Meer afkeer tegen moslimdracht ambtenaren

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer Nederlanders hebben een afkeer tegen moslimdracht bij ambtenaren. Een meerderheid wil dat er een wet komt die ambtenaren verbiedt een hoofddoek of andere islamitische kledij te dragen. Een onderzoek gehouden door TNS Nipo in opdracht van het onafhankelijk weekblad Binnenlands Bestuur toont deze resultaten.

Van de ondervraagden zegt 63 procent voorstander te zijn van een wettelijk verbod op het dragen van een hoofddoek door ambtenaren. Vier op de vijf ondervraagden onderschrijft de stelling dat er een wet moet komen die het dragen van alle islamitische kledij door ambtenaren verbiedt.

In 2003 vond een meerderheid van de Nederlanders een hoofddoek bij ambtenaren nog acceptabel. Nu heeft 57 procent van de burgers principieel bezwaar tegen een lerares met een hoofddoek, 77 procent wil geen politieagentes met hoofddoek en 81 procent wil niet dat een rechter die draagt.

Tot op heden is een overgrote meerderheid in de Tweede Kamer tegen een verbod op religieuze uitingen van ambtenaren, zoals hoofddoekjes,geweest. Dat vinden wethouders eveneens, zolang het maar niet verhullende sluiers of djellaba's betreft.