Arrogant of gewoon naïef?

Twee van de agenten die na alle ophef een paar maanden geleden, waren ontslagen door de politie Zuid-Holland Zuid in verband met nachtelijke ritjes naar toeristische trekpleisters in o.a. Amsterdam, zijn nu weer doodleuk aangenomen door het politiekorps Haaglanden.

Na hun onstlag schreeuwde de politievakbond direct al moord en brand over de zwaarte van deze sanctie, die "disproportioneel" en "grotesk" zou zijn en kennelijk dachten meer mensen er nu zo over. Dit zal ongetwijfeld weer leiden tot een discussie of het ontslag wel of niet terecht was, maar dat is niet aan de orde. Het ontslagvraagstuk speelde een paar maanden geleden en toen is besloten dat ontslag terecht was. Wanneer dat ontslag nu alsnog door de ambtarenrechter onterecht wordt bevonden dan moet dat uiteraard worden teruggedraaid, maar dat is heel iets anders dan op slinkse wijze deze agenten bij een ander korps onderbrengen.

Hiermee is weer eens bewezen dat een deel van de overheid gewoon overal lak aan denkt te kunnen hebben of is het gewoon naïviteit en denkt men nog steeds met bepaalde dingen ongezien weg te komen? In ieder geval roept dit weer een beeld op van onschendbaarheid van de politie en de imagoschade zal dus (terecht) groot zijn.