Metroid Prime 3 info

Remy (gieling)
Op de officiële website van Metroid Prime 3 is een interview verschenen met de developers van deze game, Retro Studio's. In dit interview worden een aantal dingen opgehelderd. Zo zal Samus Aran nog steeds de heldin zijn in deze First-Person shooter. De man verantwoordelijk voor de muziek in Metroid Prime 2, Kenji Yamamoto, zal ook weer meedoen met dit project net als zijn collega Andrew Jones welke Concept Artist is en medeverantwoordelijk voor de vele omgevingen die je in Metroid Prime 2 bent tegengekomen. Ook in deel 3 zal je dus weer veel gevarieerde omgevingen gaan tegenkomen. De mysterieuze substantie, Phazon genaamd, zal ook een zeer grote rol gaan spelen in Metroid Prime 3.

Het verhaal in deel 3 is zo goed als klaar en je kan rekenen op zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden. "The plot of Prime 3 is about closure, told against the backdrop of an epic struggle." Het is nog niet duidelijk of hiermee bedoeld wordt dat de Metroid-serie bij dit deel stopt of dat alleen de verhaallijn anders zal worden.

Zoals te verwachten viel is de hele engine gemodificeerd. "Our engineers are a very talented and dedicated bunch, and they're constantly looking for ways to make our games run smoother with more detail." Ook zal Retro Studio's de speciale functies van de Revolution volledig gaan benutten, zo ook die van de Controller. Hier werden echter verder geen uitspraken over gedaan.

Als je het hele interview wilt lezen zal je een MyNintendo account moeten aanmaken op nintendo.com.