Ook Thuram weer beschikbaar

Lilian Thuram heeft zich weer beschikbaar gesteld voor de Franse nationale ploeg. Dat heeft zijn trainer bij Juventus, Fabio Capello, bevestigd.

Thuram bedankte voor de Franse nationale ploeg na de uitschakeling op Euro 2004 in de kwartfinale tegen Griekenland. Ook onder meer Zinedine Zidane gaf er toen de brui aan. Maar ‘Zizou’ keerde deze week op zijn schreden terug en stelde zich weer beschikbaar. In zijn kielzog volgde Claude Makelele.

Nu keert dus ook de centrale verdediger van ‘Juve’ weer terug bij Les Bleus, al is Capello daar niet zo mee blij: ”Thuram heeft een uitnodiging van de Franse ploeg voor de oefenwedstrijd van 17 augustus. Het is leuk voor hem, maar ik vrees dat hij overbelast raakt. Ik denk dat hij het fysiek erg zwaar gaat krijgen.” Capello heeft naast Thuram ook al de Franse internationals Zebina, Trezeguet en Vieira in zijn selectie.

Met de rentree van Zidane, Thuram en Makelele lijkt Frankrijk plots weer in de race voor een WK-ticket. Nu staat de wereldkampioen van 1998 slechts vierde in zijn kwalificatiegroep, achter Ierland, Zwitserland en Israël. Op 17 augustus speelt Frankrijk een oefenwedstrijd tegen Ivoorkust en dan zal het trio weer zijn opgenomen in de selectie van Raymond Domenech.