Super Aguri zoekt investeerders

Takuma Sato en Anthony Davidson weten nog altijd niet of ze komend seizoen weer voor Super Aguri zullen racen. De Japanse renstal is druk bezig om eerst alle financiën op orde te krijgen. Als dat gelukt is worden er coureurs aangesteld.

Daniele Audetto, directeur van Super Aguri, liet weten dat er naar investeerders gezocht wordt zonder dat ze zeggenschap bij het team willen. "We zouden graag met dezelfde coureurs door willen gaan. Sato is de reden dat dit team bestaat en Davidson is de coureur aan wie Honda de voorkeur geeft. We zijn echter ook nog op zoek naar een sterke partner. Als een partij veel geld naar het team brengt en zij willen graag een bepaalde coureur hebben, dan moet die coureur echter wel goed genoeg zijn. We zijn met verschillende mensen in gesprek, maar Honda moet het er ook mee eens zijn."

Sportief directeur Nick Fry heeft duidelijk gezegd dat het tweede team van Honda gewoon zal blijven bestaan: "Het is de bedoeling dat Super Aguri dit jaar gewoon weer op de grid staat. Het is wel zaak dat Ross Brawn en ik ons niet laten afleiden van ons hoofddoel. We zijn echter nog steeds van plan Honda-motoren te leveren en het team de nodige ondersteuning te geven. Hoe groot onze rol dit jaar zal zijn, wordt momenteel besproken."

Afgelopen jaar liet Super Aguri zien dat je met beperkte middelen erg ver kunt komen. In Spanje behaalde Sato het eerste punt voor het team. Het hoogtepunt volgde in Canada. Sato reed naar een mooi zesde plek door Alonso met een goede actie tijdens de chaotische race in te halen. Daarmee scoorde hij drie waardevolle punten. Lang leek het er zelfs op dat Honda verslagen zou gaan worden. Door een eindsprint van Button in de laatste races werden ze echter verslagen met zes tegen vier.