verjaardag, de vorstin heeft immers nog maar net haar zilveren jubileum achter de rug (2005). Ze trok toen alle provincies door; het leken wel twaalf extra koninginnedagen.

Toch zijn er ook nu verschillende exposities. En geen medium laat de kroonverjaardag van de vorstin deze week ongemoeid; portretten, commentaren en peilingen buitelen over elkaar heen. Dat de monarchie nog stevig in de schoenen staat, dat de jarige geliefd is, het zijn allemaal geen verrassingen. Opmerkelijk was wel de uitkomst van één poll: namelijk dat 69 procent van de Nederlanders helemaal niet meer over het privéleven van de koningin wil weten dan nu bekend is. Het zal het feestvarken als muziek in de oren hebben geklonken, net als haar zoon Willem-Alexander, die zeker met het oog op zijn dochters ook al zo gebrand is op privacy buiten de officiële werkzaamheden om.

Felicitaties
In het felicitatieregister (Koninklijkhuis.nl) dat de Rijksvoorlichtingsdienst heeft geopend, kun je de majesteit feliciteren.  Namens het parlement heeft Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet vanmiddag de koningin gefeliciteerd. Aan het begin van de vergadering prees ze de ''grote inzet'' van de koningin bij de vervulling van haar ambt en haar ''betrokkenheid met de samenleving''. Namens de Kamer is de koningin een bloemenhulde gebracht, zei Verbeet.

Ook CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel bracht zijn gelukwensen over aan de koningin. Hij zei dat zijn fractie ''op deze feestelijke dag zich nog eens extra bewust is van haar waardering voor het koningshuis''. Namens de PvdA feliciteerde waarnemend fractievoorzitter Mariëtte Hamer de koningin. En VVD-leider Mark Rutte zei donderdag de vorstin een prettige verjaardag toe te wensen. ''En uiteraard alle goeds en heel veel moois in goede gezondheid.''

Wat fractieleider Femke Halsema betreft is kroonprins Willem-Alexander, wanneer die straks zijn moeder opvolgt, de laatste Nederlandse monarch. ''Vererving hoort niet thuis in een moderne democratische rechtsstaat'', zei ze gisteravond op de tv-zender Het Gesprek. GroenLinks is er voorstander van dat er op termijn een door het parlement gekozen president komt. Halsema feliciteert de koningin overigens wel met haar verjaardag. Ze vindt dat zij het binnen haar mandaat goed doet.

'On-line leven in plaats van surfen'

Icoon Internet De tijd van ongedwongen rondsnuffelen op internet is voorbij. Mensen surfen niet meer, ze hebben een compleet bestaan online. Dat bleek vandaag uit de resultaten van een internationaal onderzoek van Microsoft naar het gebruik van internet.

Ruim 16 procent van de tijd die mensen besteden aan media, wordt online doorgebracht. Uit het onderzoek van de Microsoft Online Services Group blijkt dat mensen hun offline leven steeds meer nabootsen op internet. ''Internetten is geen op zichzelf staande activiteit meer, het is diep verweven in ons dagelijks bestaan'', aldus de onderzoekers.

Internet wordt nog steeds voornamelijk gebruikt om te communiceren; ruim 41 procent van de tijd online wordt besteed aan communicatie. Op de tweede plaats staat informatieverzamelen (35 procent van de tijd). In 14 procent van de tijd op internet zijn mensen bezig met financiële transacties. Entertainment (9 procent) en creatie (3 procent) zijn ook veel gebruikte redenen om online te zijn.

Internetgebruikers ervaren volgens Microsoft verschillende basisemoties bij bepaalde activiteiten. Die lopen uiteen van goed tot slecht, lichtzinnig tot serieus, verveeld tot nieuwsgierig en van ruimdenkend tot gefrustreerd.

Het soort activiteit op internet hangt sterk samen met het moment van de dag. Het internetgebruik begint te stijgen vanaf een uur of negen 's ochtends naar het midden van de dag. Een tweede piek heeft plaats tussen zes en tien uur 's avonds. Gedurende de dag verandert het doel van het internetten en de bijbehorende emotie.

Volgens het onderzoek beginnen mensen de ochtend in een zakelijke, transactiegerichte gemoedstoestand. Later op de middag verandert die toestand in informatiegericht en gedurende de avond raakt men steeds meer geïnteresseerd in entertainment en ontspanning op het net.

Uit het op Nederland toegespitste deel van het onderzoek blijkt dat Hollanders als zij 's ochtends de computer aanzetten als eerste zoeken naar informatie (bijvoorbeeld nieuws of achtergronden). Later op de avond is er weer een piek in informatie-activiteiten. Meer dan driekwart van de Nederlanders op het web surft in de avond en nacht, en dan vooral op zoek naar entertainment. De meerderheid is in een nieuwsgierige bui wanneer zij over het web surfen, bijna een derde zegt er echter verveeld van te raken.

Verder blijkt dat de helft van de Nederlanders open staat voor reclame tijdens het internetten. Ruim 19 procent geeft aan te reageren op online advertenties zolang die een aantrekkelijk aanbod hebben of iets gratis weggeven.

Anonieme donateur tast diep in de buidel voor Bangladesh

Icoon OpmerkelijkEen onbekende heeft 130 miljoen dollar (87 miljoen euro) aan het door de cycloon Sidr geteisterde Bangladesh gedoneerd. Dat heeft het Bengalese ministerie van financiën bekend gemaakt.

Nog nooit eerder heeft een individuele donateur zoveel geld geschonken. De Islamitische Ontwikkelingsbank in Saudi-Arabië gaat het geld gebruiken voor de bouw van vijfhonderd scholen en opvangcentra.

Afgelopen november vielen meer dan 3.300 doden en raakten tienduizenden mensen dakloos door de cycloon. Voor de wederopbouw van het gebied had Bangladesh twee miljard dollar gevraagd waarvan er tot nu toe 500 miljoen is binnen gekomen.

Kleurrijke beelden van tennissende Sonic en consorten

Na Mario Tennis komt Sega ook met een kleurrijke over de top tennis-game met bekende gamefiguren in de hoofdrol: Sega Superstar Tennis. Vandaag kwamen er een hoop beelden vrij van de PlayStation 3- en Nintendo DS-versie.

PlayStation 3








Nintendo DS






Sega Superstars Tennis is een party-game van Sega, waarin je kunt tennissen met alle bekende karakters uit Sega's jarenlange line-up van games. In kleurrijke omgevingen die we kennen uit de game zul je op een bizarre manier kunnen tennissen.

Open dagen gamesopleiding morgen en overmorgen

Het Qantm college, een onderdeel van het SAE Instituut, houdt morgen en overmorgen open dagen voor hun gamesopleidingen in Amsterdam en Rotterdam. Je kunt dan rustig op de campus rondkijken naar de mogelijkheden die het college biedt voor opleidingen als 3D-animation en game development. Het instituut biedt versnelde bachelor opleidingen van twee jaar en gewone opleidingen van een jaar die je moeten helpen om binnen te komen in de gamesindustrie. Maar natuurlijk kun je er ook terecht voor een masteropleiding of een doctoraal.

Als je interesse hebt in de open dagen dan kun je terecht op de website van SAE of Qantm.



De Guzman krijgt paspoort snel

Binnenkort kan Marco van Basten beschikken over Jonathan de Guzman. Over enkele weken heeft de 20-jarige Canadees zijn Nederlandse paspoort.

De middenvelder van Feyenoord is al sinds zijn twaalfde in Rotterdam en heeft vorig jaar besloten de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. Als hij de papieren op zak heeft mag De Guzman voor Oranje spelen.

In 2005 werd De Guzman achttien waarna hij speelgerechtigd was voor Feyenoord. Sindsdien is hij een vaste waarde bij de Rotterdammers. Tot op heden kwam hij tot achttien goals in tweeëntachtig duels.

Super Aguri zoekt investeerders

Takuma Sato en Anthony Davidson weten nog altijd niet of ze komend seizoen weer voor Super Aguri zullen racen. De Japanse renstal is druk bezig om eerst alle financiën op orde te krijgen. Als dat gelukt is worden er coureurs aangesteld.

Daniele Audetto, directeur van Super Aguri, liet weten dat er naar investeerders gezocht wordt zonder dat ze zeggenschap bij het team willen. "We zouden graag met dezelfde coureurs door willen gaan. Sato is de reden dat dit team bestaat en Davidson is de coureur aan wie Honda de voorkeur geeft. We zijn echter ook nog op zoek naar een sterke partner. Als een partij veel geld naar het team brengt en zij willen graag een bepaalde coureur hebben, dan moet die coureur echter wel goed genoeg zijn. We zijn met verschillende mensen in gesprek, maar Honda moet het er ook mee eens zijn."

Sportief directeur Nick Fry heeft duidelijk gezegd dat het tweede team van Honda gewoon zal blijven bestaan: "Het is de bedoeling dat Super Aguri dit jaar gewoon weer op de grid staat. Het is wel zaak dat Ross Brawn en ik ons niet laten afleiden van ons hoofddoel. We zijn echter nog steeds van plan Honda-motoren te leveren en het team de nodige ondersteuning te geven. Hoe groot onze rol dit jaar zal zijn, wordt momenteel besproken."

Afgelopen jaar liet Super Aguri zien dat je met beperkte middelen erg ver kunt komen. In Spanje behaalde Sato het eerste punt voor het team. Het hoogtepunt volgde in Canada. Sato reed naar een mooi zesde plek door Alonso met een goede actie tijdens de chaotische race in te halen. Daarmee scoorde hij drie waardevolle punten. Lang leek het er zelfs op dat Honda verslagen zou gaan worden. Door een eindsprint van Button in de laatste races werden ze echter verslagen met zes tegen vier.

[CCWS] Doornbos blijft bij Minardi

Komend jaar zal Robert Doornbos wederom voor Team Minardi USA actief zijn in de Champ Car. Newman/Haas koos voor Justin Wilson als vervanger voor Sebastian Bourdais, die dit jaar na vier titels in de CCWS in de Formule 1 gaat racen.

Doornbos leek lange tijd de beste papieren te hebben voor de vacante positie bij het topteam. Zelf zag de Rotterdammer het wel zitten: "Dat heeft veel meer budget en al jaren de beste auto van het veld."

Afgelopen jaar debuteerde Doornbos zeer verdienstelijk. Hij won twee races en leek lange tijd de enige uitdager van Bourdais. Naarmate het jaar vorderde ging het minder met de Minardi-coureur en kwam zelfs Wilson hem voorbij in de stand. Uiteindelijk werd de Rotterdammer Rookie of the Year.

Samenwerken in Haze filmpje

Haze is nog niet uit, maar Free Radical Design is bezig de laatste puntjes op de i te zetten in de game. De co-op is een van die laatste puntjes en die kun je hieronder in het filmpje zien.

Haze is een First-Person Shooter die zich afspeelt in het jaar 2048. Je neemt de rol van een soldaat die zich aansluit bij Mantel Global Industries, de grootste PMC. Hierbij heb je een arsenaal aan high-tech wapens en voertuigen tot je beschikking, en daarbij nog eens het prestatie-verhogende Nectar. Het gevecht begint in een land in oorlog, waar jij de strijd aan moet gaan met de rebellengroep the Promise Hand.

Softwareverkopen Japan, Sony & Nintendo heersen.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Wii FitWiiNintendo90,0001,283,000
PES 2008PSPKonami77,00077,000
Lucky StarPS2Kadokawa Shoten72,00072,000
Mario en Sonic DSNintendo50,000140,000
Wii SportsWiiNintendo26,0002.714,000
Mario Party DSDSNintendo22,0001.581,000
Monster Hunter PortablePSPCapcom21,0001.555,000
Dareamon BaseballDSBandai-Namco21,000138,000
Yggdra UnionPSPSting17,00017,000
Prof. LaytonDSLevel 515,000746,000

Nummers 11 t/m 30
11./07. [NDS] Final Fantasy IV (Square-Enix)
12./00. [NDS] Prince of Tennis: Driving Smash! Side King (Konami)
13./09. [NDS] Dragon Quest IV (Square-Enix)
14./08. [WII] Mario and Sonic at the Olympic Games (Nintendo)
15./11. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
16./12. [WII] Wii Play (Nintendo)
17./10. [WII] Super Mario Galaxy (Nintendo)
18./14. [NDS] Prof. Layton and the Curious Village (Level 5)
19./13. [WII] Mario Party 8 (Nintendo)
20./00. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
21./25. [NDS] Powerful Pro-kun Pocket 10 (Konami)
22./16. [PS3] Call of Duty 4: Modern Warfare (Activision)
23./19. [NDS] Kanji Brain Test 2.5M (IE Institute)
24./00. [WII] News Channel (Nintendo)
25./18. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
26./17. [NDS] Rune Factory 2 (Marvelous Entertainment)
27./33. [PS2] Yakuza 2 (Sega)
28./23. [PS2] World Soccer Winning Eleven 2008 (Konami)
29./24. [NDS] DS Literature Collection (Nintendo)
30./28. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)

Verdeling per console:
NDS - 16
WII - 7
PS2 - 3
PSP - 3
PS3 - 1

Boete voor wachten op overstekende kat

Icoon OpmerkelijkWe schrijven 7 januari van dit jaar. Schiedammer Cees Schuurmans staat in zijn woonplaats met zijn auto te wachten voor het rode stoplicht. Daarnaast staan twee agenten. Niets aan de hand denkt de 49-jarige automobilist, want hij staat keurig stil voor het rode licht.

Wanneer het licht op groen springt, ziet Cees dat er een kat oversteekt. Hij wacht dus met wegrijden om het poezenbeest een gewisse dood te besparen.

Een aantal dagen later valt er een bon bij Cees in de bus. Of hij even 75 euro wil betalen wegens het negeren van het groene licht. Een woedende Cees heeft inmiddels de burgemeester aangeschreven en haar gemeld dat hij ''kotsmisselijk'' wordt van dit boetebeleid, en daarna alle Kamerleden.

Hij hoop dat het ''gezeik'' door elke partij wordt opgepikt, ''want dit is natuurlijk te gek voor woorden.'' Volgens Cees moeten die leerling-agenten gewoon wel schrijven, ''anders krijgen ze een slechte beoordeling en mogen ze niet door naar het volgend jaar. Dan krijg je dit soort flauwekul.''

Huub Veeneman van de politie Rotterdam Rijnmond zegt in het AD dat dit wel een zeldzaam geval is. ''Maar de wet zegt nou eenmaal dat alles wat je doet waarbij je het verkeer belemmert, een overtreding is.'' Het beste kan de Schiedammer volgens Veeneman bezwaar aantekenen tegen de bon. Dat gaat Schuurmans dan ook doen. En als dat wordt afgewezen, dan zal hij de zaak laten voorkomen.

Overigens is het expres doodrijden van een dier ook strafbaar.

Dronken dame woest op lantaarnpaal

Icoon OpmerkelijkEen vrouw die te diep in het glaasje had gekeken is gisteravond in Hoogkarspel aangehouden nadat ze met haar auto meerdere keren tegen een lantaarnpaal was gebotst. De 34-jarige vrouw uit Hoorn was woedend naar aanleiding van een conflict en reageerde dat met haar auto af op de paal.

Een blaastest wees uit dat ze drie keer meer alcohol genuttigd had dan is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd.

VN-soldaten bekladden erfgoed

Icoon Bizar Militairen van de VN-missie in de Westelijke Sahara (Minurso) hebben met graffiti 6000 jaar oude muurschilderingen beklad. Dit meldde het Britse dagblad The Times  op gezag van de Verenigde Naties.

Op de rotsen in de Westelijke Sahara niet ver van de grens met Mauritanië hebben VN-soldaten in de afgelopen twee jaren muurschilderingen en andere afbeeldingen van onder meer olifanten, giraffen en buffalo's met een spray beklad. Vaak was het spray dat was bestemd voor markeringen op of langs wegen.

Veel vandalen hebben hun naam en de datum duidelijk zichtbaar achtergelaten, onder wie een majoor, die net een cursus 'ethiek in vredeshandhaving' achter de rug had.

De VN-gezant voor de Westelijke Sahara, Julian Harston, is ''geschokt over de omvang van het vandalisme''. Minurso benadert de Unesco om de schade te herstellen.

Minister wil blowverbod voor alle agenten

Icoon PolitieMinister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vindt dat agenten in hun vrije tijd geen softdrugs moeten gebruiken. Het drugsgebruik kan de uitstraling en het gezag van politieagenten schaden, aldus de PvdA-minister.

Zij dringt bij de korpsbeheerders aan op een eenduidige richtlijn, die agenten verbiedt softdrugs te gebruiken in hun vrije tijd. Dat heeft Ter Horst geschreven in antwoord op vragen van PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman, die vandaag gepubliceerd zijn.

Korpsbeheerders stellen zelf de richtlijnen op voor (soft)drugsgebruik door hun agenten in diensttijd en hun vrije tijd. Het korps Amsterdam-Amstelland heeft recent vastgelegd dat agenten niet mogen blowen in hun vrije tijd, omdat zij ook buiten diensttijd een voorbeeldfunctie hebben. Ook andere korpsen hanteren regels voor softdrugsgebruik. Overtreders kunnen disciplinair worden gestraft.

De minister wil nu dat alle korpsbeheerders de lijn volgen dat softdrugsgebruik door agenten helemaal wordt verboden om de uitstraling en het gezag van de politie te behouden.

Zombies en tepelpiercings in Sam en Max ep 203

De derde aflevering van het tweede seizoen van Sam en Max heet Night of the Raving Dead. De episode zal zich afspelen in Stuttgart, waar ze een getepelpiercete vampier ontmoeten. De vampier blijkt met een legertje zombies de wereld te willen veroveren, op geheel unieke wijze.

Het spel zal op 12 februari beschikbaar zijn voor Noord-Amerikanen via GameTap en een dag later voor de rest van de wereld via de site van TellTale. Eén losse aflevering kost zoals gebruikelijk $8.95 (6 euro) en voor het hele seizoen betaal je $34.95 (24 euro).

Hieronder vind je de eerste screenshots, en op de officiële website vind je een trailer.






Geen Alan Wake op de GDC?

Enkele dagen terug meldden we dat er aangekondigd werd dat het veelbelovende next-gen spel Alan Wake getoond zou worden op de GDC. Dit zou Robbie Bach, een medewerker van Microsoft, bekend hebben gemaakt in een interview.

Groot nieuws voor velen, helemaal voor Microsoft, die vandaag bekend hebben gemaakt nooit een interview hierover te hebben gehouden en dat de bewuste blogger die het interview heeft gepost alles heeft verzonnen.

Microsoft ontkent overigens niet dat Alan Wake niet op de GDC zal staan, maar bevestigt het ook niet. Het blijft dus een evengroot vraagstuk als voor het fictionele interview.

Katamari demo tijdelijk alleen voor silver-leden

De demo van Katamari Damacy op de Xbox 360 is sindskort online, maar alleen te downloaden door silver-leden. Een tijdje geleden was er het bericht dat Silver-leden de demo's juist een week later zouden krijgen. Microsoft is op de hoogte van het probleem en het zal zo snel mogelijk opgelost worden.

This was an error and it will be corrected shortly. The demo will be available to Gold members, and won’t be made available to Silver until 6th Feb.

Voorlopig is de demo nog wel te downloaden voor de silver-leden, dus wees er snel bij als je als silver-lid deze week de demo nog wil spelen.

Jack Thompson neemt het op voor Mass Effect

Jack Thompson is bij ons allen wel bekend al de man die zijn eigen kruistocht tegen games voert. Niks is veilig, van Grand Theft Auto tot Buzz!. Nu is er eindelijk een game waar een rel over is en waar de beste man zich niet mee wil bemoeien, omdat de rel onterecht zou zijn. Mass Effect kwam laatst negatief in het nieuws op FOX, vanwege zogenaamde "full frontal nudity". In een gesprek met Kotaku zei Thompson daarover het volgende:

"I don't see any problem with it. The guy who shot his mouth off about it had no idea what the Hell he was talking about. This contrived controversy is absolutely ridiculous."

Het blijkt dus dat Thompson niet pertinent tegen games is, alleen tegen games waarbij hij daadwerkelijk zijn vinger op de zere plek kan leggen.

CD-single met vinyl kant van Elvis

Icoon MuziekEen cd-single die je ook op een ouderwetse pick-up kan draaien is mogelijk een middel om de singleverkoop, die drastisch is ingestort en aan het eind van het jaar dreigt te verdwijnen, nog enigszins op peil te houden. De ene kant van het schijfje bevat het digitale cd-bestand, als je het schijfje omdraait zie je dat op de andere zijde de single op vinyl is geperst. Hierdoor is het schijfje zowel digitaal (in de cd-speler) als analoog (platenspeler) af te spelen.

In De Telegraaf zegt Michel van Erp van de Nederlandse fanclub ElvisMatters dat wijlen Elvis Presley de primeur heeft: 53 jaar nadat de zanger 'Baby Let’s Play House' opnam is een remix van dit nummer op cd/vinyl-single verkrijgbaar. Elvis veroverde met deze vinyl-cd al een eerste plaats in de Italiaanse chart, en nu is het nieuwigheidje ook verkrijgbaar in ons land.

De vinylsingle verdween in Nederland in 1993 uit de schappen van de reguliere muziekzaken. Platenmaatschappijen brachten vanaf toen singles alleen nog op cd-single formaat uit. De cd-single ontstond midden jaren '80 en werd in eerste instantie alleen van grote artiesten, naast een vinylsingle (en de 12 inch maxisingle) uitgebracht. Vanaf begin negentig waren vrijwel alle singles zowel op vinyl als op cd-formaat te krijgen, tot in 1993 dus het doek voor de vinyl-single viel.

Vanaf toen werden mondjesmaat nog wel eens singles op vinyl uitgebracht, maar eigenlijk alleen bedoeld voor de verzamelaarsmarkt. Vinyl als geluidsdrager bleef na 1993 wel actueel, maar voornamelijk in de dancewereld. Daar werd (en wordt) nog op redelijk grote schaal gebruik gemaakt van vinyl 12-inches. Alhoewel ook daar de laatste jaren meer en meer een digitalisering plaatsvindt. Verder worden sommige cd-albums voor de liefhebbers nog steeds op vinyl uitgebracht.



In cd-speler en op pick-op te draaien

ICO + Gears of War + 1930 = Faith and a .45

Enkele dagen terug werd het spel Faith and a .45 aangekondigd door ontwikkelaar Deadline Games. Over de gameplay werd nog niks gezegd, behalve dat er een cooperatieve multiplayer in zou zitten.

Vandaag is er plots een bom vol informatie gevallen. De speler neemt de rol van Luke, de held, en loopt je sidekick/liefje Ruby achter je aan. In single-player bestuur je haar zoals je gewend bent uit spellen als Gears of War met simpele commando's, in multi-player bestuurt de tweede speler je liefje.



De relatie tussen de twee wordt verder uitgediept door korte in-game gebeurtenissen, zo zal ze je na een heftige shoot-out even snel een kusje komen brengen, of als je dood ligt te bloeden op de grond komt ze je een "kiss of life" bezorgen. Dit moet de "Bonnie & Clyde" feel van het spel versterken. Hierdoor groeit een band die vergelijkbaar is met ICO.

Het opruimen van de slechterikken gebeurt niet alleen op de wijze die bekend is, maar maakt echt gebruik van de twee karakters. Zo is het mogelijk een jerry-can met benzine richting de bad-guys te smijten, waarna je geliefde met een welgemikt schot in mid-air een regen van vlammen laat neerdalen op het groepje bad-guys. Dit gebeurt zowel in multi-player, maar door een slimme A.I. ook in single-player.



Naast de twee hoofdkarakters is er ook nog de sheriff, Duke genaamd, die het duo het hele spel door zal achtervolgen.

Naast de gebruikelijke shoot-outs zal er ook weer veel op het gebied van voertuigen gebeuren, hoewel de makers volhouden dat dit niet gaat zoals je misschien gewend bent, evenals de boss-battles, welke niet zomaar one-on-one schietfestijnen voorstellen. Voor wat het wel in gaat houden allemaal houden ze hun lippen nog stijf op elkaar.

Tot slot komen er ook nog manieren om je wapens te upgraden door de omgevingen uit te snuffelen, komen er puzzels die gebruik maken van physics en de relatie wordt ogenschijnlijk uitgediept op manieren anders dan de gewone cut-scenes. Het gerucht gaat dat het op een Mass Effect-achtige manier dialogen met keuzes voorschotelt, die de weg bepalen waar de relatie heen gestuwd wordt.



Zoals je kunt zien wordt er een unieke spelervaring beloofd, die trekjes heeft van Gears of War (co-op combat), ICO (Een band met je virtuele medespeler) en dit allemaal in de setting van 1930, ten tijde van de Grote Depressie. Er is nog geen uitgever voor het spel, maar het spel zou eind 2009/begin 2010 klaar moeten zijn voor de Xbox360, Wii en PS3.

Tot die tijd houden wij je natuurlijk van alle nieuwtjes op de hoogte.

"Gangcriminaliteit komt door media en met name games"

Openbaar aanklager van de staat Maryland in Amerika, Dan Dougherty, zei in een toespraak onlangs dat het de schuld is van media als games en internet dat criminaliteit hoogtij kan vieren. De voorzitter van Wicomico Countys anti gangs programma zei dat:

"extreme raw violence is making an impact on our young people, and we're growing an acceptance for it."

Volgens statistieken is Wicomico een van de meest criminele plaatsen in de staat Maryland en kent de stad bijna 500 gang-leden. Dougherty ziet dan ook graag dat de bewoners beter letten op hun buren, verdachte activiteiten en dat ze meewerken om spijbelen bij de wet verboden te maken. Uiteraard zou geen anti-games toespraak compleet zijn zonder een quote over Grand Theft Auto:

"In Grand Theft Auto, you score points by killing cops, stealing cars and beating prostitutes. In the '80s and '90s, you didn't have video games, you didn't have the violence in the media, you didn't have the Internet. It creates a lack of respect for life and makes violence acceptable."

'Zelfmoordpoging Britney'

Icoon ShowbizzVerschillende bronnen rond Britney Spears melden dat ze gisteravond een zelfmoordpoging gedaan heeft. Of dit nou waar is of niet, is nog niet helemaal duidelijk. Wat in elk geval wel waar is, is dat ze inmiddels in het ziekenhuis ligt met code 5150. Dat betekent dat ze een gevaar vormt voor zichzelf en voor haar omgeving.

Gisterenavond werd de popdiva per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Los Angeles. Haar psychiater had dit voor haar geregeld, omdat hij zich ernstige zorgen maakt over haar toestand. Hij zou er zelfs voor gezorgd hebben dat ze daadwerkelijk verplicht opgenomen is.

Het inschakelen van die psychiater is overigens het werk van haar goede vriend Sam Lufti. Hij vond dat er professionele hulp moest komen. Dat is tegen de zin van haar familie. Die vindt juist dat de psychiater zich er niet mee moet bemoeien.

Sony stelt verkoopdoelen PlayStation 3 en PSP bij

Ondanks dat zeker in Europa de PlayStation 3 inmiddels flink op stoom is, blijkt Sony toch niet aan haar eigen verwachtingen te kunnen voldoen. Het doel was om wereldwijd tegen eind maart 11 miljoen exemplaren verkocht te hebben, vandaag maakte het bedrijf bekend dat het doel omlaag bijgeschaafd is naar 9,5 miljoen. Gelukkig was er ook goed nieuws, want het doel van 10 miljoen PSP's gaat wel ruim gehaald worden. Dit aantal is bijgesteld tot 13 miljoen.

Ook qua omzet was er goed nieuws vanuit Sony. Met name door de flink lagere productiekosten en de prima software verkopen, kon het bedrijf de laatste paar maanden een kleine winstmarge bijschrijven op haar entertainment divisie.
Voordat dit alles bekend werd gemaakt stegen de aandelen Sony nog met 3,6%. Na een daling sinds oktober van ruim 10%. Het lijkt er dus op dat het bedrijf langzaam uit een dal aan het klimmen is.

EA komt met boks-game Facebreaker

Electronic Arts heeft inmiddels een flinke reputatie in box-games opgebouwd met de Fight Night-serie van EA Chicago en EA Canada die de PS3-versie van Fight Night Round 3 voor z'n rekening nam.

EA Canada slaat nu een compleet andere weg in met Facebreaker, een box-game die niet vol zit met bekende boxers en realistische graphics, maar een cartoony stijl zal bevatten en gefingeerde figuren. De game zal bovendien een real-time gezichtsvervormings-engine bevatten die je letterlijk het gezicht van je tegenstander laat herverbouwen. Zoals de titel als doet vermoeden kun je elkaars gezicht ook volledig slopen.

De game die voor PS3, X360 en Wii uit zal komen zal tevens gebruik maken van de Game Face technologie die we eerder in Tiger Woods 08 zagen, zodat je je eigen gezicht in de game kunt plaatsen met behulp van een foto.

Vanmiddag zware storm

Icoon Weer De storm die vandaag over het land trekt, bereikt 's middags zijn hoogtepunt. Dat liet een woordvoerder van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) weten. Het KNMI gaf gisteren al een voorwaarschuwing af voor zware windstoten die vandaag over het land razen.

Aan de gehele Nederlandse kust zal volgens het KNMI windkracht 9 worden bereikt. In het noordwestelijk kustgebied (de kop van Noord-Holland en de waddeneilanden) kan het misschien windkracht 10 worden, aldus de woordvoerder. De wind zal daar snelheden bereiken tussen de 105 en 110 kilometer per uur.

In het binnenland worden zware windstoten verwacht van 90 kilometer per uur. Volgens de zegsman kan het verkeer hier flink last van hebben. De avondspits ondervindt vrijwel zeker hinder van het zware weer. De storm zal in de loop van de avond weer afnemen, voorspelt het weerinstituut.

Wil je meer weten over stormen, het weer of het weeralarm, kijk dan eens op het elementenforum.

Man bewaart vrouw 23 jaar in metalen vat

Icoon Opmerkelijk De Australische politie heeft veertien jaar cel geëist tegen een 58-jarige inwoner van Melbourne, die wordt verdacht van moord op zijn vrouw. De man zou de stoffelijke resten van zijn echtgenote 23 jaar lang in een metalen vat hebben bewaard.

Australische aanklagers hebben dat vandaag laten weten. De man had al die tijd volgehouden dat zijn vrouw er met een ander vandoor was gegaan. De man zou zijn vrouw door het hoofd hebben geschoten, het lichaam in stukken hebben gesneden en die daarna in het vat hebben verborgen. De Australiër heeft ontkend dat hij zijn echtgenote heeft vermoord.

De zaak kwam aan het licht toen de schoonzoon van de verdachte bij toeval het deksel van het vat optilde en daarin onder meer een schedel en een deel van het bekken van de vermoorde vrouw aantrof.

Commotie over 'drugsvideo' Heath Ledger

Icoon ShowbizzIn Amerika is een oud videofilmpje opgedoken waarop acteur Heath Ledger, onlangs overleden, drugs lijkt te gebruiken. De beelden zouden twee jaar geleden op een feestje in Los Angeles zijn gemaakt. Op die avond was Ledger twee filmonderscheidingen voor Brokeback Mountain misgelopen.

Volgens de Daily Telegraph lijkt Ledger een 'cocaïne-achtige' substantie tot zich te nemen. Ook zegt hij jarenlang dagelijks een paar joints te hebben gerookt. Zijn toenmalige vriendin Michelle Williams was niet aanwezig.

Het is nog steeds niet duidelijk waaraan de jonge acteur op 22 januari is gestorven. Dat leidt tot veel gespeculeer over de doodsoorzaak. Sommige media suggereren dat drugsgebruik in het spel was. Enkele kranten en websites zeggen de videobeelden niet te tonen, uit respect voor Ledgers familie.

Excuses Maradona voor 'hand van God'

Icoon Voetbal Diego Maradona heeft vandaag zijn excuses aangeboden voor zijn beroemde doelpunt met behulp van de 'hand van God'. De Argentijnse stervoetballer gebruikte in 1986 zijn hand bij zijn eerste treffer in de kwartfinales van het wereldkampioenschap tegen Engeland (2-1).

De scheidsrechter zag dit niet. Maradona zei na afloop dat God het zo had gewild.

''Als ik terug zou kunnen keren in de tijd om mijn excuses aan te bieden en de geschiedenis te herschrijven, zou ik dat doen'', aldus Maradona in een interview met de Engelse krant The Sun. ''Maar het doelpunt is nog steeds een doelpunt. Argentinië werd werelkampioen en ik was de beste speler in de wereld. Ik kan de geschiedenis niet veranderen. Ik kan alleen maar verder met mijn leven.''


Het 'handige handje van God'

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

'Flitsauto-aanwijzer' gaat vrijuit

Icoon PolitieHet is niet strafbaar om automobilisten door middel van armgebaren te waarschuwen voor snelheidscontroles. Een 20-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam die door het Openbaar Ministerie voor de rechter werd gedaagd, omdat hij automobilisten had gewaarschuwd voor een radarcontrole, is gisteren door de rechtbank in Dordrecht vrijgesproken. Vorig jaar had Pieter Klijn er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de flitsauto op de Wieling in zijn woonplaats geen enkele hardrijder op de bon kon slingeren.

"Ik stond vijftig meter voor de politiewagen en heb alle automobilisten met armgebaren gewaarschuwd", wist de monteur te vertellen. Na twintig minuten bijna continu met zijn armen op en neer te hebben geheven, besloot hij om de hardwerkende agente aan te spreken. “Lukt het nog een beetje, mevrouw?", vroeg hij een beetje uitdagend. "Ze antwoordde nogal teleurgesteld dat dat niet zo was. Toen heb ik maar gezegd dat ik iedereen had gewaarschuwd."

De flitsagente was niet zo gecharmeerd van de waarschuwingsactie en zette haar radarwagen direct een paar straten verderop. De Hardinxvelder liet zich niet kennen en zette zijn waarschuwingsactie op die plek voort. Hij werd uiteindelijk opgepakt wegens het verstoren van de werkzaamheden van de politie. De politierechter van de rechtbank in Dordrecht oordeelde gisteren dat er geen sprake was van belemmering. Hij concludeerde dat de radar niet onklaar was gemaakt en dat de verdachte ook niet voor de radarpost ging staan om de controle onmogelijk te maken. De officier van justitie moest toegeven dat er geen sprake was van een strafbaar feit.

Verkeersofficier Koos Spee liet gisteren via een zegsman weten dat de uitspraak niet betekent dat je voortaan snelheidscontroles mag frustreren. "Groot licht gebruiken als waarschuwing voor een controle blijft strafbaar. Daarnaast kan iedere agent afzonderlijk bepalen of zo'n actie verkeersgevaarlijk is. In dit geval heeft de rechter geoordeeld dat van enige verstoring geen sprake is."

De woordvoerder had dan ook weinig problemen met de waarschuwingsactie van Pieter Klijn. "Hij heeft ervoor gezorgd dat bestuurders zich aan de snelheid hielden en daar is het ons tenslotte ook om te doen." Klijn dacht daar afgelopen zomer net zo over. "Daarom snap ik ook niet dat ik voor deze 'vriendendienst' voor de rechter moest verschijnen."

Met dank aan crv voor de submit.

Brand en gasexplosies in Beverwijk

Icoon Brand Bij een grote brand in Beverwijk hebben vanochtend rond 8.00 twee gasexplosies plaatsgevonden.

Op de Laan der Nederlanden is een grote brand uitgebroken in een nieuwbouwcomplex. Bij de brand zou een aantal gasflessen ontploft zijn en omstanders zien grote rookwolken boven de stad hangen. Er zijn tot dusver geen gewonden gemeld.

De brand zou ontstaan zijn tijdens werkzaamheden op het dak. De brandweer lijkt de situatie onder controle te hebben, maar de politie heeft de omgeving rond de nieuwbouw wel afgezet.



©2008 112ijmondmedia
Gasexplosie en grote brand


Met dank aan Octagen en Bakura voor de submit.

Gemeente geeft Vitesse tijd

Vitesse, dat een schuld van 27 miljoen euro heeft, krijgt waarschijnlijk meer tijd van de gemeente Arnhem. Volgens een aantal mensen heeft de gemeente Arnhem Vitesse een voorstel gedaan waar ze binnen een bepaalde tijdsduur aan moeten voldoen.

Vitesse probeert de schuld van 27 miljoen euro te saneren. Veel geldschieters zijn akkoord gegaan met de sanering. Alleen de gemeente Arnhem en de huurbaas van het Gelredome hebben nog niet toegezegd. De gemeente was van plan afgelopen dinsdag een besluit te nemen, maar heeft dit uitgesteld.

Afrika Cup: Kameroen, Egypte door

Vooraf waren allerlei scenario's mogelijk in groep C. Er konden namelijk drie ploegen op zes punten komen en dan zou het om het doelsaldo gaan. Dat gebeurde niet. Kameroen won van Soedan met 3-0 en Egypte speelde gelijk tegen Zambia.

Kameroen had het erg gemakkelijk tegen Soedan. Met rust stond het al 2-0 voor De Ontembare Leeuwen. In de 27ste minuut was het Samuel Eto'o die vanaf de strafschopstip raak schoot. Zes minuten later was het Khider die de bal in eigen doel werkte: 2-0. In de tweede helft probeerde Soedan het wel, maar tot scoren kwamen ze niet. In blessuretijd maakte Eto'o de 3-0. Hij maakte zijn zestiende doelpunt in de Afrika Cup en is daarmee topscoorder allertijden. Voor Soedan was deze editie van de African Cup of Nations een drama, zij scoorden geen enkel doelpunt.

Egypte moest minimaal gelijk spelen om zeker te zijn van een plaats bij de laatste acht. Het werd 1-1 tegen Zambia, die voor de winst gingen om nog kans te maken op plaatsing. Na een kwartier spelen was het Zaki die Egypte op een 1-0 voorsprong zetten. In de tweede helft was Zambia de betere ploeg, maar het duurde tot de 89ste minuut tot de gelijkmaker werd gescoord. Katonga schoot fraai binnen: 1-1. De gelijkmaker kwam te laat voor Zambia.

Egypte en Kameroen zullen het in de kwartfinale moeten opnemen tegen de nummers 1 en 2 uit groep D. De vier ploegen uit groep D hebben allen nog kans op plaatsing voor de kwartfinales.

Eindstand groep C

LandGespeeldPuntenDoelsaldo
Egypte37+5
Kameroen36+5
Zambia34-1
Soedan30-9

'Schwarzenegger gaat McCain steunen'

Icoon AmerikaDe gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger gaat achter de Republikeinse kandidaat John McCain staan in de presidentiële verkiezingsrace. Dat meldde persbureau Reuters op basis van Republikeinse bronnen.

Volgens de krant Los Angeles Times gaat de voormalige filmheld vandaag zijn voorkeur bekendmaken. Schwarzenegger zelf wilde gisteravond op CNN nog niets zeggen over zijn voorkeur. Hij zal waarschijnlijk wachten tot de uitslagen bekend zijn van Super Tuesday, op 5 februari, voordat hij zijn favoriet noemt. Op die dag doet zijn eigen staat ook mee aan de voorverkiezingen.

Forbes: Madonna bestverdienende artiest

Icoon EconomieMadonna mag zich de bestverdienende vrouwelijke muzikant ter wereld noemen. Dat blijkt uit de eerste Cash Queens of Music-lijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

De 49-jarige Koningin van de Popmuziek, zoals haar bijnaam luidt, verdiende tussen juni 2006 en juni 2007 bijna 72 miljoen dollar (48 miljoen euro). Haar Confessionstournee was de lucratiefste concertenreeks die een vrouwelijke artiest ooit heeft gegeven.

Geen hakenkruizen bij carnaval Brazilië

Icoon OpmerkelijkReageerden joodse organisaties gisteren in Brazilië nog vol afgrijzen op een carnavalswagen met Holocaustslachtoffers. Een dag later dook een wagen met hakenkruizen op.

De sambagroep Estacia de Sa uit Rio de Janeiro heeft de voorspellingen van de middeleeuwse ziener Nostradamus als thema gekozen voor zijn carnavalswagen. Hieronder valt ook een zogeheten 'Hitler-vleugel', met onder meer een tank en dansers in uniformen met hakenkruizen.

De Israëlische Federatie van Rio de Janeiro verzocht de groep de hakenkruizen en de naam 'Hitler-vleugel' te verwijderen, waaraan de sambadansers gehoor gaven.

Rio de Janeiro verwacht dat dit jaar meer dan 700.000 bezoekers naar het carnavalsfeest komen kijken. Het feest duurt van vrijdag tot aswoensdag wanneer in de rooms-katholieke traditie een periode van veertig dagen vasten aanbreekt die tot het paasfeest duurt.

Ivorianen bezorgen vijf jaar oude post

Icoon OpmerkelijkPostmedewerkers in Ivoorkust hebben moeite om een achterstand van vijf jaar weg te werken. Postkantoren in het noorden van het West-Afrikaanse land gingen na lange tijd weer open als deel van een vredesovereenkomst, zo berichtte de BBC gisteravond laat.

De postopstapeling begon na een mislukte legeropstand in 2002, toen het land in tweeën verdeeld raakte met islamitische rebellen aan de macht in het noorden. Postkantoren werden toen geplunderd en personeel vluchtte naar het christelijke zuiden, waar de regering nog de macht had.

Postmedewerkers moeten nu bergen post ordenen die nooit bij de mensen in het noorden is bezorgd. Vele brievenbussen en postkantoren in het noorden raakten overvol. Een klant was ontroostbaar toen hij een verouderde brief kreeg van de Sorbonne-universiteit in Frankrijk waarin stond dat hij geslaagd was voor het toelatingsexamen.

Super Street Fighter II Turbo HD Remix niet op XBLA?

De volledig in HD kwaliteit opgepoetste versie van de klassieker Super Street Fighter II Turbo zou binnenkort uit moeten komen op PSN en XBLA, maar nu schijnt dat het formaat van het spel een release op XBLA in de weg kan staan.

Microsoft heeft voor hun arcade-games een limiet opgesteld van 150 MB, maar volgens een Capcom medewerker is dit veel te weinig voor Super Street Fighter II Turbo HD Remix. De 1080p graphics, originele en nieuwe muziek zijn simpelweg te groot om zo'n limiet te kunnen handhaven.



Naar het schijnt wil Microsoft geen uitzondering maken en is Capcom druk bezig om de bestandsgrootte toch te kunnen terugbrengen, zonder verlies in kwaliteit.

Film: Charlie Wilson's War

Gedurende kerstmis 1979 rolden Sovjet-tanks de grens met Afghanistan over. De Russen vielen het arme Afghanistan binnen, alwaar het machtige rode leger over de arme Afghanen heen walsten. Aanvankelijk reageerden de Verenigde Staten niet of nauwelijks op de invasie, totdat een congreslid uit Texas zich het lot van de Afghanen aantrekt. In Charlie Wilson’s War kunnen we zien hoe de flamboyante afgevaardigde de Russen uit Afghanistan heeft weten te verdrijven.

Na PABO ook studenten universiteit verplichte taaltoets

Icoon OnderwijsNet als de PABO gaat ook de Vrije Universiteit een taaltoets opleggen aan eerstejaars studenten. De taaltoets is bindend en pas na een voldoende daarvoor mogen ze beginnen aan tweedejaarsvakken.

De VU is de eerste universiteit die een dergelijke toets oplegt aan studenten. Uit onderzoek bleek één op de zes eerstejaars grote taalproblemen te hebben. 43 procent van de eerstejaars schreef 'een meisje die' en ruim de helft wist niet wat 'schering en inslag' betekent.

Met dank aan Sjizzel voor de submit.

Kakvlek op de werkplek: ik ben de man

Inmiddels weten jullie het wel. Als ik de aandrang krijg om te poepen, dan moet ik ook direct, anders gaat het fout. Hoe vaak heb ik nu al niet met een warme plak in mijn broek gestaan?
Heerlijk is het dat ik tegenwoordig op de fiets naar het werk kan. Minder heerlijk was de plotselinge druk die zich op mijn anus aandiende. Het was nog zeker een flink eindje rijden vóór ik op de plaats van bestemming zou zijn. Een angstgolf schoot mijn hoofd binnen: "Ik ga het niet halen!"

Miljoen Irakezen dood door Irak-invasie

Icoon OorlogNieuw onderzoek naar het aantal slachtoffers van de oorlog in Irak heeft schokkende resultaten opgeleverd. Uit deze studies, die de meest omvangrijke tot nu toe zijn, komt naar voren dat de invasie aan meer dan een miljoen Irakezen het leven heeft gekost.

Welgeteld een vijfde van de huishoudens in Irak verloor ten minste een familielid sinds de invasie in maart 2003. In Bagdad loopt dit percentage zelfs op tot tot 40 procent van alle huishoudens.

Dit blijkt uit berekeningen van het Londense onderzoeksbureau Opinion Research Business en hun Iraakse partnerorganisatie Independent Institute for Administration and Civil Society Studies. De cijfers zijn gebaseerd op interviews met 2414 volwassen Irakezen en de meest recente complete census van Irak, uit 1997. De foutmarge van het onderzoek is 1,7 procent, wat betekent dat het exacte dodental sinds de invasie ergens tussen de 946,000 en 1.12 miljoen ligt.

Officiële cijfers omtrent het aantal sterfgevallen kwamen altijd lager uit. Analisten merken op dat dit onder andere is omdat slachtoffers buiten de hoofdstad Bagdad vaak niet worden geregistreerd. Het veel geciteerde 'Iraq Body Count' komt momenteel uit op een totaal tussen de tachtig en de achtentachtig duizend. Zij registreren echter bijvoorbeeld alleen het aantal officieel in de media gedocumenteerde doden.
Lees ook op het Forum
Met dank aan renz0r & JeMoeder voor de submit.

Rudy Giuliani staakt verkiezingsrace

Icoon VerkiezingenDe Republikeinse presidentskandidaat Rudy Giuliani heeft woensdag officieel bekendgemaakt dat hij stopt met zijn verkiezingscampagne voor het Amerikaanse presidentschap. De oude burgemeester van New York schaarde zich achter zijn vriend en rivaal John McCain.

Giuliani staakte zijn verkiezingsrace in Californië in de presidentiële bibliotheek van de voormalige president Ronald Reagan, omdat Reagan's leiderschap voor Giuliani een bron van inspiratie blijft. Giuliani is achter McCain gaan staan, omdat hij hem "de best gekwalificeerde kandidaat'' vindt om de volgende "bevelhebber van de VS'' te worden. "McCain is een Amerikaanse held, en wij kunnen wel een held gebruiken in het Witte Huis.''

McCain's standpunten komen het beste overeen met die van Giuliani zelf, zo zei hij tijdens zijn afscheidsspeech. De oud-burgemeester zei dat zij het er beide over eens zijn dat Amerika zich momenteel bevindt in "een periode van groot gevaar''. De VS moeten volgens Giuliani voor de aanval blijven kiezen tegenover terrorisme.

Giuliani gaat zich voor de volle honderd procent inzetten voor de campagne van McCain. "Zijn campagne zal net zo belangrijk worden als mijn eigen verkiezingen.'' Hij zei in alle staten te gaan meehelpen waar McCain hem nodig heeft.
Giuliani geeft op
John Edwards stopte eerder vandaag ook al.
Lees meer over de US elections in de special.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.