Magnus Backstedt breekt sleutelbeen

Bram (Chiel-Montagne)
Magnus Backstedt staat wéér buitenspel. De Zweedse kampioen hield aan een val in de Ronde van Qatar een sleutelbeenbreuk over. Vorig seizoen sukkelde de geblokte Scandinaviër ook al met diverse blessures.

De coureur van Slipstream, die zo snel mogelijk in Londen wordt geopereerd aan zijn kwetsuur, liep de breuk op bij een glijpartij in de slotkilometer van de vijfde etappe van de Ronde van Qatar. Backstedt keek in volle inspanning naar beneden en raakte daarbij een wagonnetje van de QuickStep-trein, waarna hij ten val kwam. In zijn val sleurde hij ondermeer zijn ploegmaats Chris Sutton (zware kneuzing ter hoogte van de elleboog) en Julian Dean mee.

Gelukkig voor Big Mag komt zijn deelname aan de door hem zo geliefde voorjaarsklassiekers niet in het gedrang. De reusachtige coureur zou na diens operatie al na twee weken weer de trainingen kunnen hervatten. Zijn deelname aan Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2004 won en waarvan hij ook dit seizoen zijn hoofddoel gemaakt heeft, komt dan ook niet in gevaar.