ICO + Gears of War + 1930 = Faith and a .45

Synyster84
Enkele dagen terug werd het spel Faith and a .45 aangekondigd door ontwikkelaar Deadline Games. Over de gameplay werd nog niks gezegd, behalve dat er een cooperatieve multiplayer in zou zitten.

Vandaag is er plots een bom vol informatie gevallen. De speler neemt de rol van Luke, de held, en loopt je sidekick/liefje Ruby achter je aan. In single-player bestuur je haar zoals je gewend bent uit spellen als Gears of War met simpele commando's, in multi-player bestuurt de tweede speler je liefje.



De relatie tussen de twee wordt verder uitgediept door korte in-game gebeurtenissen, zo zal ze je na een heftige shoot-out even snel een kusje komen brengen, of als je dood ligt te bloeden op de grond komt ze je een "kiss of life" bezorgen. Dit moet de "Bonnie & Clyde" feel van het spel versterken. Hierdoor groeit een band die vergelijkbaar is met ICO.

Het opruimen van de slechterikken gebeurt niet alleen op de wijze die bekend is, maar maakt echt gebruik van de twee karakters. Zo is het mogelijk een jerry-can met benzine richting de bad-guys te smijten, waarna je geliefde met een welgemikt schot in mid-air een regen van vlammen laat neerdalen op het groepje bad-guys. Dit gebeurt zowel in multi-player, maar door een slimme A.I. ook in single-player.



Naast de twee hoofdkarakters is er ook nog de sheriff, Duke genaamd, die het duo het hele spel door zal achtervolgen.

Naast de gebruikelijke shoot-outs zal er ook weer veel op het gebied van voertuigen gebeuren, hoewel de makers volhouden dat dit niet gaat zoals je misschien gewend bent, evenals de boss-battles, welke niet zomaar one-on-one schietfestijnen voorstellen. Voor wat het wel in gaat houden allemaal houden ze hun lippen nog stijf op elkaar.

Tot slot komen er ook nog manieren om je wapens te upgraden door de omgevingen uit te snuffelen, komen er puzzels die gebruik maken van physics en de relatie wordt ogenschijnlijk uitgediept op manieren anders dan de gewone cut-scenes. Het gerucht gaat dat het op een Mass Effect-achtige manier dialogen met keuzes voorschotelt, die de weg bepalen waar de relatie heen gestuwd wordt.



Zoals je kunt zien wordt er een unieke spelervaring beloofd, die trekjes heeft van Gears of War (co-op combat), ICO (Een band met je virtuele medespeler) en dit allemaal in de setting van 1930, ten tijde van de Grote Depressie. Er is nog geen uitgever voor het spel, maar het spel zou eind 2009/begin 2010 klaar moeten zijn voor de Xbox360, Wii en PS3.

Tot die tijd houden wij je natuurlijk van alle nieuwtjes op de hoogte.