Chiel van Praag kwaad op Noordzee FM

Chiel van Praag heeft een kort geding aangespannen tegen Noordzee FM. De normaal zo goedlachse TROS-presentator van 'Staatsloterij Muziekland' is het niet eens met uitspraken die zijn vroegere zakenpartner Tom Smitsloo deed in de ochtendshow op de zender. Smitsloo zei dat het evenementenbureau van Van Praag in financieel zwaar weer zit. Volgens Chiel van Praag is dit laster. Volgens zijn advocaat wil Van Praag nu een schadevergoeding van 15.000 en een rectificatie op Noordzee FM.

Het is niet de eerste keer dat Smitsloo en Van Praag met elkaar overhoop liggen. "In 1995 claimde Smitsloo 10.000 euro van Van Praag omdat hij voor de Veronica Drive In Show een sponsor zou hebben binnengehaald", zo zegt de advocaat van Van Praag. In 2004 werd die zaak uiteindelijk behandeld en betaalde Van Praag 20.000 euro, mede door de opgelopen rente. Hij tekende wel meteen hoger beroep aan. Nu Smitsloo de uitspraken op de radio heeft gedaan, is er onmiddelijk beslag gelegd op dat geld. "Daarover liep anderhalve week geleden een kort geding." De uitspraak hiervan is op donderdag 11 augustus in Amsterdam, dezelfde dag dat de zaak over de laster dient in Den Haag.

Noordzee FM snapt de commotie niet. "Zowel Smitsloo als Van Praag hebben de kans gekregen hun verhaal te doen op de radio", zegt een woordvoerder.