Afrika Cup: Kameroen, Egypte door

DJeNZe123
Vooraf waren allerlei scenario's mogelijk in groep C. Er konden namelijk drie ploegen op zes punten komen en dan zou het om het doelsaldo gaan. Dat gebeurde niet. Kameroen won van Soedan met 3-0 en Egypte speelde gelijk tegen Zambia.

Kameroen had het erg gemakkelijk tegen Soedan. Met rust stond het al 2-0 voor De Ontembare Leeuwen. In de 27ste minuut was het Samuel Eto'o die vanaf de strafschopstip raak schoot. Zes minuten later was het Khider die de bal in eigen doel werkte: 2-0. In de tweede helft probeerde Soedan het wel, maar tot scoren kwamen ze niet. In blessuretijd maakte Eto'o de 3-0. Hij maakte zijn zestiende doelpunt in de Afrika Cup en is daarmee topscoorder allertijden. Voor Soedan was deze editie van de African Cup of Nations een drama, zij scoorden geen enkel doelpunt.

Egypte moest minimaal gelijk spelen om zeker te zijn van een plaats bij de laatste acht. Het werd 1-1 tegen Zambia, die voor de winst gingen om nog kans te maken op plaatsing. Na een kwartier spelen was het Zaki die Egypte op een 1-0 voorsprong zetten. In de tweede helft was Zambia de betere ploeg, maar het duurde tot de 89ste minuut tot de gelijkmaker werd gescoord. Katonga schoot fraai binnen: 1-1. De gelijkmaker kwam te laat voor Zambia.

Egypte en Kameroen zullen het in de kwartfinale moeten opnemen tegen de nummers 1 en 2 uit groep D. De vier ploegen uit groep D hebben allen nog kans op plaatsing voor de kwartfinales.

Eindstand groep C

LandGespeeldPuntenDoelsaldo
Egypte37+5
Kameroen36+5
Zambia34-1
Soedan30-9